Madem anlasmali bosanmak istiyorsun tongaya dusmemek ucin ben anlatiyim. Cunku anlasmali bosanmalarda her ne kadar sanki kararlar ortak alinmis gibi olsa da genelde bir taraf haklarindan feragat eder. Oncelikle oturup bir anlasma protokolu hazirliyorsunuz. Cocuklar annede kalacak, baba su gunler gorecek, ev sunda kalacak, cocuklara su kadar nafaka verilecek her yil nafaka su oranda artirilacak, cocuklarin egitimi su karsilayacak... gibi gibi akliniza ne gelirse herseyi madde madde bir anlasma ile hazirliyorsunuz. Internette bosanma protoku ornekleri var. Sonra imzalayip mahkemeye biriniz basvurup dava gunu aliyorsunuz. Ancak imzalamis olmaniz demek bosandiniz aamina gelmiyor. Mahkemede bosanmak istiyorumu hakime de soylemeniz gerekiyor. Hakim gerek gorurse anlasmadaki bazi seyleri degistirebilir ama genelde pek yapmiyor. Neyse evet hakim bey bosanmak istiyorum dedikten sonra bosaniyorsunuz. Birkacgun sonra karsr yazisi cikinca alip bosanmismis oluyorsunuz. Sartlarinizi iyi dusunun. Uc cocuk varmis. Allah bagislasin. Onlarin gelecegi icin ben olsam bosanma protokolunu bir avukata danisarak hazirlatirdim. Bu arada esinizin onune koydugu seyi hemen imzalamayin. Begenmediginiz maddeler olursa surayi soyle degistir diyerek haklarinizi talep edin. Bence bir avukatla beraber cocuklarin cikarlari yonunde bir anlasma metni hazirlayin. Kendi haklarinizdan asla vazgecmeyin.