• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Öncesi Gel git durumları

duvarklima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
109
4
46
İstanbul
Merhaba, daha önce de konular açmıştım, 5 aydır ayrıyız eşimle. Bu süre zarfında çok fazla gel git yaşadım ve kesin bir karar alarak boşanmak istediğimi ilettim. Eşim bunu duymadan önce iyi ki ayrı yaşıyoruz oh kurtuldum sevinç nidaları atarken bir anda tutuştu ve beni geri kazanma çalışmalarına başladı. Tabi burada özür dilemekten eşeklik ettim bir daha yapmayacağım filan demekten bahsetmiyorum, yemeğe çıkalım , takılalım , aslında ben hatamı farkettim ama sen de farkettin mi hatanı tarzı bir yaklaşımdan bahsediyoruz. Oysa ki ben ortadaki problemin belki %20-30 unu kendime ait görüyorum.

Etrafımdakiler değişmiş değerini anlamış olabilir diyorlar ama eşimi tanıyorum. Artı acayip bir aileye sahip, asla toz kondurmaz kendine. Bir yandan da daha önce hiç bu şekilde major bir ayrılık yaşamamıştık, acaba akıllanmış mıdır da diyorum.

Aslında tüm bunların nedeni 2 yaşındaki kızım. Birçok ailede olduğu gibi , çocuklar boşanma konusunda milyon kez düşünmeye neden oluyor. Daha önce de boşandım , mahkeme çıkışı kutlama yaptım. Şimdi ise içim buruk, berbat bir haldeyim. Kendimi yapayalnız hissediyorum, ileride tekrar evlenmek istemediğim için de yalnızlıktan delirmiş bir kadın olarak hayal ediyorum paniğe kapılıyorum. Ya da evin hem kadını hem erkeği olmanın verdiği ağır yük altında , göbek salmış kırışıklıklarla dolu, çirkin bir erkek görünümlü kadına mı dönüşürüm acaba diye.. Biliyorum hepsi saçma düşünceler. Üstelik çalışıyorum gelirim eşimle aynı ama gene de maddi açıdan back up li olmak çok farklı. İşten atılsanız ortada kalırsınız. Şu bir gerçek ki 2 kişi ile yaşam çok daha kolay. Tek başına zor. Ama huysuz bir adamla hır gür içinde yaşamak , yapayalnız yaşamakla eşdeğer hale geleceği hiç aklıma gelmezdi. Aslında yalnız da değilim ailem dibimizde, her gün oradayız ama neden peki bu yalnızlık duygusu anlamıyoruenm.

Sanırım eşimin huysuzluklarını kavgacı ve bencil kişiliğini 5 ayda unutmaya başladım. Yeniden birleşirsem çok büyük hata yapacakmış gibi düşünüyorum. Ama bir yandan da ayrılmanın da bana bir fayda sağlamayacağını , bunun da bir hata olabileceğini düşünüyorum.

back up mı ??? walla bu sözünüze öyle bir takıldım ki diğer yazınız silindi gitti gözümde... back up nedir yaa? biliyorum şuan çok üzgünsünüz acınıza çok saygım var kızınız da varmış inanın çok üzüldüm ama................ 17-18 yaşındaki ergen gibi yazmışsınız... sanki back up ın türkçe karşılığı yok !!!!

Aynı derede iki kez yıkanılmaz.
Eşinizi siz daha çok tanıyorsunuzdur ama bence dönmeyin derim.
Her gün hayatınızı geçimsiz, kavgacı bir adamın yanında çürütmektense
ayrılın daha iyi.
Üstelik aileniz de destek oluyormuş.
Çocuk konusuna gelince anne babanın kavga ettiği bir ortamda büyümesi daha kötü olur
ve her zaman sizi rol model alır.
Belki ağlayacak, belki ikinizi bir arada görmek isteyecek ama büyüdükçe alışacak ve anlayacak sizi.
Maddi açıdan ise nasıl olsa işiniz var.Eşinizi yedek olarak görmeyin bu konuda.
Allah büyüktür gün doğmadan neler doğar , aç kalmazsınız açıkta kalmazsınız.
Boşanmalarda en çok çocuk etkileniyor ama eğer anne babanın huzuru, mutluluğu yoksa çocuk on kat daha olumsuz etkileniyor.

Son düzenleme:
kendinizi bu kadar yalnız hissetmenizin sebebi aynı dili (Türkçe) konuşamıyor olmanız olmasın sakın ;)
Şaka şaka :))

tercüme edeyim:
back up: yedeklemek,
major: büyük çaplı..

tekrar deneyin, çocuğunuz için..

kendinizi bu kadar yalnız hissetmenizin sebebi aynı dili (Türkçe) konuşamıyor olmanız olmasın sakın ;)

tercüme edeyim:

hay yaşa be kardeşim :)) beni anlayan benle aynı düşüncede olan biri çıktı çok sevindim yazını görünce...

tercüme edeyim:

yahu neden diline bu kadar takılıyorsunuz anlamadım... google translate de yedeklemek olarak karşılığı çıkıyor sanırım ama back up yedeklemek değil destek olmak arka çıkmak demek burada... tercüme etmeseniz daha iyiydi. zaten kalbi gönlü kırık boşanma arifesnde burda yardım isteyen bir kadına verilecek cevap değil açıkçası....

konuya dönersek bence dönmeyin. değişmemiştir değişmeyecektir. yaşınızı da bilmiyorum ama en fazla 30 lu yaşlarda olduğunuzu tahmin ederekten daha neler çıkar... hayatınızı mahfetmeyin.

Son düzenleme:
yahu neden diline bu kadar takılıyorsunuz anlamadım... google translate de yedeklemek olarak karşılığı çıkıyor sanırım ama back up yedeklemek değil destek olmak arka çıkmak demek burada... tercüme etmeseniz daha iyiydi. zaten kalbi gönlü kırık boşanma arifesnde burda yardım isteyen bir kadına verilecek cevap değil açıkçası....

konuya dönersek bence dönmeyin. değişmemiştir değişmeyecektir. yaşınızı da bilmiyorum ama en fazla 30 lu yaşlarda olduğunuzu tahmin ederekten daha neler çıkar... hayatınızı mahfetmeyin.

yedeklemek, yedeğe atmak, arkaya atmak, arka çıkmak, vs vs banamı öğreteceksin..
hem ben şaka yaptığımı söyledim, sana noluyo?
sanamı sorcam ne konuda ne yazacağımı?

o sadece latifeydi.. konusunada tekrar denesin diye yorum yaptım..kimsin sen, ne karışıyorsun benim görüşüme?
gereksiz, boş beleş, konuşma..

bence sen önünden ye..

komiksin be arkadaşım:1: ben öğretmeyeceğim tabii ki senle mi uğraşacağım! ama dalga geçeceksin madem önce düzgününü öğren. hatalı bir çeviri yapmışsınız düzelttim sadece.. ya da tamam sinirlenmeyin siz daha iyi biliyorsunuz:1:

Son düzenleme:
canım, çocuk bence dünyanın en önemli şeyi. ben kısaca bişey anlatacağım. benm üniv.den çok samimi bir arkadaşım vardı, benden yaşça da büyük ablalık da yaptı bana. üniv.de konuştuğu çocukla okul bitip kız atanınca evlnediler, çcocuğun memlekete yerleştiler.evlenmelerine şaşırmıştım çünkü son zamanlarda çok sıkıntılar yaşamışlardı çıkarken. aradan 3-5 ene geçti, ben o şehre atandım ve arkadaşımla görüştük. çocuğu olmuş, hayatı güzeldi maşallah. eşi taa evlenmeden önce kıza çok eziyet etmişti, evlendikten sonra da eşinin ailesi kızı çok ezmiş maddi manevi. neyse ben de bigün tel.de konuşurken ağladım buna, eşimden aieinden şikayet ettim. kız bana dedi ki;cnm görmemezlikten gel bazı şeyleri, bak çalıştığım okuldaki problemi daha fazla olan çocuklar genellikle anne babası ayrılmış çcocuklar. ben eşimden çok mu memnunun sanıyorsun ama okuldaki çocukları görüyorum ve ayrılma fikrini aklımdan atıyorum dedi...(kendisi okulda psikolog)
bu tabii sadece benim yaşadığım birşey, hayat senin hayatın, eğer çok mutsuzsan-ız bırak gitsin. ama yazdıklarında da çok haklsın. allah yardımcın olsun

komiksin be arkadaşım:1: ben öğretmeyeceğim tabii ki senle mi uğraşacağım! ama dalga geçeceksin madem önce düzgününü öğren. hatalı bir çeviri yapmışsınız düzelttim sadece.. ya da tamam sinirlenmeyin siz daha iyi biliyorsunuz:1:

resmen iftira atıyorsun; dalga geçtiğimi nerden çıkardın..ben ufak bi şaka yaptım, takıldım arkadaşa..komikti stili çünkü, hoşumada gitti anlatış tarzı..ama sen zurnanın zırt deliği gibi çıkıp çok bilmişlik yaptın..zaten her konudan çıkar bi ukala..

dalga geçiyor diyerek, tribünlere mi oynuyorsun? ortalığı karıştırıp kavga mı çıkarmak istiyorsun? bu kızın konusunu karıştırmaktan öteye gidemezsin..

ne benden alıntı yapıp üzerime iftira atıyorsun, dalga geçti diye..

şimdi defol git, benden bi daha alıntı yapma..kendi yorumunu yapıyosan yap, beni kullanarak adam olamazsın, uğraşma..

bayram bayram bela mısın nesin ya?

resmen iftira atıyorsun; dalga geçtiğimi nerden çıkardın..ben ufak bi şaka yaptım, takıldım arkadaşa..komikti stili çünkü, hoşumada gitti anlatış tarzı..ama sen zurnanın zırt deliği gibi çıkıp çok bilmişlik yaptın..zaten her konudan çıkar bi ukala..

dalga geçiyor diyerek, tribünlere mi oynuyorsun? ortalığı karıştırıp kavga mı çıkarmak istiyorsun? bu kızın konusunu karıştırmaktan öteye gidemezsin..

ne benden alıntı yapıp üzerime iftira atıyorsun, dalga geçti diye..

şimdi defol git, benden bi daha alıntı yapma..kendi yorumunu yapıyosan yap, beni kullanarak adam olamazsın, uğraşma..

bayram bayram bela mısın nesin ya?

evet tribünlere oynuyorum:1: beni çok sevinnn tamam mı!!!!:9::9::9:

ben sizi eleştirdim karıştım hata yaptım madem siz neden bana cevap veriyorsunuz verdiğim cevaba karışıyorsunuz? üzerinizden adam olma gibi bir niyetim yok, olsa da kullanılacak en son insan sizsiniz bence merak etmeyin yani. hmm birde sanırım siz insanları kullanarak adam olmaya çabalayanlardansınız ki böyle bir yorumda bulundunuz bu da ayrı (anca hakaret ederek kendini ifade edebilenlerdensiniz). ben hatanızı düzelttim egonuza yediremediniz ve bana hiç hoş olmayan ve seviyenize yakışır bir yorum yazdınız cevap verme hakkımı kullandım sadece. Ama iyi çileden çıkarmışım sizi.. gülerek okuyorum yorumlarınızı.

konu sahibi arkadaşım konunu meşgul ettiğim için üzgünüm cevap verme gereği hissettim daha da bir şey yazmayı düşünmüyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur...

ya kızlar ne oluyor kavga etmeyin...

backup filan yazdığımın farkında bile değilim. Yani boş boş şeylere takılmayın hayret birşeysiniz..

Konuya dönecek olursak, evet çocuğun geleceği çok önemli ama çocuk anne ve babasının arasında sorunlar olduğunu hissettiği zaman neler yaşar acaba ileriki yaşantısında
İşin bir de bu yönü var...

hazır adam çabalıyorken,
kendinizi gerçekten hazır hissettiğinizde, bir şans verirseniz, pişman olmazsınız diye düşünüyorum
en azından bir süre için deneyin derim
çocuk söz konusu olmasa ona da gerek yoktu ama evlat hatrı için biraz daha taviz verilebilir kararlardan

Bence tekrar denemekte fayda var .En azından acaba bir şans vermelimiydim diye düşünce olmaz içinde.Küçücük bir çocuğunuz var onu düşünmelisiniz diğer yandan da .

hazır adam çabalıyorken,
kendinizi gerçekten hazır hissettiğinizde, bir şans verirseniz, pişman olmazsınız diye düşünüyorum
en azından bir süre için deneyin derim
çocuk söz konusu olmasa ona da gerek yoktu ama evlat hatrı için biraz daha taviz verilebilir kararlardan

bilemiyorum ki. kafamı karıştıran bir konu var; gittiğim terapist eğer evliliğine inanmıyorsan çocuk ufakken bitir, yoksa ileride ayrılırsan çocuğu daha kötü etkilersin dedi.
diğer terapist de 3 yaşına kadar deneyebilirsin, 3 yaştan sonra travma yaşaması daha büyük ihtimal olduğunu söyledi. Şu anda kızım babaya hiç düşkün değil, haftada 1-2 kez görüyor diğer zaman aklına bile gelmiyor. Mutlu bir çocuk. Şimdi tekrar eve geri geldiğinde, ve ayrılırsak farkındalığı artmış olacağından çok zor olabilir 3 ümüz için de. O zaman eşim bile gitmeyebilir , hem hareketlerini düzeltmez ve dozunu da artırır, çocuğa da oynayacaktır, bunu koz olarak kullanır , çocuk da ağlayıp sızlanırsa artık benim hayatımın mahvolması demek olur bu. Böyle bir ortamda ben de ayrılamam ve berbat bir hayatı çekmek zorunda kalırım.

Ne diyorsunuz buna ? İşte bu nedenle tekrar deneyeme karar veremiyorum. Napmalıyım sizce

Son düzenleme:
bilemiyorum ki. kafamı karıştıran bir konu var; gittiğim terapist eğer evliliğine inanmıyorsan çocuk ufakken bitir, yoksa ileride ayrılırsan çocuğu daha kötü etkilersin dedi.
diğer terapist de 3 yaşına kadar deneyebilirsin, 3 yaştan sonra travma yaşaması daha büyük ihtimal olduğunu söyledi. Şu anda kızım babaya hiç düşkün değil, haftada 1-2 kez görüyor diğer zaman aklına bile gelmiyor. Mutlu bir çocuk. Şimdi tekrar eve geri geldiğinde, ve ayrılırsak farkındalığı artmış olacağından çok zor olabilir 3 ümüz için de. O zaman eşim bile gitmeyebilir , hem hareketlerini düzeltmez ve dozunu da artırır, çocuğa da oynayacaktır, bunu koz olarak kullanır , çocuk da ağlayıp sızlanırsa artık benim hayatımın mahvolması demek olur bu. Böyle bir ortamda ben de ayrılamam ve berbat bir hayatı çekmek zorunda kalırım.

Ne diyorsunuz buna ? İşte bu nedenle tekrar deneyeme karar veremiyorum. Napmalıyım sizce

önce sana yorum yazdım, geçmiş konularını sonra okudum

son derece bilinçli bir kadınsın
evladın ve kendin için sağlıklı bir karar vermek için tüm çaban
öncelikle seni tebrik ediyorum

bana kalırsa eşin senin için mantıken de duygusal olarak da tamamen bitmiş
yani bu evliliği kendin için zaten normal koşullarda asla sürdürmezsin bunu anladım
ama takıldığın nokta, evladın noktası

eşinle anlaşmazlıklarınız bana böyle çok aşılamaz,
çok yıpratıcı, zorlayıcı gibi gelmedi açıkcası
sanki 2 taraf da gayret ederse, çözülebilir gibi
ama bu mesajında yazdığın kaygıların da anlamlı

şöyle yapsanız,
bir süre, çift olarak terapiye gitseniz
akabinde uzmandan durumu değerlendirmesini isteseniz?
şüphesiz ki uzman gözlemi ve değerlendirmesi bizim burada yazdıklarımızdan anlamlı olacaktır

önce sana yorum yazdım, geçmiş konularını sonra okudum

son derece bilinçli bir kadınsın
evladın ve kendin için sağlıklı bir karar vermek için tüm çaban
öncelikle seni tebrik ediyorum

bana kalırsa eşin senin için mantıken de duygusal olarak da tamamen bitmiş
yani bu evliliği kendin için zaten normal koşullarda asla sürdürmezsin bunu anladım
ama takıldığın nokta, evladın noktası

eşinle anlaşmazlıklarınız bana böyle çok aşılamaz,
çok yıpratıcı, zorlayıcı gibi gelmedi açıkcası
sanki 2 taraf da gayret ederse, çözülebilir gibi
ama bu mesajında yazdığın kaygıların da anlamlı

şöyle yapsanız,
bir süre, çift olarak terapiye gitseniz
akabinde uzmandan durumu değerlendirmesini isteseniz?
şüphesiz ki uzman gözlemi ve değerlendirmesi bizim burada yazdıklarımızdan anlamlı olacaktır

merhaba yeniden, güzel cümleleriniz için teşekkür ederim.

Aslında terapist konusunu denedik, şöyle ki terapistin 2. seansının olduğu gece akşam eşim evi terk etti. Terapist tamamen ters tepti, nedeni de eşim başkalarının yanında sorunlarımızdan bahsetmek istemiyormuş. Biraz zoraki gitmişti, ve terapist genelde beni haklı bulduğunu belli edince biraz da ona bozuldu belki de ve tamamen çekti gitti.

O yüzden şimdi bunu yeniden önermem acaba mantıklı olur mu ? Gerçi kaybedecek neyim var ki..Aslinda olabilir bu.

merhaba yeniden, güzel cümleleriniz için teşekkür ederim.

Aslında terapist konusunu denedik, şöyle ki terapistin 2. seansının olduğu gece akşam eşim evi terk etti. Terapist tamamen ters tepti, nedeni de eşim başkalarının yanında sorunlarımızdan bahsetmek istemiyormuş. Biraz zoraki gitmişti, ve terapist genelde beni haklı bulduğunu belli edince biraz da ona bozuldu belki de ve tamamen çekti gitti.

O yüzden şimdi bunu yeniden önermem acaba mantıklı olur mu ? Gerçi kaybedecek neyim var ki..Aslinda olabilir bu.

o zamanlar bir de eşiniz bu kadar pişman değildi
belki de bir şekilde devam edeceğini düşünüyodu evliliğin
ilk mesajınızda yazdığınıza göre, şu an yeterince idrak etmiş işin ne kadar ciddi olduğunu
belki şimdi daha faydasını görürsünüz terapinin
tabi öncesinde eşinize durumu izah edin güzelce
yani evladınızın zarar görmesini istemediğiniz için bunun daha sağlıklı olacağını düşündüğünüzü vs

bir de konuyla birebir ilintili değil ama geçmiş konunuzda takıldığınız bir noktaya değinmek isterim
bir adam evladı için bile evliliğini sürdürmek istese,
bence bu erdemli birşeydir
yabana atmayın lütfen
vicdan sahibi olmayan bir adam olsa, böyle çabaları olmazdı
şu anda belki de evladını ve sizi kaybetmek istemediği için azami gayreti sarf edecek raddeye gelmiştir kim bilir

o zamanlar bir de eşiniz bu kadar pişman değildi
belki de bir şekilde devam edeceğini düşünüyodu evliliğin
ilk mesajınızda yazdığınıza göre, şu an yeterince idrak etmiş işin ne kadar ciddi olduğunu
belki şimdi daha faydasını görürsünüz terapinin
tabi öncesinde eşinize durumu izah edin güzelce
yani evladınızın zarar görmesini istemediğiniz için bunun daha sağlıklı olacağını düşündüğünüzü vs

bir de konuyla birebir ilintili değil ama geçmiş konunuzda takıldığınız bir noktaya değinmek isterim
bir adam evladı için bile evliliğini sürdürmek istese,
bence bu erdemli birşeydir
yabana atmayın lütfen
vicdan sahibi olmayan bir adam olsa, böyle çabaları olmazdı
şu anda belki de evladını ve sizi kaybetmek istemediği için azami gayreti sarf edecek raddeye gelmiştir kim bilir

evet bunu önerebilirim belki biraz daha düşünüp
benim bu evlilikten çok fazla bir beklentimin kalmamış olması beni düşündürüyor
eşim annesinin yanına gitti, sıfırdan bir ev kuırmak da dahil hayatada daha bir baştan başlayacak
kendi başına yaşayamaz
bunları da düşüyordur
çocuk için yuvayı dağıtmak istememesinin nedeni çocuktan ayrı kalmak istememesi
yani çocuğunu seviyor o konuda şükür ki bir sorun yok
ama biz üçümüz güzel bir aile olalım derdinde değil (di)

yani ne emmeye ne gömmeye gelebilen bir tip
ben de bazı hareketlerine ne kadar katlanabilirim onu bilmiyorum
tabi şu da var çocuk 20 sene evlenip gittiğinde napıcam ben bununla baş başa
o zamanki halimi 10 dakikalığına yaşamayı ve geri dönmeyi çok isterdim
acaba keşke ayrılmasaydım yapayalnızım mı derdim, yoksa iyi ki ayrılmışım kızımla çok mutlu bir hayat sürüyoruz mu derdim
ahh ahh..

Back