Boşanıyoruz ama istemiyorum:(

Büyük ihtimal hatta nerdeyse eminim eşinin hayatında biri var. Bu kadar kolay boşanmaya gitmesi ondan. Ayrılık teklifinin üstüne atlamış birine başka da Bi teklif yapma, buradan dönme. Bu söylediğini uygulayamazsın zaten. Boşanmış olsan bile aynı evin içinde onu kocan olarak göreceksin. Beklentilerin olacak. Çok üzülürsün. Olması gerektiği gibi ayrılıp yoluna bak.
Bencede biri var

Aslında soyledim dedim ki hala son an'a kadar geri vites yapar diye açık kapı bıraktım.tugce için aynı evde de kalabiliriz ama herşeye o kadar medeni yaklasiyor ki bu medeni davranışı bile sinirimi bozuyor . hafta sonları plan yaparız birlikte bişeyler yaparız yok dukkanin geliri hesabına her ay yatacak yok araba alicam sana zorluk çekmenizi istemiyorum gece hastalanirsinix ben olmam nasıl gideceksin çalışmana gerek yok öncelik kızımız olsun falan .neyse bunu sorduğumda dedi ki şimdi olmasa 3 ay sonra bu konular yine açılacak dedi ve kestirip attı
Sadece boşanmak istiyor gibi davranıyor …
Büyük ihtimal başkası var
Yine de teklif et bitmesin de

Bakın çifte kumrular gibi olan bir arkadaşımız vardı. O da önce şey demeye başladı x eve geç geliyor, soğuklasti. Adama soruyor yeğeni çok genç yaşta, trafik kazasında vefat etti. Onun ölümünü unutamadım, bunalımdayım diyor. Mesaj, mail hersey normal. Aylarca kadın kendini sorguladı. Sonra adamin sevgilisinin çabalarıyla öğrendi ki kocası aldatıyor. Şimdi boşandı. Şahane de bir sevgilisi var.
Yeni sevgilisi ile nasıl tanıştı peki
Bir de çocuğu var mıydı

Bir yerde okumuştum ayrılırken daha az seven taraf merhametli konuşur. Onun duyguları bitmiş bir başka tarafa kaymış bile, şimdi vicdanını rahatlatmak için araba ev gibi tekliflerde bulunuyor.
Aynısını yaşadım uykumdan uyandırıp özledim seni diyen sarılan adam 1ay sonra ayrılmak istiyorum dedi. Aylarca sürüncemede kaldık. Hep hislerim başka biri var diyordu. Her tartışmamızda sorduğumda biz öyle insanlar mıyız çok ayıp diyor yalanlar yeminler ediyordu. En son tesadüfen öğrendim evli çocuklu biriyle bir duygusallık yaşamışlar. O zamanda buradaki canım kadınlar beni çok uyardı biri var diye mümkün değil diyordum☺️
Boşandınız mı ?

Tabiki boşandım. Kendimi buldum, inanılmaz bir gelişme süreci oldu bana iş buldum spora başladım tek başıma ne kadar güçlü olduğumu gördüm.
O yüzden bu tecrübeye üzüleceksiniz şu an ama gün gelecek ve bu tecrübe bana çok şey kattı diyeceksiniz
Gerçekten mi maşallah
Ailenizle mi yaşadınız boşandıktan sonra ? Çocuksunuz var mıydı ? Çalışıyor musunuz

Ev yada araba yok.bi matbaa dükkanı var uzerind daha önce benim uzerimeydi kapattı kendi adına devam etti isi

Ev yada araba yok . Ortak olduğu bı dükkan kendi uzerine değil ve diğer açtığı dükkanda ablasının üzerine resmi olarak bişey talep edemedim haliyle anlasmali gidince de sadece 10bin nafaka olarak yazıldı dilekceye

Evet araba alacağım ya da bir müddet kiralarim diyor tabi aslında sözüne itimat edip böyle yapmamalimiydim bı avukatla mi gorusmeliydim çok ani oluyor hersey sagliklo düşünemiyorum bı yandan köyü de ol

Kötü de olmak istemiyorum yüzyüze bakabilmek istedim ve anlaşmalı kabul ettim
Hanımefendi aileniz var mı? anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz. Bu adamın sevgilisi var ve sizi 10 bin lirayla kandırıp boşatmaya çalışıyorlar.! Sizi aldatan bir adamın cümlelerine niye inanıyorsunuz ki! Ne araba gelecek ne de başka bir şey. Zaten dükkanı bile kendi üstüne değilmiş. Şimdiki sevgilisinden çocuk yapıp bütün parasını da ona harcayacağına o kadar eminim ki. Lütfen değiştirin anlaşmalı boşanma protokolünüzü. O kadar sinirlendim ve üzüldüm ki o ikisi de hiç mutlu olamasınlar inşallah

Maalesef adam başkasına aşık ve sizinle aynı evde acı çekiyor. Şu an ondan mutlusu yoktur. Ayrıca telefonunu istediğiniz kadar karıştırın, benim eski eş gibi ikinci bir telefon aldıysa ne yapabilirsiniz? O telefonu Bulmanız bile çok zor.

Aldatılıyor ve manipüle ediliyorsunuz. Acil bir avukatla görüşün tüm taleplerinizi yazıya dökün. Adam çok çakal daha boşanmadan her şey başkasının üstüne yapılmış. Aylık enaz 20 bin nafaka toplu tazminat ve araba alın ve mutlaka her şeyi yazdırın...

Eşiniz baya kurnazmış maşallah. Dükkanı bile ortak mal olarak görünmesin diye ablasının üstüne göstermiş. Siz hala aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Birincisi bu adamın sevgilisi var, bu çok net. Hatta ev açmış bile olabilir ona, eve gelmediğinde onda vakit geçiriyordur. Telefonda yakalamamış olabilirsiniz muhtemelen ikinci telefonu vardır.
İkincisi bu adam gayet her şeyi kafasında planlamış. Sizi 10 bin lira nafaka ile dımdızlak bırakmış, sevginizden, merhametinizden yararlanmış. Çok manipülasyoncu biri belli ki altına araba alacağım falan geçsin onları. Anlaşmalı boşanın biran önce diye sizi kandırıyor.
Şuan güvence olarak ne ev ne araba var elinizde. Bir de kızınız var. Lütfen kızınızın çıkarı için anlaşmalı boşanmaktan vazgeçin. Daha yüksek nafaka, ev veya araba veya toplu bir para isteyin. Ayrıca çalışacaksanız kızınız için kreş parasını da versin.
Adam boşanmak için can atıyor zaten kabul edecektir biraz direndikten sonra. Başkalarına para yedireciğine yaptığı ama bakmadığı çocuğuna yedirsin. Ayy çok sinirlendim eşinize.

Avukat arkadaşlar daha net cevap verir ama mesaj ile bu üzerinde olmayan malları ispat etme şansınız olur mu? Bir işe yarar belki. Bir de sizin üzerinize vergi borcu varsa önce onu kapatması gerekmez mi? O borç da size kalacak. Ek olarak çalışmayan birine 10.000 nafaka çok çok az. Nasıl geçineceksiniz? Bugün ev alırım araba veririm diyor ama boşandıktan sonra vermezse alamazsınız ki. Adamın üstüne hiçbir şey yok. Sigortasını yapmayıp nafakayı da ödeyemiyorum dedi mi dımdızlak kalırsınız. O parayı da alma ihtimaliniz kalmaz. Adam kâğıt üzerinde fakir çünkü. Ne para var ne mal mülk. Unutmayın erkekler eşlerinden boşanırken çocuklarından da boşandıklarını sanıyor.

Eşiniz baya kurnazmış maşallah. Dükkanı bile ortak mal olarak görünmesin diye ablasının üstüne göstermiş. Siz hala aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Birincisi bu adamın sevgilisi var, bu çok net. Hatta ev açmış bile olabilir ona, eve gelmediğinde onda vakit geçiriyordur. Telefonda yakalamamış olabilirsiniz muhtemelen ikinci telefonu vardır.
İkincisi bu adam gayet her şeyi kafasında planlamış. Sizi 10 bin lira nafaka ile dımdızlak bırakmış, sevginizden, merhametinizden yararlanmış. Çok manipülasyoncu biri belli ki altına araba alacağım falan geçsin onları. Anlaşmalı boşanın biran önce diye sizi kandırıyor.
Şuan güvence olarak ne ev ne araba var elinizde. Bir de kızınız var. Lütfen kızınızın çıkarı için anlaşmalı boşanmaktan vazgeçin. Daha yüksek nafaka, ev veya araba veya toplu bir para isteyin. Ayrıca çalışacaksanız kızınız için kreş parasını da versin.
Adam boşanmak için can atıyor zaten kabul edecektir biraz direndikten sonra. Başkalarına para yedireciğine yaptığı ama bakmadığı çocuğuna yedirsin. Ayy çok sinirlendim eşinize.
Sevgilisi ortağının karısı olabilir mi. Dükkan onun uzerineymis ya. Yani iş yerinden biri de olabilir. Bu yüzden farketmemis olabilir kadın.

Avukat arkadaşlar daha net cevap verir ama mesaj ile bu üzerinde olmayan malları ispat etme şansınız olur mu? Bir işe yarar belki. Bir de sizin üzerinize vergi borcu varsa önce onu kapatması gerekmez mi? O borç da size kalacak. Ek olarak çalışmayan birine 10.000 nafaka çok çok az. Nasıl geçineceksiniz? Bugün ev alırım araba veririm diyor ama boşandıktan sonra vermezse alamazsınız ki. Adamın üstüne hiçbir şey yok. Sigortasını yapmayıp nafakayı da ödeyemiyorum dedi mi dımdızlak kalırsınız. O parayı da alma ihtimaliniz kalmaz. Adam kâğıt üzerinde fakir çünkü. Ne para var ne mal mülk. Unutmayın erkekler eşlerinden boşanırken çocuklarından da boşandıklarını sanıyor.
Evet vergi borcundan kadın hiçbisi yapamaz. Ev alamaz araba alamaz. Kredi cekemez. Detaya hakim değilim ama arkadaşımın babası falan böyle vergi borcundan üstüne hiçbisi alamıyor. Bir tane tarlasi vardı memlekette. Onu icra ile almışlar. Farkedemediler bile. Tarla bir anda gitti.

Konu sahibi büyük ihtimalle siz biraz da blöf yaptınız. Yani içten içe işler iyice ciddiye binince bir yerde eşiniz vazgeçer ve kendine çeki düzen verir zannettiniz ama adamın hayatında başka biri olduğu kesin. O yüzden pişman olmaz.

Biz de eşimle geçen yıl boşanma noktasına geldik. Hatta ben evden git dedim gitti. Sonra ben tekrar düşünelim orta yolu bulalım moduna girdim. O çok kararlıydı. Onun kararlılığı beni deli etti. Nasıl boşanmak ister diye. Çünkü şikayetleri olan bendim. Kusurlu olan oydu. Evi gecindirmeyen, çalışmayan vs vs bir sürü sorun. O ise boşanıp rahatlamak istiyordu adeta. Çoluk çocuğun yükünden de kurtulacak sadece işine odaklanacakti. Bu süreçte yıprandım baya ama her bir araya geldiğimizde oldukça üzgündü. Yine de asla benim sartlarimi kabul etmiyordu. Sonra bir sekilde artık ben de gün almak istedim. Çünkü sürec daha sancılı oluyordu. Ona kalsa bir yıl ayrı yaşayalım istiyordu. Çünkü benim onu çok zorladığımi düşünüyordu. Neyse gün alcaz peotokolu ben hazırladım imza için verdim. Ondan sonra bir yerde dank etti galiba kendi dedi tekrar deneyelim. Bir ay ayrı yaşadık sonra tekrar barıştık.
Yani tamam bekar hayatina tekrar geri dönmek isteyebilir vs vs ama bu kadar net olması kesinlikle başka birini düşündürüyor.

Evet vergi borcundan kadın hiçbisi yapamaz. Ev alamaz araba alamaz. Kredi cekemez. Detaya hakim değilim ama arkadaşımın babası falan böyle vergi borcundan üstüne hiçbisi alamıyor. Bir tane tarlasi vardı memlekette. Onu icra ile almışlar. Farkedemediler bile. Tarla bir anda gitti.

Evet. Benim arkadaşımın da annesinin borcu vardı böyle. O zamanlar eve icraya da geliniyordu. Kadın devlet memuru oldu. Maaşının bir kısmına el koydu devlet. İkamet adresini bile oturduğu ev gösteremiyordu ne yazık ki. Garip garip çözümler bulmak zorunda kalmışlardı. Üzerine hiçbir şey alamıyor, hiçbir şey yapamıyordu.

Büyük ihtimalle aldatılıyorsunuz ve muhtemelen bunu siz de sezdiniz.
Ancak boşanma sizin için o kadar büyük bir tabu ki kabul etmek istemiyorsunuz.
Siz boşanmış bir ailenin çocuğu olarak bu travmayı tanıyorsunuz ve kızınızı bundan korumak istiyorsunuz.
Ancak emin olun evebeynleri boşanmadığı için böyle bir evliliğin içine hapsedilen çocukların da çok büyük travmaları oluyor.
Hem eşiniz çocukla ilgilendikten sonra boşanmak kızınızın da babasız kalması anlamına gelmeyecektir.
Şimdi de eşiniz aslında var olaarak ama orada olmayarak kızınızı babasız bırakmış durumda.
İyi düşünüp ona göre karar vermelisiniz.

Böyle bir teklifte sakın bulunma. Çünkü birkaç gün susar sonra sonra kavga gürültü olur. Hele bir de aldatmalar başlayınca kendini iyice değersiz hissedersin. Eğer evliliğinizi temelden sarsacak aldatma, bağımlılık, şiddet yoksa ev ayırın bir süre öyle deneyin. Baktınız oluyor boşanırsınız olmazsa da tekrar denersiniz.
Ama bu sürede birbirinizin evine girip çıkmayın çocuk dışında muhatap olmayın. Yani boşanmış gibi yaşayın.

Gerçekten mi maşallah
Ailenizle mi yaşadınız boşandıktan sonra ? Çocuksunuz var mıydı ? Çalışıyor musunuz
Tek başıma yaşıyorum bulunduğumuz evde kaldım o gitti, çocuğum yok benim o nedenle biraz daha kolay olmuş olabilir. Bu süreçte benimle Aynı şeyleri yaşayan o kadar çok insanla tanıştım ki
Buradaki tüm kadınlar haklarınız için çok güzel önerilerde bulunmuşlar
Bu süreçten geçen ve cidden boşanmayı istemeyen bir kadın ruh hali olarak ben sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum. İnanın geçecek hepsi geçecek ben kendimi tanımı fırsatı olarak gördüm bu süreci ve tamamen kendime döndüm oraya bakmamaya düşünmemeye çalıştım bazen krizleri fırsata çevirmek lazım bu hayatınızda belki bir dönüm noktası olacak

Selam herkese , derdimi kısa kisa cümlelerle toparlamaya caliscam.Kafam çok karışık. 1 yıldır ilgisizligin hakim olduğu bir evliliğim var .son 5 ayı ciddi problemlerle sekteye uğradı.Bosanma konuları açıldı kapandı .çok ilgili bizi seven adam gitti bı anda yerini para hırsına bürünmüş tek düşündüğü para olan bı adam geldi .2.5 yaşında kızımız var .eşimle biz anne baba ayrı olan çocuklarız baba görmedik ve hep dedik ki kızımız bizim gibi olmicak şöyle olcak böyle olcak ve bizi terketti resmen .5 aydır evi otel gibi kullanıyor ilk başlarda eve hiç gelmiyordu bazen şehir dışına gidip bı hafta iki hafta gelmediği oldu .son iki üç haftadır da sdece yemeğe geliyor bjrlikte yemek yiyoruz kızımızın uyku saati gelince iş var diyip gidiyor.hic bir şekilde mecburiyet dışında bir konuşmamız olmuyor .aile terapistine gittim yanımda geldi bir kaç seans ama gelmesinin sebebi kendinde bir problem vs gördüğü için değil amaçsız.gecen hafta dedim ki nolcak nereye kadar surcek bu o kadar çabalıyorum niye toparlayamiyoruz diyorum yorgunum diyor birikti birikti diyor , diyorum kızın varken mi yorgunluğunu farkettin bu zamana kadar nerdeydi aklın diyorum susuyor .neyse dedim boşanalim o zaman sevgisiz ilgisiz nasıl olcak sustu .psikolog seansimizsa terapist sordu neye karar verdiniz dedi kendimize saygımızı kaybetmemek için ayrılıcaz falan .bugün gidildi adliyeye benim gözyaşlarım istemsizce akarken o profesyonel bir şekilde ve sanki rahatlama gelmiş gibi herşeyi halletti .ama ben kızıma bunu yalmak istemiyorum yaşadıklarımi yaşasın istemiyorum.burdan daha dönüşü olmaz mı, ya da şunu mu teklif etmeliyim artık beni sevmesi sevmemesi çok umrumda değil evet cok isterdim beni çok seven bana hee konuda yardımcı olan maddi manevi desteği hep üzerimde olan bir adamdı bı anda tanımadığım bir adama dönüş. Kızımızın anne baba bir arada büyümesini istediğim için birbirimize tahammül edemezmiyiz diyip bosansak da aynı evde yaşamaya devam etmeyi teklif etmek istiyorum.en azından kızım uyanınca babasink görecek iki oynascaklar en azından çok calisan eve geç gelen bir baba olarak bilicek .sizce yanlış aşırı duygusal bir tepki mi veriyorum.
şuan bende aynı durumdayim eşim için hayat sadece para kazanmak..henüz bir yola girmedik..aynı evdeyiz ama birlikte değiliz.. yerinde olsam beklerdim..boşan ve bekle o elbet geri dönecek ..ama sen onun bıraktığı yerde olmicaksin.. güven bana kızın için üzülme.. inan bana hem anne hem baba olabilecek kadar güzel bir insansın.. bır çocuğu tek başına büyütmek ne demek bilirim..ama böyle bir adamla kızın için birlesirsen kendi hayatını yokediceksin tecrübeyle sabit..

X