- 15 Temmuz 2015
- 945
- 3.644
Sizi tam hangi konudan hatırlıyorum biliyor musunuz - yanlış hatırlamıyorsam - hani 4.5 aylıkken oğlunuz, haftasonu kahvaltıya gelen arkadaşlarınızdan birinin karısı menüyü beğenmeyip laf sokmuştu, gülmüştük burada epey. Neyse ben çok becerikli bulmuştum sizi, sonra ikiz bebek beklediğinizi de gördüm bir yerde, kafamda becerikli bakımlı güçlü bir kadının çekip çevirdiği şen şakrak bir yuva canlanmış.. Çok şaşırdım bu duruma. Ama duruma bakınca, sizinle ilgili fikirlerim aynı sizde bir arıza yok. Bu mesaja cevap yazarak diyorum diyeceğimi çünkü bu artık gözden çıkarmışken satır aralarında ağızdan dökülenler asıl nedenlerdir. Daha Türkiyede bu çalışan kadın konusunu layığıyla gören, hazmeden, takdir eden bir erkek görmedim. Benim de yaram budur, kötü kavgalarda iş döner dolaşır 'zaten evde herseyini yarım yamalak olduğuna' gelir, beklenti neyse artık. Erkekler çıkıp diyemiyor ki yaa ben anca bir iş tutturup onu kör topal götürebiliyorum, yanımdaki kadına bak hem aynı işi belki fazlasını yapıyor, hem hayatımızı organize ediyor, hem aileyi bir arada tutuyor hem de hala duygusal ihtiyaçları üzerine düşünecek kadar kafa yoruyor bize! offf. Boşanın ve değerinizi asla sorgulamayın.Evet bana ne senı sevıyorum ama ben buyum dıyor ne de senı sevmıyorum bu yuzden bıtırelım dıyor. Ne yaptıgı dusundugu bellı degıl. Kapalı kutu. Bitsin de bitsin. Al bitiyor rahata erersin. Kendime söz verdim birdaha barışsak dahi - ki ihtimal bile vermiyorum ama oldu da barıştık diyelim kendımı asla böyle ezik, aşağılanmış, değersiz ve çaresiz bir duruma sokmam hayatıma biri girse bile... 6 senedir oldurmazı oldurmaya çalışmışım,çabaladıkça dibe çöken ben oldum. Adamın bana karşı ne cinsel yönü ağır basıyor ne duygusal yönü tamamen nötr bana karşı. Yani zaten işimizi de para verip yaptırıyormuşuz bana öyle söyledi kısacası diyor ki senin bu evdeki vasfın sadece anne olmak. 3 cocuga gece gunduz bak, işe git ve aynı zamanda evin tüm işini de sen yap, yapabilirdin ama birine yaptırtmayı tercih ettine getiriyor. Eve senin kadar maaş girerken çok mutluydun ama. O zaman bakıcıymış, yardımcıymış cartı curtu hiç önemsemiyordun. Şimdi hepsinin parasını tek başına öde de aklın başına gelsin madem. Seminere, toplantıya gitmekten ben zaten eve hiç adapte olamamışım. Seminer toplantı dediği gitmek zorunda oldugum yerlerdi öyle bir lanse ediyor ki sanki 3 cocugu bununla bırakıp kızkıza tatıle cıktım. Yavaş yavaş karın ağrısı belli olmaya başlıyor sanırım. Derdi benim mesleğim ve getirileri-götürüleri.. Bende o zaman kariyerli kadınla evlenmeyecektin evlenırken bu statüde degıldım ama nıhayetınde ogretmendım bır calısma hayatım vardı dedım. Sankı ılkokul mezunuydum evlenırken de evlenınce o benı okuttu. Yahu para kazanmak ıcın herkes calısıyor bu ısın kadını erkegı olabılır mı. Avukatlarımız bugun bır araya geldı sankı köpeğin önüne kemik atıyor ne istiyorsa verelim demiş avukata, kan beynıme sıcradı. Madem oyle bu kadar kurtulmaya heveslısın bedelsız olmaz degıl mı 3 cocuk + 6 senelık yıpranma payımı almaya karar verdım. Asla yapmam yapamam dedıgım seylerı bana yaptırtıyor ya ne kadar haklıymıssınız suan cok uzuluyorum bunu nasıl öngöremedim diye