Boşanma kararı

Evet haklısınız belki de boşanmalıyız falan diyince çıldırdım sanırım ondan sağlıklı düşünemiyorum

Bana boşanmak için hiç mantıklı bir neden gibi gelmedi bu sadece Kürtçe için değil rumca vs olsaydı da fikrim değişmezdi neticede dil bence öğrenmesinde bir sakınca yok bir daha çocuğunuz olmaz evlenemezsini, diye bir şey yok madem içsel olarak bu kadar benimseyememissinjz keşke en baştan evlenmeseydiniz . Kültür farklılıkları vs normal ama en başta kabullenip evlebmjssiniz sonra böyle davranmanız hiç mantıklı değil inada bindirdiginkz için eşinizde inat etmiş

Bence öğrenebilir ya bunda bir sıkıntı yok. Hatta bu ara ingilizce de öğretin küçükken. Bu yaşlarda öğrenilen diller hiç unutulmuyor.

konu sahibi , bir çocuğun bir dili anadili olarak edinmesi için kritik yaşı 2'dir. yani 2 yaşına kadar verebildiğiniz kadar dil verin çocuk anadil olarak edinir, öğrenme değildir burdaki olay. kafası falan karışmaz. endişeleriniz yersiz.

Çocuk niye zorluk yaşasın ki? Ingilizce,almanca vs batı dili öğreteceğim deseydi yine aynı şeyi mi söyleyecektiniz? O zaman sizin çocuk liseye kadar türkçe dışında bir çok öğrenmeyecek kafası karışmasın diye.bence öğrenmesinde hiçbir sakınca yok hatta siz de öğrenseniz keşke.

Benim anlamadığım bir dilin evimde konuşulması beni rahatsız eder derseniz de siz de 1 sene içinde rahatlıkla iyi bir seviyede o dili öğrenebilirsiniz. Hayatınızı evinizi paylaştığınız adamın anadilini öğrenmeniz ilişkinizi sağlamlaştırır. Benim için büyük sıkıntıydı bilmemek çünkü her arkadaş ortamında kürtçe konuşuluyordu ve 9 aydır kursa gidiyorum konuşulan hemen her şeyi anlıyorum.

Kendi ailesinde sadece anne babası biliyormuş, eşiniz de kursa giderek öğrenmiş çünkü ailesinin kendi dillerini çocuklarına öğretmemesi eşinize göre yanlış. Bu yüzden kendi çocuğuna dilini kendi öğretmek istiyor. İsteği gayet makul bence. Bir Amerikalıyla evli olsaydınız yine aynı şeyi mi düşünürdünüz?

Bence yanlış düşünüyorsunuz.Eşinizi sevip,beğenip evlenmişsiniz sonuçta.Çocuğunuzu yetiştirirken belki sizinde daha farklı öğrenmesini isteyebileceğiniz şeyler olabilir.Atıyorum ,belli bir yörenin yemeğini yapmayı mesela.Bu bir kültür çeşitliliğidir.Kendi öz kültürü veya dilini çocuğuna öğretmek istemekte bir sorun yok bana kalırsa.Eşinize sordunuz mu peki,sen bile sonradan kendin istediğin için öğrenmişsin.Çocuğun öğrenmek istemezse ne yapacaksın acaba diye.

Yigenim 3.5 yasinda. Babasi kurt oldugu icin ve babaanne dede turkceye pek hakim olmadigi icin kurtceyi de ogrendi. Su an hem turkce hem kurtce biliyor. Yani akici konusmuyor ama mesela renkler, sayilar, hayvanlar, esya adlari gibi bunlari hem kurtce hem turkce hem de ingilizce olarak biliyor. Biz cok seviyoruz bu yonunu. Her firsatta kurtce saydiriyoruz falan. Cok tatli oluyor Ben sakinca gormuyorum yani. Ogrenebilecek bir cocuksa hic durmasin ogrensim birden fazla dili

Aynen sordum o zaman o çocuk salaktır yapacak bısey yok dedı. Yanı bu benım dedıklerım doğru baskıcı tavrı yüzünden kavga çıktı zaten

Dil öğrenmeyi bilmem de.

Eşinin tavrı çok itici. Çocuğuyla kürtçe konuşacakmiş. Ee anne ne oluyor?damızlik mi?

Çocuğuma dil öğreteceğim demek başka,
Çocuğumla kürtçe konuşacağım demek başka seydir. Sonuçta anne olarak sen bu dili bilmiyorsun. Ne kadar ayıp , düşüncesiz bir davranış.

Alsın istediği dili öğretsin. Burdaki kadınları da anlamiyorum. Nesini hoş gördünüz bu durumun. ? Konu sahibi dil ögretmesine takılmamış zaten. Anne olarak bilmediği bir dili adamin çocuğuyla konuşacağını iddia etmesine takıldı... bunu yapip yapmayacagindan çok sergilediği iğrenç ideolojik fikirleri konu sahibini rahatsız etmiş.

O zamam konu sahibi de ideolojik yaklaşsın. Vay efendim asla kürtçe ògrenemez desin.

Bu mu yani uzlaşmak.

Sevgili komu sahibi,eşinin tutumu bana aşırı derecede rahatsızlık verdi.
Ne yaparsın bilemem ama
Senin yerinde olsam anne olamamak korkusu ile bu adama sarılmam. Tekrar tekrar düşün.

Küçük yaşta dil öğrenmesi daha kolay oluyor, onu kafanıza takmayın.

Burdaki kadınlar sanırım meseleyi anlamadı.

Dil öğretsin ne olacak ki diyorlar.

Mesele zaten dil ögretmek degil ki.

Mesele annenin bilmediği bir dilde konuşacağını iddia etmesi. Bu ne kadar şiddetli ideolojik bir kaygıdır .

Dil öğrensin tabi. Dünyadaki bütün dilleri öğrensin. Mesele o değil ki.

Bazen burdaki hanımların yorumları yazarken birbirlerinden etkilendiklerini düşünüyorum.

1 kişi çıkıp bi yorum yaziyor. arkasindan gelenler aşağı yukari benzer yorumu yapıyor.

Bi tek sen farklı bakmissin :)

İşte bu sekılde söyleyince de ne var senın bilmediğin bir dilde konusmamda senın hakkında mı konuscam sanki dedi

Boyle bir sey icin bosanilmaz. Zaten siz kurtce bilmiyorsunuz kendi kendine evde nasil kurtce konusacak da ogretecek. Erkekler baba oldu mu bebekten kıyın kıyın kaciyor. Hani cocukla cokca vakit gecirecek olsa neyse de. O ogretme isi lafta kalir.
Ayrica esiniz sizin de dediginiz gibi ideolijik dusunuyor. Fazla milliyetci yani. Kendi dilim dedigini kendi bile sonradan ogrenmis.

O bu konuya şimdi taktı. Dediğini yapan bir yapısı var zaten. İşte ben bilmiyorum sen konusunca ben nolcam diyince kavga cıktı zaten

Hayır anlamıyor. bir aile ortamında baba cocuk bu dille konusurken anne ortam dışında mı kalkıcak yani dedim. Yoksa ögrenmesinde değilim
Öğrenmesine kimse itiraz etmez zaten.

Benim takıldığım adamin tavrı. Ben damızlık değilim. Konuşacaksan ortak dilde konuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…