bosanma davasından vazgeçmeliyim.

seda2126

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
18
0
16
Manisa
kızlar eşimle bosanma davası actık ailesiyle çok sorun yasadım davadan vazgecemiliyim bilemiyorum.eşim insanları aramıza cok soktuk kendimize bakamadık yanlıs yaptık diyo.aslında ikimizde bosanma davası actık ama o davasını geri çekti ben çekmedim eşimin ailesi ile ben cok sorun yasadım nişan döneminden beri.maddi anlamda hiç destekleri olmadı.üstelik bide şimden beklediler.nişanlıyken eşimin kredi kartıyla gidip küçük kaynımın nişanlısına 3 milyara bilezik aldılar.bende buna kızdım kaynanamı aradım oglun nişanlısına bilezik alıyo bizim paramızla dedim.yeter artık dedim.sonra kayınbabamda beni bi cafeye cagırdı gittim konustuk adam dindü dediki biz alırız oglumuzun kredi kartı değilmi bu seni ilgilendirmez sen zaten okızı kıskandıgın için böle tepki veriyıosun dedi.bende alakası yok dedim kimse maddi olarak yardım etmiyo biz evlenecez ben bide 3 milyar kımsenin bilzeik borcunu odemek istemiyorum dedim.hayır sen okızı kıskandın biz zaten kendimizi onların evliliğine hazırlamıstık size hazır değidik oglumuz evlenmek istoyroum deyince kıramadık bişey demedik dedi.tabi bu benim çok zoruma gitti eşime anlattım oda aradı kavga etti ailesiyle.tabi bunu kaynanam sonra burnumdan getirdi oglu benim yuzumden kavga etti onlarla die.kaynanam beni aradı yegeninin düğünü vardı düğüne gel dedi.bende gelmiyorum dedim zaten beni gelininiz olarak görmüyomussunuz artık sizi diğer gelininiz temsil eder orda dedim.olurmu öle sey kızım dedi sende bizim gelinimissin dedi.yok dedim baba herseyı yuzume acıkca söledi ben anladım dedim.gel eve konusalım dedi ben o eve gelmem kusura bakmayın dedim beni gelininiz olarak görmuyosanız ne işim var dedim.sonra benim tayuınım çıktı tayın ıcın nıkah kıydık eşim baska yerdeydi.düğün hazırlıklarına basladık esimin ailesi yine hiçbişeyde yardım etmedi hatta bigun ceyiz getireceklerdi 100tlyı benden istediler.bende eşime ailen beskurusu için geberiyo ne adi insanlar bide erkek tarafı olacaksınız dedim sende erkekmisin bi karını bile koruyamadın dedim elimde bunun uzerine bosanalım dedi.bende alen için bosanıyosan bosanalaım dedim.bısure ben aileme sölemedim duzeltı gıbı olduk enson kuafor meslesinde sıkıntı yasandı.kufore eltimin gelecegını söledi bende istemiyorum dedim oda ısrar etti ogelecek diye.kavga ettik ondan baska kimse yokmu ailende bi omu var dedim kaldıkı kız nişanlı ve benden kucuk beni kucuk dusuryosun dedim.sonra esimde son noktayı gelince ben koyacam dedi.bende babama söledim babamda aradı eşime bagırdı kızıdı.3 gun sonra kayınbabam aradı babamı biz ailece 3 gun dusunduk bosanmalarına karar verdik bu bızım ailemizin kararıdır oglumuz bosanma davası acacak kızınıza soleyin demiş babamda agzına geleni sölemiş.sonra bosanma davası actık ikimizde.eşim simdi duzeltelim hata yaptık dio ama ben bukadar insan duydu bide babadı o terbiyesizliği yaptı die hazmedemiyorum.

Son düzenleme:
benim anlamadıgım bişey dügün oldu mu
konu biraz karışık olmuş

otur sakin kafayla düşün
ben bu insanlarla yapabilirmiyim diye sor kendine
en iyi cevap sende
evlenirsende evin uzak olsun
aranda mesafe olsun çok sıkı fıkı olmayın

bence eşin boşanma davasını çekmişken sende bir an önce çek.
şimdi eşinle bu sorunların var boşandın diyelim ilerde evlendiğin de daha iyisi olacağına emin misin?
aile sorunu olmazsa başka bir sorun olabilir.
eşini seviyorsan bence çek davayı, ailesiyle çok sık görüşmezsin ve hep iyi tarafını göster onlara belki yaptıklarına pişman olurlaar ve eşinle eğer devam edersen
bir daha ailesini şikayet etme çünkü sen bir üzülüyorsan o ikinizin arasında kalıyor iki üzülüyor. bunu göz önünde bulundur.

eger eşin arkanda olursa ailesinin agzına bakmazsa sorun olmaz
ama yok batman izmire de izmirden batmana da yetişmelerine müsade edecekse seni ezdirmeyecekse çek davanı

evet belki haklısın bende bunu düşünüyorum aslında.eşim asla bana birkere bile bagırmaz asla baskasına bakmaz.kendisine bir tek kıyafet almaz sen güzel giyin sen bayansın der.elindeki tel 50 tllik bendeki 1500tllik.sen bayansın sende olmalı der.ama annesine duskundur.tek sorunum bu.annesiyle aradaki dengeyi saglıyamadı.bu kufor meseleside buyuzden cıktı annesi istedi okızın gelmesini oda bana ısrar etti.annesine yok diyemiyo uzulsun istemio.annesi surekli kendini acındırıo ay tansıyonum cıktı oglum ay çok hastayım ölecem die.ben zaten ailesini sevmiyorum.bu yaptıklarını unutabilirmiyim bilmiorum kayınbabamın babamı arayıp kızına söle ailece bosanmalarına karar verdik lafı cok agrıma gitti.eşiminde ailesine duskun olup eltim için kufor meslesinde ısrar edip bi sınırle bosanma davası açmasıda sınırımı bozdu.ben karısıyım o kardeşinin nişanlısı nasıl okız için bunu yar sırf okızı ıstemedim die.tabi bende cok laf söledim ailesi hakında cok hakaret ettim

Son düzenleme:
eger eşin arkanda olursa ailesinin agzına bakmazsa sorun olmaz
ama yok batman izmire de izmirden batmana da yetişmelerine müsade edecekse seni ezdirmeyecekse çek davanı
aradaki dengeyi kuracagına söz veriyor bidaha sokmıyacam araya dior ama ben guvenemiyorum bi insan bikere hata yaptıysa yine yaoar diorum ailesi zayıf noktası belkide.

bide maddi sıkıntılar beni çok bunaltıyor 25 milyar borcumuz olacak düğünde yaparsak ailesi sadece bi set aldı bitanede bilezik.gerikalan herseyi esim yaptı.5tane bilezik aldı nişanı o yaptı.esyaları o aldı.dolayısıyla maddi anlamda da sıkıntı oldu.esyalarda tam içime sinmedi çok borca sokmak istemedim esimi sonradan birlikte ödeyecez dedim.ama busefer misafir agırlarken utanıyorum esyalarım kötü die.bide borcun olması bukadar beni düşündürüo.ben hep borcsuz evlenirim diye hazırlamısım kendimi.

canım öncelikler geçmiş olsun,
ben sende de hata gördüm.
1. adamlar belki de gerçekten ilk kaynının düğününe hazırlık yapmışlardır
2. bileziğin paralarını ödemeyeceklerini ne biliyorsun?
3. sence de çok fevri davranmamış mısın? şimdiden cadı gelin olmuşsun, adamların gözü korkmuş haklı olarak.
4. sen 100 tl onlara vermek zorunda değilsin tabi ama onların da ihtiyacı olmasa sanırım istemezlerdi.
5.eşin barışmak için araya birilerini sokmuş işte seviyo adam, daha ne yapmalı?
6."bende eşime ailen beskurusu için geberiyo ne adi insanlar bide erkek tarafı olacaksınız dedim sende erkekmisin bi karını bile koruyamadın dedim " bu lafı erkek olsaydım bana karım deseydi ben de boşardım. araya da öyle kimseleri koymazdım.
sakin kafayla düşün. haksız olduğun noktaların illaki var. eşinde kusur bulamadım. parasızlık fakirlik suçsa baştan seçmeyecektin sen bu adamı.....
ne demek beş kuruşun acı!!!!

sende söylüyorsun eşinin anlayışlı olduğunu ve seni sevdiğini
boşanmak deminde dediğim gibi çözüm değil, boşandın hem eşin hem kayınvalide yönünden problemin oldu diyelim bu sefer iki sorun bunla baş etmek mi yoksa tek bir sorunla baş etmek mi kolay?.
dışardan bir göz olarak sende de hata olduğunu görüyorum hakaret etmek karşıdaki insan da ne kadar sorun olursa olsun çözüm olmaz arayı daha da açar.
sen bu konuda bence kendine söz ver eşinde ailesiyle alaklı söz vermiş, denemeden göremezsin.
keşke dememek için bence evliiğine devam etmelisin.
hem batman nerde izmir nerde şimdiki gibi ilerde sorun olmaz,
sana tavsiyem bundan sonra çıkabilecek sorunlarda (büyük olmasa bile mutlaka bir şeyler çıkar) sinirine ve sözlerine hakim olman kendini ezdir vs. tarzında bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın. kendine sahip çıkmanı diyorum. sen kendine eşinde sana sahip çıkarsa bir problem olmayacağını huzurlu ve mutlu bir yuvan olacağına ben inanıyorum sende inan ve bol bol dua et.

daha fazla borca girmeyin çünkü ev eşyan en lüks eşyalar olmuş düğünün en güzel yerde olmuş huzur olmadıktan sonra ne eşya ne düğün fotoğrafları huzur sağlayamış.
millet ne der diye düşünürsek onları bir türlü mutlu edemeyiz.
nikah yapın sadece elinizdeki eşyalara yetinin şimdi borcunuz 25 milyar bunu en fazla 2-3 senede ödersin. ama 50 milyar olduğunu düşün bu vakit ikiye katlanır daha da huzursuz günler.

benim kv lerinde maddi durumları 0 dı. düğünde 3 bilezik takıldı o kadar. kolye küpe falanda yoktu.
ben sadec 8 000 tl lik eşya aldım.
yani maddi durum kötüyse biraz da sen sebep olmamış mısın?
ben öğretmenim, benim param var diye atar yapmadım, kimseyi hakir görmedim,
perdemi de halımı da kendim aldım. ne olmuş yani.
kb. durumu düzeldi 10 bilezik yaptı. bi de Allah razı olsun iyki sen olmuşsun gel,inimiz dedi. adamları zora sokma.
kim istemez oglunun düğününde dünya takı takmayı, rahat ettirip liks eşyalar almayı.
düğün stresidir demek istiyorum. ama yanlış kelimeler seçmişsiniz
bi erkegin gururu bı kadar kırılmamalı.

Canim sana ne desem bilemedim...
Sanirim hata birazda olsa 2 taraftada var.
Sen bundan sonra sakin olmaya calis.
Eger evlendikten sonra gecmiste söylenenleri yasanalari silerim bu yüzden tatsizlik cikmaz diyorsan evliligini bozma.
Ama emin degilsen birak bitsin ileride sen üzülürsün.
(Ayrica altin esya vs olaylarina takilma evin ayrimi en önemlisi bu gerisi yavas yavas olur..)

canım esimin anneside babasıda emekli insanlar eşim inşaat muhedisi kaynım inşaat muhendisi bi diğer kaynımda elektrik elektronik muhendisi ve hepsi çalışıyor biyerde.yani anlıyacagın okuyan cocuk yok evde hepsi meslek sahibi.esimin ailesinin evi ve arabası var.yani bence maddi durumları cok kotu değil anliyacagın.evet fevri davrandım cok haklısın hatta cok hakaret ettim dogru.ben kendimdeki hatalrı göruyorum.bileziğin paralarına gekince ödemiyecekler canım sadece 7.5 milyara bi set ve bide 1.5 milyara bi bilezik aldılar bunu yparız anca dediler okadar.eşim araya kimseyi sokmadı kendisi benimle konusmaya geldi ama ben bosanma davasını ondan duymalıydım babasından değil( sencede öle değilmi?

ben unutsamda babamlar unutmaz amcamlar unutmaz.onlar asla istemez bu saatten sonra insanlar beni gurursuz onursuz olarak görecek geri dönersem diorum

kızlar gercekten fakir olsalar asla hiçbişey demem hatta ben yaparım fazlasıyla saygıda duyarım o insanlara ama kaynanam emekli kayınbabam emekli üç tane oğlu var ikisi inşaat muhendisi biri elektrik elektronik muhendisi ve hepsi çalışıo evleri var arabaları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…