• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sonrası tavsiyeler

sosyeyetttenn11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
41
7
36
28
merhaba hanımlar. Eşimin öfke ve kıskançlık problemi vardı bu 4 senede bu davranışlarını beni manipüle ederek (beni bu hale sen getirdin) diye diye ikna edip beni kurban psikolojisine sokmuştu tabi ilk zamanlar böyle değildi harika nazik komik bi insandı. nişan atma olayımız olmuştu ailemin işlerinden dolayı bi tarih verememişti bi 20 gün ileri atmak istediler ailem hakkında benim hakkımda çok ağır hakaretler ve küfürler etmişti bunun üstüne nişan atılmıştı. Daha sonra tekrar bi araya geldiğimizde ben bu değildim her şeyi yıkmak için söyledim senin hareketlerin davranışların yüzünden diyerek beni tekrar ikna etti ve ailemin karşısına geçip ben evleneceğim dedim. evlendikten 1 hafta sonra ailesine karşı yinede çok iyiydim ama benim ailemle görüşmek istemiyordu. ailem yemeğe çağırdığı gün yemeğe gelmedi o günden sonra bende onun ailesine mesafe koydum ve bunu farkettikten sonra bana kısasa kısas yapıyorsun sen her zaman onları seçerim seni annenin evine geri gönderirim dedi ailem bu evliliği onaylamayıp ona rağmen onunla evlenmeme rağmen. Kavgalar bi türlü bitmedi cicim ayı bile yaşayamadık bu sefer de sürekli enerjim düşük yorgunum uyuyorum dışarı onunla çok çıkmıyorum diye söylenmeye başladı bunun üstüne ona daha evlilik düzenine alışamadığımı(evlenmeden önce ailem bana hiç bir ev işi yaptırmazdı) hem çalışıp hemde ev işlerinden dolayı yorgun ve bitkin olduğumu ona anlatmaya çalıştım mutsuz olduğumu ve bunun için ondan bi çaba istediğimi belirttim. Bu sefer de kavgalarımız ailesine taşındı ailesinin yanında yüzüme yastık attı kalkıp ona tepki gösterdim diye kayınpederim sen kocanı tahrik ediyorsun diye beni suçladı. Üstüne eve döndükten sonra sen sürekli uyuyorsun sürekli mutsuzsun sen git bir kaç gün annende kal demesinin üstüne yaklaşık evlendikten 2 ay sonra evi terkettim. Şu an dava süreci devam ediyor 1 ay sonra biticek inşallah. Kıskançlığı bi de üstüne deli boyuttaydı(giyimden tutun benim nerde bikini giyebileceğim bile sınırlıydı) üstüne bir de dava devam ederken ablamla alkollü bi yere canlı müziğe gittim diye sen esc hayatı yaşıyorsun sen benim soyadımı taşıyorsun hala boşanana kadar rahat dur gibi şeyler zırvalayıp durdu. Gerçekten nişan atılıyorsa Allah korudu diyip o işi devam ettirmemek gerekiyormuş. Daha buraya yazsam çok uzun olacak bir sürü olay daha var. Bir de üstüne bunlara rağmen sen benimle nafaka tazminat için evlendik diye beni suçladı. Tabiki mahkemede ne tazminat ne nafaka hiç bir şey talep etmedim hem öyle zengin biri değildi hemde para için evlenmemiştim. Sadece sevmiştim. Boşananlardan tavsiyeler istiyorum psikolojim çünkü çok ağır hasar almış durumda. boşandıktan sonra yapıp size iyi gelecek şeyler neler oldu? terapi ve ilaç kullanıyorum şu an ama yeterli gelmiyor bazen kendimi çok büyük bir buhranın içinde buluyorum. O kurban psikolojisinden çıkamıyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

Büyük bir yanlıştan dönüyorsun. Bunu düşünüp mutlu ol. Geleceğine odaklan. Bir kabustu ve bitti. Uyandın. Onunla olabildiğince konuşma görüşme. tekrar manüple etmeye çalışacaktır mutlaka. Ağlak ağlak sensiz yapamam kendimi öldürcem ben artık çok değiştim vs. Oyunlarına gelme. Hepsi yalan. Başta zaten ne mal olduğunu belli etmiş ama tolore etmişsin.
En kritik şey Onunla asla muhatap olmamak ve geleceğine odaklanmak

aslında her şey ortadaydı nasıl bu kadar kör ve aptal olabiliyordum anlamıyorum kendimi o halden çıktıktan sonra bakınca üzülüyorum sadece ve çok kızıyorum. Ama çok değişikti bunu yaşayacağımı biri bana anlatsa ben o kadar bi aptal kadın değilim bana kimse böyle davranamaz derdim ama insan büyük konuşmaması gerekiyormuş. Kendi annesi sinirliyken banada küfür ediyor yoksa çok iyidir bak gerçekten sadece siniri var ne dediğini bilmiyor diye diye o da beni bi yandan bunun normalliğe o kadar ikna etti ki. bir benim ailem ne olduğunun çok farkındaydı, yapma etme dediler dinlemedim. şimdi de dedikleri tek şey çocuk olmadan farketmene çok sevindik görmeden yaşamadan iyice farketmeyecektin diye geri döndüğüme seviniyorlar. Ama bana yaşattığı o anları anlatamıyorum ve kendini şu an aşırı aşırı haklı görüyor. Ve görmesini de istiyorum zaten daha sonradan benimle bir daha iletişime geçmesin diye. şöyle söyleyeyim nasıl biri olduğunu evi terkettikten sonra eşyalarımı topladığım gün telefonumu elimden aldı sosyal medyama baktı 2 istek gördü diye hemen gözün dışarı kaymış o.. seni diyen biriydi. Askılı elbise giydiğim için hakaret eder ertesi gün ben seni öyle seviyorum sana ölürüm diyen bir insandı beni manyak etti gerçekten manyak etti.

Bir anda hemen iyileşmeyi, çok çok harika hissetmeyi bekleme.
bu süreci yaşayacaksın. biraz dirayetli ve cesur olmalısın.
kurban rolüne girmeden, böyle olması gerekiyormuş böyle olmuş diyerek ,
kendini çok yargılamadan, suçlamadan ama bi yandan da bütün yaşananlardaki rolünü kabul ederek, yaptıklarının sorumluluğunu üstlenerek, iyice analizler yapıp dersler çıkarmalısın.
muhtemelen yaşın gençtir, ve evlilik de çok uzun sürmedi sanırım ?
daha çabuk toparlarsın.
yaş ilerledikçe kemiklerin kaynaşması çok güç ya hani, böyle kalp kırıklıklarında da yaş ilerlemişse iyileşmek uzun sürüyor =)
bi süre geçsin sevgili yap kendine. hiç de kapatma kendini.
çünkü zaten o "bi süre" geçtikten sonra sen de eski sen olmayacaksın.
daha sağlıklı ve güzel ilişkiler yaşaman daha mümkün olacak.

Bir anda hemen iyileşmeyi, çok çok harika hissetmeyi bekleme.
bu süreci yaşayacaksın. biraz dirayetli ve cesur olmalısın.
kurban rolüne girmeden, böyle olması gerekiyormuş böyle olmuş diyerek ,
kendini çok yargılamadan, suçlamadan ama bi yandan da bütün yaşananlardaki rolünü kabul ederek, yaptıklarının sorumluluğunu üstlenerek, iyice analizler yapıp dersler çıkarmalısın.
muhtemelen yaşın gençtir, ve evlilik de çok uzun sürmedi sanırım ?
daha çabuk toparlarsın.
yaş ilerledikçe kemiklerin kaynaşması çok güç ya hani, böyle kalp kırıklıklarında da yaş ilerlemişse iyileşmek uzun sürüyor =)
bi süre geçsin sevgili yap kendine. hiç de kapatma kendini.
çünkü zaten o "bi süre" geçtikten sonra sen de eski sen olmayacaksın.
daha sağlıklı ve güzel ilişkiler yaşaman daha mümkün olacak.
28 yaşındayım 4 senelik bir ilişki 2 aylık bir evlilikti ama bende büyük bir travma bıraktı

28 yaşındayım 4 senelik bir ilişki 2 aylık bir evlilikti ama bende büyük bir travma bıraktı

Normaldir, bırakır.
Aynı evde senelerce yaşamış olsaydın daha kötü olurdu.
Çabuk iyileşirsin, merak etme.
Yeter ki içindeki zehri at, anlat, konuş, içini dök, duygularını bastırma
sonra da zaten öf be yeter diyip önüne bakıyorsun =)
hayat çok kısa.
ve hepimizin travmaları var.
bunların etkisini zamanla azaltmayı öğreniyoruz hepsi bu.

Normaldir, bırakır.
Aynı evde senelerce yaşamış olsaydın daha kötü olurdu.
Çabuk iyileşirsin, merak etme.
Yeter ki içindeki zehri at, anlat, konuş, içini dök, duygularını bastırma
sonra da zaten öf be yeter diyip önüne bakıyorsun =)
hayat çok kısa.
ve hepimizin travmaları var.
bunların etkisini zamanla azaltmayı öğreniyoruz hepsi bu.
hayat çok kısa gerçekten doğru söylüyorsunuz

Back