20 küsür yıllık evliyim erken yaşta evlendik eşimle, o yüzden yaşlarımız evlenip düzenini yeni yeni kuranlarla neredeyse aynı. Bu kadar uzun evlilik yaşamı içinde eşimde cinsel istek konusunda azalma hiç olmadı. Hatta bu konuda ki pasifliğimi eleştirip çözme yoluna gitti. Hiç bir ilişkimde 2 dakika da erkeğin boşalıp fizyolojik ihtiyacını gidermesi tanımında olmadı, hep benimde tatmin olmamı istedi. Eğer öyle yapsaydı kendimi şişme kadınlar gibi hissederdim ki, kendine değer veren bir kadın için çok acı bir şey bu. Hatta yatak odası dışında ilgi, sevgi görmeden de cinsellik yaşayamayız biz kadınlar. Yaradılışımız, tabiatımız böyle. Bunları yaşadığın şeyin evlilik olmadığını bilmen ve içinin rahat olması için yazdım.
Yahu sevgi isteyen bir kadın seviyordur, değer veriyordur o yüzden çaba gösteriyordur. Sevmeyen kadın salar, ilgilenmez, konuşmaz bunu anlamak neden bu kadar zor. Kapıda seni gülerek karşılayan kadın yerine "off geldi yine" tavrıyla karşılayan kadın aynı huzuru verir mi? Almak için de vermek lazım, emeksiz yemek olmaz ki. Bu kadar basit bir sebep/sonuç ilişkisini çözememelerini aklım almıyor.
Çocuklarınızın yaşı küçük olması sizin için avantaj. Hatta büyük oğlunuz bile baba bir kaç akşamda bir alıp gezdirir yada eve gelip oynayıp ilgilenirse şu süreci boşanma olarak algılayacak, sorgulayacak yaşta değil. Gerçi çocuk gelişimi okumuşsunuz benden daha fazla bilginiz vardır. Ama annelik duygusu ve şu dönemde yaşadığınız duygusallık mantıklı düşünmenize engel olmasın diye yazmak istedim.
Maddi anlamda da duygusal davranıp beklentim yok düşüncesi ile hareket etmeyin. Kendinize ve çocuklarınıza fazlasıyla yeterli olabilirsiniz ama evliliğiniz daha çok eşinizin hataları yüzünden bitiyor. Ve herkes yaptığı hataların bedelini ödemeli. Ayrıca boşanma gerçekleşince erkek bekar hayatına dönerken, çocuklu annelerin yaşamı bir daha eski haline dönmüyor. Misal eşiniz her haftasonu gece 3'e kadar arkadaşlarıyla takılabilir ama sizin her planınızda önceliğiniz çocuklarınızın durumunun müsaitliği olacak.
Ayrıca her şeyi bu kadar açık net konuşabiliyorken başka bir kadın ihtimalini eşinize sorun derim. Doğruyu söylemese bile verdiği tepkiden bir şeyler çıkarabilirsiniz. Belki o zaman maddi olaark daha ağır bedeller ödemesi gerekir, bir gün pişman olduğunda duygusal olarak etkilenmezsiniz. Aileler duyduğunda esip gürleyecek, suçlayacak yüzü de olmaz.