boşanma arifesindeki erkek arkadaşım

karışmaz avukat ya
bi de neden 1 yıl kaldıktan sonra dava açılabiliyo onu da anlamadım konu sahibi böyle birşey demişti sanki

diyelim ki ben evlendim 2-3 ay sonra adam beni aldattı veya karakteri bozuk çıktı ya da anlaşamadık neyse işte
ben hemen dava açamıyo muyum evli kalmak zorunda mıyım

Çakma evlilikleri engellemek adına böyle bi zorunluluk var diye bende duydum ama
Git ayrı evde kal, günün dolunca da boşanırsın dimi
Asıl boşanmak isteyen böyle yapar

avukat öyle tavsiye etti diyomuş sevgilisi
arkadaş ta inanmış :)
akıl var mantık var insan boşanmaya karar verdiyse niye mecburiyetten aynı evde kalsın ki
hayır gidecek yer olmadığından aynı evde kalıyoruz dese neyse ama avukat öyle dedi demesi çok saçma

ne alaka ya kim kalır ya hayır kadın gidecek yeri olmazsa erkek o evde kalmaz ki hele tamamen bitiren erkek insan sevincemi böle oluyo anlamdım ki konu sahibi yazık ediyon kendineee:45::45:

Çakma evlilikleri engellemek adına böyle bi zorunluluk var diye bende duydum ama
Git ayrı evde kal, günün dolunca da boşanırsın dimi
Asıl boşanmak isteyen böyle yapar

peki bu evlenip bi hafta sonra filan boşanan ünlüler nasıl boşanıyo
ben bi kaç kere bu tarz haberler duydum

peki bu evlenip bi hafta sonra filan boşanan ünlüler nasıl boşanıyo
ben bi kaç kere bu tarz haberler duydum

Bilmem
Boşandı derken ev mi ayırıyolar acaba
Magazinciler de flaş geçiyo da
Hukukçu varsa aramızda, daha iyi bilir

Bilmem
Boşandı derken ev mi ayırıyolar acaba
Magazinciler de flaş geçiyo da
Hukukçu varsa aramızda, daha iyi bilir

yok ev ayırma değil direk boşanıyo diye biliyorum
benim de kafam karıştı
avukat arkadaşlar yazsa keşke

karışmaz avukat ya
bi de neden 1 yıl kaldıktan sonra dava açılabiliyo onu da anlamadım konu sahibi böyle birşey demişti sanki

diyelim ki ben evlendim 2-3 ay sonra adam beni aldattı veya karakteri bozuk çıktı ya da anlaşamadık neyse işte
ben hemen dava açamıyo muyum evli kalmak zorunda mıyım

Bir yıl evli kalma zorunluluğu anlaşmalı boşanmada var.

yok ev ayırma değil direk boşanıyo diye biliyorum
benim de kafam karıştı
avukat arkadaşlar yazsa keşke

Ya da yeni evliyken boşanan arkadaşlar da bilebilir
Zaten o kısım mecburiyse bile
Adamı eve zincirleyen yok çıksın gitsin
Avukat aynı evde kalın dedi ne demek, boşanma avukatı bu aile terapisti mi :6:

Ya da yeni evliyken boşanan arkadaşlar da bilebilir
Zaten o kısım mecburiyse bile
Adamı eve zincirleyen yok çıksın gitsin
Avukat aynı evde kalın dedi ne demek, boşanma avukatı bu aile terapisti mi :6:

ben bu olaydan hiçbir şey anlamadım zaten tutarsızlık dizboyu
sürekli de yeni ayrıntılar çıkıyo
keşke olayı baştan sona bi anlatsaymış
ilk zorla evlilik meselesi vardı o sonra 6 yıllık flörte döndü

emin olduğum tek şey adamın sürekli davranışlarına kılıf uydurmak birtakım yalan söylediği

acıyorum sizin gibi kadınlara
evli barklı adamların peşini bırakın artık ya, ikinci kadın olmayı kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz? hiç mi gururunuz yok?
adam seni sevse zaten boşanıp gelirdi kapına
ki karısıyla aynı evde yaşıyor
kendimi zor tuttum ama dayanamıyorum
bi evlilik kolay olmuyor
o adamla kadın ne umutlarla evlendi belki de evlilikleri düzelecek ne evlilikler gördük kesinlikle boşanacağız nefret ediyoruz diyen insanların aşkla yeniden evliliklerini kurtardıkları oluyor
siz kızınızın böyle evli bir adamla ilişki yaşamasını kaldırabilir misiniz? ailenizi ne duruma soktuğunuzu görmüyor musunuz?
dünyada milyonlarca bekar erkek varken evli adamlarla uğraşmayı bırakın artık
sizin şu yaşadığınızın kaç katını sevgilinizin karısı yaşıyor
siz boşanma durumunda olsanız bile eşinizin başka kadınla ilişkisi olsa bu durum hoşunuza gider miydi?
inanın hiç acımıyorum siz ve sizin gibilere
hem evli adamlarla ilişki yaşayın birde kendinizi acındırın
buraya konu açma cesaretiniz varsa eğer gerçekleri de duyacaksınız kusura bakmayın

iyide canim bu bayanin konularina bakilirsa iki yildir ask yasiyor burda neyi ispatlamaya calisiyor anlamadim gitti evet yapmissin bir hata hemde cok buyuk bir hata 2 yildir ask yasadigin adamin zavalli karisi duydu seni simdi bosanmak istiyor bence kutlama yapmalisin bak kazandin bunca seye ragmen evet hataydi pismanim demiyor dahada israrla burdaki bayanlari inandirmaya calisiyorsun ben evlilik yikmadim diye bence sen burdakileride bosver herkes yaptiginla gun gelecek hesaplasacak vicdaninin sesini dinle bakalim o sana ne diyecek asla ama asla yuva yikanin yuvasi olmaz aslinda iyi bile olmus kizcagizda kendini kurtarmis olur sahte koca bosanmasini bile beklemeden ortalikda dolanan gelin adayi

(erkek arkadaşımla daha önce arkadaştık tanışmıştık kendisi nişanlıydı daha sonra evlendi........nihayet aramızda bir aşk başladı.yani ben tanıdığımda zaten dava başlamış ve bitmek üzereydi. ) diye cümleler kurmuşsun??? nasıl bir çelışki bu?

ben bu olaydan hiçbir şey anlamadım zaten tutarsızlık dizboyu
sürekli de yeni ayrıntılar çıkıyo
keşke olayı baştan sona bi anlatsaymış
ilk zorla evlilik meselesi vardı o sonra 6 yıllık flörte döndü

emin olduğum tek şey adamın sürekli davranışlarına kılıf uydurmak birtakım yalan söylediği

Evet bende adamın yalan söylediğini düşünüyorum ama
Bunları biz bile buradan anlıyosak
Konu sahibinin anlamaması mümkün değil

Ha aşk sebebiyle görmezden geliyosa da kendi bilir

bi avukata gidip sor bence. 2 yıldır devam eden( yanlış mı anladım, ilişkininiz o kadarlıkmış), evrakı gelmeyen anlaşmalı boşanma nasıl oluyor?

bir de kadının da razı olduğunu söylemişsin. bu senin şahit olduğun bişey mi yoksa sadece adamın sana söylediği mi?

fena kandırılıyor olabilirsin, sırf yorumlara kızıp da gözlerini kapama

ayrıca söylemeden edemedim. ailenin de biliyor ve onay veriyor olması çok çok tuhaf bi durum. baba dediğin, " patlamadınız ya, henüz bekar sayılmayan adamla ne işin var "der benim bildiğim:ssz:

Son düzenleme:
Sadece ilk sayfayı okuyabildim 22 sayfayı da yorumu da okuyamayacağım. Boşanma arifesinde ilişkiye başlamak çok büyük hata çünkü belkide araları düzelecekti siz engel oldunuz. Ayrıca ailemin zoruyla evlendim masalına siz inandınız mı? He canım he.

Son düzenleme:
.ama bu ilişki beni, çok yıprattı.dava süresinde eski eşiyle aynı evde kalmalarına bile katlandım bir süre

demişsinde evde kalmalarına bıle katlandım ne demek sonuçta daha boşanmamışlar senmısın karısı omu ıstedgı kdr boşanma arefesınde olsun hakkın yok katlanamıyorsan bıraksaydın pehh

İnsan sevince dogru dusunemiyo bence.siz o ne derse inanmissiniz gozunuz gormuyo yada isinize gelmiyo gercekler..bizler objektif bakiyoruz bu anlattiklariniza ve gordugunuz gibi herkes oyalandiginiz konusunda hemfikir..biraz gercekci olmaya calisin.
Hem sonra evlenseniz cokmu mutlu oluruz saniyosunuz.inanin surada dert diye actiginiz konuyu mumla ararsiniz.

ben hukukçuyum,yorumları okuyamadım.
o boşanma anlaşmalı değildir,anlaşmalı olması için en az 1 yıllık evli olmak gerekir,ayrıca eşiyle aralarında bir protokol imzalayıp mahkemeye verirler ve tanığa bile gerek kalmadan tek celsede boşanırlar. taraflar anlaştıysa zaten evrak falan da istenmez bir yerden.
çekişmeli boşanmadır o,yani bir taraf boşanmak isterken diğeri boşanmak istemiyordur veya ikisi de boşanmak istiyor ancak nafaka, tazminat, çocuk varsa onun velayeti veya evlilik malları konusunda anlaşamıyorlardır,böyle davalar da uzar biraz. Ama eşiyle aynı evde yaşıyorlarmış,davayı da aynı yerde açmışlardır,evraklar bulundukları il veya ilçedeki kurumlardan gelecek,o evraklar da tarafların sosyal ekonomik durumunu tespit için istenir, evraklar bankalardan ve emniyetten gelir, o evrakların da 10 gün gibi bir süre içinde gönderilmesi zorunlu, yoksa kuruma cezası var,yani sonuç olarak araştırması veya gelmesi zahmetli evraklar değil.
bence davaya kendiniz girmek istemezseniz erkek arkadaşınızın tanımadığı başka birini gönderin de izlesin davanın seyrini...

ben hukukçuyum,yorumları okuyamadım.
o boşanma anlaşmalı değildir,anlaşmalı olması için en az 1 yıllık evli olmak gerekir,ayrıca eşiyle aralarında bir protokol imzalayıp mahkemeye verirler ve tanığa bile gerek kalmadan tek celsede boşanırlar. taraflar anlaştıysa zaten evrak falan da istenmez bir yerden.
çekişmeli boşanmadır o,yani bir taraf boşanmak isterken diğeri boşanmak istemiyordur veya ikisi de boşanmak istiyor ancak nafaka, tazminat, çocuk varsa onun velayeti veya evlilik malları konusunda anlaşamıyorlardır,böyle davalar da uzar biraz. Ama eşiyle aynı evde yaşıyorlarmış,davayı da aynı yerde açmışlardır,evraklar bulundukları il veya ilçedeki kurumlardan gelecek,o evraklar da tarafların sosyal ekonomik durumunu tespit için istenir, evraklar bankalardan ve emniyetten gelir, o evrakların da 10 gün gibi bir süre içinde gönderilmesi zorunlu, yoksa kuruma cezası var,yani sonuç olarak araştırması veya gelmesi zahmetli evraklar değil.
bence davaya kendiniz girmek istemezseniz erkek arkadaşınızın tanımadığı başka birini gönderin de izlesin davanın seyrini...

peki evlendikten hemen sonra boşananlar nası boşanıyo mesela 1 hafta sonra filan boşananlar oluyo diye duyuyorum

şimdi anlatıcaklarımdan yargılama değil destek bekliyorum lütfen esirgemeyin. erkek arkadaşımla daha önce arkadaştık tanışmıştık kendisi nişanlıydı daha sonra evlendi. evliliği aile zoru ile olmuştu. daha sonra boşanma kararı aldılar her ikiside ve anlaşmalı boşanma davası açıldı ilk celse görüldü neyse o aralarda ben erkek arkadaşımla yakınlaşmaya başladım kendisinden hoşlandım ve nihayet aramızda bir aşk başladı.yani ben tanıdığımda zaten dava başlamış ve bitmek üzereydi.bilirsiniz ki çok zor günler geçirdim.ailesi boşanma konusuna sert çıkmıştı baştan şuan beni biliyor ve onaylıyorlar.ama bu ilişki beni, çok yıprattı.dava süresinde eski eşiyle aynı evde kalmalarına bile katlandım bir süre.ilişki adına hiç bir şeyi doğru dürüst yaşayamadık .sevgili gibi değildik yani .tamam geliyor görüşüyoruz ama arada bir çünkü ayrı şehirlerdeyiz.ailelere her şey anlatıldı onay veriler sonuçta yanlış bir evlilik vardı herkesin başına gelebilirdi fakat kendisi boşanma kağıdı gelmeden hiç bir adım atamayacağını söylüyor ailelere kadar biliniyor.fakat bilemiyorum çok fazla beklentim oldu hepsi de içimde kaldı.arkadaşlarıma bakıyorum hepsi sevgilileri ile yanyana mutlu evlenme teklifleri aldılar .ben ise sadece karşıdan bakıyorum.biliyorum bunu başlatan benim kabul eden de ama kendisi başlarda çok duyarlıyken şuan dengeleri malesef kuramaz halde.benim de hiç bir şeye hevesim kalmadı açıkcası .bana kadın olduğumu hissettirmiyor sanki ben onun sevgilisi değilim de psikoloğum gibi davranıyor bana.sürekli o dertli o sıkıntılı o meşgul ben kimseye dert anlatamıyorum ailemden başkası daha önce evlenip ayrıldığını bilmiyor.ailemde ben mutluyum diye kabul etti onu.kimseye dert anlatamıyorum iyice bunaldım .onun aile problemleri boşanma davalrı sürekli bana yansıyor.beni anlayabiliyormusunuz bilemiyorum ama artık içimdeki zehri akıtmalıyım.o kadar dolu ve mutsuzum ki. bir yerden de seviyorum ama sevgi neye yeticek .ben evlenene kadar onunla bütün heycan geçicek.çünkü dediğim gibi bir ilişkiden başaka her şeye benziyor yaşadığımız .çok sabrettim ama hala hep kavgacı dik başlı oluyorum.bana bir şey vermiyor ama hep bekliyor.neden soğuksun va.hep anlattım bana ilgi göster dedim .burdan bir şey yapamam diyor.benim yaşadığım şehire taşınmak üzere bu arada söyliyim.yani insan bu kadar mı odun olur. bir kadına nasıl davranılacağını bilmez.bilemiyorum bana bir akıl verin nolur

Her sevgili sonuçta evleniyormu.. Anlayamadığım hem sevgili gibi değiliz diyorsun hemde bu kişi ile evlenmek istiyorsun.. Erkek arkadaşın zaten denemiş , becerememiş evliliği.. Hemen ardından evlilik düşüneceğini sanmıyorum...Zaten boşanmaların hemen ardından bir süreç var evlilik için , yanlış bilmiyorum sanırım

Ben bu evlilik telaşını anlıyamadım..:50:

peki evlendikten hemen sonra boşananlar nası boşanıyo mesela 1 hafta sonra filan boşananlar oluyo diye duyuyorum

Teknik olarak anlaşmalı boşanmak mümkün değil fakat hakimin takdiri devreye giriyor burda. tarafların cok gecerli sebepleri varsa ve iki taraf da mutabıksa hemen boşuyo.

1 yıllık evli olma şartı tutmadığı için teknik olarak anlaşmalı boşanma olmuyor, ayrıca anlaşmalı boşanmada tarafların duruşmada bizzat hazır bulunması gerekiyor, tanığa da gerek yok. 1 haftalık evliyken boşanmak isteyenler de iki tanık gösteriyor, iki taraf da boşanmak isteyince onlar da hemen boşanabiliyor, çekişmeli boşanma olarak geçiyor bu da, tarafların duruşmada hazır bulunmasına gerek yok, ama boşanma konusunda anlaştıkları ve tanıkları olduğu için hemen tek celsede bile boşanabiliyorlar.

Back
X