Boşanma kararı aldım

hepsigececek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
6
5
30
Nasıl başlasam bilmiyorum.İçinde bulunduğum duruma inanamıyorum.Ama 2 3 senedir kendimle savaşıyorum ve çok yorgunum. 6 yıldır evliyiz.5 yaşında bir oğlumuz var.Ancak yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum.Sakin yapılı ve iyi bir insan.ben 28 yaşındayım eşim 32 yaşında.Ancak sanki 32 değil 50 yaşında gibi davranışları var.Ben neşeli eğlenmeyi seven bir insanım. Eşim benim tam tersim.Hiç bir konuda uyuşmuyoruz.Oturup konuşacağımız tek bir konumuz bile yok.Tek başıma hissediyorum kendimi uzun zamandır.Öz güveni hiç yok ve çok üşengeç.Bir şeyleri başarmak için hiç bir uğraşı yok.Gelecek için hiç bir hevesi ve çabası yok.Neredeyse hiç bir konuda bilgisi yok ve öğrenmek için cabalamıyorda. Kart kullanmasını bilmiyor mesela ben yapıyorum her ödemeyi yada ne bileyim pantolon bedenini bile bilmiyor ben alıyorum onlarida. Sen yaparsın diyor çıkıyor işin içinden. Her şeyi bana yüklüyor her sorumluluk bende ve ben çok yoruldum. Başıma bir şey gelse ya kocam var başım da ararım halleder diyemiyorum çünkü halledecek bir adam yok karşımda. Ehliyeti yok ehliyet için hevesi bile yok. Bana diyor sen al ehliyet beni gezdirirsin. Sürekli sığıntı gibi milletin arabasına ihtiyaç duyuyoruz ben çok rahatsız oluyorum ama onun umru değil.Girdiği işlerde gelişmek için cabalamıyor. Zaten çok iş değiştirdi bunun sıkıntılarını anlatmıyorum bile. Eve gelir yemek yer ve saat 9 buçuk ta yatar uyur. Ona göre evliliğimizde bir problem yok. Cocuma bir sey olsa babam koşuyor yardima.Ben bunu istemiyorum ben basima bir sey gelse babam var ama kocamda var demek istiyorum arkamda dağ gibi duran bir eş istiyorum.Bilmiyorum belki bazılarina bunlar basit sorunlar gibi gelecek ama anlatabildiğim kadarini yazdım.Ben boğuluyorum.Boguluyormuş gibi hissediyorum .Ben yalnız hissediyorum. Artık sevmiyorum ve özlemiyorum eşimi. Bazen kendimi suçluyorum ancak bazende tek suçlu ben olmadığımı kendime söylüyorum.Onunla gelecek göremiyorum.Çocuğumun düzeni bozulmasın aman kimse üzülmesin diye her şeyi düşündüm ama kafamda neyi nereye koysam mutsuz bir gelecek görüyorum.Bunlari geçen yaz eşimle konuştum ve bana söylediği şey ben böyle bir adamım ve mutsuzsan boşanalım (Ancak bunu söylerken mutsuz olduğum için suçlu benmişim gibi davranıyor kendisinde hiç bir sorun görmüyor). Çocuğum için tekrar denemeye karar verdim ama içten içten çürümeye devam ediyorum.Bildiği tek eğlence arkadaşlarıyla gezmek dağda ormanda.Birlikte bir yere gitmek bile istemiyorum çünkü eğlenmiyoruz bile.Somutup oturuyor.Hayat enerjimi sömürüyor. Ben cıvıl cıvıl sohbet muhabbet ederken bir söz söylüyor bütün herseyi berbat ediyor.Artık bir yerede gitmiyoruz zaten çünkü gitmek istemiyorum.Tartısmak bile istemiyorum boşver diyip geçiyoruz ama benim içimde kıyametler kopuyor. Bu sevgisizlikten ve karşımda istediğim gibi bir kisiyi görememekten dolayı yanlış bir yola saparım diye korkuyorum.Bu yaşadıklarımı hiç kimse bilmiyor.Aslında neden son zamanlarda çok durgun olduğumu soranlar oluyor ama yok bir şey diyordum. Artık anneme söyleme kararı aldım. Ne tepki verecekler bilmiyorum ve korkuyorum ama ben çok mutsuzum her gun agliyorum😔 Çocuğum için çok üzülüyorum bu yüzden çok düşündüm ama devam etmek istemiyorum. Annemle konuşmadan önce burada başka kişilerinde düşüncelerini almak istedim.Çok uzun oldu.Okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.

Dün annemle ve babamla konuştum.Problemli bir evlilik olduğunu ve artık devam etmek istemediğimi söyledim.Annem ve babam büyük bir problem olmadığını söylüyorlar.Babam şiddet yok bağırmak yok hiç bir şey yok sadece sorumsuz diyor.Ben uyusmadigimizi ve böyle daha fazla devam etmek istemegimi söyledim.Psikolojik destek almamı istiyorlar.Biraz daha düşünmemi ve psikolojik destekten sonra karar vermemi söylüyorlar.Kayınpederimlede konuştum ve karşıdan her şey yolunda gözükse bile problemli bir evliligmiz olduğunu söyledim.Sabret belki düzelir diyor.O biraz öyle diyor.Bütun gün işte sen yap nolcak diyor 🤦‍♀️ Annem ve babam eşime kararımdan bahsetmeden önce beklememi istedi ama ben beklemedim çünkü dün gece ne oluyor diye çok üstüme geldi ve herseyi anlattım.Dayamamadim artık.Kızdı bağıra bağıra ağladı ilk defa ve ben çok suçluluk hissettim.Neden evlendin o zaman evlenmeseydin dedi.Seni bu kadar mı mutsuz ettim dedi. Sonra sen ağlama üzülme bensiz mutlu olacaksan ayrılalım dedi😔 Ben bitirmek istemiyorum ama sen içinde bitirdiysen devam etmenin anlamı yok dedi.Böyle söyleyip ağladıkça kahroldum kendimi berbat hissediyorum.Ailem neden erken söyledin diye kızdı.Biz hâlâ atlatamadik sana soyleme dedik neden acele ettin dedi.Sonuç olarak bir süre daha ayni evde kalmaya ve psikolojik destek almaya karar verdik.Bir şey değişir mi bilmiyorum kafam patlayacak gibi ancak değişecek bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü biz çok farklı insanlarız eşimle. Çok üzgün ve suçlu hissediyorum ancak böylede bir ömür düşünemiyorum..

Son düzenleme:
Bu sevgisizlikten ve karşımda istediğim gibi bir kisiyi görememekten dolayı yanlış bir yola saparım diye korkuyorum.
Aldatmanın filizlendiği kısımlar bunlar aman dikkat ablacım.
Annen falan hikaye 32 yaşında kocaman bir bireysin, konuş adamla net bir şekilde, boşan.

Etrafımda gördüğüm kadarıyla kadın dominant olunca erkek böyle oluyor acaba dominant oluşunuz onu pasifize etmiş olabilir mi ve kilit soru evlenmeden önce fark etmediniz mi
Aslında dominant bir karakter değilim onun böyle oluşu herseyi benim yapmamı gerektirdi.Evlenmeden önce karşımda sakin uyumlu bir adam vardı gelecek planları yaparken olur hallederiz derdi yani ben böyle bu derece olacağını hiç düşünmemiştim

Cok enteresan ya verdiginiz ornekler en uç örneklerdir herhalde 31 yaşında kart kullanamayan insan mi olur... Hayat size ağır gelir tabii hayati paylasacaginiza bir de eşinizin sorumluluğunu ustlenmissiniz. Evlenmeden once bilmiyor muydunuz nasıl bir insan olduğunu? Uzun bile sürmüş bence evliliğiniz. Üzüldüm durumunuza 😔

Bu bir evlilik değil ki. Size de yazık. Bunca zaman bu adamı sırtınızda taşımışsınız. Mecbur değilsiniz. Adamın evladınıza bir faydası yokmuş zaten onu da dert etmeyin. Kendiniz de kurtulun çocuğunuzu da kurtarın.
Tam olarak bu aslında sırtımda taşıyor gibi hissediyorum sanki ikinci bir çocuk gibi. Benden ayrıldığı zaman büyük bir boşluğa düşecek çünkü herseyini ben düşünüp ben yapıyordum. Bunun vicdan azabını bile çekiyorum ama bende çok yoruldum ve o benim yorgunluğumu görmüyor bile

Cok enteresan ya verdiginiz ornekler en uç örneklerdir herhalde 31 yaşında kart kullanamayan insan mi olur... Hayat size ağır gelir tabii hayati paylasacaginiza bir de eşinizin sorumluluğunu ustlenmissiniz. Evlenmeden once bilmiyor muydunuz nasıl bir insan olduğunu? Uzun bile sürmüş bence evliliğiniz. Üzüldüm durumunuza 😔
Aslında bunları anlatsam herkes basit görür bunun için mi bosaniyorsun der diye düşündüm uzun zaman. Evlenmeden önce fark etmedim evlendikten sonra fark ettim ve hersey çoktan benim üstüme kalmıştı bile 😞

Tam olarak bu aslında sırtımda taşıyor gibi hissediyorum sanki ikinci bir çocuk gibi. Benden ayrıldığı zaman büyük bir boşluğa düşecek çünkü herseyini ben düşünüp ben yapıyordum. Bunun vicdan azabını bile çekiyorum ama bende çok yoruldum ve o benim yorgunluğumu görmüyor bile
Düşsün. Kimsenin çocuğunu büyütmek zorunda değilsiniz. Bu anlattığınız profilin arkadaş çevresi olması şaşırttı beni yalnız. Nasıl tutunuyor?

Düşsün. Kimsenin çocuğunu büyütmek zorunda değilsiniz. Bu anlattığınız profilin arkadaş çevresi olması şaşırttı beni yalnız. Nasıl tutunuyor?
Evet arkadaş çevresi yok çünkü kimseyle pek anlaşamıyor sohbeti uymuyor sadece ilkokuldan 3 tane arkadaşı var onlarla görüşüyor

Kart kullanmıyor ehliyeti yok bunları okurken şok oldum. Nasıl tanıştınız nasıl sevgili olabildiniz veya evlenmek için nikah salonuna nasıl geldi en önemlisi çocuk nasıl oldu. 32 yaşında bu kadar hayatı ölü bir adam düşünemedim. Bence boşanmak doğru karar. Evlilik böyle bir şey değil sizinki yaşlı bakıcılığı resmen.

Nasıl başlasam bilmiyorum.İçinde bulunduğum duruma inanamıyorum.Ama 2 3 senedir kendimle savaşıyorum ve çok yorgunum. 6 yıldır evliyiz.5 yaşında bir oğlumuz var.Ancak yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum.Sakin yapılı ve iyi bir insan.ben 28 yaşındayım eşim 32 yaşında.Ancak sanki 32 değil 50 yaşında gibi davranışları var.Ben neşeli eğlenmeyi seven bir insanım. Eşim benim tam tersim.Hiç bir konuda uyuşmuyoruz.Oturup konuşacağımız tek bir konumuz bile yok.Tek başıma hissediyorum kendimi uzun zamandır.Öz güveni hiç yok ve çok üşengeç.Bir şeyleri başarmak için hiç bir uğraşı yok.Gelecek için hiç bir hevesi ve çabası yok.Neredeyse hiç bir konuda bilgisi yok ve öğrenmek için cabalamıyorda. Kart kullanmasını bilmiyor mesela ben yapıyorum her ödemeyi yada ne bileyim pantolon bedenini bile bilmiyor ben alıyorum onlarida. Sen yaparsın diyor çıkıyor işin içinden. Her şeyi bana yüklüyor her sorumluluk bende ve ben çok yoruldum. Başıma bir şey gelse ya kocam var başım da ararım halleder diyemiyorum çünkü halledecek bir adam yok karşımda. Ehliyeti yok ehliyet için hevesi bile yok. Bana diyor sen al ehliyet beni gezdirirsin. Sürekli sığıntı gibi milletin arabasına ihtiyaç duyuyoruz ben çok rahatsız oluyorum ama onun umru değil.Girdiği işlerde gelişmek için cabalamıyor. Zaten çok iş değiştirdi bunun sıkıntılarını anlatmıyorum bile. Eve gelir yemek yer ve saat 9 buçuk ta yatar uyur. Ona göre evliliğimizde bir problem yok. Cocuma bir sey olsa babam koşuyor yardima.Ben bunu istemiyorum ben basima bir sey gelse babam var ama kocamda var demek istiyorum arkamda dağ gibi duran bir eş istiyorum.Bilmiyorum belki bazılarina bunlar basit sorunlar gibi gelecek ama anlatabildiğim kadarini yazdım.Ben boğuluyorum.Boguluyormuş gibi hissediyorum .Ben yalnız hissediyorum. Artık sevmiyorum ve özlemiyorum eşimi. Bazen kendimi suçluyorum ancak bazende tek suçlu ben olmadığımı kendime söylüyorum.Onunla gelecek göremiyorum.Çocuğumun düzeni bozulmasın aman kimse üzülmesin diye her şeyi düşündüm ama kafamda neyi nereye koysam mutsuz bir gelecek görüyorum.Bunlari geçen yaz eşimle konuştum ve bana söylediği şey ben böyle bir adamım ve mutsuzsan boşanalım (Ancak bunu söylerken mutsuz olduğum için suçlu benmişim gibi davranıyor kendisinde hiç bir sorun görmüyor). Çocuğum için tekrar denemeye karar verdim ama içten içten çürümeye devam ediyorum.Bildiği tek eğlence arkadaşlarıyla gezmek dağda ormanda.Birlikte bir yere gitmek bile istemiyorum çünkü eğlenmiyoruz bile.Somutup oturuyor.Hayat enerjimi sömürüyor. Ben cıvıl cıvıl sohbet muhabbet ederken bir söz söylüyor bütün herseyi berbat ediyor.Artık bir yerede gitmiyoruz zaten çünkü gitmek istemiyorum.Tartısmak bile istemiyorum boşver diyip geçiyoruz ama benim içimde kıyametler kopuyor. Bu sevgisizlikten ve karşımda istediğim gibi bir kisiyi görememekten dolayı yanlış bir yola saparım diye korkuyorum.Bu yaşadıklarımı hiç kimse bilmiyor.Aslında neden son zamanlarda çok durgun olduğumu soranlar oluyor ama yok bir şey diyordum. Artık anneme söyleme kararı aldım. Ne tepki verecekler bilmiyorum ve korkuyorum ama ben çok mutsuzum her gun agliyorum😔 Çocuğum için çok üzülüyorum bu yüzden çok düşündüm ama devam etmek istemiyorum. Annemle konuşmadan önce burada başka kişilerinde düşüncelerini almak istedim.Çok uzun oldu.Okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.
"ben böyle bir adamım" dediği yerden sonrasını okumadım. Çünkü yetti.

Öyle biri değişmez, geliştirmez kendini.

Çocuğunuz her halükarda büyüyecek Allah'ın izniyle, sizin de doğru kararı vereceğinize eminim. Öyle birinin yanında sadece körelirsiniz.

İkinizinde cıvıl cıvıl olan yaşları. Eşiniz neden bukadar donuk ve mutsuz yaşamaya çalışıyor? Bir ailesi yokmuş gibi davranıyor. Türkiye de aslında çoğu erkek böyle. İşe gidiyorum, para getiriyorum diye herşeyi yaptıklarını zannediyorlar. Durumun zor. Otur konuş açıklağa kavuştur. Mutsuzsan boşan derim.

Ben de aynı şeyleri hissediyorum. Hergün boşanmayı düşünüyorum 15 yılı devirdik ama o cesareti bulamadım. Geriye dönüp baltığımda gencliğimin heba olduğunu gördüm. Çok zor bir karar

Aslında dominant bir karakter değilim onun böyle oluşu herseyi benim yapmamı gerektirdi.Evlenmeden önce karşımda sakin uyumlu bir adam vardı gelecek planları yaparken olur hallederiz derdi yani ben böyle bu derece olacağını hiç düşünmemiştim
Konudan anladığım kadarıyla hep böyleymiş, sonradan değişme gibi bir durum yok sanırım

Maalesef yapısı böyle demek ki, ben böyleyim kabul etmiyorsan boşanalım demiş zaten,
Çabalamayacağını göstermiş net bir şekilde, burda seçim size kalmış.

Çift terapisine gitmeye ikna olmaz mı hiç? Ben böyle durumlarda aile büyüklerinin olayı karıştırılmaması taraftarıyım ancak eşinizin güvendiği sözünü geçirebilecek biri onu kırmadan sizin mutsuz olduğunuzu ve birşeyler yapması için ikna edemez mi eşinizi

Ben şahsen eşinizde suç bulamadım çünkü adam başından beri böyleymiş. Karakteri bu yani. Hiç değişmemiş ki siz böyleyken kabul etmiş evlenmiş üstüne çocuk yapmışsınız. Bile bile evlenip sonra da böyle bir adam diye tepki göstermek bana çok garip geliyor. Boşanın bence de hayat mutsuz bir evlilik yaşamak için gerçekten çok kısa.

X