Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu durum zamanla düzelen bisey değil en azından biz de öyle oldu.ne bileyim belki iki taraf istekli olsa bi terapiste gorusulse sorun çözülür ama bu şekilde zor hakkınızda hayırlısı olsun umar im kendiniz ve çocuklarınız için en doğrusu ne ise onu yaparsıniz
Amın cok tesekkur ederım

Soylemeeseniz yada zorlamasanız ne kadarda bir oluyor peki söyleme yada zorlama kısmı da kadın için çok incitici aslinda
Ilıskı niceliğinde degıl niteliğinde sorun var bızde. Ona kalsa haftada 2-3 kez ılıskı olur. Fakat 1haftalık süresi total 6dk yı gecmez sanırım

Tipik yurdum erkeği bacım.Bunlar sorun sayılmaz.Çoğumuzun kocasında az çok var zaten.
Yapmayın Allah aşkına nasıl var?
Eşiyle oturup bir sohbet etmiyorsa, sevişmeyi falan geçtim, sarılmıyor öpmüyor ya da şakalaşmıyorsa, o evdeki bakıcıdan farkı nerede konu sahibinin?

Loveitred okuduklarıma çok üzüldüm, daha öncesinden bilgim yoktu.
3 küçük çocuk, ikiz bebişler.
Senin omzunda artan sorumluluk ve yükü tahmin edebiliyorum.
Buna dayanma, bir nevi stres atabilme ya da altından kalkabilmek için tek mantıklı sebep ‘sevgi’ dir.
İnsan karısını ya da kocasını sever arkadaş.
Öyle ağacı sever gibi değil, en sevmeyeni bile eve gelirken ‘bak senin en sevdiğin tatlıyı aldım, çocuklar uyuyunca yap bir kahve de içelim’ der.
Onun yöntemi de bu olur.
Ama sizinkinde hiçbir şey yok anladığım kadarıyla, gerçekten üzüldüm.

Cinsel problem bile başlı başına kocaman bir sebep iken, psikolojik şiddet( ki iyi bilirim) ve beraberinde gelen ilgisizlik, duygusuzlukla içinden çıkılamaz bir hal almış.

Umarım çocuklar ve sizin için en iyi yöntemi bulur, bu süreci hasarsız atlatırsınız.

Bende hep bekledım sureklı ılgısını cekmeye calısmaktan bunu talep eden taraf olmaktan cok yoruldum artık. Bırseylerı akısına bırakınca kendılıgınden ılerlemıyorsa bır sure sonra bıtmeye mahkum oluyor. Agackakan gıbı sureklı ılgılen benımle dokun sev kaale al demek o kadar yorucu kı. Surec dogal olarak ılerlemedıgı ıcın cok gurur kırıcı oluyor. Sankı yuzune bakılmayacak bırıyım de o da benımle mecburı olarak evlıymıs gıbı..
Haklısın, haksızsın demiyorum ama biraz sabır gerekiyor. Iki sene bile olmadan hayatınıza üç çocuk girmiş. Buna adapte olmanız zaman alır.
Biz de eşimle bu aşamaya çok geldik. İlk çocuktan sonra dediğin gibi ilgisizlik, yok sayma, insan yerine konmama... Beraber psikiyatriye gittik. O da hatalarını anladı, ben de hatalarımı anladım. Hop diye de çözülmedi yani. Yıl aldı diyeyim. O yüzden acele karar vermeyin, önce bir aile terapistine danışın. Derse ki sizin evliliginizden artık hayır gelmez, bitirirsiniz. En azından içinizde acaba kalmaz.

Bunu atlatamıyoruz. Resmen bana psikolojık sıddet uyguluyor evde yok sayılma ılgısızlık cogu zaman kaale alıp cevap vermeme ve cinsel problemler (bunun ilgisizliğin getiri oldugunu dusunuyorum)
Hakkınızda hayırlısı olsun gerçekten yorar bu evlilkde eşleri ne mutlu dik durabilecek güçtesiniz çoğu kadın bunu kabullenirdi mıtsuz evliliğe haps olup mutsuz anne mutsuz çoçuk böyle giderdi.Önceden nasıldı evlilik terapisi feln işe yararmı

Kar zarar hesabı yapmalısın senin mi çocukların mı önemli okulda tüm öğretmenleri bilcek doğal olarak çocuklar etkilenecek.Her zaman istediğimiz hayatı yaşayamayız.Düşünün biriniz Hasta olsaydınız diğeri bırakıp gidecekmiydi bu durumu da evlilik kurumunun hastalığı sayın.İyleşmesi için zaman tanıyın.
Evlenmek nasıl doğalsa boşanmak da doğal.Ne oluyormuş öğretmenleri öğrenince ayıp bir şey mi?Asıl çocukların huzursuz bir ortamda mutsuz bir anne babayla büyümesi mantıksız.Benim annem babam da ayrıldı kim bilirse bilsin sanki ayıp bir şey mi.Sen mi çocukların mı önemli derken sanki çocuklara kötülük yapıyormuş gibi konuşmayın.Şu toplumun bakış açısı değişse artık gelişsek biraz

Çocuklardan sonra olmuş olabilir mi? Çünkü henüz küçük bir bebeğin varken araya mesafe girmeden 2. Kez hamile kaldın. Erkekler maalesef bu süreçlerden aşırı etkileniyorlar. Çocuk öncesi nasıldınız?

bir ara bizde bu psikolojiye girdik ama benim kızım hasta ve onun için bir arada olmamız gerektiği kanaatine vardık. şuan bakıyorum da yavaş yavaş tüm sorunlarımızı geride bırakıyoruz gibi... eşim bu sürece alışmaya başladı yeniden birbirimize uyum sağlamaya başladık. Siz bir çocuğun etkisinden cıkamamısken 2 tane daha oldu.. bu tür şeyler olabilir diye düşünüyorum

Haklısın, haksızsın demiyorum ama biraz sabır gerekiyor. Iki sene bile olmadan hayatınıza üç çocuk girmiş. Buna adapte olmanız zaman alır.
Biz de eşimle bu aşamaya çok geldik. İlk çocuktan sonra dediğin gibi ilgisizlik, yok sayma, insan yerine konmama... Beraber psikiyatriye gittik. O da hatalarını anladı, ben de hatalarımı anladım. Hop diye de çözülmedi yani. Yıl aldı diyeyim. O yüzden acele karar vermeyin, önce bir aile terapistine danışın. Derse ki sizin evliliginizden artık hayır gelmez, bitirirsiniz. En azından içinizde acaba kalmaz.
Bız aıle terapıstıne gıttık adam dahi eşimin problemını tam olarak cozemedı esınız ıstırıdye gıbı dedı bana. Icındekı ıncıyı cıkarmamız zaman alacakmıs. Cınsel terapıste yonlendırdı ona da gıttık. Verılen ev odevlerını dahi yarım yamalak yaptı. Esınıze sadece dokunun yazıyor kagıtta bellı bır sure sadece bırbırınızı opun kesfedın yazıyor. Bunu bıle tam manasıyla beceremedı.ayy sınırlerım o kadar bozuk kı hanı sıcak tepsını nasıl ellersınız anında elınızı cekersınız bana oyle dokunuyor 😂😂 ılk zamankı odevı yapamadıgı ıcın ıkıncı adıma gecemedık. Ondan da sıkıldı paşam. Nedeni de doğada binlerce yıldır içgüdüsel olarak varolan bırseyı bır baskasının Amerıka'yı tekrar kesfetmıs gıbı sunuyor olmasına pars vermeyı manasız buluyormus. Yahu anla ıste. Icgudusel olan bırsey sende eksık ve ınsana anlatır gıbı degıl davara anlatır gıbı anlatıyor adam tane tane. 🙂🙂

Ilıskı niceliğinde degıl niteliğinde sorun var bızde. Ona kalsa haftada 2-3 kez ılıskı olur. Fakat 1haftalık süresi total 6dk yı gecmez sanırım
O zaman problemi var bir haftalık totali 6 dk ne bileyim ....aslına bakarsanız sevgi,ilgi,paylaşım probleminiz olmasa cinsel performansını gözardı edin derdim ama sorun fazla daha doğrusu eşinizin çözmeye niyeti yok

Çocuklardan sonra olmuş olabilir mi? Çünkü henüz küçük bir bebeğin varken araya mesafe girmeden 2. Kez hamile kaldın. Erkekler maalesef bu süreçlerden aşırı etkileniyorlar. Çocuk öncesi nasıldınız?

bir ara bizde bu psikolojiye girdik ama benim kızım hasta ve onun için bir arada olmamız gerektiği kanaatine vardık. şuan bakıyorum da yavaş yavaş tüm sorunlarımızı geride bırakıyoruz gibi... eşim bu sürece alışmaya başladı yeniden birbirimize uyum sağlamaya başladık. Siz bir çocuğun etkisinden cıkamamısken 2 tane daha oldu.. bu tür şeyler olabilir diye düşünüyorum
Ay gerçekten mi? Çok sevindim.

Ahhh cok üzüldüm... 3 kücük cocuk canim iyi düsün acele karar verme!
Büyüdükce inan sorunlarda büyüyor...
Demin bir konu daha vardi orayada yazmistim, eger cinsellikle ilgili problem varsa o evliligi yürütmek gercekten cok zor, zamanla erkek kendi kabuguna cekiliyor, daha bir odunlasiyor, kadinda iyice icine kapaniyor, hicbir sey ona zevk vermez oluyor, kendi kendini sorgular oluyor „acaba ben güzel degilmyim“ diye...
Nedir bu erkeklerin derdi???

Ay gerçekten mi? Çok sevindim.
Yok be cınnet cocuklarla alakalı degıl. Herkese karsı haha hihi bu adam. Arkadasları gelıyor sankı o adam degıl benım aılem gelıyor yıne haha hihi. Adamın derdi benımle anlayamıyorum.

Ahhh cok üzüldüm... 3 kücük cocuk canim iyi düsün acele karar verme!
Büyüdükce inan sorunlarda büyüyor...
Demin bir konu daha vardi orayada yazmistim, eger cinsellikle ilgili problem varsa o evliligi yürütmek gercekten cok zor, zamanla erkek kendi kabuguna cekiliyor, daha bir odunlasiyor, kadinda iyice icine kapaniyor, hicbir sey ona zevk vermez oluyor, kendi kendini sorgular oluyor „acaba ben güzel degilmyim“ diye...
Nedir bu erkeklerin derdi???
Yanı ben bana ılgı goster dıye pesınden mı kosacagım hep? Yada kocam degılde baska bır adam mı ılgı gosterecek anlamadım gıttı. Sankı her ay koluma boynuma pırlantı beze dedım. Asgarı bır evlılıgı ayakta tutan krıterlerden bırıdır ılgı alaka. O da yoksa neden evlendık kı?

Dogum sonrası depresyonu yada sıkıntısı degıl kı bu dogumdan oncede bu ılgısızlıgı had safadaydı zaten. Bız bebekler oldugu ıcın sıkıntı yasamadık. Ikılı ılıskılerımızde problem var
Doğum sonrası depresyonu demedim, 3 küçük bebekle hayat zor olmalı. Benim 7,5 yaşında ve 8 aylık çocuklarım var. Bakıcımız ya da yardımcımız yok, şu anda çalışmıyorum. Çok zorlanıyorum hatta yeni doğum yaptığım zamanlar eşime sarmıştım, her şeyi batıyordu adamın. Çünkü bebeğin ister istemez çoğu sorumluluğu annelerin üzerinde. Bu da bizi tahammülsüz yapıyor. Belki eşiniz çoğumuzun eşinden daha ilgilidir. Belki tahammülsüz olan sizsinizdir. Biraz zaman verin birbirinize çocuklarınızın hatrına

Tipik yurdum erkeği bacım.Bunlar sorun sayılmaz.Çoğumuzun kocasında az çok var zaten.

Siz kendinize reva görüyorsunuz diye her kadın görecek değil. Zaten bu yüzden çoğu erkek böyle rahat kadınlar çekmek zorunda hissettiği için.
Tipik yurdum erkeği falan da fasa fiso çok iyi adamlar da var bu ülkede. Konu sahibi de böyle bir muameleyle yaşamak istememekte haklı.

Bende hep bekledım sureklı ılgısını cekmeye calısmaktan bunu talep eden taraf olmaktan cok yoruldum artık. Bırseylerı akısına bırakınca kendılıgınden ılerlemıyorsa bır sure sonra bıtmeye mahkum oluyor. Agackakan gıbı sureklı ılgılen benımle dokun sev kaale al demek o kadar yorucu kı. Surec dogal olarak ılerlemedıgı ıcın cok gurur kırıcı oluyor. Sankı yuzune bakılmayacak bırıyım de o da benımle mecburı olarak evlıymıs gıbı..
Esin tahlil yaptirdi mi? Cift terapisi denediniz mi? Bebeklerin var, hic bitsin istemem. Ama olmuyorsa mutsuzsan bitmesi daha iyiyse mutluluklar dilerim. 🙏🏻 Dertlesmek istersen her zaman yazabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X