- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 23
- 36
- Konu Sahibi asyazeynep01
-
Bu konuda ciddi mi acaba? Yani dediğini yapar mı?Merhaba arkadaşlar
31 yasındayım. Yaklaşık 3 senedir evliyim. Eşimle benım ailemin karşı çıkmalarına rağmen onları da ikna ederek evlendik. Karşı çıkmalarındaki sebep kültür farklılığdı. Eşim Doğulu biz batılıyız. Eşimle herseyı en bastan konusarak evlendik. Hatta yetmedi babam babası ile eşimle defalarca kültürlerimiz arasındaki farklılığa dair konuştu. Eşim ve tüm ailesi en başta çok ılımlıydı. Onlar için hiç sıkıntı olmadıgını önemli olan insanlık vb. Seklinde konustular. Ancak evlendikten sonra işler değişti, bildiğiniz üzere. Henuz cocuk sahibi değiliz. Şimdi de çocuk üzerine konuşmaya başlamıştık. Cocuk yetiştirme isteklerimiz bile farklı, biraz önce şöyle bisey dedi, Ben çocuguma kendi dilimi ögreticem. Evde onunla o dilde konuscam falan demeye başladı. Ben de, benım dillerini bilmediğimi evde dolayısıyla konusulmasının benım için sıkıntı olacağını, çocuk 14 15 yasına geldiğinde cocuk da isterse öğretebileceğini söyledim. Bunu kabul etmedi. Sonuçta kavga çıktı ve iş boşanalım o zaman demeye kadar geldi. Boşansam bir türlü, boşanmasam bir türlü. Ne yapacağımı bilemiyorum. Boşansam anne olma şansımı tamamen kaybeder miyim. Bir daha kimseyi sevebilir miyim sevsem bile yaşım 30 u geçti cocuk yapma için gec kalırmıyım ya da pişman olur muyum diye düşünüyorum. Ama diğer taraftan eşimle bu konuda asla anlaşamayız, en basından bunları konustuk ama o zaman bu sekılde düşündüğünü söylememişti. Evet bu benım hatam biliyorum ailem bu sorunları öngördü ama ben dinlemedim suçluyum bu konuda kabul ediyorum. Ama ne yapmam lazım sizce
Aramızda başka bir büyük anlaşmazlık yok ama eşimin bunu ideolojik düşünceleri için yaptıgını düşünüyorum bu hoşuma gitmiyor. Çünkü kendi ailesinde dillerini bilen bir anne babası var. Onlar da cocuklarına ögretmemiş. Eşim kursa gidip öğrenmiş. Bunu öyle bir tutkuyla söylüyorki olmazsa olmaz gibi bu da beni rahatsız ediyorDaha ortada çocuk yok,yetiştirme üzerine fikir ayrılığı yaşadığınız bir konu var.Boşanmayı düşünüyorsunuz.Peki anlaşmazlık yaşadığınız başka meselelerinizde var mı?Yoksa tek konu bu mu?Eğer genel olarak başka sorununuz yoksa,bu boşanmayı düşündürecek kadar önemli bir mesele değil benim nazarımda.
Aynen öyle tavrı cok çirkin. Ben öğrenmesin demiyorum ki çocuk küçük yasta ögrenırse zorluk yaşar belki karısıklık yasar dedim. Buyusün biseylerin farkına varsın oyle olur dedim. Buna bile yanaşmıyor. Bende dedim ki cocuk senın ideolojik tahttan olamaz bu yaklaşımı kabul etmediğimi söyledim böyleKendi dili dediğiniz Kürtçe sanırım, değil mi? Aile arasında Kürtçe mi konuşuyorlar? Eşinizin dediğim dedik tavrı çok çirkin, bu olmasa, öğretsin ne olacak ki. Ben şöyle hayal ediyorum, böyle istiyorum, güzel olmaz mı şeklinde ılımlı konuşsa, bu kadar sert tepki verir miydiniz, onu da merak ettim? Hatta ben bilmiyorum diyene kadar siz de öğrenin. Sonuçta daha ortada bile olmayan çocuk öğrenene kadar, siz on kere öğrenirsiniz. Neyse... Buradaki asıl sorun eşinizin çocuğunuza dil öğretmek istemesi değil, tavrı bana göre. Bilmem, sizin de asıl sorun ettiğiniz bu mudur? Bunun için boşanılır mı? Bu dediğim dedik tavırlar eşinizin karakteri olmuşsa, evet boşanılır. Üstüne konuşulup, kendini düzeltmeye çalışacağı bir sorunsa, yani hatasını görüyorsa, bunun için çabalanabilir.
Evet yaparBu konuda ciddi mi acaba? Yani dediğini yapar mı?
Hayır tartışma çıkmaması için o şekilde yazdımEşine doğulu demişsin dilin adını yazmamışsın malum dil falan deseydin bir de kürt kelimesini bile kullanamıyorsun aranızda sorunlar olması normal ayrıca çocuğuna kürtçe öğretsin nolacak babasının ailesi hep o dili konuşacak olacak o da öğrensin
Tavrı söyleme şekli olmazsa Olmaz cocuk yapmam o zaman demesi falanEee öğretsin niye takildiniz buna?
İlk baş öyle söylemiş gibi gelmedi. Siz itiraz ettikten sonra o zaman bosanalim falan demiş. Belki siz iyi ifade edemediniz. İki dil öğrenen baya çocuk var. Ben 3 yaşında 3 dili anlayan çocuk gördüm. Annesi babası farklı milletten akademisyenmis burda yaşayan. Kreste de Türkçeyi duydukça falan...Tavrı söyleme şekli olmazsa Olmaz cocuk yapmam o zaman demesi falan
Tavrı bu benım olmazsa olmaz tavrı beni çok sinir ediyor. Mesela ben diyorum ki cocuk için karmaşa olur belki Biraz büyüsün farkına varsın oyle olur diyorum. Yok böyle diyorsan hiç konusmayalım bu iş olmaz gibi bir tavrı oldu. Dediğim dedik tavrı genelde de var idare etmeye calısıyorum ama artık bu doğmamış cocukta bile bu tavırdn tartışma kocaman olduDaha ortada çocuk yok,yetiştirme üzerine fikir ayrılığı yaşadığınız bir konu var.Boşanmayı düşünüyorsunuz.Peki anlaşmazlık yaşadığınız başka meselelerinizde var mı?Yoksa tek konu bu mu?Eğer genel olarak başka sorununuz yoksa,bu boşanmayı düşündürecek kadar önemli bir mesele değil benim nazarımda.
Karışıklık filan yaşamaz yalnız. Çocuklar küçük yaşlarda dil öğrenme konusunda daha yetenekliler. 4 yaşında bir uzaktan akraba çocuğu var. Çocuk Türkçe, İtalyanca ve İngilizce biliyor. Aynı anda konuşurken size Türkçe, babasına dönüp İtalyanca cevap verebiliyor. Kafanıza takılan buysa, takılmasın bence. Eşiniz diline sahip çıkmak istiyor olamaz mı? Bunda kötü ne olabilir? Sonuçta bu da onun kültürüyle, geçmişiyle ilgili... Ben olsam köstek olmak yerine destek verirdim. Haa ideolojik dediniz, eğer eşinizin ideolojik görüşlerini beğenmiyorsanız, benimsemiyorsanız asıl sorun bu olabilir.Aynen öyle tavrı cok çirkin. Ben öğrenmesin demiyorum ki çocuk küçük yasta ögrenırse zorluk yaşar belki karısıklık yasar dedim. Buyusün biseylerin farkına varsın oyle olur dedim. Buna bile yanaşmıyor. Bende dedim ki cocuk senın ideolojik tahttan olamaz bu yaklaşımı kabul etmediğimi söyledim böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?