Boşanma-Eşin İkinci Evliliği-Çocukların Ruh Hali

Bana oğlumun psikologu şey demişti. Bırakın o da kendi gercekligi ile yuzlessin. İllüzyon yaratmaya çalışmayın. Kolu yok diyelim, siz üzülmesin diye sürekli senin kolun var diyip kolu varmış gibi davranıp onu daha ikili bir durumun ortasına çekmeyin dedi.

Benim eşim iyi bir baba ama klasik baba figürü ve erkek figürü değil. Benimkiler de erkek olduğu için otoriter bir anne beceriksiz baba kombinasyonu yaşamasın diye çok çaba gosteriyordum. Psikolog böyle dedi. Hatta arkadaşından örnek verdi. Onun da ayrıldığı eşi çok ilgisizmis. Ve arkadaşı ilgisiz eski eşinin açığını kapatmak için çok cabaliyormus. Her alamadığinda bahane uyduruyormus. İlgisiz bir babası varsa bununla illlaki yüzleşecek ki zaten çocuklar herşeyin çok iyi farkında oluyor.

Siz de bırakın dert etmeyin. Açığı kapatmaya çalışmayın. Size anlatmiyorsa çocuklar yine de bu süreci sağlıklı geçirmeleri için destek alabilirsiniz. İstanbul'da iseniz özelden bir tavsiyem olabilir hatta.
Üzücü mu üzücü. Ama büyümek sancılı zaten. Diş çıkarırken de acı içinde çıkardılar. Diş çektirirken de. O dişin çekilmesi gerekiyor. Anlık acı çekmesine müsade ediyoruz. Büyürken de bu gibi yuzlesmelere müsaade etmek gerekiyor sanırım.

Oğlumu sadece dinliyorum bu anlamda olumsuz içerikler konuşmuyorum .
Babasının öyle bi kaygısı veya arzusu olmadığı için içim rahat gel benimle yaşa demez oğlum sizinle yaşayacağım dese de böyle bi imkan oluşturma çabası olmaz .
O dertsiz tasasız yaşamak istiyor .

Desteğiniz için çok teşekkür ederim .Çok haklısınız gerçek ile yüzleşme konusunu inanın net biliyorum ve bunun böyle olmasına gerektiğine inanıyorum. Yine de çok hassas ve bagımlı yaşlar geçiş süreci ne kadar nazik olursa o kadar ruhunu beslemiş oluruz.Şuan bile davranışlarında değişimler var hırçınlıklar var babası biraz duyarlı ve farkındalığı olan biri olsaydı süreç bu şekilde ilerlemezdi.
Arkadaşım diye tanıştırdığı biri ile ilk günden farklı içerikle görmesi babayı paylaşma anlamında şoke etkisi yarattı .
O kadar çok detay var ki konu da çok sıradan yazdım ben.
Çok teşekkür ederim ilginiz için

peki bu çocukların nankörlüğü,sizin çocuğunuza özel olarak değil genel olarak gördüğüm boşanan anne alır her zorluğa katlanır her şeyleri ile ilgilenir baba eğlencesinde gezmesinde tozmasında yeni hayatındadır ama onlarda hep bi babayla yaşayacağım en ufak bi kızmada babaya gideceğim babada baba bu nedir ya,bende boşanma aşamasındayım benimkiler de öyle yapacak yani bence daha yeni şu an bi şey yok da tam idrak ettiklerinde öyle olacaktır

Çocuklar iyi ki öyleler yoksa babalar yüzüne bakmayacak demek ki .
En azından çocuklardaki bu çabalar karşıdakine ebeveyinliğini hatırlatıyor ya da bu duyguları uyandırıyor bu sayede çocuklar en azından baba yoksunluğu çekmeden büyürler yani umarım öyle olur .

Babası istemez. Kadın da istemez.

5 çocugun büyümesi ergenliği eğitimi. Valla zor iş.

Anne olarak ruh dünyalarını düşünmekte cok haklısınız. İnsaallah bu 5 cocugun 5 i de hiç üzülmeden incinmeden büyür.

Bu iş baştan sona yaş onu söyleyim. Siz çocuklarınızla bir düzen içinde olun. Babayla sık sık bir araya getirme çabasına girmeyin. Evli kadınlarla yasak ilişki yaşayan bir karaktersiz değişmez. Aynı şeyleri evlense de yapar. 3 çocuklu bir kadına da aşık olduğundan değil maddiyatından yamanıyor. Çocuklarının baba sevgisi ve özleminden mahrum olduğunu siz biliyorsanız o haydi haydi biliyordur. Elinden geldiğince yalakalık yapacaktır tabi.
Neyse Allah o kadına yardım etsin. Kız çocupu da varmış ne tür bir pisliğe bulaşmış bilmiyor belli ki.
Kesinlikle uzak durun. Siz anneliğinizden sorumlusunuz. Çocuklarınızın sınavı da babaları işte

Son düzenleme:

Allaha şükür gerçekçi bir yorum gelmiş. Konudaki poncikçe yorumları anlayamadım, adam kendi evladının yüzüne bakmayıp başka çocuğa babalık yapıyor derdi ne olacak tabi ki para ... o kadın da kendi çocuklarına baba olamayan vasıfsız adamı parayla satın alıp baba ediniyor. Bu adam satılık erkek basbayağı, çocukları görmem dese yollamadım adam ahlaksızın önde gideni Zaten kendi çocuğunu da istemiyor ne birlikte yaşaması Allah aşkına??

Ya söylemeye dilim varmamıştı ama evli kadınlarla yasak ilişki yaşayan bir mahluk kadının çocukları içinde tehlike. Kadın nasıl bir yokluğa düştüyse fark edemiyor

Konuyu okuyunca benim de aa kadın çocuklarına baba almış diyesim geldi. Kendi çocuğuna babalık yapmayan başkasınınkine nasıl yapcak, sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokmamış şuan hadi idare ediyor ama hep böyle mi gidecek? Adam paraya çok düşkünse sürekli motivasyonu para olacaksa orasını bilemem tabi. Kocaman 2 çocuklu adam içgüveysi gidiyor resmen.

MissCherry işte çocuğa senin baban sgsgsgshdjdhshshagaga diyemiyor insan.

Ben de çocukları anlamıyorum wala.Ustelik küçük de değil 7 yaşında ve babamla yasicam diyo.Cocugun yeri annenin yanıdır.Bu babayla yaşama sevdası nedir bilmem.
Bi yaşamaya başlarlarsa annesinin çektiği kahrı kadın çekmediğinde anneciğinin değerini anlar tüm çocuklar..
malesef çocuk işte uzaktan tatlı geliyor iş yaşamaya dönse koşarak ana evine gelirler

İfade ediş şekilleriniz güldürdü beni .
(Utanıyor bazen insan tercihlerinden …Sonrasında büyük bir ferahlık örtülüyor üstüne neyse ki cok geç kalmadım diye )

Paraya düşkün biri değildi ama zenginliğe gösterişe statülere aşıktı inanın bende o kadar tanıyamadım iç dünyası farklı biriymiş ama şunu biliyorum son derecede rahatına konforuna düşkün biri ve bunlar için evet sabır konusunda ultra performans sergileyebilecek biri .

Teşekkür ederim

Ya söylemeye dilim varmamıştı ama evli kadınlarla yasak ilişki yaşayan bir mahluk kadının çocukları içinde tehlike. Kadın nasıl bir yokluğa düştüyse fark edemiyor

Bu tehlike dışında psikolojik olarak da travmatik bi süreç sevgilisinin çocukları için bence .

Sevgilisi eşinden ayrıldıktan 4-5 ay sonra birliktelikleri başladı. İlk tanışmada evinde kaldılar çocuklarımızla.
O çocuklar henüz babalarının yokluğunu kabul etme süreci ile baş etme dönemlerindelerken..
Biz ayrılalı 4 sene olmasına rağmen etkilendi küçük oğlum .

Sevgilisin babasının boynundan öpmesi kıskandırmış ilk günden üzüntüsünü belli etti oradayken aradı sesini duymak istedim diye ..Sesinden cümlelerinden belliydi çok etkilediği .

Gerçekten o çocuklar içinde de üzülüyorum çok masumlar çok güzeller ve cok küçükler .Bilemiyorum iki tarafında farkındalığı yok .

Son düzenleme:
İkinci evliliklerde özellikle çocukların yanında mesafe isteniyor çiftlerden .Kabullenme süreci olarak .

Bazen hassas mi düşünüyorum abartıyor muyum her şey kitapta yazdığı gibi uygulanamaz diyorum ama cidden çok küçük farkındalıklar ile kocaman sorunlar yok olabilirdi.

Haklısınız, çocuklar için annesinin yada babasının başka biri ile olması kolay değil. Çocuk çok küçükken evlilik olsa belki kabullenmesi kolay olurdu ama 5-7 yaş çok hassas, her şeyin bilincinde.

Aaa kabus çocuklara resmen. Siz çok fazla baba kelimesi kullanmayın evde. Ve asla baba evlat ilişkisini toparlayan olmayın. Çünkü çocukların babadan soğuması daha hayırlı gibi duruyor. Boynundan öpmek falan çocuklar için fazla bir görüntü.
Bir yerde duymuştum evliliğin ne kadar sürdüyse yarısı kadar bir süreç beklemek gerekiyormuş. Kadın bir yanlıştan daha yanlışa gidiyor ama işte yetişkin biri yapacak birşey yok. Siz çocuklarınızı kollamaya bakın. Benim çocuklarımın babası yapamaz bunları. Bilir beni parçalarım hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…