• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Süreci Korkusu ve Altınlar

roseofheavennn

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
39
41
8
29
Merhaba arkadaşlar önceki konularımı bilenler bilir. Eşimden sürekli şiddet gördüğüm için, aramızda artık sevgi kalmadığı için ve daha bir sürü sebepten dolayı boşanmak istiyorum. 1 ay sonra 1 sene dolacak evleneli. Her gün kavga, her gün hakaret. Yalan değil ben de çok ağır şeyler söylüyorum ama susmayı çok denedim daha kötü oldu. Ailesine boşanmak istediğini söyleyemiyor. Ona kızacaklar diye. Çünkü daha yeni ben istemediğim halde onlarda olan bi evi baştan tadilat yaptılar masraf yapıldı çok. Ki evi bizim üstümüze yapmayacaklardı bulunduğumuz yerde 5 tane evi olan insanlar. Kendi oğullarına kendi evlerini yaptılar yani. Benim zaten bişey istediğim Yok. Daha önce kayınvalideme söyledim boşanmak istediğimi. Masraf yaptık çok boşanamazsın dediler ikna ettiler ben de bi şans vermek istemiştim. Annem başka şehirde başka biriyle evlendi ben evlendikten sonra. Ablam var 1 tane onlarda kalamam. Kadın sığınma evi bulunduğum yerde Yok başka şehirde de yapamam. O kadar mutsuzum ki intihar düşünenlerle hep dalga geçer gülerdim. Ama insan çaresizken herşeyi düşünüyor. Daha 23 yaşımda bu yaşadıklarımı hak etmiyorum ben. Artık herşeyden korkar hale geldim. Evde bi çıt çıksa yerimden hopluyorum. Sürekli kalp çarpıntım var. Evden gidip korkutmayı denedim tehditlerle geri döndürüldüm defalarca. Şimdi asıl sorum şu. Bu boşanma sürecinden o kadar korkuyorum ki anlatamam. Sürekli diken üstünde olucam yine ne yapacak kim arayacak ikna etmeye çalışacak diye düşünücem. Onun annesiyle konuşmak, görümcemle kavga etmek o kadar zor geliyor ki bana o gücü bulamıyorum kendimde. Hele görümcem.. Kim bilir ne iftiralar atacaklar ne pislikler yapacaklar. Evde olan 1 kelepçe 1 setim ve altın yüzük kolye var. Onları da isteyecekler ben de tabi münakaşaya girmekten korktuğum için vermek zorunda kalıcam sonra beş parasız kalıp yine korkucam yine korku yine.. Bu boşanma sürecinde nasıl tavır sergilemeliyim ? Birden bitmesi için ne yapmalıyım? Boşanırsak anlaşmalı boşanıcaz. Ondan kurtulduğum gün benim hayatım yeniden başlayacak bıktım bu yaşadıklarımdan yetti..

Mahkeme altınları sana verir. O konuda müsterih ol.
Kanıtlaman lazım ama mahkemeye sana düğünde takılanları. Digerleri icin ise,telefonlarini acma,gorme,duyma. Suanda neredesin? Annenin yanında mi?

en iyi çözüm geçici olarak kadın sığınma evi gibi duruyor. yeni bir hayat yeni bir dönem için cesur kararlar gerekiyor. başka bir ilde neden yapamayacaksınız ki. biraz cesaretle halledersiniz . başka bir ülke değil ki nihayetinde...

Ortada çocuk yokken her şey daha kolay olur. Darp raporun vardır umarım. Kimsenin yanına gitmeye de ihtiyacın,yok. Hiç mesleğin yoksa bile bi mağazaya bi markete girer çalışırsın. Kazandığınla idare edersin. Dayak yemekten bin kat daha iyidir. Ayrılana kadar sadece çocuk olmamaaına dikkat et. Sonra onun eğitimi masrafı psikolojisi derken iyice bu adama bağlı kalma. Yapabilirsin kendine güven.

Ailenin yanında bir yerde iş bulmalısın. Ablan ya da annen senin adına bir iş başvurusu yapsınlar . Onlara yakın olman seni daha güçlü hissedilecektir. Çocuğunun olmaması çok çok iyi bir durum . Eğer para biriktirebilirsen ufak ufak biriktirmeye bak . Mutlaka bir isin olmalı ama önce bu sorununu halletmem gerekiyor.

Gizli gizli doğum kontrol hapı iç sonra kaza olupta hamile kalmayasın..

Çok duyuyorum adam kadının ağzını burnunu dağıtıyor kadın hamile..bir akşam barıştık oluvermiş(!)

Yerinde olsam boşanma sürecimi zamana yayardım..kocan para veriyorsa sonuna kadar sömür..bir iş bul birkaç ay çalış..sonra bir öğrenciyle ev arkadaşı olursun vs.. ani karar verme, burada yazılanların gazına gelme..iyi planlarsan çok daha kolay olur bol şans.

Önce kimseden destek beklemeyin. Yok ev tadilat olmuş, yok anne evlenmiş falan. Saçma sapan bahaneler. Sürekli tekrarlanan bi şiddet var. Neyin beklemesi bu? Tehdit edilirken bir ses kaydı, şiddet sonrası bi darp raporu işinizi hallederdi. Hoş, devam ettiği için hala halleder.

Tam 1 yıldır evlisinzz. Neden iş bakmadınız? En kısa zamanda çalışmaya başlayın. Güvenlikli bi sitede ev tutar, uzaklaştırma kararı çıkarırsınız. Altınlarıda bankaya hesap açarak yatırabilirsiniz.

Vallahi size kimse yardım edemez, siz hayatınızı kendiniz düşüneceksiniz. Görümce kayınvalide kim de korkuyorsunuz? Evde de can güvenliğiniz yok zaten.

O takilar senin esyali bir ev bulup gir takilari bankaya koy hemen bir ise gir kimseye siginti olmak zorunda degilsin canim Allah kolaylik versin sakin takilarini verme

Çok üzüldüm sizin için allah yardımcınız olsun , Altınları falan boşverin ve biran önce bu pislik adamdan kurtulmaya bakın.
işi yokuşa sürmek için anlaşmalı boşanmaya yanaşmaz bu tip insanlar

Yasal ve Allah katında düğün takıları kadına aittir. Benimde 1 sene önce böyle bir durumum olmuştu avukatımla konuştuğumda direk senin hakimde aynısını söyleyecek demişti. Bizim boşanma gerçekleşmedi o ayrı ancak rabbim yinede ayırmasın evinize huzur mutluluk versin.

Altınlar zaten senin, giderken yanına alırsın hayatını düzene sokana kadar idare eder seni. Daha 23 yaşındasın, nedir bu hayattan vazgeçme halleri.
Neden şehir değiştiremeyesin, seni o şehirde tutan neyin var? Ev mi, iş mi? Gördüğün şiddete katlanmaktan daha kolay değil mi şehir değişikliği. Tedbili mekanda ferahlık vardır derler, sana iyi bile gelebilir belki.
Kadın sığınma evine gidebilirsin, bir kaç ay içinde iş bulur evini tutarsın.
Kv ve görümce ile görüşmezsen hakaretlerini yada iftiralarını, tehditlerini duymazsın zaten. Aradıklarında telefonunun reddet tuşuna basman yeterli. Hatta numaranı bile değiştirebilirsin. Elini kolunu bağlayan bir şey bulamadım ben yazdıklarının içinde.

Back