Şuan çok yeni bu kadar yoğun hissetmen normal zamanla geçecektir.Çok fena depresyondayım. Sürekli “iyi” anılarımız aklıma geliyor, onun boşanmaya dair her sözü yüreğime ok gibi çakılıyor. İlişkide şiddet, aldatma vs yoktu ama anlaşamadık işte. Henüz 1 yıl bile olmamıştı. Boşanmak istediğini söylediğinde kabul ettim, hala konuşuyoruz ama boş şeylerden bahsediyoruz. İş arkadaşı gibi. Belki konuşmayı da kesmek gerekiyor. Çok üzülüyorum kendimde değilim hiçbir şeye odaklanamıyorum aileme çok üzülüyorum onlar da böyle olsun istemezdi.Bundan sonraki hayatım nasıl olacak bilmiyorum yeniden sevebilir miyim bir yuvanın yıkılması çok zor çok canım yanıyor. Maalesef toplumda boşanmış kadına karşı korkunç bir algı var çok canımı sıkacaklar biliyorum. Boşanmayı bu kadar dramatize etmek doğru değildir belki de. Ama çok canım yanıyor canımın sıkkınlığından evde duramıyorum…
Bunun olmasını öyle çok isterdim kiBelkide daha güzel ve mutlu bir hayatın ilk adımını atmışsındır.
Canim napiyorsun? Bosanmissin artik muhatabi kes derim o sana iyi gelmiyor. Konusmayi birakirsan zaten kendiliginden unutacaksin iyi gelecek başka hobileri bulsan kendi cevreni edinsen.. yapma bunu kendineÇok fena depresyondayım. Sürekli “iyi” anılarımız aklıma geliyor, onun boşanmaya dair her sözü yüreğime ok gibi çakılıyor. İlişkide şiddet, aldatma vs yoktu ama anlaşamadık işte. Henüz 1 yıl bile olmamıştı. Boşanmak istediğini söylediğinde kabul ettim, hala konuşuyoruz ama boş şeylerden bahsediyoruz. İş arkadaşı gibi. Belki konuşmayı da kesmek gerekiyor. Çok üzülüyorum kendimde değilim hiçbir şeye odaklanamıyorum aileme çok üzülüyorum onlar da böyle olsun istemezdi.Bundan sonraki hayatım nasıl olacak bilmiyorum yeniden sevebilir miyim bir yuvanın yıkılması çok zor çok canım yanıyor. Maalesef toplumda boşanmış kadına karşı korkunç bir algı var çok canımı sıkacaklar biliyorum. Boşanmayı bu kadar dramatize etmek doğru değildir belki de. Ama çok canım yanıyor canımın sıkkınlığından evde duramıyorum…
Aile terapisti almadık. Sebep genelde maddiyattı1 yıllık evlilikte neden uyuşamadınız daha önce sevgililik nişanlılık süreciniz olmamış mıydı? İnsanlar artık ne kadar çabuk sıkılıp boşanıyor diyor hayret ediyorum. Sebep neydi acaba aile terapisi falan işe yaramaz mı?
Henüz boşanmadık ama kesinleşti boşanacağımızCanim napiyorsun? Bosanmissin artik muhatabi kes derim o sana iyi gelmiyor. Konusmayi birakirsan zaten kendiliginden unutacaksin iyi gelecek başka hobileri bulsan kendi cevreni edinsen.. yapma bunu kendine
Anlaşamıyorduk, şiddetli geçimsizlik yaşadık..Beni düşünmüyordu.Bende de hata vardır illaki ama ben böyle olsun istemezdimNeden ayrıldınız sebebi neydi boşanma gerekçesi olarak?
Eski konularinizi dönüp okuyun. Neden ayrıldığınızı, bugünlere neden geldiğinizi hatirlayin.Çok fena depresyondayım. Sürekli “iyi” anılarımız aklıma geliyor, onun boşanmaya dair her sözü yüreğime ok gibi çakılıyor. İlişkide şiddet, aldatma vs yoktu ama anlaşamadık işte. Henüz 1 yıl bile olmamıştı. Boşanmak istediğini söylediğinde kabul ettim, hala konuşuyoruz ama boş şeylerden bahsediyoruz. İş arkadaşı gibi. Belki konuşmayı da kesmek gerekiyor. Çok üzülüyorum kendimde değilim hiçbir şeye odaklanamıyorum aileme çok üzülüyorum onlar da böyle olsun istemezdi.Bundan sonraki hayatım nasıl olacak bilmiyorum yeniden sevebilir miyim bir yuvanın yıkılması çok zor çok canım yanıyor. Maalesef toplumda boşanmış kadına karşı korkunç bir algı var çok canımı sıkacaklar biliyorum. Boşanmayı bu kadar dramatize etmek doğru değildir belki de. Ama çok canım yanıyor canımın sıkkınlığından evde duramıyorum…
Evlilik öncesi ne kadar süreli ilişkiniz vardı ki yani çok kısa bir süre içinde boşanmak istemiş.. büyük sebepler de yokAnlaşamıyorduk, şiddetli geçimsizlik yaşadık..Beni düşünmüyordu.Bende de hata vardır illaki ama ben böyle olsun istemezdim
Ailenize neden üzülüyorsunuz? Suç mu işlediniz, yüz mü kızarttınız?Çok fena depresyondayım. Sürekli “iyi” anılarımız aklıma geliyor, onun boşanmaya dair her sözü yüreğime ok gibi çakılıyor. İlişkide şiddet, aldatma vs yoktu ama anlaşamadık işte. Henüz 1 yıl bile olmamıştı. Boşanmak istediğini söylediğinde kabul ettim, hala konuşuyoruz ama boş şeylerden bahsediyoruz. İş arkadaşı gibi. Belki konuşmayı da kesmek gerekiyor. Çok üzülüyorum kendimde değilim hiçbir şeye odaklanamıyorum aileme çok üzülüyorum onlar da böyle olsun istemezdi.Bundan sonraki hayatım nasıl olacak bilmiyorum yeniden sevebilir miyim bir yuvanın yıkılması çok zor çok canım yanıyor. Maalesef toplumda boşanmış kadına karşı korkunç bir algı var çok canımı sıkacaklar biliyorum. Boşanmayı bu kadar dramatize etmek doğru değildir belki de. Ama çok canım yanıyor canımın sıkkınlığından evde duramıyorum…
Durumu iyi ama sizin maaşınızla birikim yapmak istiyormuş sanırım öyle demiştiniz?Aile terapisti almadık. Sebep genelde maddiyattı
Evet doğru anlamışsınız.Maddi anlamda benden beklentisi çok fazlaydı ki ben memurum.Kavgalarımızın en belirgin sebebi buydu.Beni çok fazla ağlattı, evlerine arabalarına düşkündü.Uzun uzun anlatmak istiyorum ama kafamı toparlayamıyorumDurumu iyi ama sizin maaşınızla birikim yapmak istiyormuş sanırım öyle demiştiniz?
Konunuzu bir anlatsanız, bir cümlelik cevaplar hep.
Görücü usulu sayılırdı, sevgililik dönemini pek geçirmedikEvlilik öncesi ne kadar süreli ilişkiniz vardı ki yani çok kısa bir süre içinde boşanmak istemiş.. büyük sebepler de yok
Memur maaşından ne gibi beklentileri vardı mesela, ne yapmak istiyordu sizin maaşınızla?Evet doğru anlamışsınız.Maddi anlamda benden beklentisi çok fazlaydı ki ben memurum.Kavgalarımızın en belirgin sebebi buydu.Beni çok fazla ağlattı, evlerine arabalarına düşkündü.Uzun uzun anlatmak istiyorum ama kafamı toparlayamıyorum
Tabiki de katkıda bulunuyordum, market alışverişleri bendeydi. Maaşımla yatırım yapmak isterdi ki bence de mantıklıydı.Ama yeni evliydik birbirimizi yaşamak yerine bunlarla uğraşıyorduk.Bu durum tuhafıma gidiyordu.Kira yoktu ama sürekli benim evim, sayemde oturuyorsun diyorduMemur maaşından ne gibi beklentileri vardı mesela, ne yapmak istiyordu sizin maaşınızla?
Siz eve katkıda bulunuyor muydunuz peki? Masraflar nasıl paylaşılıyordu?