- Konu Sahibi asyazeynep01
O eş kişisinin tavrı bi benimi rahatsız etti diye düşünürken, sizin yorumunuzu gördüm.Dil öğrenmeyi bilmem de.
Eşinin tavrı çok itici. Çocuğuyla kürtçe konuşacakmiş. Ee anne ne oluyor?damızlik mi?
Çocuğuma dil öğreteceğim demek başka,
Çocuğumla kürtçe konuşacağım demek başka seydir. Sonuçta anne olarak sen bu dili bilmiyorsun. Ne kadar ayıp , düşüncesiz bir davranış.
Alsın istediği dili öğretsin. Burdaki kadınları da anlamiyorum. Nesini hoş gördünüz bu durumun. ? Konu sahibi dil ögretmesine takılmamış zaten. Anne olarak bilmediği bir dili adamin çocuğuyla konuşacağını iddia etmesine takıldı... bunu yapip yapmayacagindan çok sergilediği iğrenç ideolojik fikirleri konu sahibini rahatsız etmiş.
O zamam konu sahibi de ideolojik yaklaşsın. Vay efendim asla kürtçe ògrenemez desin.
Bu mu yani uzlaşmak.
Sevgili komu sahibi,eşinin tutumu bana aşırı derecede rahatsızlık verdi.
Ne yaparsın bilemem ama
Senin yerinde olsam anne olamamak korkusu ile bu adama sarılmam. Tekrar tekrar düşün.
Aynen mesele dil değil aslında ideolojik yaklaşım..bu ayrımcılığını eşine karşı bile yapıyor, hayatını paylaştığı insana düşünün yani..
Ben burdan o kadar net hissettim ki o adamın art niyetini, asla sorun dil değil, kendi ideolojik düşüncelerini çocuğa yansıtmak kendi gibi yetiştirmek.
Eğer ki anne de aynı düşüncede olsaydı bu konu bu kadar beni rahatsız etmezdi. Fakat annenin kültürü düşüncesi farklı, çocuk illa benim gibi olacak diye düşünemez.
Konu sahibinin yerinde olsaydım evet bu inatlaşma boşanmaya kadar giderdi. Net.