Boşanma kararı aldım

Nasıl başlasam bilmiyorum.İçinde bulunduğum duruma inanamıyorum.Ama 2 3 senedir kendimle savaşıyorum ve çok yorgunum. 6 yıldır evliyiz.5 yaşında bir oğlumuz var.Ancak yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum.Sakin yapılı ve iyi bir insan.ben 28 yaşındayım eşim 32 yaşında.Ancak sanki 32 değil 50 yaşında gibi davranışları var.Ben neşeli eğlenmeyi seven bir insanım. Eşim benim tam tersim.Hiç bir konuda uyuşmuyoruz.Oturup konuşacağımız tek bir konumuz bile yok.Tek başıma hissediyorum kendimi uzun zamandır.Öz güveni hiç yok ve çok üşengeç.Bir şeyleri başarmak için hiç bir uğraşı yok.Gelecek için hiç bir hevesi ve çabası yok.Neredeyse hiç bir konuda bilgisi yok ve öğrenmek için cabalamıyorda. Kart kullanmasını bilmiyor mesela ben yapıyorum her ödemeyi yada ne bileyim pantolon bedenini bile bilmiyor ben alıyorum onlarida. Sen yaparsın diyor çıkıyor işin içinden. Her şeyi bana yüklüyor her sorumluluk bende ve ben çok yoruldum. Başıma bir şey gelse ya kocam var başım da ararım halleder diyemiyorum çünkü halledecek bir adam yok karşımda. Ehliyeti yok ehliyet için hevesi bile yok. Bana diyor sen al ehliyet beni gezdirirsin. Sürekli sığıntı gibi milletin arabasına ihtiyaç duyuyoruz ben çok rahatsız oluyorum ama onun umru değil.Girdiği işlerde gelişmek için cabalamıyor. Zaten çok iş değiştirdi bunun sıkıntılarını anlatmıyorum bile. Eve gelir yemek yer ve saat 9 buçuk ta yatar uyur. Ona göre evliliğimizde bir problem yok. Cocuma bir sey olsa babam koşuyor yardima.Ben bunu istemiyorum ben basima bir sey gelse babam var ama kocamda var demek istiyorum arkamda dağ gibi duran bir eş istiyorum.Bilmiyorum belki bazılarina bunlar basit sorunlar gibi gelecek ama anlatabildiğim kadarini yazdım.Ben boğuluyorum.Boguluyormuş gibi hissediyorum .Ben yalnız hissediyorum. Artık sevmiyorum ve özlemiyorum eşimi. Bazen kendimi suçluyorum ancak bazende tek suçlu ben olmadığımı kendime söylüyorum.Onunla gelecek göremiyorum.Çocuğumun düzeni bozulmasın aman kimse üzülmesin diye her şeyi düşündüm ama kafamda neyi nereye koysam mutsuz bir gelecek görüyorum.Bunlari geçen yaz eşimle konuştum ve bana söylediği şey ben böyle bir adamım ve mutsuzsan boşanalım (Ancak bunu söylerken mutsuz olduğum için suçlu benmişim gibi davranıyor kendisinde hiç bir sorun görmüyor). Çocuğum için tekrar denemeye karar verdim ama içten içten çürümeye devam ediyorum.Bildiği tek eğlence arkadaşlarıyla gezmek dağda ormanda.Birlikte bir yere gitmek bile istemiyorum çünkü eğlenmiyoruz bile.Somutup oturuyor.Hayat enerjimi sömürüyor. Ben cıvıl cıvıl sohbet muhabbet ederken bir söz söylüyor bütün herseyi berbat ediyor.Artık bir yerede gitmiyoruz zaten çünkü gitmek istemiyorum.Tartısmak bile istemiyorum boşver diyip geçiyoruz ama benim içimde kıyametler kopuyor. Bu sevgisizlikten ve karşımda istediğim gibi bir kisiyi görememekten dolayı yanlış bir yola saparım diye korkuyorum.Bu yaşadıklarımı hiç kimse bilmiyor.Aslında neden son zamanlarda çok durgun olduğumu soranlar oluyor ama yok bir şey diyordum. Artık anneme söyleme kararı aldım. Ne tepki verecekler bilmiyorum ve korkuyorum ama ben çok mutsuzum her gun agliyorum😔 Çocuğum için çok üzülüyorum bu yüzden çok düşündüm ama devam etmek istemiyorum. Annemle konuşmadan önce burada başka kişilerinde düşüncelerini almak istedim.Çok uzun oldu.Okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.
Eee madem o kadar özgüvensiz, sizinle nasıl tanışıp, işi evliliğe kadar götürebildi ?benim bu tarz konularada en çok merak ettiğim şey bu oluyor.

Nasıl bilmesin ki? Eğlenmeyi sevmeyen adam bekarken o mekan senin bu şehir benim gezmiyordur diye düşünüyorum. Ehliyeti, almak için hevesi o zaman da yoktur şimdi de yok. Çok iş değiştirmek, 9 buçukta uyumak bunlar da evlendikten sonra olmamıştır. Geçen bir yerde okudum insanlar Türkiye’de sevgilisiyle evlenir diye o kadar doğru ki. İlişki yaşamakla evliliği bir görüyorlar genelde. Sevgiliyiz güzel gidiyor hadi evlenelim deniyor ama bu adamla bir ömür geçirebilir miyim aynı evde sorusu gözardı ediliyor. Evlenildiği gibi çocuk yapmak zaten bu sitenin olmazsa olmazı. 6 senelik evlilik 5 yaşında çocuk, hiç şaşırtmadı.
Bu tarz konuları okuyunca hamile kalamadığıma dua ediyorum bazen.kimbilir hayatım ne kadar kötü bir yöne gidecekti.

Nasıl başlasam bilmiyorum.İçinde bulunduğum duruma inanamıyorum.Ama 2 3 senedir kendimle savaşıyorum ve çok yorgunum. 6 yıldır evliyiz.5 yaşında bir oğlumuz var.Ancak yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum.Sakin yapılı ve iyi bir insan.ben 28 yaşındayım eşim 32 yaşında.Ancak sanki 32 değil 50 yaşında gibi davranışları var.Ben neşeli eğlenmeyi seven bir insanım. Eşim benim tam tersim.Hiç bir konuda uyuşmuyoruz.Oturup konuşacağımız tek bir konumuz bile yok.Tek başıma hissediyorum kendimi uzun zamandır.Öz güveni hiç yok ve çok üşengeç.Bir şeyleri başarmak için hiç bir uğraşı yok.Gelecek için hiç bir hevesi ve çabası yok.Neredeyse hiç bir konuda bilgisi yok ve öğrenmek için cabalamıyorda. Kart kullanmasını bilmiyor mesela ben yapıyorum her ödemeyi yada ne bileyim pantolon bedenini bile bilmiyor ben alıyorum onlarida. Sen yaparsın diyor çıkıyor işin içinden. Her şeyi bana yüklüyor her sorumluluk bende ve ben çok yoruldum. Başıma bir şey gelse ya kocam var başım da ararım halleder diyemiyorum çünkü halledecek bir adam yok karşımda. Ehliyeti yok ehliyet için hevesi bile yok. Bana diyor sen al ehliyet beni gezdirirsin. Sürekli sığıntı gibi milletin arabasına ihtiyaç duyuyoruz ben çok rahatsız oluyorum ama onun umru değil.Girdiği işlerde gelişmek için cabalamıyor. Zaten çok iş değiştirdi bunun sıkıntılarını anlatmıyorum bile. Eve gelir yemek yer ve saat 9 buçuk ta yatar uyur. Ona göre evliliğimizde bir problem yok. Cocuma bir sey olsa babam koşuyor yardima.Ben bunu istemiyorum ben basima bir sey gelse babam var ama kocamda var demek istiyorum arkamda dağ gibi duran bir eş istiyorum.Bilmiyorum belki bazılarina bunlar basit sorunlar gibi gelecek ama anlatabildiğim kadarini yazdım.Ben boğuluyorum.Boguluyormuş gibi hissediyorum .Ben yalnız hissediyorum. Artık sevmiyorum ve özlemiyorum eşimi. Bazen kendimi suçluyorum ancak bazende tek suçlu ben olmadığımı kendime söylüyorum.Onunla gelecek göremiyorum.Çocuğumun düzeni bozulmasın aman kimse üzülmesin diye her şeyi düşündüm ama kafamda neyi nereye koysam mutsuz bir gelecek görüyorum.Bunlari geçen yaz eşimle konuştum ve bana söylediği şey ben böyle bir adamım ve mutsuzsan boşanalım (Ancak bunu söylerken mutsuz olduğum için suçlu benmişim gibi davranıyor kendisinde hiç bir sorun görmüyor). Çocuğum için tekrar denemeye karar verdim ama içten içten çürümeye devam ediyorum.Bildiği tek eğlence arkadaşlarıyla gezmek dağda ormanda.Birlikte bir yere gitmek bile istemiyorum çünkü eğlenmiyoruz bile.Somutup oturuyor.Hayat enerjimi sömürüyor. Ben cıvıl cıvıl sohbet muhabbet ederken bir söz söylüyor bütün herseyi berbat ediyor.Artık bir yerede gitmiyoruz zaten çünkü gitmek istemiyorum.Tartısmak bile istemiyorum boşver diyip geçiyoruz ama benim içimde kıyametler kopuyor. Bu sevgisizlikten ve karşımda istediğim gibi bir kisiyi görememekten dolayı yanlış bir yola saparım diye korkuyorum.Bu yaşadıklarımı hiç kimse bilmiyor.Aslında neden son zamanlarda çok durgun olduğumu soranlar oluyor ama yok bir şey diyordum. Artık anneme söyleme kararı aldım. Ne tepki verecekler bilmiyorum ve korkuyorum ama ben çok mutsuzum her gun agliyorum😔 Çocuğum için çok üzülüyorum bu yüzden çok düşündüm ama devam etmek istemiyorum. Annemle konuşmadan önce burada başka kişilerinde düşüncelerini almak istedim.Çok uzun oldu.Okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.
Okurken bağrıma bir ağırlık oturdu, geçmişe gittim.
Çok benzeri bir adamla evliydim, çok şükür ki boşandım.
Hiç düşünme, arkana bakma kendini kurtar.
İnsanı içten içe çürütüyor böyle insanlar acı ama gerçek. Allah yardımcın olsun inşallah.

Benim babamda öyle annemde her işi yaptı şimdiye kadar babam araba kullanır işe gider oara getirir sadece ..canım babam benim ..canım annem ...annem dominant baya birbirlerini tamamliyorlar

Hani çekip çeviririz diye sessiz sakin adamları alıyorsunuz demiş ya ona itafen geçti
Sanki kocası öyle olsa evet benimki de aynen böyle diyecek mi sence 😂Neden soruyorsun sorma boşver 😂
Bazı kadınlar kocasının böyle saksı gibi etliye sütlüye karışmamasından çok hoşnut oluyor ama yani bu kadının beklentisine göre değişir.Bazı kadınlar böyle erkeklerden de hoşlanabilir mesela çok ilginç bi tanıdığım kocasının hiç bi vasfi yok ve o diyor ki ben evin erkeği misyonunda olmaktan çok memnunum ben böyle kendimi çok güçlü ve mutlu hissediyorum diyor.🤷‍♀️Bazı konular karşıdakinin beklentisine göre değişir.Burada konu sahibi ile eşi uyumlu değiller birbirlerine uygun değiller.Birbirlerini mutsuz ediyorlar olayın anafikri bu.Sebep ne olursa olsun çiftler mutsuzda yani sonuç mutsuzluksa en mantıklısı ya çift terapisi ya da boşanma.

Ay yazın ayrıldığım sevgilimin aynısı🙄 gibi. Ayrılma kararımı açıkladığımda da hiç tepki vermemişti. Başta iyi biri gibi geliyor insana. Güvenilir, dürüst iyi ama işte öyle olmuyor. Siz mutsuzsanız çocuğunuz da mutsuzdur zaten. Ama ayrılık kolay karar değil. Ayrıl ya da ayrılma diyemem. Ama devam edecekseniz de bu şekilde devam eder. Düzelmez. Ya da bir de terapi deneyin.

Dün annemle ve babamla konuştum.Problemli bir evlilik olduğunu ve artık devam etmek istemediğimi söyledim.Annem ve babam büyük bir problem olmadığını söylüyorlar.Babam şiddet yok bağırmak yok hiç bir şey yok sadece sorumsuz diyor.Ben uyusmadigimizi ve böyle daha fazla devam etmek istemegimi söyledim.Psikolojik destek almamı istiyorlar.Biraz daha düşünmemi ve psikolojik destekten sonra karar vermemi söylüyorlar.Kayınpederimlede konuştum ve karşıdan her şey yolunda gözükse bile problemli bir evliligmiz olduğunu söyledim.Sabret belki düzelir diyor.O biraz öyle diyor.Bütun gün işte sen yap nolcak diyor 🤦‍♀️ Annem ve babam eşime kararımdan bahsetmeden önce beklememi istedi ama ben beklemedim çünkü dün gece ne oluyor diye çok üstüme geldi ve herseyi anlattım.Dayamamadim artık.Kızdı bağıra bağıra ağladı ilk defa ve ben çok suçluluk hissettim.Neden evlendin o zaman evlenmeseydin dedi.Seni bu kadar mı mutsuz ettim dedi. Sonra sen ağlama üzülme bensiz mutlu olacaksan ayrılalım dedi😔 Ben bitirmek istemiyorum ama sen içinde bitirdiysen devam etmenin anlamı yok dedi.Böyle söyleyip ağladıkça kahroldum kendimi berbat hissediyorum.Ailem neden erken söyledin diye kızdı.Biz hâlâ atlatamadik sana soyleme dedik neden acele ettin dedi.Sonuç olarak bir süre daha ayni evde kalmaya ve psikolojik destek almaya karar verdik.Bir şey değişir mi bilmiyorum kafam patlayacak gibi ancak değişecek bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü biz çok farklı insanlarız eşimle. Çok üzgün ve suçlu hissediyorum ancak böylede bir ömür düşünemiyorum..
Beraber çift terapisine gidin eşiniz de tükenmişlik sendromu olabilir

Tam olarak bu aslında sırtımda taşıyor gibi hissediyorum sanki ikinci bir çocuk gibi. Benden ayrıldığı zaman büyük bir boşluğa düşecek çünkü herseyini ben düşünüp ben yapıyordum. Bunun vicdan azabını bile çekiyorum ama bende çok yoruldum ve o benim yorgunluğumu görmüyor bile
Böyle tipler rahat olduğundan dolayı boşanma sürecini atlattıktan sonra kendilerine çabuk geliyorlar merak etmeyin.
Siz onu değil kendinizi düşünün derim.

Bu kadar olmasa da benzer huyları olan bir adamla 6 yıl evli kaldım boşandım.
Pişman olmadım çok şükür.
Öncelikle eşinizi bırakın yani madem bir şans verdiniz ilişkiye bu adamı tek başına bırakın kartını kendisi kullansın gitsin markete kartla alışveriş yapsın.
Ne bileyim başka eksik kaldığı konularda bu adamı zor durumda bırakın yardımcı olmayın.
Bı bakın ne yapıyor ?
Hiç mi cabalamiyor hiç mi umut yok ?
Ona göre kararınızı verin.

Mesela boşanma isteğinizi söylemişsiniz evet üzülüp ağlaması normal ama hemen kabul etmek yerine ben seni kaybetmek istemiyorum senin için mücadele edeceğim diyebilirdi.
Ayrıca psikologa gitmesi gereken siz değil de eşiniz gibi sanki o nedenle ailenizin tavrını yanlış buldum.
Aileler aldatma kumar şiddet vs yoksa çocuklar bosanmasin kafasında.
Ama devir onların devri değil artık.
Evlilikler artık böyle yürümüyor sadece.
Ailelerin desteği önemli evet ama bı noktadan sonra diz kararliysaniz onlardan onay almaya çalışmayın bu hayatı yaşayan sizsiniz çünkü.

X