• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası için hazırlık

Deyim yerindeyse dunyalari kaybettim.( ev ,araba, ziynetlerim, birikimim vs es yuzunden )

Simdi ayriyim ve ailemin yanindayim.
Mutlumuyum hayir, kendimce birikim yapiyorum 3 5 kurus param var ve hic olmayacak yerlerde sakliyorum.
Kendimden bile sakliyorum :KK70:

Sutyenbankmi dersin, yastigimin altimi dersin :KK70:
Sirf yarin oburgun cocuklarimla birlikte kendi evimizde yasama hayaliyle ..
Allah buyuktur be kuzu.
Benimde bu yil uni bitecek insallah 3 derse kaldim ingilizce dersim var sadece, umarim basarabiliriz biz ve bizim gibi olan tum kadinlara dua ediyorum.
Benzer durumdaki insanları okumak insana güç veriyor. İnşallah ikimiz de hayalimizdeki hayatı kurabiliriz, en hasarsızından, en gıcırından:KK200:

Öncelikle tebrik etmeye geldim sizi. Allah yolunuzu açık etsin. Ancak elden çekeceğiniz parayı kime güvenip emanet edip saklayacaksiniz bu da zor
Anasından bu kazıkları yemiş insan kime güvenir ki. Artık duvarı mı delerim, parkeyi mi oyarım bir şekilde kendim saklayacağım:)

Bankada 23.00tl var anladigim kadariyla, 2000er tlden 1 yilda veya 1000er tlden 2 yilda cekebilirsiniz. Eeee malum hayat pahali, cocuklarin masraflari, ev masraflari, faturalar derken kullandm dersiniz. Pekala olur yani, gayet iyi bir fikir.

Peki cektikten sonra parayi nerde tutacaksiniz? Ev riskli olur, adam gorup alabilir. Bence doviz veya altin alir, saklamasi daha kolay olur hem de para degerini kaybetmez. Saklama konusunda da saksimi biraz calistirayim :)

Bence bankada bir kasa olmazmi? Sadece konu sahibin adi üzerine? Sonucta kasadaki seyler gizli degilmi?

Umarim kk'ün zeki kadinlari, el birligi ile konu sahibini yardim eder. En Büyük KK

Evlenmeden önce yaptıkları gerçekten iğrenç ancak evlendikten sonra iyi bir eş iyi bir baba oldu mu olmadı mı onu merak ettim. Yani kısaca neden boşanmak istiyorsun?
Bunu da şundan dolayı soruyorum eğer eşinin kusurları varsa delil topla ki boşanmada elin güçlü olsun. Hatta kaç sene geçerse geçsin düğünde takılan altınları bile talep edebilirsin video veya fotoğrafla ispat ederek.
Evlendikten sonra da çok şey yaşadım, yeri geldi şiddet gördüm (karşılık verdim) yeri geldi zorla beraber oldu. Zaten hergün tartışma var. Ama her defasında bunları yutup oturdum. Mahkemede delil olarak sunmak için belli bir süre gerekiyor sanırım.

Görüşmüyorum. Ne sesine ne yüzüne tahammülüm yok. Hepsini dürdüm çöpe attım. Beni gözü yaşlı, kalbi kırık, korku içinde bu adama verenleri, onlara muhtaçken ellerime kelepçe takanları, beni taciz tecavüz edileyim diye o eve gönderenleri şimdi ne yapayım ki. Geriye bu eş denen kişi kaldı. Ona şu anda maddi anlamda muhtaç olduğum için işim henüz bitmedi. Şimdi de söylüyorum ona. Başka şehire atanacağım ve gidince ilk işim davamı açağım. Bela olacağını sanmam. Bir kaç yılışmaya çalışır, belki zorla eve girmeye kalkar ama polis çağırınca korkar gider.

Lütfen planlarını kızgınlıkla eşine söyleme sakla. Hep bir adım önde olman lazım senin.
Kendini açık edersen o da sana göre plan yapar engeller bir şeyler yapar.
Kimseye söyleme günü gelince yap
Bu senin kaçış planın çünkü.
Bir avukata danış sadece

Lütfen planlarını kızgınlıkla eşine söyleme sakla. Hep bir adım önde olman lazım senin.
Kendini açık edersen o da sana göre plan yapar engeller bir şeyler yapar.
Kimseye söyleme günü gelince yap
Bu senin kaçış planın çünkü.
Bir avukata danış sadece
Mensup olduğum kültürde boşanma pek görülmüş şey değil. Hem onun nabzını kontrol etmek hem de böyle bir fikrim olduğuna alıştırmak için birkaç defa söyledim. Her söylediğimde de defol git, git aç davayı, baban sana baksın gibi şeyler söyledi. Normalde bu tür sözler kavga ağlama krizi sebebi olabilir ama ben duyunca seviniyorum. Demek ki yarın ayaklarım üzerinde durduğumda gidebileceğim. Namus, adet vs ayağına önümü kesmeye çalışmayacak. Ama haklısın artık daha dikkatli olmam gerekiyor, zaten araba alıcam bahanesiyle parayı almaya çalışıyor köfteyi çaktı galiba:)

Helal olsun demeye geldim. Eşim avukat danisip size yazacağım. Bu ortamda 2 de çocukla nasıl okudunuz nasıl çalıştınız merak ettim. Insallah gönlünüze göre olur hersey
Annem okuldan ilk aldığında o kadar üzülmüş, dünyam başıma öylesine yıkılmıştı ki, içine düştüğüm şu iğrenç durumda okuma gibi bir fırsatım olduğunu öğrenince ona yapıştım. Hiç tv izlemedim, sosyal medya kullanmıyordum. Geceleri az uyuyordum. Hem adamın suratını görmemek için de süper bir bahaneydi. O da sanıyordu ki ben okuyup çalışıp ona para getireceğim. O yüzden bana okuma fırsatı verdi
Hayat işte, düşürdüğü en kötü durumda bile bir açık kapı bırakıyor. Ailemin yanında kalsaydım muhtemelen okuyamayacaktım. Benim için o harç ücretlerini asla vermezlerdi. Belki de ayaklarımın üzerinde durabilmem için bunları yaşamam gerekiyordu.

Eşinize sorarsanız çok sevinirim. Özellikle mehir altınlarımı altın hesabına yatırıp diğer ortak hesaptan azar azar çekip altın hesabına ekleyince hesabıma ortak olabilir mi diye. Bir de kasa kiralama durumunda kasadakileri isteyebilirler mi? Çok teşekkürler.

Annem okuldan ilk aldığında o kadar üzülmüş, dünyam başıma öylesine yıkılmıştı ki, içine düştüğüm şu iğrenç durumda okuma gibi bir fırsatım olduğunu öğrenince ona yapıştım. Hiç tv izlemedim, sosyal medya kullanmıyordum. Geceleri az uyuyordum. Hem adamın suratını görmemek için de süper bir bahaneydi. O da sanıyordu ki ben okuyup çalışıp ona para getireceğim. O yüzden bana okuma fırsatı verdi
Hayat işte, düşürdüğü en kötü durumda bile bir açık kapı bırakıyor. Ailemin yanında kalsaydım muhtemelen okuyamayacaktım. Benim için o harç ücretlerini asla vermezlerdi. Belki de ayaklarımın üzerinde durabilmem için bunları yaşamam gerekiyordu.

Eşinize sorarsanız çok sevinirim. Özellikle mehir altınlarımı altın hesabına yatırıp diğer ortak hesaptan azar azar çekip altın hesabına ekleyince hesabıma ortak olabilir mi diye. Bir de kasa kiralama durumunda kasadakileri isteyebilirler mi? Çok teşekkürler.
Sordum malesef kasa da kiralasaniz kendi adınıza hesap da açsanız mahkemede ortak sayiliyormus. Kasanın içindekilerinin de tespit edilmesi istemiyormuş mahkemede.

Sordum malesef kasa da kiralasaniz kendi adınıza hesap da açsanız mahkemede ortak sayiliyormus. Kasanın içindekilerinin de tespit edilmesi istemiyormuş mahkemede.
Anladım teşekkürler. Bu durumda en iyisi parça parça çekip kendi imkanlarımla saklamak.

Back