Merhabalar. 5 yıllık evliyim. 4 yaşında bir kızım var. Eşimle sık sık problemler yaşıyorduk. Bana karşı gittikçe artan hakaretler,küfürler. Aileme karşı da aynı saygısızlık ama onların yüzüne değil hep bana söylenirdi.daha sonra ailelerin yaninda beni ezip,küçümseme çalışmalar vs ve en son yine ailesinin yaninda bana cahil dedi ben de susmadın ve karşılık verdim. Tartışma çıktı ben baya ağladım ettim. Neyse ailesi gitti sonrasında beni hiç arayan olmadı. Eşimlede bir hafta hiç konuşmadık.. en son kızımla beraber annesigile gitmislerdi geçen pazar günü. Kızım eve geldi ağlamış orda beni özlediğini ve birahane babannesine gitmeyeceğini söyledi. Ben tahmin ettim benimle ilgili konuştular ve cocuk etkilendi. Ve kızım sonrası d abir cümle kurdu orda babası benim evim s...rsin gitsin evimden demiş. Ve kızım bunu yarım yamalak anlattı ama ben anladım ve şok oldum. Ben de ertesi sabah esyalarimizi topladım annemle babam geldi beni götürdüler. Yani yüzüme bakan yok,evden gitmemi isteyen bir eş ben de durmadım tabikide. Aileside ben neden gidip onlardan özür dilememisim ayaklarına gitmemi bekliyorlarmış. Yani orda ne halde olduğumu gören onlar,başlatan oğulları ama hala onun sırtı sıvazlaniyor.. çok kibirliler. Neyse eşim hala ne geliyor ne bir konuşma. Kizkardesimin eşiyle konuşmuş. Kendi çekti gitti demiş,davayı açsın istiyorsa gelsin diyor. Yani hala ondan çaba yok ben gideceğim ayaklarına. Zaten ailesinden de soğudum her şeyin içindeler,eşim tam bir ana kuzusu. Anasının onayını almak için beni umursamaz. Surekli annesiyle kiyaslar beni. Neyse kızım için üzülüyorum evimi özledim diyor surekli ama yüksek ihtimal bosanacagiz. Bu süreçte neler yapmam lazım. Aslında öğretmenim ama çalışmıyorum yani bir gelirim yok. Babam emekli,annem ev hanımı öyle maddi gücümüz çok iyi değil. Ama eşimin ve ailesinin durumu iyi. Hatta eşim yeni atandı muhendis başka şehire gidecektik ama kısmet olmadı. Maasida epey iyi olacak iki evi var. Ailesine iyi durumda. Yani avukat olayı nasıl olmalı ben açsam onlar odeyebiliyor mu masraflari ya da ücretsiz avukata nasil başvurmak gerekiyor ve ücretsiz avukat benim haklarımı iyice savunabilir mi? Mesela arabayı evlilik içerinde aldık ve benim alınlarında var içerinde. Bunlarla uğraşırlar mi kızıma nafaka hemen bağlanır mi? Kusura bakmayın çok yazdım ama çokta doluyum. Tecrübesi,bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.