boşanma hakkında lütfen yardımcı olun.

pnrboran

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
359
87
98
31
Şöyle bir sorunum var ki eşimin ailesi yüzünden eşimle aramız defalarca açıldı ve beni hiçbir zaman korumadı ve hep ailesini tuttu.Büyük bir kavgamız oldu ben annemin evine misafirliğe geldiğimde eşimin kızkardeşi sağolsun bana borç takmış eşim yine onu korudu vs tartıştık 1 haftadır konuşmadık görüşmedik hatasını anlamasını bekledim ama bana doğruluğundan şüphe ettiğim bir mesaj attı mesaj şu ''Ben davamı açtım bugün bir haftaya kadar tebligat ulaşmış olur eline öyle söylediler bana da. Adres olarak .....mahallesi .....sokak.. apartmanı....diye yazdım yanlışlık var ise ararlar seni veya aileni irtibat olarak verdim onları. Ben nafakayı ve annelik tazminatını yazmadım dilekçeye sen talebini mahkemede ya da tutarsan avukatınla iletirsin çocuğun velayeti 12 yaşına kadar sende. Haftada bir gün 2 saat görme hakkım var resmi bayram ve dini bayramlarda 1 gün bende kalma hakkı yaz tatillerinde 1 ay bende kalma hakkı var devlet tarafından tanınan (bu arada kızım 5 aylık) 12 yaşından sonrasına o karar verir zaten.Dava tek taraflı açıldı sende davalı gözüküyorsu sanırım 1 ayı bulacak boşanma süreci fakat avukat seninde gelip dilekçeye ortak olman halinde 1 hafta içerisinde ilk mahkemede boşanabileceğimizi söyledi seçim senin ha erken ha bir ay geç. ay sonu daireyi boşaltmış olacağım alacaksan eşyalarını ben yokken al istersen çocuğun eşyaları beşiği vs... almayacaksan da bu şekilde bırakıp çkacağım işlemlerden haberdar olmanı istedim.Hoşçakal'' yazdı böyle bir boşanma şekli var mıdır? anlaşmalı boşanma kısa sürüyor ama yanaşmazsanda 1 ayda boşanırmışız diyor benim bildiğim çekişmelide 5 ay sonraya dava veriliyor zaten mahkemede sürüyor 1 seneyi buluyor söyledikleri uydurma geldi güya bugün açmış davayı. eve gittiğimde bugün eşya almak içn kızıma evlilik cüzdanı yoktu belkide korkutuyor evlilik cüzdanı ile bir yere danıştı belkide bilemiyorum...bir yol gösterseniz. ve aile mahkemesinde açılan davalar e devlet uyap gibi sistemlere ne zaman düşer??

Valla pek anlayamadım ama neyse. Madem ikinizde istiyorsunuz boşanmayı o zaman anlaşmalı boşanma davası açın da tek celsede biter uzamaz.
Eğer çekişmeli boşanma davası açmışsa eşiniz size tebligat geldikten sonra 2 hafta cevap süreniz var. O 2 hafta içinde cevap dilekçesini yazın ve adliyeye götürün, yoksa dava dilekçesini (eğer dilekçede sizi kusurlu göstermiş ise davacı) kabul etmiş sayılırsınız.

mesajı silmeyin sakın
sinirlenip falan

o mesajla aile birliğini onun yıktığı ortada

ben hukuk bilgim yok
ama bu tür durumlarda kadınlar çok çabuk sinirlenip mesaj silebiliyor sakın silmeyin

Back
X