Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugub bende ısyerının avukatına sordum. O da onunuze gelenı ımzalamayın hatta kagıt getırırse maıl olarak dırekt yollayın dedı. Benım gecen gecekı konusmalarımızdan anladıgım kadarıyla evı ıstemıyor ama onun uzerıne. Ikı arabamız var onlarda herkesın arabası kendı uzerıne. Ortak ve kısısel olmak uzere 3banka hesabımız var ortak olan cocukların gelecegı ıcın bırıkım yapılıyordu fakat benım kendıme aıt olan evımın kırası dırekt o hesaba yatıyordu her ay esımde bende extra para da yatırıyorduk. Avukat kıra dekontlarını ıstedı kıranın her ay oraya yattıgına dair. Ben bu konuda sorun yasayacagımı sanmıyorum dedım ama loveitred sen ınsanları hıc tanımamıssın neleri geliyor güvenme falan dedı. Bir de velayeti ortak alabılıyor muyuz onu soramadım bılgınız var mı? Ben dırekt bende kalsın da dıyemem o da babaları nıhayetınde

Velayet artik ortak alinabiliyor, evet. Evlilikte evin kimin uzerine oldugu obemli degil, ya da arabanin. Bosanirken paylastiriliyor cekismeli davalarda. Anlasmali davalarda sartlari sizler kararlastiriyorsunuz. Bu arada avukatini dinle. Cunku bosanirken erkekler inanilmaz cirkeflesebiliyorlar.

Terapiye gitmisler zaten.

Yok anlasmalıda sartları kendımız belırlıyoruz onu bılıyorum, ben olası bır cayma durumunda nereye kadar ılerı gıdebılır gıderse nelerı alabılır onu merak ettım ondan yazdım ev onun uzerıne dıye. Ben asla bana ev vereceksın bılmem ne demem tabı de aynı sekılde o benden talep edebılır mı sahsıma aıt olan mülk ve arabayı? Sunları konusmaktan yazmaktan bıle ınanılmaz gerılıyorum. Benım tanıdıgım adam asla boyle bırı olamaz dıyorum emınım dıyorum avukat bıle o kadar emın olmayın bız ne mahkemelerden donduk anlasmalı gıdıp cekısmelıye donen bosanmıyorum dıyen dedı ıcımı korku kapladı

Şahsınıza ait olan ev ve araba evlilik süresinde mi alındı? Şöyle ki, mal paylaşımını birlikte yapıp o konuda anlaşma sağlayabilirsiniz. Adil bir paylaşım yaparsanız sıkıntı çıkmaz. Ancak kimi insan iş ciddiye binince çirkinleşiyor, mal kaçırmaya, hakkı olmayanı almaya çalışıyor. O yüzden Avukatınızı dinleyin.

Hayır evlenmeden de vardı. Ortak olanı evlenirken aldık ama zaten üzerime değil. Ev benım vermıyorum dese de sorun degıl ben o kısmında degılım ısın. Ama haklısınız avukatımı dinleyeyim ne olur ne olmaz

Güncelleme
Bugün konustuk aksam yemekten sonra gider misin oğlanı alıştırma sürecine başlayalım diye,bu akşam çok erken dün bu kararı verip evden hemen gitmem doğru olmaz dedi. Ne öneriyorsun dedim. Bikaç günde aşamalı olarak başlayalım geceleri uyanınca beni görmeyecek ağlar çok dedi. Bu arada oğlan kendi odasında yatıyor ağlarsa alıyoruz yanımıza. Bende oğlanın odasına temiz nevresim serdim. Uyumaya çıktılar az önce. Baktım cocugu da alıp bizim yataga gecmısler. Asls boyle bırsey adeti değildir, oğlan odasına alıssın dıye hep orda uyutuyoruz odaya almamaya calısıyoruz. Bırlıkte uyumuslar. Ben ne yapacagım sımdı? Kalk git desem oğlan da uyanacak sarılarak yatıyorlar. Bırakıp sessızce asagıya ındım. Ya uyanmazsa sen yat ya rahatını bozma bız bu kararı ekşın olsun dıye vermedık dememek ıcın kendımı zor tutuyorum. Ne yapmalıyım?

Lütfen bu yazdıklarımı dikkate alın .Evet sizi anlıyorum anlaşamadığıniz bir insanla aynı evi paylaşmak zordur evet ilgi görmediğiniz bir insanla birlikte yaşamanız da zor ama okuduğum kadarıyla üç tane küçük çocuğunuz varmış velayeti siz alacaksınız baba gidecek .Lütfen çocuklarınız büyüyene kadar sabredin . Çünkü benim çocuklarım 11 ve 4 olmasına rağmen zorlandim .Annem gelmese cidden perisandim yani . Maddi olarak da zorlanacaksınız söyleyim başlarda .Ne olursa olsun şu an için Sabri tavsiye ediyorum.Allah yardımcınız olsun .Eşinize hidayet versin

Ben demiştim. Yan çizmeye başladı bile.

Şimdi oğlunuz babasından ayrılmıyor da yakında bebeklerin de aklı erer onlar da ayrılmaz

Sonuçta boşanan milyonlar aynı evde yaşamıyor

Evet birkaç gece zorlanırsınız ama sonra aşılır oğlunuz lakin karar net olmalı yoksa cidden anlamsız olur çaba

Evlenmeden önce edinilen menkul ve gayrimenkullerde hak iddia edemez. Evlilik süresince edinilen mallar eşit paylaşılır. Birlikte aldığınız evi ya satıp eğer kredisi devam ediyorsa krediyi kapatıp kalan tutar ikiye bölünür. Ya da eşlerden biri diğerinin hakkını ödeyerek tek başına sahip olur. Diyelim ki sizin arabayı siz evlenmeden önce aldınız eşiniz evlendikten sonra aldıysa onun arabasında da hakkınız olur. Önemli değil istemiyorum demeyin, sonuçta çocuklarınız var onların da hakkı.

Belki yorumlarda yazmissindir gormedim , oglan 18 aylikmis cok kucuk , dogumdan once de boyle miydi esin? Yoksa cocuk olunca mi ilgilenmemeye basladi seninle ?

Belki yorumlarda yazmissindir gormedim , oglan 18 aylikmis cok kucuk , dogumdan once de boyle miydi esin? Yoksa cocuk olunca mi ilgilenmemeye basladi seninle ?
Dogumlardan cok once de boyleydı dıyemem fakat yıne ılgı eksıklıgı vardı. Oturur konusurdum bende daha gencim bak cocugumuz daha yok bırbırımızden baska kımsemız yok bız neden evlendık bırbırımızı sevdıgımız ıcın ee sımdı ne degıstı aynı evın ıcınde yasamak ıcın gosterdıgımız caba sonuc verdı evlendık. Amacımız bırbırımızı sevmek degıl mıydı dıye defalarca konustum baktım bır ıkı guzel gıdıyor sorun yok sonradan su koyvermeye basladı. Sureklı aralarda benı sev ılgı goster dedıkce yıne aynı sekılde devam ettı arada hep uyarmam konusmam gerekıyordu. Cunku ıcınden gelmedıgı ıcın benım soylememle yapıyordu. Cocuk olunca cok da degısıklık olmadı yanı eskı halıne dondu ama uyarılarım hep devam ettı. Terapistlere gittik verılen odevlerı eksık yaptıgı daha dogrusu isteksız yaptıgı ıcın tam bır sonuc asla alamadık. Ama bu arada gırdıgımız ortamlarda dıkkat cekıyorsam yada ıltıfat falan alıyorsam küplere bındı. Kendı yapmadıgı seylerı baskalarından duymaya asla tahammulu yok ve bunu cok sert bır dılle ıfade ettı. Bende kendımın bu oldugunu evlendıkten sonra kabak cıcegı gıbı acılmadıgımı benı zaten boyle gorup begenerek evlendıgını soyledım. Aslında kıskanc mı degıl mı cozemedım asla. Kıskanc adam kendı karısının farkına varıp daha da ılgı gostermesı gerekmez mı? O da degıl. Ya bılmıyorum ben asla cozemedım cozemeyecegım bu adamı galıba

Cocuklarin cok kucuk. Dogum sonrasinda bazi erkekler anneyi kutsal gordukleri icin bir sure uzak duruyorlar. Ki bebislerinin yas farki da az. Dogumdan sonra mi azaldi esinin ilgisi?

Cocuklarin cok kucuk. Dogum sonrasinda bazi erkekler anneyi kutsal gordukleri icin bir sure uzak duruyorlar. Ki bebislerinin yas farki da az. Dogumdan sonra mi azaldi esinin ilgisi?
Yok ya pek bir fark yok. Dogumdan once hatta cocuk fıkrınden once karım da karım dıyen bır adam degıldı zaten

Evi nakit aldık kredisi yok. Elbette kendı teklıf ederse cocukları ıcın verecegı mıktara hayır demem ama vermezse de vereceksın dıye tepesıne bınmem.

O teklif etmeyecek siz talep edeceksiniz zaten. Tabi eğer ailesi vermediyse parayı yada evlenmeden önce biriktirdiği para değilse.
Yok ben ıstemıyorum agzımı acıp da bana nafaka vereceksın demem

Bazı erkekler evlenmeden önce aşırı ilgi alaka gösterip evlendikten sonra nasıl olsa elde ettim diye ilgiyi tamamen kesiyor. Neden böyle yapıyorlar sonuçta boşanmak da var, yani kaybedebilir eşini hiçbir fikrim yok. Bu tipler eş boşanacağım deyince tekrar kendine çeki düzen verir, sonra yine aynı. Ben evlenmeden böyle biri vardı etrafımda, ölüp bitiyordu, seni prensesler gibi yaşatacağım diyordu, çok koştu peşimden ama hiçbir zaman güven vermedi. Eşim de tam tersi ben evlenmeyi düşünmüyorum diye başladı, sonuçta evlendik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…