Boşanma aşamasındaki duygu karmaşası normal mi?

butterfly_11

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
184
117
23
33
Iyi akşamlar hanımlar. Daha once de konular acmistim hatırlayanlar vardır belki. Eşimle promlemler yaşıyordum ve 3 ay önce bu problemler patlak verdi babam geldi beni aldı. 3 aydir ailemin yanindayim. Adli tatilden dolayi dava acmadik. Avukatla görüştüm en uygun durumun anlaşmalı boşanma olduğunu söyledi. Fakat es kişisi hicbir konuda net değil. Bi bosanicam bir bosanmayacam bi anlasmali olsun bi çekişmeli olsun yani yarim saatte 40 kere karar değiştiren bir kişi. Suan hala karar vermesini bekliyoruz. Çekişmeli dava da 2 sene 3 sene uzadığı icin yipranmak istemiyorum zaten kanunen de hakkım olan takilardan baska talebimde olmadı.
Size sormak istediğim konu şu. Duygularimin dengesizliği yani kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum. Bi duygusallasiyorum ağlıyorum üzülüyorum neden böyle oldu neden sevgime yazik etti diyorum sonra bana yasattiklarini düşündükçe içim soğuyor kurtulduğum için şükrediyorum. 14 ay evli kaldim bu süreçte bana zulmetti resmen aglamadigim gün yoktu. Anneci bi erkek annesi babasi nereye giderse bu da peslerinde ev oturmalarina giden biri diger zamanlarda da annesinden gece 11 12 ye kadar gelmeyen biri. Bi soz soyledigimde bagiris çağıris kavga gürültü. Benim konusmama bile tahmmulu yoktu. Ben ona kosulsuz itaat etmeliydim hicbisekilde fikrimi soyleyemezdim. Yani psikolojik siddet hat safhadaydi. Son zamanlarda da cenemi sıkmalar bacaklarima vurmalar da başlamıştı.
Suan ailemin yaninda cok rahatim çalışıyorum. Cocugum yok tesellim bu ama ben bu karmaşık duygulardan nasıl kurtulurum kendimi nasıl iyi hissederim ona karşı nezaman tamamen sogurum bundan sonraki hayatim nasıl olur. Hayallerim vardi hicbirini gerceklestiremedim bunlar icinde çok üzülüyorum. Uzun oldu kusura bakmayin şimdiden teşekkür ederim zaman ayirip yorumladiginiz için.

Ettiği eziyetleri unutma bu süreçte ki daha kolay atlatasın. Doğru bi karar vermişsin. Bu tip erkeklerin zaman içinde daha beter olanını gördüm ama düzelenini görmedim hiç.

Çocuk da yokmuş büyük bi artı bu da. Hem ailen de sahip çıkmış. Emin ol yerinde olmak isteyen çok kadın var.

Eğer bu evlilik devam etseydi çene sıkıp bacağa vurmalar bildiğin köteğe.. psikolojik baskılar da aklını oynatmana sindirilmene kadar gidicekti. Yani önce sinir hastası olcaktın sonra da yaş ilerledikçe hesapta olmayan hastalıklar çıkıcaktı. Bu hep böyle.. neyse ki kurtulmuşsun.

Allah hayırlı merhametli kıymet bilen kullarıyla karşılaştırsın..

Amin Allah razı olsun. Sindirmisti zaten hicbisey soyleyemez konusamaz kendimi ifade edemez olmuştum. Korkuyordum bagirmasindan küçük dusurmesinden bikmistim artık. Kendimi ezik işe yaramaz hissetmeye başlamıştım. Bana aileme karşı cok saygısız annemi babami çocuk gibi azarlayip bağırıyor. Suçum annesinin evine hergun gitmek istememem evimde kalmak istemem. Çalışan biriyim tesetturluyum kayinpederin yaninda evimdeki gibi rahat edemiyorum evimde dinlenmek istiyorum ama bu bile lukstu benim için cok anlayissiz biriydi. Çok doluyum aklıma geldikce parca parca yazdim

En hayırlı kararı vermişsin gerçekten. Evlenmeseymiş şehzade bu ne böyle yahu? Tesettürlü olmasan bile hergün oraya gitme mecburiyetin yine yok. İnsanın evi gibisi var mı? İnsan eşiyle başbaşa olmak istemez mi hiç? Hadi eski eşin akıl edememiş anası babası demeliydi hergün hergün ne işiniz var burda gidin evinizde oturun. Evinize birbirinize alışın evliliğinizi oturtun diye.

Daha genceciksin hayırlı biri çıkar karşına inşallah.

Kurulu bi düzen mi diyim yoksa alışkanlık mı o bitiyo artık. Ve bunun hüznü illa ki olcak. Eminim şu an en büyük üzüntün ne hayallerle evlendim şu sonuca bak.. biz neden mutlu huzurlu olamadıktır. Yoksa eşine aşkından sevginden dolayı hüznün yoktur. Ama bugünler de geçip gidecek. Ve sen ohhh en doğrusunu yapmışım diyceksin..

Ne güzel yazmışsınız aklimdakileri yazıya dokmussunuz. Onlarin ailecek amaçları farklıydı aslinda maddi yönden aileler arasinda fark vardi. Biraz babamin maddiyatina güvendi. Umduğu gibi olmadığı için de beni pes ettirmek için aile boyu cabaladilar herseyi planlayip kurgulamislar

Bence yaşadıkların gayet normal ama zaman içinde düzelteceksin için soğuyacak emin ol canım

Inşallah hayat karşına gerçekten hak ettiğin seni seven sevip sevildiğin Kişiyi çıkarsın

Bizim buralarda o cinslere ölü yiyici derler. Onlara neymiş babanın gelirinden. Oldu olcak iç güveysi geleydi evinize. Evliliğin içine maddiyat girince midem bulanıyo benim.. sen anlattıkça ay iyi ki çocuk yapıp kendini bağlamamış bu herife dedim.

Boşandığınız andan itibaren bu duygu çok daha azalacak ve geçecek. Sizi yıpratan netlik olmaması. Ama geçer merak etmeyin, siz net olun ve kendinizden şüphe duymayın...

Bu kararı vermiş olmanız bile sizin yüreğinize soğukluk vermeli yavaş yavaş.Bende 12 senedir her ne olursa olsun ailesinden kopamayan bir erkek ile evliyim.Ustelik bana ailesi tarafindan yapılan birçok haksızlığa rağmen.Ustelik 2 tane kız çocuğum var.Size ayrılın veya ayrılmayın diyemem ama size söyleyebileceğim tek şey;bu hayatta sizden bir tane daha yok,size ailenizden başka kimse gerçek sevgi vermez.Kiymetinizi bilin,kendinize sahip çıkın.Allah yolunuzu açık etsin

Amin sağolun. Evet cok zor bi durum Allah sizinde yardımcınız olsun. Böyle insanlar değişmiyor. Ben ömür boyu bu adamı çekecek kadar güçlü biri degildim o yuzden pes ettim. Kendimi daha fazla yipratmak istemedim haketmedigim herseyi yaşattı gozyasimin akmadigi tek günüm geçmedi

Evliliğine dair hatırladığın ve özleyebileceğin güzel bir anının olmadığını belirtmişsin, buna göre kurtulduğun için sevinmen lazım... Süreç bitsin, zamanla yaraların sarılır metak etme...

Normal
Gün gelecek kendinizi bile suclayacaksıniz
Ama hepsi gececek cnm

Zamaan her seyin ilaci Zaman..Mahkemeniz devam ediyor.Bitince uzerinde ki yukte kalkacak zaten evlilikte mutlu olmamissin .kendine sans ver.

Çok iyi bir karar vermişsiniz. Bence kafa karışıklığınız bu adamla ilgili değil de bu adamla ilgili kurduğunuz hayallere ilgili. Hayal kırıklığına uğradınız. Keşke böyle olmasaydı diyorsunuz. Ama her işte bir hayır vardır. İlerideki hayırlı olayların yaşanabilmesi için şimdi bunların yaşanması gerekiyormuş.

Madem bu insanlar para düşkünü, "anlaşmalı boşanırsak sadece takıları istiyorum, çekişmeli boşanacaksak, o kadar uzun süreceğine değsin. Maddi manevi tazminat ve eşyaların hepsini isterim. En iyi avukatları tutarım, avukat ücretini bile sen ödemek zorunda kalırsın" diyin.

Ağladığınız günleri düşünün sürekli, içiniz buz keser. Bence siz davayı başlatın ona neden bırakıyorsunuz ki adam net bile değil. Başlatın bitsin gitsin.

bende neredeyse seninle aynı şeyleri yaşıyorum. sevgisiz, ilgisiz, bencil,merhametsiz, yüzü sadece ablalarına gülen evinde mutsuz, yanında kendimi bir hiç gibi hissettiğim adamla 5. senemi de doldurdum. Ama artık çocuğum için zorladığım sabrım tükenmek üzere. ve bütün bunlara rağmen boşanma aşamasında duygusal anlamda yıkılacağıma eminim. Bir aile kurmak sahiplenilmek isterken bunun için o kadar çok mücadele etmişken bütün emeklerinin ve hayallerinin boşa çıkması kolay kabul edilebilecek birşey değil. Allah sana ve sonra izleyeceğim yolda bana kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…