How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Boşanıyorum

Sizi gönülden tebrik ediyorum!
Nasıl bir insanmış ya..! Babanızın çektirdiği eziyetler de yetmemiş üzerine eşinizin eline koz vermiş!
Kesinlikle bir baro avukatı ile görüşün, yolunuzu öyle çizin.
Haklarınızı sonuna kadar kullanın...
Bebeğe de ayda 250TL veririm fazla vermem ne demek? Nasıl bir babalıktır?
İçim acıyor böyle şeyleri okuyunca benim ya...Tamam sevgi bitmiş diyelim, sen çocuğunu da mı hiç düşünmezsin be adam!

Dilerim herşey gönlünüzce olur, okulunuzu da bitirmeniz en iyisi olacaktır.

Elinizdeki delilleri kaybetmeyin ve o formattan önceki delillere de ulaşmaya çalışın.

evliliklerde aile ne kadar önemlı işte,evladına her şartta ve koşulda sahip çıkması,yanında olduğunu karşı taraf ve aileye hissetirmesi...
senın ailen sana sahip çıksaydı, o kocan olacak kişi senı sahıpsız sanıp,ortada bırakmaya kalkmazdı
ama bozma moralini Allahım senın yanında ve melek evladının kısmeti
o kadar şeyi tek başına yapmışsın bunuda halledersin yeter ki sağlam bir avukat,şahit ve delillere sahip ol..

ben senın yerınde olsam işi ınada bindirir bide manevi tazminat davası açarım senı çocuğunla parasız bırakıp gıttığı ve para yardımı yapmadığı için
kredi ödeyebilir bu onun problemi,anlayışlı olmak zorunda değilsin...

anladım. o zaman en iyisi anlaşmalı boşanmamaya yanaşmamak ki zaten bu durumda dava en az 2-3 sene sürer o açarsa.sen zaten boşanma davası falan açma sadece onun üzerindekileri başkasına devretmesini engelle yeter. bu arada okulunu bitirip atanırsın inş.
kaçıncı sınıftasın?
Allah yardımcın olsun.

Kredi borcu eşinizin üzerineyse o ödemek zorunda. Eğer ödemezse size yönelik hiçbir yaptırım olamaz diye biliyorum. Eşinizin maaşından keserler direk. Gerçi çalışıyorsunuz ama herhalde fark eden bir durum olmaz. Netice de boşanma davası açılacak.

Eğer elinizde eşinizin haksızlığını ispat edecek delil varsa sizde açabilirsiniz davayı. Herhangi bir eksi durum yaratmaz. Evin yarısı zaten sizin. 2002'den sonraki evliliklerde evlendikten sonra edinilen tüm mallar ortaktır.

Allah sabır versin. Muhakkak kendiniz ve çocuğunuz için nafaka isteyin. Haklarınızdan da vazgeçmeyin.

Allah hakkında hayırlısı versin, yavruna ve sana mutlu huzurlu bir yaşantı nasip etsin.

canım durumuna cok uzuldum ancak basa gelınce ahlamak vahlamak yerıne senın gıbı dık durmak gerekıyor.maddı durumun yarınde degılse barodan avukat ısteyebılırsın.ayrıca tapuda serh koydurmak ıcın mahkemeye bızzat kendınde baswuruda bulunabılırsın ılllkı bır awukat tutman lazım degıl.talebını belırtır bır dılekce yazman yeterlı dılekce orneklerını nette rahatlıkla bulabılırsın.ıllada avukat dersen dedıgım gıbı baro zaten yonlendırır.hatta ıstersenız bende avukatım ve sızın ıcın dılekce hazrlayabılırım netten gnderebılırım sızde bunu kullanabılırsınız.malesef bazı adamlar baba olmayı becermıolar yalnız alınmayın lutfen bu soyledıgıme.karısını pes ettrmek ıcın ewı satrım yada odemem nafaka vermemm dıolar yanı aslında bebıse vermemek adına degıl sankı sıze kar kalcak dıye dusunucek basıt bı yapıdalar.suan ıcın bosanma davası acmayı dusunmuorsanız eger genede delillerınızı bulup bır yerde kı esınızın haberı olmasın muhafaza edın.pcden sılınen seyler gerı getırılebılıo bu konuda rahat olun.esınızın sızı aldatması sıddet gıbı durumlar varsa hataa sızı bırakıp ıs ıcın gtmıs dahı olsa para gndermeyıp magdur etmesı,sıze hakeret etmesı maddı manıewı taz.almanız ıcın yeterlı sebeplerdır.ewı baskasına satsa dahı sız ıslemın muvazzalı oldugunu sızden mal kacrmak adına yaptıgını ıdda edebılırsınız kı bu yollada hakkınızı gerı almanız mumkundur.yanı kocanızın ılerı surdugu seyler sızı pes ettrıp kendı ısttedıgını yaptrmak ıcın yanı aslında dedıklerını kor gozlere yedırebılır.ayrıca bebegın velayetıne gelınce ewet esınızde talep edebılır bebeınız muhtemelen kucuk dıkkat etmedım yasını bılmıorum oyuzden.zaten o ıstesede takdır annede kalması yonundedır.cunku bı cocuga baba dunyanın en ıyı babasıda olsa en ıyı annesı bakar.yuz kızartıcı yada onr kırıcı ahlakla bagdasmayan hareketlerı yasam tarzı olmadıgı surece cocukların velayetı anneye bırakılır.umarım bıraz olsun yardımcı olabılmısımdır.hatta esınızın herseye parlamasıda sınırlı bı adam olmasını alehıne kullanabılırsınz.unutmayın cocuk buytmek sabır ısıdır ole barıp cagrıp kufredemez yanı:)sımdılık aklıma gelenler bnlar benım umarım hakkınızda en ıyısı hayrlısı olur.kendınıze guwenınızı herzamn bole muhafaza edebılmen boyle saglam basabılmen dılegıyle..bebısıde opersen:)

Arkadaşlar son iki günde bir sürü şey yaşandı. Dün sabah eşim kalkar kalkmaz benim bulunduğum odaya geldi ve mailime anlaşmalı boşanma dilekçe örneği gönderdiğini söyledi. Baktım. Bebeği kendisi istiyor, nafaka talep edilmediğini yazıyor. Ev ve içindekiler de ona kalıyor. 7500 TL vereceğini bildirmiş ayrıca. Bana zorla imza attırmaya çalıştı. Kabul etmediğimi söyledim. Önce eline geçirdiği bebeğin yürütecini yere çarpıp kırdı. 'Başka çaren yok, kabul edeceksin.' dedi. Ben asla kağıdı imzalamayacağımı söyleyince de üstüme yürüdü. Boğazımı sıktı. Boynumda kolye vardı, onun izi çıktı. Onu oyalayıp vakit kazanmak için bir gün düşünmek istediğimi söyleyip evden çıktım. Asayiş Şube ye gittim. Tutanak tutuldu. Darp raporu verildi. Dün evlilik iptali davası açmış 3.5 yıllık evliliğin ve bir çocuğun üstüne. Zaten pazartesi gideceği için 10 günlük uzaklaştırma verildi kendisine. Yalnız yarın işte olacağımı biliyor ve bana yarın gelip buzdolabını, fırını ve TV yi alacağını yazmış. Mesajla sabit. Ayrıca gel anlaşmalı boşan, düşman kazanma vs... demiş.

Allah yardımcın olsun.
Darp raporu almakla iyi etmişsin. Kanunlar senin yanında onun isteği doğrultuda bir anlaşmalı boşanma imzalama sakın.
Güçlü bir kadınsın. Önünde uzun yıllar var. Eminim boşandıktan sonra yine çocugunla bir iş bulup, kendi ayaklarının üstünde durarsın.

Arkadaşlar son iki günde bir sürü şey yaşandı. Dün sabah eşim kalkar kalkmaz benim bulunduğum odaya geldi ve mailime anlaşmalı boşanma dilekçe örneği gönderdiğini söyledi. Baktım. Bebeği kendisi istiyor, nafaka talep edilmediğini yazıyor. Ev ve içindekiler de ona kalıyor. 7500 TL vereceğini bildirmiş ayrıca. Bana zorla imza attırmaya çalıştı. Kabul etmediğimi söyledim. Önce eline geçirdiği bebeğin yürütecini yere çarpıp kırdı. 'Başka çaren yok, kabul edeceksin.' dedi. Ben asla kağıdı imzalamayacağımı söyleyince de üstüme yürüdü. Boğazımı sıktı. Boynumda kolye vardı, onun izi çıktı. Onu oyalayıp vakit kazanmak için bir gün düşünmek istediğimi söyleyip evden çıktım. Asayiş Şube ye gittim. Tutanak tutuldu. Darp raporu verildi. Dün evlilik iptali davası açmış 3.5 yıllık evliliğin ve bir çocuğun üstüne. Zaten pazartesi gideceği için 10 günlük uzaklaştırma verildi kendisine. Yalnız yarın işte olacağımı biliyor ve bana yarın gelip buzdolabını, fırını ve TV yi alacağını yazmış. Mesajla sabit. Ayrıca gel anlaşmalı boşan, düşman kazanma vs... demiş.

Nasıl yanı :53:
Yuh artık Allah akıl versın bu adama tv yı buzdolabını nereye goturuyomus yurtdısında calısmıyormuydu ?

merhaba arkadaşlar,
eşimi çok severek evlenmedim açıkçası. Daha çok, ailemden bir kaçıştı onunla evlenmek. Baba evinde yaşadığım sıkıntılara dayanamadım ve üniversite henüz bitmeden eşimle evlendim. Alttan derslerim de vardı. ümitliydim yine de. çok çalıştım. Ev içinde de, dışarda da çalıştım. Sonra hamile kaldım ve okulu dondurdum. Bebeğim dünyaya geldi. O benim hayatta en büyük desteğim, en büyük yaşama sebebim. Eşimle bir sürü şey yaşadık bu dönemde. Internet üzerinden ihanetler, zaman zaman şiddet vs... Ama baba evine dönmeyi asla düşünmedim. çünkü orda çok daha beterlerini gördüm. Kendi soyismini taşıdığım sürece onun lafından dışarı çıkmamam gerektiğini iddia ederdi babam. Eşimi sevmesine rağmen, evden telli duvaklı çıkmama rağmen, babam evlendikten sonra bi gün bile gelmedi evime. Annemi de göndermedi. Hep bayramda seyranda ben gittim. O atalık görevini yapmasa da ben evlat olarak görevimi yapmalıyım diye düşündüm hep. Kalabalık aile, geçim derdi, iş stresi psikolojisini bozmuş olabilirdi. öyle düşünüyordum ve her fırsatta gidip elini öptüm. Bazwn verdi, bazen vermedi elini.onun istediğinden başka biriyle evlenmemi hazmedemedi. Ev aldım gelmedi, doğumumda bile ailemden kimse yoktu. Uzak diye bahane etti eşim arayınca da. Hiç dert etmedim bebeğim birkaç aylık olunca onu alıp ben götürdüm.

Sonra eşim amerika ya gitti bi süre için. O dönemde ondan çok soğudum. 6 ay sonra geldi ve yaklaşmak istedi elbette. Bense sanki bir yabancı imiş gibi kaçıyordum ondan. Zaten ordayken iki kere bana hakaret içeren mailler atmıştı. çok ağır konuşur sinirlendiğinde. Boşanmak itediğini bile söylemişti. Ben ise o yokken hem çalıştım hem eve hem bebeğe baktım evde tek başıma kalarak. Bebeğe bakıcı tuttum o dönem. Eve bi ev arkadaşı buldum o kısa süre için çünkü masraflar bana ağır geliyordu. Hiç yardım edenim yoktu. Bebek emzir, gece avut, bakıcı ve ev masraflarını karşıla, ev arkadaşınla iyi geçin, (dostum gibi oldu) .. Bir de üstüne hakaret işit. Geldiğinde bana ayrılacağını, evden pay da vermek istemediğini, bunun için elinden gelen her şeyi yapacağını, bebeği de benden alacağını söyledi. Ben bi sürü şahit bulurum, seninse ailenden kimsenin ayağı basmadı buraya, dedi. Ne asil bir aileden geliyormuşum, ne de malım mülküm varmış. Zaten ben iyi bir insan olsaymışım babam evime gelirmiş. Mont aldım kendime kış için. Kırmızı, çok dikkat çeker diye açtı ağzını yumdu gözünü. 1 hafta sonra izni bitecek ve tekrar amerika ya gidecek 6 ay için. O dönemde biriktirebildiğim kadar biriktirip bi avukat tutmayı düşünüyorum. Bu evin kredisi hala devam ediyor. Ama ben sadece hakkım olanı istiyorum. Evdeki eşyayı bile para karşılığı veririm dedi. Ama yarısının bana ait olması gerektiğini biliyorum. Ben 9 aylık hamileykn de, 2 haftalık lohusayken de çalışıyordum. O dere3ce bıktım ki çevremden baskı görmekten, ben çalışırım, yeter ki kimse laf etmesin derdim hep. şimdi ise 27 yaşındayım ve çok yıprandım. Kızımı da vermek istemiyorum. Evin yarısını alıp, kızımla yeni bir hayat kurmak ve yarım kalan okulumu bitirmek istiyorum. Ailemin yanına dönmeyi ise asla istemiyorum. Eve aile konutu şerhi koydurmayı düşündüm annesine falan devretmesin diye, ama mahkeme kararıyla koydurabileceğimi söylediler. Ne yapmalıyım? Yerimde olsanız ne yapardınız?

bütün suç babanızın.. Eğer o sizin arkanızda olsaydı 2 haftalık lohusayken çalışmak zorunda kalmazdınız.. Ve ayrıca eşinizinde bence psikolojik sorunları var ya da kişilik bozukluluğu var...hemen boşanın o adamdan, güçlü bir kadınsınız siz çünkü. Tek başınıza da ayakta kalabilirsiniz.. Internette ki mesajların çıktısını alın. Sağlam bir şahit bulun kendinize ve tazminat davası açın. Güzel birde nafaka isteğin. Sizden korkması lazım bu adamın.. çocuğu alıcamda ne demekmiş.. Mağdem çocuğuna düşkünsün, neden tek başına bakıyor karın ozaman o çocuğa. Söylenicek çok şey varda işte anlayana. Karşında ki odun olunca biraz, anlatmaya değmiyor..
Umarım hiç zarar görmezsiniz bu olaydan, ömür boyu evladınızla kimseye muhtaç olmadan huzurla yaşarsınız inşallahh. Dualarım sizinle, bende anneyim sizi çok iyi anlıyorum. Mağlesef hep kadınlar çıkmaza sokuluyor böyle.. Bu dünyanın öteki dünyasıda var. Dua edin, herşey dua ile bunu unutmayın..allah o babanıza da akıl fikir merhamet versin....

Canım öncelikle bence cevreden araştırıp tanıdık bir avukat bulmaya çalış rastgele birine gitme pazarlık gapmayı unutma. Ayrıca yanlış bilinen bir şey var ki evin yarısı senin degil genellikle hakim duruma bakıp yüzdeyi kendi belirliyor yani evin hepsi de senin olabilir. 6 aydır bebegin ve evin giderlerini ispatla bence vede mailleri de söyle avukatına . İnşaallah herşey yolunda gider kendine ve bebegine güzel bir hayat öizersin

Ne yapmayı dusunuyorsun pekı[/QUO

Pazartrsi ye kadar işten izin aldım. O gitmeden evden çıkmamayı düşünüyorum. Gider gitmez pazartesi günü de avukat talep edeceğim barodan. Çünkü benim sosyal güvencem yok. Onun söyledikleri doğrultusunda hareket edeceğim. Annesi bugün arayıp ısrarla barışmamızı söyledi ama kararımı verdiğimi söyledim.

Canım öncelikle bence cevreden araştırıp tanıdık bir avukat bulmaya çalış rastgele birine gitme pazarlık gapmayı unutma. Ayrıca yanlış bilinen bir şey var ki evin yarısı senin degil genellikle hakim duruma bakıp yüzdeyi kendi belirliyor yani evin hepsi de senin olabilir. 6 aydır bebegin ve evin giderlerini ispatla bence vede mailleri de söyle avukatına . İnşaallah herşey yolunda gider kendine ve bebegine güzel bir hayat öizersin

Amin canım. Zaten evi verse nafaka falan da istemeyeceğim hiç. Kira vermezsem gerisini Allah sağlık verdiği sürece ben de hallederim. Diğer türlü boşu boşuan kira ödemiş olacağım.

Back