- Konu Sahibi asyazeynep01
-
O eş kişisinin tavrı bi benimi rahatsız etti diye düşünürken, sizin yorumunuzu gördüm.Dil öğrenmeyi bilmem de.
Eşinin tavrı çok itici. Çocuğuyla kürtçe konuşacakmiş. Ee anne ne oluyor?damızlik mi?
Çocuğuma dil öğreteceğim demek başka,
Çocuğumla kürtçe konuşacağım demek başka seydir. Sonuçta anne olarak sen bu dili bilmiyorsun. Ne kadar ayıp , düşüncesiz bir davranış.
Alsın istediği dili öğretsin. Burdaki kadınları da anlamiyorum. Nesini hoş gördünüz bu durumun. ? Konu sahibi dil ögretmesine takılmamış zaten. Anne olarak bilmediği bir dili adamin çocuğuyla konuşacağını iddia etmesine takıldı... bunu yapip yapmayacagindan çok sergilediği iğrenç ideolojik fikirleri konu sahibini rahatsız etmiş.
O zamam konu sahibi de ideolojik yaklaşsın. Vay efendim asla kürtçe ògrenemez desin.
Bu mu yani uzlaşmak.
Sevgili komu sahibi,eşinin tutumu bana aşırı derecede rahatsızlık verdi.
Ne yaparsın bilemem ama
Senin yerinde olsam anne olamamak korkusu ile bu adama sarılmam. Tekrar tekrar düşün.
Teşekkür ederim yorumunuz için beni rahatsız eden çözüm bulmak yerine o zaman cocuk yok boşanalım bilmem ne bagırıp çagırıp kestirip atmasıBenim anlamadığım bir dilin evimde konuşulması beni rahatsız eder derseniz de siz de 1 sene içinde rahatlıkla iyi bir seviyede o dili öğrenebilirsiniz. Hayatınızı evinizi paylaştığınız adamın anadilini öğrenmeniz ilişkinizi sağlamlaştırır. Benim için büyük sıkıntıydı bilmemek çünkü her arkadaş ortamında kürtçe konuşuluyordu ve 9 aydır kursa gidiyorum konuşulan hemen her şeyi anlıyorum.
Bende oyle düşündüğüm için kavga ettim zaten. Cocuk ogrenemk istemezse dedim o zaman salaktır dedi. Yani düşünün kendi gibi olmazsa tavır bu. Ben bunu nasıl göremedim basında asıl zoruma giden buO eş kişisinin tavrı bi benimi rahatsız etti diye düşünürken, sizin yorumunuzu gördüm.
Aynen mesele dil değil aslında ideolojik yaklaşım..bu ayrımcılığını eşine karşı bile yapıyor, hayatını paylaştığı insana düşünün yani..
Ben burdan o kadar net hissettim ki o adamın art niyetini, asla sorun dil değil, kendi ideolojik düşüncelerini çocuğa yansıtmak kendi gibi yetiştirmek.
Eğer ki anne de aynı düşüncede olsaydı bu konu bu kadar beni rahatsız etmezdi. Fakat annenin kültürü düşüncesi farklı, çocuk illa benim gibi olacak diye düşünemez.
Konu sahibinin yerinde olsaydım evet bu inatlaşma boşanmaya kadar giderdi. Net.
Ne guzel.. Bende öyle düşünmüştüm o şekilde konuşmuştuk en basında. Ama anlaşılan öyle değilmiş. Yorum yaptım diye iş nerelere geldiKocamla mezhep farklı,ırk farklı ama kimse keskin değil ikimizde ilk önce insan ve iyi insan olmaya baktık.cocuk melez :)
Irkçı ise zor , ama ırkçı olsa evlenmezsijiz zaten. Çocuğu olunca Kürtçeyi de öğrensin Türkçe yi de. O da melez olcak sonuçta. Kavgalı bişey yok valla,seviyorsan devam, Allah mutlu etsin.Ne guzel.. Bende öyle düşünmüştüm o şekilde konuşmuştuk en basında. Ama anlaşılan öyle değilmiş. Yorum yaptım diye iş nerelere geldi
Sizin soylediginizde kavga edecek bir sey yok. O alinganlik yapmis. Dedigim gibi isi milliyetcilik boyutunda dusunuyor o yuzden. Yoksa ben anlamam demekte kavga edecek ne var?O bu konuya şimdi taktı. Dediğini yapan bir yapısı var zaten. İşte ben bilmiyorum sen konusunca ben nolcam diyince kavga cıktı zaten
Hem komşum hem de bir okulda dil öğretmeni. Anne Rus, baba Türk ve baba Rusça bilmiyor. İmgilizce biliyor.Dil öğrenmeyi bilmem de.
Eşinin tavrı çok itici. Çocuğuyla kürtçe konuşacakmiş. Ee anne ne oluyor?damızlik mi?
Çocuğuma dil öğreteceğim demek başka,
Çocuğumla kürtçe konuşacağım demek başka seydir. Sonuçta anne olarak sen bu dili bilmiyorsun. Ne kadar ayıp , düşüncesiz bir davranış.
Alsın istediği dili öğretsin. Burdaki kadınları da anlamiyorum. Nesini hoş gördünüz bu durumun. ? Konu sahibi dil ögretmesine takılmamış zaten. Anne olarak bilmediği bir dili adamin çocuğuyla konuşacağını iddia etmesine takıldı... bunu yapip yapmayacagindan çok sergilediği iğrenç ideolojik fikirleri konu sahibini rahatsız etmiş.
O zamam konu sahibi de ideolojik yaklaşsın. Vay efendim asla kürtçe ògrenemez desin.
Bu mu yani uzlaşmak.
Sevgili komu sahibi,eşinin tutumu bana aşırı derecede rahatsızlık verdi.
Ne yaparsın bilemem ama
Senin yerinde olsam anne olamamak korkusu ile bu adama sarılmam. Tekrar tekrar düşün.
Benim eşimle de aramızda kültür farkı var..Bende oyle düşündüğüm için kavga ettim zaten. Cocuk ogrenemk istemezse dedim o zaman salaktır dedi. Yani düşünün kendi gibi olmazsa tavır bu. Ben bunu nasıl göremedim basında asıl zoruma giden bu
Onlar da ne guzel yemekler yaparlar ama dadaslarBenim eşimle de aramızda kültür farkı var..
Kendisi dadaş. Aramızda sorun olmadı mı oldu, fakat asla aramızda art niyet olmadı ve orta yolu bulduk.
Sizin yaşınız çok genç daha, ben 36 yaşımda evlendim, 39 yaşımda da doğal yolla kızım oldu.
Sizin için, çocuk olunca sorunlar daha çok artacaktır diye düşünüyorum. Şimdi tıp ilerledi yumurtalarınızı dondurtabilirsiniz.
Hayır ailesi kendi aralarında cocuklarıyla hep türkçe konusur. Kardeslerı zaten bilmiyor. Ama eşim ailesının yanlış yaptıgını evde konusulması gerektiğini düşünüyormuş bende yeni ögrendim. Daha önce büyüyünce ögretirim demıstı böyle yani.Siz 30 yaşındaysanız eşinizi 35 yas olarak düşündüm de ,o da cok cok iyi bilmiyordur kürtçeyi. Yeni nesil bilmiyor
Doğuda cok arap vardır mesela. Siirt, Mardin,Urfa da .. 50 60 yasindakiler arapça konusur ama gencler anlarlar konuşamazlar.
Ben sizin yerinizde olsam bende o dili öğrenirdim
Cunku bazı insanlar,yanindakiler anlamasın diye baska dilden konusuyorlar. Bu cok sinir bozucu bir sey.
Hem dogmamis cocuga don biçmişsiniz . Bunun icin kavga etmeye değmez.
Yine de esinizin durumu sinir bozucu once size ogretseymis madem goren de diyecek ki surekli kürtçe konusuyor.
Ha eger oyleyse yani siz kaynanaya falan oturmaya gittiginizde bilerek siz anlamayasınız diye oyle konusuyorlarsa daha da sinir bozucu ve ayıp yani.
Günaydınnnnn demediniz mi? Simdi mi dank etmis ailesinin yanlış yaptığını düşünmek falan. Ay bence esiniz size artislik yapıyor canım yaaa sow yapiyo:)Hayır ailesi kendi aralarında cocuklarıyla hep türkçe konusur. Kardeslerı zaten bilmiyor. Ama eşim ailesının yanlış yaptıgını evde konusulması gerektiğini düşünüyormuş bende yeni ögrendim. Daha önce büyüyünce ögretirim demıstı böyle yani.
Evet özellikle su böreği bayılıyorumOnlar da ne guzel yemekler yaparlar ama dadaslar
buradaki olay farklı bir dil değil dilin kürtçe olması sanırımMerak etmeyin karışıklık olmuyor. Oğlum hem İtalyanca hem İngilizce hemde Türkçe biliyor. Ve Farsça babasının anadili, onu da öğrenmeye başladı. Henüz 5 yaşında. Hiç zorluk yaşamadık. Kızımda da aynen devam edeceğiz. Çocuklar için dil öğrenmek bizden daha kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?