Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esin tahlil yaptirdi mi? Cift terapisi denediniz mi? Bebeklerin var, hic bitsin istemem. Ama olmuyorsa mutsuzsan bitmesi daha iyiyse mutluluklar dilerim. 🙏🏻 Dertlesmek istersen her zaman yazabilirsin.
Tesekkur ederım hepsını denedık. Bende bıtsın ıstemem bıtmesın dıye cok caba gosterdım. En son iş çabamı farketmeyin bir de üstüne aşağılanmaya gıdınce bıtırme kararı aldım/k

Doğum sonrası depresyonu demedim, 3 küçük bebekle hayat zor olmalı. Benim 7,5 yaşında ve 8 aylık çocuklarım var. Bakıcımız ya da yardımcımız yok, şu anda çalışmıyorum. Çok zorlanıyorum hatta yeni doğum yaptığım zamanlar eşime sarmıştım, her şeyi batıyordu adamın. Çünkü bebeğin ister istemez çoğu sorumluluğu annelerin üzerinde. Bu da bizi tahammülsüz yapıyor. Belki eşiniz çoğumuzun eşinden daha ilgilidir. Belki tahammülsüz olan sizsinizdir. Biraz zaman verin birbirinize çocuklarınızın hatrına
Tahammulsuz degılım aksıne cok tahammul ettım hep evlatlarım ıcın. Benı ayakta tutan seyler evlatlarım. Fakat hıcbır zaman cocukların yorgunlugunun ısın stresının arkasına sıgınıp ıkılı ılıskılerımı ıhmal eden bır kadın olmadım. Aksıne ıhmal edılen tarafım. Karı koca calıstıgımız ıcın bakıcımız var, yardımcımız var. Elım cok ıse degmıyor pazar gunu harıc. Sadece sevmeye zaman kalıyor cocuklarımızı. Bundan bunalmadım. Aksıne hep zaman yaratmısımdır onlarla vakıt gecırmek ıcın sız sanslısınız kendınız buyutuyormussunuz. O da cocuklarını cok sever ılgılenır. Bızım sorunumuz ıkılı ılıskılerımızde. Hangı yolu denedıysek olmadı sanırım olmayacakta

Ilıskı niceliğinde degıl niteliğinde sorun var bızde. Ona kalsa haftada 2-3 kez ılıskı olur. Fakat 1haftalık süresi total 6dk yı gecmez sanırım
Haftada iki üç iyi ama eşinizde erken boşalma problemi var ,daha erken olmaması için ön sevişme yapmıyor, bu konuda elinden bir şey gelmiyor demek ki, zaten daha önce ilaç vs ile bu seviyeye gelmişti di mi, bazı erkeklerin kapasitesi bu kadar zorlamayla olmuyor malesef, seviyorsanız o şekilde kabul etmeniz gerekiyor, sizi tatmin etmesi için yönlendirebilirsiniz,

Bu hayata bir defa geliyoruz bence mutlu degilseniz icinizden geleni yapın.
Sonucta siz ayriliyorsunuz ama cocuklarinizin anne ve babasi olmaya devam edeceksiniz.
Anladigim kadariyla maddi durumlarinizda iyi cocuklar bakiliyor sizin calisma hayatiniz var evet kolay degil 3 cocukla ama bu hayati siz yasiyorsunuz umarim hayirlisi ne ise o olur.

Tahammulsuz degılım aksıne cok tahammul ettım hep evlatlarım ıcın. Benı ayakta tutan seyler evlatlarım. Fakat hıcbır zaman cocukların yorgunlugunun ısın stresının arkasına sıgınıp ıkılı ılıskılerımı ıhmal eden bır kadın olmadım. Aksıne ıhmal edılen tarafım. Karı koca calıstıgımız ıcın bakıcımız var, yardımcımız var. Elım cok ıse degmıyor pazar gunu harıc. Sadece sevmeye zaman kalıyor cocuklarımızı. Bundan bunalmadım. Aksıne hep zaman yaratmısımdır onlarla vakıt gecırmek ıcın sız sanslısınız kendınız buyutuyormussunuz. O da cocuklarını cok sever ılgılenır. Bızım sorunumuz ıkılı ılıskılerımızde. Hangı yolu denedıysek olmadı sanırım olmayacakta
Diğer arkadaşlara verdiğin cevapları yeni gördüm, haklısın. Cinsellikle ilgili problemleri için tedavi olmalı. Bence onu kapatmak için ilgisizliğin arkasına sığınıyor. Sonra da ben böyleyim diyor.

Neden çogunlukla konuyu açan kişiye kendini kötünü hissettirecek yorumlar yapılmış anlamadım.her erkek böyle sende çek demeye getirmiş bir çogu.

Kavga gürültü anlaşamamak başka sey,o sevgiyi hissedememek bambaşka birşeydir.

Bu adamın değişmeyecegi çok belli.boşanın diyemem herkes neler neler atlatıyor.

Ama eşinizin ben buyum tavrı cok kötü.resmen önünüze bir set cekmiş.bir ömür boyu sevgisiz yaşamayı göze almak çok zor birşey.eminim çok da güzel bakımlı bir kadınsınızdır.ben verdiğiniz kararı dogru buluyorum

Eşinizin sevgisi bitmiş bence size. Bıraksanız bu şekilde geçirir hayatını ama beklentilerinizi yapamayacağı için boşanmayı kabul ediyor.Boşanmak için illa aldatma veya şiddet olmasına gerek yok. Siz mutsuzsanız çocuklarınız mutlu olamaz.

Ben olayı farklı bir acıdan ele alacağım. Eşiniz uzun zamandır bu şekilde, karakter de diyebilirsiniz huy/alışkanlık da .
Çocuğunuz çok küçükken ve sağlıklı ilişkiniz yok iken yeniden evlat sahibi olmanız (hem de ikiz) muazzam zorlamıştır eminim, siz bakın veya bakmayın, ben de çalışıyorum benim de 3 yaşında kızım var. Kızıma bakan olmasına rağmen ne sıkıntılar yaşadık, Ereksiyon problemi , ikili ilişki durumunda sikintilar vs. Büyük konusmayayim yeniden çocuk sahibi olmak istemem. Bunu sağlıklı büyütelim yeter...

Neden çogunlukla konuyu açan kişiye kendini kötünü hissettirecek yorumlar yapılmış anlamadım.her erkek böyle sende çek demeye getirmiş bir çogu.

Kavga gürültü anlaşamamak başka sey,o sevgiyi hissedememek bambaşka birşeydir.

Bu adamın değişmeyecegi çok belli.boşanın diyemem herkes neler neler atlatıyor.

Ama eşinizin ben buyum tavrı cok kötü.resmen önünüze bir set cekmiş.bir ömür boyu sevgisiz yaşamayı göze almak çok zor birşey.eminim çok da güzel bakımlı bir kadınsınızdır.ben verdiğiniz kararı dogru buluyorum
Daha öncesinde çift terapisine vs gitmişler cinsel problemler için ve ancak bu kadar ilerleyebilmis, Sevgi ilgi konusunda haklısınız ama onun için de biraz akışına bırakmak lazım galiba,

Eski konularınıza baktım çok küçükmüş çocuklarınız. Boşanmak ani alınan bir karar olabiliyor bazen ama bence sizinki fazla ani olmuş. Çocuklar doğduktan sonra hemen hemen her evlilikte -benimkisi dahil- sorunlar olabiliyor ama.bence şimdilik bu fikri erteleyin. Esinizden beklentinizi bir sure minimuma indirin ama uzak durmayin onu oldugu gibi kabullenin, siz ilimli oldukca ve cocuklar buyudukce zamanla esinizde her konuda degisecektir bence, bazen işim var maddi problem yasamam ilgisizligi neden cekeyim diye dusunebilirsiniz ama tum bu sorunlar bence gecici.. Ileride daha güzel olmayacağını bilemezsiniz

Madem anlasmali bosanmak istiyorsun tongaya dusmemek ucin ben anlatiyim. Cunku anlasmali bosanmalarda her ne kadar sanki kararlar ortak alinmis gibi olsa da genelde bir taraf haklarindan feragat eder. Oncelikle oturup bir anlasma protokolu hazirliyorsunuz. Cocuklar annede kalacak, baba su gunler gorecek, ev sunda kalacak, cocuklara su kadar nafaka verilecek her yil nafaka su oranda artirilacak, cocuklarin egitimi su karsilayacak... gibi gibi akliniza ne gelirse herseyi madde madde bir anlasma ile hazirliyorsunuz. Internette bosanma protoku ornekleri var. Sonra imzalayip mahkemeye biriniz basvurup dava gunu aliyorsunuz. Ancak imzalamis olmaniz demek bosandiniz aamina gelmiyor. Mahkemede bosanmak istiyorumu hakime de soylemeniz gerekiyor. Hakim gerek gorurse anlasmadaki bazi seyleri degistirebilir ama genelde pek yapmiyor. Neyse evet hakim bey bosanmak istiyorum dedikten sonra bosaniyorsunuz. Birkacgun sonra karsr yazisi cikinca alip bosanmismis oluyorsunuz. Sartlarinizi iyi dusunun. Uc cocuk varmis. Allah bagislasin. Onlarin gelecegi icin ben olsam bosanma protokolunu bir avukata danisarak hazirlatirdim. Bu arada esinizin onune koydugu seyi hemen imzalamayin. Begenmediginiz maddeler olursa surayi soyle degistir diyerek haklarinizi talep edin. Bence bir avukatla beraber cocuklarin cikarlari yonunde bir anlasma metni hazirlayin. Kendi haklarinizdan asla vazgecmeyin.

Doğum sonrası depresyonu demedim, 3 küçük bebekle hayat zor olmalı. Benim 7,5 yaşında ve 8 aylık çocuklarım var. Bakıcımız ya da yardımcımız yok, şu anda çalışmıyorum. Çok zorlanıyorum hatta yeni doğum yaptığım zamanlar eşime sarmıştım, her şeyi batıyordu adamın. Çünkü bebeğin ister istemez çoğu sorumluluğu annelerin üzerinde. Bu da bizi tahammülsüz yapıyor. Belki eşiniz çoğumuzun eşinden daha ilgilidir. Belki tahammülsüz olan sizsinizdir. Biraz zaman verin birbirinize çocuklarınızın hatrına
Hanımefendi kadının rahatı yerinde. Bakıcı var yardımcı var. Adam da yardımcı. Ama kadın kendini kadın olarak hissetmiyor. Saçı okşanmıyor, yatakta mutsuz vs. Haftada 2-3 kez ilişkiye girmek isteyen ama sizi hiç düşünmeyen ruhunuzu okşamayan adamla yatmak nasıl bir duygu olurdu empati kurun lütfen.

Üzülüyorum bir evlilikte önce çift terapisti değil de mahkeme tercih edildiği için.
Hani insanlar çocukları için evli kalır ya da çocukları evlilikte mutsuz diye ayrılınir ya

Peki neden çocuklar için önce bir uzman yardımı alınmaz?
Neden bu kadar zor gelir bir çift terapistine gitmek?

Çocuklar için önce bir cift terapistine gidin.
Önce mücadele verin.
Eğer tüm mücadeleye rağmen kurtarilamiyorsa o zaman mahkeme yoluna gidersiniz.

Verilen o kadar emek, zaman, hayaller bu kadar kolay bırakılmamalı diye düşünüyorum.

Bız aıle terapıstıne gıttık adam dahi eşimin problemını tam olarak cozemedı esınız ıstırıdye gıbı dedı bana. Icındekı ıncıyı cıkarmamız zaman alacakmıs. Cınsel terapıste yonlendırdı ona da gıttık. Verılen ev odevlerını dahi yarım yamalak yaptı. Esınıze sadece dokunun yazıyor kagıtta bellı bır sure sadece bırbırınızı opun kesfedın yazıyor. Bunu bıle tam manasıyla beceremedı.ayy sınırlerım o kadar bozuk kı hanı sıcak tepsını nasıl ellersınız anında elınızı cekersınız bana oyle dokunuyor 😂😂 ılk zamankı odevı yapamadıgı ıcın ıkıncı adıma gecemedık. Ondan da sıkıldı paşam. Nedeni de doğada binlerce yıldır içgüdüsel olarak varolan bırseyı bır baskasının Amerıka'yı tekrar kesfetmıs gıbı sunuyor olmasına pars vermeyı manasız buluyormus. Yahu anla ıste. Icgudusel olan bırsey sende eksık ve ınsana anlatır gıbı degıl davara anlatır gıbı anlatıyor adam tane tane. 🙂🙂
Anlıyorum seni. Kızım doğmadan önce ince düşünen eşim gitti, iki ay hiç yanıma gelmediği oldu, canı isteyince de hişt hust falan yapıyordu. 🤦‍♀️
Doğumu biz yapıyoruz ama bunlara bir hal oluyor.
Ben bayağı üsteledim anlatmaya çalıştım, baktım olmuyor. Kendi haline bıraktım. Kaçan kovalanır misali bu beni kovalamaya başladı. Şu an öyle davrandığı için çok pişman.

Üzülüyorum bir evlilikte önce çift terapisti değil de mahkeme tercih edildiği için.
Hani insanlar çocukları için evli kalır ya da çocukları evlilikte mutsuz diye ayrılınir ya

Peki neden çocuklar için önce bir uzman yardımı alınmaz?
Neden bu kadar zor gelir bir çift terapistine gitmek?

Çocuklar için önce bir cift terapistine gidin.
Önce mücadele verin.
Eğer tüm mücadeleye rağmen kurtarilamiyorsa o zaman mahkeme yoluna gidersiniz.

Verilen o kadar emek, zaman, hayaller bu kadar kolay bırakılmamalı diye düşünüyorum.
Bu, terapiye gitmiş halleriymiş.

Niye konu sahibinin eşi çocuklarımın annesi mutlu olsun, evliliğimiz devam etsin diye çaba göstermiyor da kadın didinip duruyor? Bu kadını ölmeden gömelim mi? Bu kadının kendi hayatı yok mu?
Boşanıp yakın evlerde yaşayabilirsiniz. Çocuklar uyuyana kadar aynı düzen devam edersiniz. Sonrasında eşiniz kendi evine geçer.

En doğru kararı vermişsiniz. Buradaki kadınların biraz daha denesen mi laflarına kulak asmayın. Elinizden geleni yapmışsınız, vicdanınız rahattır, acabanız yoktur eminim. Yok sayılma hissi kadar berbat bir his yok. Aldatma ne kadar acıtırsa bu da aynı öyle acıtır. İlgi yok alaka yok paylaşım yok, ki anladığım bu adamın sevgisi de kalmamış ee niye evli kalınsın.
Biraz daha düşün diyenler günden güne bu kadının gözünün ışığı sönsün, özgüveni yerle bir olsun istiyor heralde. 1 tane hayatımız var ve mutsuz olmayı haketmiyoruz. Çocuklarınız için de süreci en sağlıklı şekilde yönetirsiniz bir uzmanla.
Annesi babası ayrı olup sevgi dolu çok iyi yerlere gelmiş o kadar çocuk var ki
Artık şu çocukları bahane edip mutsuz aileye hapsetmeyin herkesi.
Konu sahibi hakkınızda hayırlısı olsun diyorum. Siz tüm bunların üzerinden gelir kendinize daha mutlu olacağınız bir hayat kurarsınız eminim. O güç var sizde.

En doğru kararı vermişsiniz. Buradaki kadınların biraz daha denesen mi laflarına kulak asmayın. Elinizden geleni yapmışsınız, vicdanınız rahattır, acabanız yoktur eminim. Yok sayılma hissi kadar berbat bir his yok. Aldatma ne kadar acıtırsa bu da aynı öyle acıtır. İlgi yok alaka yok paylaşım yok, ki anladığım bu adamın sevgisi de kalmamış ee niye evli kalınsın.
Biraz daha düşün diyenler günden güne bu kadının gözünün ışığı sönsün, özgüveni yerle bir olsun istiyor heralde. 1 tane hayatımız var ve mutsuz olmayı haketmiyoruz. Çocuklarınız için de süreci en sağlıklı şekilde yönetirsiniz bir uzmanla.
Annesi babası ayrı olup sevgi dolu çok iyi yerlere gelmiş o kadar çocuk var ki
Artık şu çocukları bahane edip mutsuz aileye hapsetmeyin herkesi.
Konu sahibi hakkınızda hayırlısı olsun diyorum. Siz tüm bunların üzerinden gelir kendinize daha mutlu olacağınız bir hayat kurarsınız eminim. O güç var sizde.
Teşekkür ederim. En azından kendi ayaklarımın üstünde durabılıyorum bu konuda cocukların babası sıkıntı cıkarsa dahi ona minnet edecek nafaka peşinde koşturacak pozısyonda degılım cok sukur. En azından bari bunun ıcın sıkılıp uzulmem bir de bunu yük etmem omuzlarıma. Maddi olarak bir beklentim zaten yok çöp dahi vermese umrumda olmaz ben cocuklarıma bakabılırım. Evden cıkartsa ev satılsa kendı evım var gecer otururum. Ama bız o pozısyonda degılız cok sukur. Böyle 18aylık oglumun oyun arasında benı omzuna yatırıp tesellı edıyor gıbı pışpışlamasını kaldıramıyorum. Üzgün oldugumu hıssedıyor ve ıkı kere de agladıgıma sahıt oldu malesef. Daha da aklı erıp onu bu mutsuzluga mahkum etmek ıstemıyorum. Kar koca bosanıyor anne babalar malesef bosanamıyor. Ben evlatlarım ıcın babaları gormeye gelınce rol de yaparım sıkıntı degıl. Ama aynı evın ıcınde silik bir kocayla yasamayı ne cocuklarıma ne kendıme yasatmak ıstemıyorum. Sımdılık akışına bıraktık dedım ya gerçi pişman olacagını da sanmıyorum büyük bir yumruk ınmesı lazım onun bu kayıtsızlıgı ıcın. O da malesef benım esımde yok. Normal ev arkadası gıbı gelıyor ve gıdıyor. Ona bu aksam yemekten sonra gıtmesını soyledım. Cocukları gorup yemekten sonra gıdecek. Alıstıracagız bır sekılde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X