Neden nafaka ve tazminat istemiyorsunuz bence birdaha düşünün sonuçta o parayla kendinize yeniden bir hayat kurabilirsiniz.
Buyuk bir kavga sonucu evi terk ettim ama sonra esim dönmemi istemedi bi nevi işine geldi evi terk etmem. Esyalar filan toplandi kesin bitiyor yani.Bu durumda :
1. 1 ay sonra 1 yilimiz dolacak. Bense hemen bitmesini istiyorum o da aynı şekilde. 1 yıl dolmadan yarın dilekçe versem mahkeme tarihi verirler mi?
2. Aslında boşanmayı isteyen en çok kendisi çünkü hiçbir adım atmadigi gibi hemen bitirmemizi istedi. Bu durumda dilekçeyi onun mu vermesini beklemeliyim?
3. Avukat tutmayaçağım ne nafaka ne de tazminat istiyorum. Bu durumda dilekçe vs ücret ne kadar ödemem gerekli?
Simdiden teşekkür ederim
Bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanılmıyor sanırım, yanlış bilgi vermek istemem. Nafaka isteyin demeye geldim. Çocuğunuz olmasın, ihtiyacınız da olmasın önemli değil, az çok biliyorum konularınızı, bu adam sizin hayatınızı cehenneme çevirdi, yanına kar kalmasın lütfen.
Anlaşmalı boşanacaksanız, protokolü hazırlayıp, karşılıklı imzalayıp dava açmaya da birlikte gitmeniz gerekiyor.
Bir yıldan önce biten evliliklerde boşanma süreci uzuyor diye biliyorum. Bir ay daha bekleyip siz açabilirsiniz davayı.
Ben de bayramdan sonra açacağım davayı ve sanırım adliyede yatırılan ücret 400-500 civarıydı. İsterseniz dilekçenize masrafların karşı taraftan talep edilmesini yazıp daha sonra kendi yatırdığınız parayı alabilirsiniz. Durumunuz yoksa adli yardım talep edebilirsiniz. Durumunuzun olduğunu yazmışsınız. Ben harcı yatırıp yeniden taleple filan uğraşmayacağım. Bir an önce kurtulalım da.
Size de şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Ben protokolü karşılıklı imzaladıktan sonra tek başıma gidip verdim boşanma dilekçesini bir ay sonraya mahkeme günü verildi e devletten takip edebilirsin boşanma protokolü,dilekçe,kimlik ve evlilik cüzdanı fotokopisi yeterli Örnekleri internette var oradan bulup kendi bilgilerinizi eklerseniz bire bir hazırlayabilirsiniz ya da her adliyede arzuhalciler olur onlara hazırlatabilirsiniz 300 lira tuttuBen onunla birlikte gidip bişeyler yapmak istemiyorum. Sorun burda
Ben protokolü karşılıklı imzaladıktan sonra tek başıma gidip verdim boşanma dilekçesini bir ay sonraya mahkeme günü verildi e devletten takip edebilirsin boşanma protokolü,dilekçe,kimlik ve evlilik cüzdanı fotokopisi yeterli Örnekleri internette var oradan bulup kendi bilgilerinizi eklerseniz bire bir hazırlayabilirsiniz ya da her adliyede arzuhalciler olur onlara hazırlatabilirsiniz 300 lira tuttu
Ben onunla birlikte gidip bişeyler yapmak istemiyorum. Sorun burda
Valla ben tek gittim kabul ettiler anlaşmalı hemdeAcaba adliyeden adliyeye göre değişiyor mu ? Geçen yaz annem ve babam da bir protokol imzaladı fakat davayı açmaya ben ve annem gittik, hakime hanım dilekçeyi kabul etmedi, babamı da istedi, babam da protokolü imzaladım işte, gelemem deyince; yeniden dilekçe yazıp davayı çekişmeli açtık. Ücret de 400 küsur yatırdık.
Demek ki değişiklik gösterebiliyor.
Senin konularını biliyorum.Buyuk bir kavga sonucu evi terk ettim ama sonra esim dönmemi istemedi bi nevi işine geldi evi terk etmem. Esyalar filan toplandi kesin bitiyor yani.Bu durumda :
1. 1 ay sonra 1 yilimiz dolacak. Bense hemen bitmesini istiyorum o da aynı şekilde. 1 yıl dolmadan yarın dilekçe versem mahkeme tarihi verirler mi?
2. Aslında boşanmayı isteyen en çok kendisi çünkü hiçbir adım atmadigi gibi hemen bitirmemizi istedi. Bu durumda dilekçeyi onun mu vermesini beklemeliyim?
3. Avukat tutmayaçağım ne nafaka ne de tazminat istiyorum. Bu durumda dilekçe vs ücret ne kadar ödemem gerekli?
Simdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?