• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası için hazırlık

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Merhaba. Kendimi kısaca hatırlatayım. Mutsuz bir evlilik sürdürüyorum. 17 yaşında annem olacak şahıs tarafından zorla evlendirildim. Bu süreçte çok acılar çektim.. Eş olacak kişi annemin bana olan baskısını farkedip bunu kullandı. Beni eve çağırıp taciz ediyordu, kaçtığım zaman anneme şikayet ediyordu ve annem milleti çağırıp sinir krizleri eşliğinde bana demediğini bırakmıyordu. Yani tacizcime annemin eliyle gönderildim ben. Bu sadece bir cümlelik özet. Bunun üzerine neler yaşamış olduğumu siz tahmin edin.

Hem yaşımın hem hayat tecrübesizliğimin hem özgüvensizliğimin hem de çaresizliğimin verdiği güçsüzlükle herşeyi kabullenip içe kapandım. Ama yine de içimdeki okuma isteğine kapılıp liseyi ve üniversiteyi açık öğretimden okudum. Zaten beni hayatta tutan da bu okul oldu. Eğer açık öğretim diye birşey olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Neyse bu arada 2 çocuğum oldu. Başlarda ayrılmak aklımda bile yoktu. Çocukları da o kafayla doğurdum. Sonra boşanmanın yeni bir hayatın hayalini kurmaya başladım ama o kadar imkansız geliyordu ki hayalden öteye gidemeyeceğimi düşünerek sadece biraz yaşam gücü için hayal kurdum durdum.

Sonra daha yeni sayılabilecek bir süreçte bunu yapabileceğime inandım. Aöfden okuduğum bölümü pek de dikkate almayarak imkanlar ona el verdiği için okumuştum ama sonra insanların bu şekilde öğretmen olabildiğini gördüm. Üstelik puanlar da öyle aşırı yüksek değilmiş. Yani şu an atanıp kendime bir hayat kurma umuduyla yaşıyorum.

Şimdi soruma geleyim. Benim ortalama 25 bin tllik altınım var. Bunlar bende kalacak biliyorum. Bir de 28 bin tllik birikim var. Eş olacak kişi aşırı savurgan ve başkalarına yaranmayı sevdiği için bu parayı dişimden tırnağımdan arttırarak biriktirdim. 5 ay öncesine kadar onun hesabındaydı. Sonra nasıl olduysa kendi hesabıma aldırttım.

Evlilikte biriktiriken paranın ortak olduğunu biliyorum. Bu adam boşanmadan sonra verse verse 500-600 tl nafaka verip 3 ay olmadan evlenip hayatına bakıcak. Ben ise 2 çocuğumun tüm sorumluluğunu üstleneceğim. Yeni bir ev, yeni bir hayat kuracağım. Dolayısıyla bu paraya ihtiyacım olacak. Benim boşanmak için kendime verdiğim süre 1-2 yıl arası. Ben bu parayı her ay bin iki bin tl olarak çekip saklasam, mahkemede ortak kullandığımızı söyleyebilir miyim? Kendi altınlarımı da altın hesabına yatırmayı düşünüyorum. Çektiğim parayı da altın yapıp kendi altınlarıma eklesem sonraki süreçte bu altın hesabının paylaştırılması söz konusu olur mu? Bu durumda kendi mehrimden de olmuş olurum. Benim hem altınları hem parayı kurtarma imkanım var mı?

Umarım anneniz olacak şahısla görüşmüyorsunuzdur?
Diyelim ayrıldınız eşiniz peşinizi bırakır mı?
Keşke farklı bi şehirde hayat kurabilseydiniz.. öncelikle çocuklar kaç yaşında ve geçinebilmeniz için ekonomik özgürlüğünüz olmalı diye düşünüyorum.
Elinizde ki para nereye kadar yetecek??

Keşke farklı bi şehirde hayat kurabilseydiniz.. öncelikle çocuklar kaç yaşında ve geçinebilmeniz için ekonomik özgürlüğünüz olmalı diye düşünüyorum.
Görüşmüyorum. Ne sesine ne yüzüne tahammülüm yok. Hepsini dürdüm çöpe attım. Beni gözü yaşlı, kalbi kırık, korku içinde bu adama verenleri, onlara muhtaçken ellerime kelepçe takanları, beni taciz tecavüz edileyim diye o eve gönderenleri şimdi ne yapayım ki. Geriye bu eş denen kişi kaldı. Ona şu anda maddi anlamda muhtaç olduğum için işim henüz bitmedi. Şimdi de söylüyorum ona. Başka şehire atanacağım ve gidince ilk işim davamı açağım. Bela olacağını sanmam. Bir kaç yılışmaya çalışır, belki zorla eve girmeye kalkar ama polis çağırınca korkar gider.

Bankada 23.00tl var anladigim kadariyla, 2000er tlden 1 yilda veya 1000er tlden 2 yilda cekebilirsiniz. Eeee malum hayat pahali, cocuklarin masraflari, ev masraflari, faturalar derken kullandm dersiniz. Pekala olur yani, gayet iyi bir fikir.

Peki cektikten sonra parayi nerde tutacaksiniz? Ev riskli olur, adam gorup alabilir. Bence doviz veya altin alir, saklamasi daha kolay olur hem de para degerini kaybetmez. Saklama konusunda da saksimi biraz calistirayim :)

Konu sahibesi is bulur, elinde de 53.000TL var su anda yeni bir hayata baslamak icin yeter diyorum. Esyalari spotcudan alir, ev kiralarken de depozito ve kiraya da yeter gayet.

Herifler neler neler yapiyor yahu, arabayi evi ailesinin ustune yapiyor bosanirken para vermemek icin. Kaldi ki nakit para cok buyuk miktar degilse izini kaybettirmek gayet kolay yani, hayat pahali ev masraflarina harcadim der gecersin. Konu sahibesi gayet parayi kurtarabilir.

Valla bosanirken para,araba kimdeyse onun yanina kar kaliyor, adalet sadece bir kadin adi maalesef. Bosanirken mahkemeye guvenip yarisini alirim demeyin kzilar, herifler her turlu serefsizligi yapiyor. Paranizi, maas kartinizi, tapunuzu sakin vermeyin her seyin hesabini tutun, gozunuzu acik olun.

Altin hesabi yapma o zaman bolusursunuz. Bosanma isini de ataninca dusun bence. Hazira dag dayanmaz o para ve altinlar seni 1 yil bile.idare etmez.madem bu kadar dayandin. Disini sık atan ve ayrıl

Deyim yerindeyse dunyalari kaybettim.( ev ,araba, ziynetlerim, birikimim vs es yuzunden )

Simdi ayriyim ve ailemin yanindayim.
Mutlumuyum hayir, kendimce birikim yapiyorum 3 5 kurus param var ve hic olmayacak yerlerde sakliyorum.
Kendimden bile sakliyorum :D

Sutyenbankmi dersin, yastigimin altimi dersin :D
Sirf yarin oburgun cocuklarimla birlikte kendi evimizde yasama hayaliyle ..
Allah buyuktur be kuzu.
Benimde bu yil uni bitecek insallah 3 derse kaldim ingilizce dersim var sadece, umarim basarabiliriz biz ve bizim gibi olan tum kadinlara dua ediyorum.

Bankada 23.00tl var anladigim kadariyla, 2000er tlden 1 yilda veya 1000er tlden 2 yilda cekebilirsiniz. Eeee malum hayat pahali, cocuklarin masraflari, ev masraflari, faturalar derken kullandm dersiniz. Pekala olur yani, gayet iyi bir fikir.

Peki cektikten sonra parayi nerde tutacaksiniz? Ev riskli olur, adam gorup alabilir. Bence doviz veya altin alir, saklamasi daha kolay olur hem de para degerini kaybetmez. Saklama konusunda da saksimi biraz calistirayim :)
Şu an para vadeli hesapta. Önümüzdeki ayın 5. ayında vade doluyor. Bilmiyorum o zamana kadar bekleyip 3 bin 5 bin şeklinde mi çeksem yoksa vadeyi bozup 25 bine düşecek olan parayı bin bin mi çeksem. Şimdi aklıma geldi. Diğer konumda bir avukat arkadaş sorum olursa sorabileceğimi söylemişti. İsmine bakıp etiketleyeyim. Sanırım en doğru bilgiyi o arkadaş verebilir bize.

Öncelikle tebrik etmeye geldim sizi. Allah yolunuzu açık etsin. Ancak elden çekeceğiniz parayı kime güvenip emanet edip saklayacaksiniz bu da zor

Evlenmeden önce yaptıkları gerçekten iğrenç ancak evlendikten sonra iyi bir eş iyi bir baba oldu mu olmadı mı onu merak ettim. Yani kısaca neden boşanmak istiyorsun?
Bunu da şundan dolayı soruyorum eğer eşinin kusurları varsa delil topla ki boşanmada elin güçlü olsun. Hatta kaç sene geçerse geçsin düğünde takılan altınları bile talep edebilirsin video veya fotoğrafla ispat ederek.

Parayi parca parca cek altin al. Altinlari onun haberi olmadan kendi adina bir bankanin kasasinda muhafaza et. Parayi duzenli olarak cekme ama. Her cektiginde de altina yatirim yap ki ihtiyacin oldugunda kolay bozdurabilirsin. Parayi cektigin anlasilirsa da cocuklarin ihtiyaclari oldukca ve evin masrafi icin cektim dersin mahkemede.

Altin hesabi yapma o zaman bolusursunuz. Bosanma isini de ataninca dusun bence. Hazira dag dayanmaz o para ve altinlar seni 1 yil bile.idare etmez.madem bu kadar dayandin. Disini sık atan ve ayrıl
Yok zaten atanmadan boşanmam. Şu durumda ayakta kalmak için tüm parayı harcamam gerekir. E atanamamak da var. Dımdızlak kalırım. Önce işimi aşımı garantiye alıp sonra tekmeyi basacağım.

Düğün altınlarını bankada kasa kiralayıp koy, diğer parayı da dediğin gibi bir ay 1000, öteki ay 1500, öteki ay 5000 gibi çek, sabit rakamlar çekme. Çektikçe fiziki altın al kasaya at. Kasanın içeriğini bankalar kayıt altına almaz, dolayısıyla mahkemede düğün altınlarım der geçersin. O parayı da çocuklarına yada kendine harcadığını beyan edersin. Hiç bir mahkeme sen çok kuaföre gitmişsin hanım kocana bu paranın yarısını ver demez.

Back