Boşanma kararını nasıl aldınız

Aysegul Bayram

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
19
4
1
26
Merhaba...
5 yıllık bir birlikteliğim var 1 buçuk yılı evli olmak üzre. Ve 2 aylık anneyim..
Bunca zamandır hep sorunlarımız kavgalarımız oldu. Çok çirkin şeyler de yaşadım ama bu kez çok başka hissediyorum. Doğum yaptım 3.gün kayınvalidem evime gelip kavga çıkardı. Hastane masraflarını, bebek odasını genel olarak maddi yönden destek olan taraf benim ailemdi. Annem 'Hastane parayı aldı ama haketti' dedi ve kayınvalidem bunu başa kakmak olarak anlayıp evimde tartışma çıkardı. Eşime kavgayı benim başlattığımı söylese de durum bundan ibaret. Bu arada eşimin annem ve ablamla arası inanılmaz iyiydi çok güzel anlaşırlardı. Bu olaydan sonra eşim aileme tavır aldı bana karşı ilk başlarsa değişmese de uzaklaşmaya başladı. Ben lohusa halimle hayatımın en zor zamanlarını yaşadım. Annesinin bana onca lafından sonra olgun davranıp eve davet ettim eşim mutlu olsun bir şeyler yoluna girsin diye yemek hazırladım ağırladım. Gelmek istediler yine kabul ettim. Ama dün benim annem geldiğinde eşim Hoşgeldin bile demedi. Lavaboya girdi ve yarıö saat çıkmadı. Annemle yemeği yedik topladık hala yok. Annem babamı aradı ve gitti. Eşimle tartıştık ben yapmadım bunu onca olaya rağmen dedim ve bana senin yağtığının da bi farkı yok dedi. Genel olarak nankörlük problemimiz var zaten bu son yaşadığım en basit olaydı ve tak eden kısım belki de. Bu konu, eşimin bu karakteri hakkındaki düşüncelerinizi yazar mısınız? Yine sorunu kendimde arıyorum da..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun. Öncelikle sorunu asla kendinizde aramayın lütfen. Belli ki eşiniz ve ailesi sıkıntılı insanlar. Ama keşke bunca yıl sorunlu ve kavgalı bir evliliğe çocuk düşünmeseydiniz. Şuan taze annesiniz ve lohusalıktan dolayı da çok hassassınız. Eğer ailenizden destek alabilecek durumdaysanız ve kendinizin iş durumu iyiyse evet boşanmayı düşünmelisiniz bence. Şuana kadar çok şey yaşamışsınız ve belli ki çok da şans vermişsiniz. Demek ki şuana kadar değişmeyen şeyler bundan sonra da değişmeyecek.

dün benim annem geldiğinde eşim Hoşgeldin bile demedi. Lavaboya girdi ve yarıö saat çıkmadı. Annemle yemeği yedik topladık hala yok. Annem babamı aradı ve gitti.
DEDİNİZ

Bu nokta kırılma noktası
Ayrılmak için en azından burnunun surtmesi gerekiyor ailenize bir daha böyle davranamayacagini kendisine OKKALI bir sekildek bildirmeyecekseniz yani evi terkedip tavrınizi çok net belli etmeyecekseniz eger
Yaşadığınız herşeyi size mustehaktir

Sanırım kendince gurur yaptı.
Başka türlüsü cidden nankörlük
Ya yok ya gurur yapacak adam başta olur mu ya çocuk benim çocuğum anne size niye masraf oluyor Allah razı olsun gerek yok cart curt der odetmezdi .
Bayağı yiyici tip

Bu yazdıklarımdan pasif biri olduğumu sakın düşünmeyin. Hiç bir zaman kendimi ve ailemi ezdirmedim ezdirmem. Bebeğim doğduktan sonra daha sakin kalmaya ve daha etraflıca düşünmeye çalışıyorum. Anneyseniz beni anlarsınız. Eşyalarımı toplayıp gitsem ne olacak geri döndükten sonra. Kızım için en iyisine karar vermeye çalışıyorum. Ve öyle bir ikilemdeyim ki.. Bi yandan da ben yoruluyorum diye eve gelip yemeği hazırlayan, eli hiç boş gelmeyen, bensiz dışarı bile çıkmayan bi adam. Her şeyi tartmak zorundayım. O yüzden hep ikilemdeyim kendimi suçlamaya başlıyorum. O yüzden açtım bu konuyu siz değerli hemcinslerim nasıl tepki verirdiniz diye.

Kendinde sucu arama. Sen herseye ragmen annesini davet edip sayfi gosteriyorsun. O minnet duyacagi insanlara tavir yapiyor. Herkes kendine yakisani yapar. Annene onu yapmasi buyuk terbiyesizlik!
Annenin akli sendedir simdi
Uzulme ama oyle bir noktadasin ki;
Ya gozyumup devam edeceksin yada ben bunu haketmiyorum diyip yoluna bakacaksin.
Allah yardimcin olsun

Yokmuş gibi davransana eger icinden geliyorsa.Yoksay onu ve ailesini.Ben yaptim ve kazandim.Saygimi da yitirmedim.Lafta soylemedim hic yoklarmis gibi yaptim.

Keşke yapsa konu sahibi .
Ah ..
Hiç sanmıyorum
Bu yazdıklarımdan pasif biri olduğumu sakın düşünmeyin. Hiç bir zaman kendimi ve ailemi ezdirmedim ezdirmem. Bebeğim doğduktan sonra daha sakin kalmaya ve daha etraflıca düşünmeye çalışıyorum. Anneyseniz beni anlarsınız. Eşyalarımı toplayıp gitsem ne olacak geri döndükten sonra. Kızım için en iyisine karar vermeye çalışıyorum. Ve öyle bir ikilemdeyim ki.. Bi yandan da ben yoruluyorum diye eve gelip yemeği hazırlayan, eli hiç boş gelmeyen, bensiz dışarı bile çıkmayan bi adam. Her şeyi tartmak zorundayım. O yüzden hep ikilemdeyim kendimi suçlamaya başlıyorum. O yüzden açtım bu konuyu siz değerli hemcinslerim nasıl tepki verirdiniz diye.

Vallahi kendinizi ikna etmek için mi soyluyorsunuz bilmiyorum ama eli boş gelmemek bir incelik değil bir görevdir zaten
Yoruluyorsunuz diye yemeği yapması da bir iyilik değil o da aynı evde yaşadığı için görevi.

Sizsiz dışarı çıkmıyor olması da bir artı değil, sosyal becerisinin zayıf olduğunu gösteriyor

Ayrıca farzedelim ki...

tüm bunlar iyilik güzellik izzeti ikram verilmiş bir nimet... yine de anneme öyle davrandiysa o evi terkederim, burnunun surtmesi lazım ki sizinle ilgili sorunlarda ailenize nankörlük ve saygısızlık edemeyeceğini görsün
Siz bunu gostermezseniz o adam daha çok yapar onları inanın ki

Haklısın. Burnunun sürtmesi de değil artık istediğim bitmesi en doğrusu sanırım. Bu yazdıkların için çok teşekkür ederim bişeylerin farkına varmamı sağladın

Masrafları sizin ailenizin karşılaması eşiniz için kötü bir durum.Kendini kötü hissetmiş olabilir.Bir süre her iki taraftanda uzak durun ortalık durulsun.Sonrasında da görüşmeyi azaltın yada kesin.

Eşiniz maddi konular yüzünden komplekse girmiş sanırım. Ya minnet edecek teşekkür edecek ya da bunu yapmamak için bi bahane bulup üste çıkacak. Tavır alacaktı ki sizinki ikinciyi tercih etti. Tabi kaynananın fitlemesiye, kendi aklıyla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…