• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma meselesi

Aydancaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
192
207
23
Merhaba kızlar. Eski konularımdan bilirsiniz belki eşimden şiddet gördüm kadının en aşağılık varlıkmıs gibi davranışını 3 sene çektim. Sonunda dayanamayıp ailemin yanına geldim. Daha dava açmadım açıcam. Bikaç şey sormak ıstiyorum. Eski eş kişisi ailesiyle ortak çalışıyorve mal varliklari cok. Fakat herşey babasının üzerine. Ev dükkan arsa 3 araba ve bana alınan eşyalar a'dan z'ye hep onun üstüne. Birtek kiralik dukkan var şuan isletiyorlar esimin ustune esnaf olarak gözüküyor. Ben tazminat almak ıstiyorum hemde yüklü bir anlamda benim hakkımı çok yediler hakkımı sonuna kadar almak ıstiyorum. Verilen tazminat nasıl olur sizce? Nasıl ortak çalıştıklarını kanıtlayabilirim? Boşanmaya karar verdiğim zaman arkadaşa danışmıştım ses kaydı al demişti kimle neden nasıl ortaklık olunduğunu mal varlıklarının ne olduğunu muhabbet arasında konuşturarak ses kaydı almıştım bu suç olur mu yoksa delil mi olur? Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Tam bir fikrim yok ama,
Eşinizin üzerine değilse mallar hak iddia edemezsiniz.
Şiddet gördüğünüze dair belgeler varsa,
Sözel şiddete dair mesajlar felan varsa sizin için iyi olur.
Tabi eşinizin aylık maaşı ne kadar yatıyor Buda önemli.
Çocuk yoktur umarım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Düğünde takılan altınlar sizin zaten biliyorsunuzdur.

Merhaba kızlar. Eski konularımdan bilirsiniz belki eşimden şiddet gördüm kadının en aşağılık varlıkmıs gibi davranışını 3 sene çektim. Sonunda dayanamayıp ailemin yanına geldim. Daha dava açmadım açıcam. Bikaç şey sormak ıstiyorum. Eski eş kişisi ailesiyle ortak çalışıyorve mal varliklari cok. Fakat herşey babasının üzerine. Ev dükkan arsa 3 araba ve bana alınan eşyalar a'dan z'ye hep onun üstüne. Birtek kiralik dukkan var şuan isletiyorlar esimin ustune esnaf olarak gözüküyor. Ben tazminat almak ıstiyorum hemde yüklü bir anlamda çünkü ailemin evi çok küçük zor sığıyoruz buradaki evi satıp üstüne tazminatı ekleyerek ev almayı düşündük. Birde benim hakkımı çok yediler hakkımı sonuna kadar almak ıstiyorum. Verilen tazminat nasıl olur sizce? Nasıl ortak çalıştıklarını kanıtlayabilirim? Boşanmaya karar verdiğim zaman arkadaşa danışmıştım ses kaydı al demişti kimle neden nasıl ortaklık olunduğunu mal varlıklarının ne olduğunu muhabbet arasında konuşturarak ses kaydı almıştım bu suç olur mu yoksa delil mi olur? Herkese teşekkür ederim.
3 yılda ne hakkın yenmiş silah zoruylamı evlendin minnet etme kendi ayaklarının üstünde dur

3 yılda ne hakkın yenmiş silah zoruylamı evlendin minnet etme kendi ayaklarının üstünde dur
Neden olmasın? Hak yenmesi için üç yıla gerek yok, üç gün de yeter. Ama ailesine ev almayı düşünmesi biraz tuhaf tabii.

Üzerinde ne varsa eşinin, onu sadece yarısını talep edebilirsin.

Tazminat almak için, şiddet i ispatlaman gerek, darp raporuyla. Hakkın yenildiyse maddi manevi bunu delillerle ve sahitlerle ispatlaman gerek

Daha buyuk bi ev almak istiyorsunuz ailenizle? Yüklü yuklu tazminatlar alicaksiniz yani.:KK64:

200 bin tazminat alacak değilim. Sadece hakkım olanı almak ıstiyorum. Ev derken de oturduğumuz evden biraz daha büyük istiyoruz. Adamlardan ev talep edecek değilim. Babamın annemin kendi desteğimle ve onlardan aldığım hakkimla bi ev kastettim

Üzerinde ne varsa eşinin, onu sadece yarısını talep edebilirsin.

Tazminat almak için, şiddet i ispatlaman gerek, darp raporuyla. Hakkın yenildiyse maddi manevi bunu delillerle ve sahitlerle ispatlaman gerek
Darp raporum var evet eski oturduğumuz şehirde de şiddete dair komşular sesimizi hep duyardı onlarla konuşursam belki şahit olabilirler teşekkür ederim

Tam bir fikrim yok ama,
Eşinizin üzerine değilse mallar hak iddia edemezsiniz.
Şiddet gördüğünüze dair belgeler varsa,
Sözel şiddete dair mesajlar felan varsa sizin için iyi olur.
Tabi eşinizin aylık maaşı ne kadar yatıyor Buda önemli.
Çocuk yoktur umarım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Düğünde takılan altınlar sizin zaten biliyorsunuzdur.
Maaş olarak değil serbest çalışıyorlar. Brüt bir maaş yok yani. Darp raporum var şikayetçi olucam. Evet biliyorum altın meselesini teşekkür ederimm

Neden olmasın? Hak yenmesi için üç yıla gerek yok, üç gün de yeter. Ama ailesine ev almayı düşünmesi biraz tuhaf tabii.
Ev derken onlsrdan ev istemicem. Bu devirde 30 40 bin bile iyi para üzerine tabiki kendi çabamla ailemin desteğiyle katkıda bulunucam

Canım eşinin ailesinin varlıklı olması sana bir şey kazandırmaz.

Yeni mal bölüşümüne göre evlendikten sonra alınan eşyaların yarısını alabilirsin ve düğün takıları.

Ses kayıtları kullanılıp kullanılmayacağı kayıtlara bağlı biraz. Ani gelişen bir durum için almışsan sanırım kullanırsın. Ancak istediğin cevapları almak için yapılmış bir kayıtsa bilinçli hazırlıklı yapıldığı belli ise hapis cezası bile istenir. Bir avukata danışmanda fayda var. Şiddeti kanıtlayabiliyorsan ve bu şiddet sonrası bi barışma olmadıysa ve senin daha kusurlu davranışların yoksa zaten tazminat alırsın.

200 bin tazminat alacak değilim. Sadece hakkım olanı almak ıstiyorum. Ev derken de oturduğumuz evden biraz daha büyük istiyoruz. Adamlardan ev talep edecek değilim. Babamın annemin kendi desteğimle ve onlardan aldığım hakkimla bi ev kastettim
Söke söke alırsın ınsallah.

Canım eşinin ailesinin varlıklı olması sana bir şey kazandırmaz.

Yeni mal bölüşümüne göre evlendikten sonra alınan eşyaların yarısını alabilirsin ve düğün takıları.

Ses kayıtları kullanılıp kullanılmayacağı kayıtlara bağlı biraz. Ani gelişen bir durum için almışsan sanırım kullanırsın. Ancak istediğin cevapları almak için yapılmış bir kayıtsa bilinçli hazırlıklı yapıldığı belli ise hapis cezası bile istenir. Bir avukata danışmanda fayda var. Şiddeti kanıtlayabiliyorsan ve bu şiddet sonrası bi barışma olmadıysa ve senin daha kusurlu davranışların yoksa zaten tazminat alırsın.
Raporum var canım ama 2 ay önce almıştım ve şikayetçi olmamıştım malesef adam olur diye barıştım söz verdi yeminler etti geri geldim karakola gitmiştim raporun 6 ay suresi var dedi o süre dolmadi tekrar gitsem şikayetçi olamaz miyim

Back