- Konu Sahibi asyazeynep01
-
Niye kürt yazmak yasak mı6
Hayır tartışma çıkmaması için o şekilde yazdım
Evet haklısınız belki de boşanmalıyız falan diyince çıldırdım sanırım ondan sağlıklı düşünemiyorumİngizce fransızca almanca öğretiyim dese seve seve kabul ederdiniz değilmi niye küçümsüyorsunuz insanların dilini kültürünü
Bırakın öğretiyim desin siz daha çocuk olmadan anlaşamıyorsunuz bide boşanıp yeniden evlenmeyi çocuk yspmayı düşünüyorsunuz çok tuhafsiniz
Bana boşanmak için hiç mantıklı bir neden gibi gelmedi bu sadece Kürtçe için değil rumca vs olsaydı da fikrim değişmezdi neticede dil bence öğrenmesinde bir sakınca yok bir daha çocuğunuz olmaz evlenemezsini, diye bir şey yok madem içsel olarak bu kadar benimseyememissinjz keşke en baştan evlenmeseydiniz . Kültür farklılıkları vs normal ama en başta kabullenip evlebmjssiniz sonra böyle davranmanız hiç mantıklı değil inada bindirdiginkz için eşinizde inat etmişMerhaba arkadaşlar
31 yasındayım. Yaklaşık 3 senedir evliyim. Eşimle benım ailemin karşı çıkmalarına rağmen onları da ikna ederek evlendik. Karşı çıkmalarındaki sebep kültür farklılığdı. Eşim Doğulu biz batılıyız. Eşimle herseyı en bastan konusarak evlendik. Hatta yetmedi babam babası ile eşimle defalarca kültürlerimiz arasındaki farklılığa dair konuştu. Eşim ve tüm ailesi en başta çok ılımlıydı. Onlar için hiç sıkıntı olmadıgını önemli olan insanlık vb. Seklinde konustular. Ancak evlendikten sonra işler değişti, bildiğiniz üzere. Henuz cocuk sahibi değiliz. Şimdi de çocuk üzerine konuşmaya başlamıştık. Cocuk yetiştirme isteklerimiz bile farklı, biraz önce şöyle bisey dedi, Ben çocuguma kendi dilimi ögreticem. Evde onunla o dilde konuscam falan demeye başladı. Ben de, benım dillerini bilmediğimi evde dolayısıyla konusulmasının benım için sıkıntı olacağını, çocuk 14 15 yasına geldiğinde cocuk da isterse öğretebileceğini söyledim. Bunu kabul etmedi. Sonuçta kavga çıktı ve iş boşanalım o zaman demeye kadar geldi. Boşansam bir türlü, boşanmasam bir türlü. Ne yapacağımı bilemiyorum. Boşansam anne olma şansımı tamamen kaybeder miyim. Bir daha kimseyi sevebilir miyim sevsem bile yaşım 30 u geçti cocuk yapma için gec kalırmıyım ya da pişman olur muyum diye düşünüyorum. Ama diğer taraftan eşimle bu konuda asla anlaşamayız, en basından bunları konustuk ama o zaman bu sekılde düşündüğünü söylememişti. Evet bu benım hatam biliyorum ailem bu sorunları öngördü ama ben dinlemedim suçluyum bu konuda kabul ediyorum. Ama ne yapmam lazım sizce
Aynen öyle tavrı cok çirkin. Ben öğrenmesin demiyorum ki çocuk küçük yasta ögrenırse zorluk yaşar belki karısıklık yasar dedim. Buyusün biseylerin farkına varsın oyle olur dedim. Buna bile yanaşmıyor. Bende dedim ki cocuk senın ideolojik tahttan olamaz bu yaklaşımı kabul etmediğimi söyledim böyle
Aramızda başka bir büyük anlaşmazlık yok ama eşimin bunu ideolojik düşünceleri için yaptıgını düşünüyorum bu hoşuma gitmiyor. Çünkü kendi ailesinde dillerini bilen bir anne babası var. Onlar da cocuklarına ögretmemiş. Eşim kursa gidip öğrenmiş. Bunu öyle bir tutkuyla söylüyorki olmazsa olmaz gibi bu da beni rahatsız ediyor
Aynen sordum o zaman o çocuk salaktır yapacak bısey yok dedı. Yanı bu benım dedıklerım doğru baskıcı tavrı yüzünden kavga çıktı zatenBence yanlış düşünüyorsunuz.Eşinizi sevip,beğenip evlenmişsiniz sonuçta.Çocuğunuzu yetiştirirken belki sizinde daha farklı öğrenmesini isteyebileceğiniz şeyler olabilir.Atıyorum ,belli bir yörenin yemeğini yapmayı mesela.Bu bir kültür çeşitliliğidir.Kendi öz kültürü veya dilini çocuğuna öğretmek istemekte bir sorun yok bana kalırsa.Eşinize sordunuz mu peki,sen bile sonradan kendin istediğin için öğrenmişsin.Çocuğun öğrenmek istemezse ne yapacaksın acaba diye.
Küçük yaşta dil öğrenmesi daha kolay oluyor, onu kafanıza takmayın.Aynen öyle tavrı cok çirkin. Ben öğrenmesin demiyorum ki çocuk küçük yasta ögrenırse zorluk yaşar belki karısıklık yasar dedim. Buyusün biseylerin farkına varsın oyle olur dedim. Buna bile yanaşmıyor. Bende dedim ki cocuk senın ideolojik tahttan olamaz bu yaklaşımı kabul etmediğimi söyledim böyle
Burdaki kadınlar sanırım meseleyi anlamadı.Ne yaparsınız bilmem ama çocuk yapmayın
Kafanızda-hayatınızda tüm sorulara cevap bulduktan sonra bir karar verin .
Dilerim ortak bir çözüm bulursunuz ama bulamazsanız bile yaşınız daha 30 .. 60 değil
Hakkınızda hayırlısı olsun ..
İşte bu sekılde söyleyince de ne var senın bilmediğin bir dilde konusmamda senın hakkında mı konuscam sanki dediDil öğrenmeyi bilmem de.
Eşinin tavrı çok itici. Çocuğuyla kürtçe konuşacakmiş. Ee anne ne oluyor?damızlik mi?
Çocuğuma dil öğreteceğim demek başka,
Çocuğumla kürtçe konuşacağım demek başka seydir. Sonuçta anne olarak sen bu dili bilmiyorsun. Ne kadar ayıp , düşüncesiz bir davranış.
Alsın istediği dili öğretsin. Burdaki kadınları da anlamiyorum. Nesini hoş gördünüz bu durumun. ? Konu sahibi dil ögretmesine takılmamış zaten. Anne olarak bilmediği bir dili adamin çocuğuyla konuşacağını iddia etmesine takıldı... bunu yapip yapmayacagindan çok sergilediği iğrenç ideolojik fikirleri konu sahibini rahatsız etmiş.
O zamam konu sahibi de ideolojik yaklaşsın. Vay efendim asla kürtçe ògrenemez desin.
Bu mu yani uzlaşmak.
Sevgili komu sahibi,eşinin tutumu bana aşırı derecede rahatsızlık verdi.
Ne yaparsın bilemem ama
Senin yerinde olsam anne olamamak korkusu ile bu adama sarılmam. Tekrar tekrar düşün.
Eşinin mantığı çok sığ. Ne demek istediğinizi anlayabileceginden emin degilim.İşte bu sekılde söyleyince de ne var senın bilmediğin bir dilde konusmamda senın hakkında mı konuscam sanki dedi
Hayır anlamıyor. bir aile ortamında baba cocuk bu dille konusurken anne ortam dışında mı kalkıcak yani dedim. Yoksa ögrenmesinde değilimEşinin mantığı çok sığ. Ne demek istediğinizi anlayabileceginden emin degilim.
O bu konuya şimdi taktı. Dediğini yapan bir yapısı var zaten. İşte ben bilmiyorum sen konusunca ben nolcam diyince kavga cıktı zatenBoyle bir sey icin bosanilmaz. Zaten siz kurtce bilmiyorsunuz kendi kendine evde nasil kurtce konusacak da ogretecek. Erkekler baba oldu mu bebekten kıyın kıyın kaciyor. Hani cocukla cokca vakit gecirecek olsa neyse de. O ogretme isi lafta kalir.
Ayrica esiniz sizin de dediginiz gibi ideolijik dusunuyor. Fazla milliyetci yani. Kendi dilim dedigini kendi bile sonradan ogrenmis.
Öğrenmesine kimse itiraz etmez zaten.Hayır anlamıyor. bir aile ortamında baba cocuk bu dille konusurken anne ortam dışında mı kalkıcak yani dedim. Yoksa ögrenmesinde değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?