• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Öncesi Gel git durumları

Kac aydır ayrısınız ve bosanma davanız sonuclandı mı?esınız aılesıyle mı yasıyor?

selam kızlar,

son durum şu şekilde

Eşim evi terk etmişti 7 ay önce biz hala ne boşanabildik ne de barışabildik. Bir dönem barışacak gibi olduk ama babamla konuştular babam ona çok sert çıkmış o da alttan almamış babam da çekmiş gelmiş bu adam olmaz diye.

İlk başlarda sorun kızımdı babasız nasıl yapacak diye düşünüyordum. Şimdi ise sorun bambaşka..O konuyu hiç düşünmüyorum bile. Sorun hala eşime bir şekilde bağlı olmam. Eşimi seviyor muyum, inan onu bile bilmiyorum. Bazen evde olduğu iyi zamanlarımız aklıma geliyor çok üzülüyorum. Barışmak için çok uğraştı aslında direndi bayağı ama ne zamanki sorunlu olduğumuz konulara girdik hep kendini haklı gördü. Ailesini benden üstün tutmaya hala devam ediyor. Ben de böyle bir ortamda mutlu olamam diye boşamaya karar verdim. En son sıkıntılardan dolayı işten atmışlar , çok fazla işe yansıtmış aramızdaki sorunları. Dün protokolü zorla da olsa imzalattım ona. Seni istemiyorum vs dedim çok gücendi ve imzaladı.

Yani durum bu şekilde, dün geldi imzaladı kağıtları ama şu anda avukata gönderemiyorum biliyor musunuz ? Böyle yapayalnız bir hayat nasıl geçecek çok üzgünüm neden mutlu olamadık herşey çok güzel olabilirdi o sinirli halleri nedendi o siniri , şu anda çocuk ufak 2,5 yaşında dolayısı ile birlikte dolaşmamız gerekiyor haftasonları ve bu beni mahvediyor. Hafta içi düzeliyorum sonra yine görüşüyoruz ve allak bullak oluyorum. Ailem son çıkardığı kavgadan sonra karşılar birleşmeme elim kolum bağlanmış durumda. Bir de işten de çıkmış off napıcağımı bilmiyorum. Beraberken de çok mutlu değildik ama şu anda sanki daha da mutsuzum. Yani hiçbir türlü mutlu olamayacak mıyım acaba? Geçen akşam kafam dağılsn diye dışarı çıktım kızı anneme bırakıp. İnan eskiden çok eğlendiğim yerlerde hiç eğlenemedim.
Babam diyor ki ayrılın şimdi ileride şartlar düzelirse barışırsınız yeniden evlenirsiniz. Yani bu da saçma geliyor napicami bilmiyorum haftasonları görüşmeyi kessem mi yoksa son bir şans daha versem ama o zaman geri dönüşüm olmayabilir ?

bilemiyorum ki. kafamı karıştıran bir konu var; gittiğim terapist eğer evliliğine inanmıyorsan çocuk ufakken bitir, yoksa ileride ayrılırsan çocuğu daha kötü etkilersin dedi.
diğer terapist de 3 yaşına kadar deneyebilirsin, 3 yaştan sonra travma yaşaması daha büyük ihtimal olduğunu söyledi. Şu anda kızım babaya hiç düşkün değil, haftada 1-2 kez görüyor diğer zaman aklına bile gelmiyor. Mutlu bir çocuk. Şimdi tekrar eve geri geldiğinde, ve ayrılırsak farkındalığı artmış olacağından çok zor olabilir 3 ümüz için de. O zaman eşim bile gitmeyebilir , hem hareketlerini düzeltmez ve dozunu da artırır, çocuğa da oynayacaktır, bunu koz olarak kullanır , çocuk da ağlayıp sızlanırsa artık benim hayatımın mahvolması demek olur bu. Böyle bir ortamda ben de ayrılamam ve berbat bir hayatı çekmek zorunda kalırım.

Ne diyorsunuz buna ? İşte bu nedenle tekrar deneyeme karar veremiyorum. Napmalıyım sizce

evet bunu önerebilirim belki biraz daha düşünüp
benim bu evlilikten çok fazla bir beklentimin kalmamış olması beni düşündürüyor
eşim annesinin yanına gitti, sıfırdan bir ev kuırmak da dahil hayatada daha bir baştan başlayacak
kendi başına yaşayamaz
bunları da düşüyordur
çocuk için yuvayı dağıtmak istememesinin nedeni çocuktan ayrı kalmak istememesi
yani çocuğunu seviyor o konuda şükür ki bir sorun yok
ama biz üçümüz güzel bir aile olalım derdinde değil (di)

yani ne emmeye ne gömmeye gelebilen bir tip
ben de bazı hareketlerine ne kadar katlanabilirim onu bilmiyorum
tabi şu da var çocuk 20 sene evlenip gittiğinde napıcam ben bununla baş başa
o zamanki halimi 10 dakikalığına yaşamayı ve geri dönmeyi çok isterdim
acaba keşke ayrılmasaydım yapayalnızım mı derdim, yoksa iyi ki ayrılmışım kızımla çok mutlu bir hayat sürüyoruz mu derdim
ahh ahh..

arkadaşım çok ayrıntılı diğer konularını falan okumadım sadece bu konuyu okudum... benim çocuğum yok ayrılma aşamasındayız ama bebeğim olsaydı kesinlikle bir şans daha vermek isterdim diye düşünüyorum...bilmiyorum belki de aldırdığım için duygusal düşünüyorum bu konuda... ki benim bir çok arkadaşımın eşi bu şekilde terketme oyunuyla akıllandı ve gayet ii devam edenler de var. bundan 10 yıl sonra şu anda yaşadığınız sorunlarınız olmaz bence her geçen yıl erkekleri bişilere daha çok yatkınlaştırıyor . sadece maddi özgürlük, kendini kurtarabilmek bir aileyi dağıtmaya yeterli şeyler değil... çünkü çocuklar genelde anne babalarının yokluğunu evde hissetmiyormuş gibi görünseler de öğretmenlerinden duyuyorum ben de ... tabi ki eşini en iyi tanıyan insan sensindir bunu düşün hep, yanlız şu ilerde olacağını düşündüğün kırışmış yaşlı yanlız kadın fikrinden sıyrıl bir an önce :D:D:D

Back