How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Boşanıyorum

monarosaaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
12
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Eşimi çok severek evlenmedim açıkçası. Daha çok, ailemden bir kaçıştı onunla evlenmek. Baba evinde yaşadığım sıkıntılara dayanamadım ve üniversite henüz bitmeden eşimle evlendim. Alttan derslerim de vardı. Ümitliydim yine de. Çok çalıştım. Ev içinde de, dışarda da çalıştım. Sonra hamile kaldım ve okulu dondurdum. Bebeğim dünyaya geldi. O benim hayatta en büyük desteğim, en büyük yaşama sebebim. Eşimle bir sürü şey yaşadık bu dönemde. İnternet üzerinden ihanetler, zaman zaman şiddet vs... Ama baba evine dönmeyi asla düşünmedim. Çünkü orda çok daha beterlerini gördüm. Kendi soyismini taşıdığım sürece onun lafından dışarı çıkmamam gerektiğini iddia ederdi babam. Eşimi sevmesine rağmen, evden telli duvaklı çıkmama rağmen, babam evlendikten sonra bi gün bile gelmedi evime. Annemi de göndermedi. Hep bayramda seyranda ben gittim. O atalık görevini yapmasa da ben evlat olarak görevimi yapmalıyım diye düşündüm hep. Kalabalık aile, geçim derdi, iş stresi psikolojisini bozmuş olabilirdi. Öyle düşünüyordum ve her fırsatta gidip elini öptüm. Bazwn verdi, bazen vermedi elini.Onun istediğinden başka biriyle evlenmemi hazmedemedi. Ev aldım gelmedi, doğumumda bile ailemden kimse yoktu. Uzak diye bahane etti eşim arayınca da. Hiç dert etmedim bebeğim birkaç aylık olunca onu alıp ben götürdüm.

Sonra eşim Amerika ya gitti bi süre için. O dönemde ondan çok soğudum. 6 ay sonra geldi ve yaklaşmak istedi elbette. Bense sanki bir yabancı imiş gibi kaçıyordum ondan. Zaten ordayken iki kere bana hakaret içeren mailler atmıştı. Çok ağır konuşur sinirlendiğinde. Boşanmak itediğini bile söylemişti. Ben ise o yokken hem çalıştım hem eve hem bebeğe baktım evde tek başıma kalarak. Bebeğe bakıcı tuttum o dönem. eve bi ev arkadaşı buldum o kısa süre için çünkü masraflar bana ağır geliyordu. Hiç yardım edenim yoktu. Bebek emzir, gece avut, bakıcı ve ev masraflarını karşıla, ev arkadaşınla iyi geçin, (dostum gibi oldu) .. bir de üstüne hakaret işit. Geldiğinde bana ayrılacağını, evden pay da vermek istemediğini, bunun için elinden gelen her şeyi yapacağını, bebeği de benden alacağını söyledi. Ben bi sürü şahit bulurum, seninse ailenden kimsenin ayağı basmadı buraya, dedi. Ne asil bir aileden geliyormuşum, ne de malım mülküm varmış. Zaten ben iyi bir insan olsaymışım babam evime gelirmiş. Mont aldım kendime kış için. Kırmızı, çok dikkat çeker diye açtı ağzını yumdu gözünü. 1 hafta sonra izni bitecek ve tekrar Amerika ya gidecek 6 ay için. O dönemde biriktirebildiğim kadar biriktirip bi avukat tutmayı düşünüyorum. Bu evin kredisi hala devam ediyor. Ama ben sadece hakkım olanı istiyorum. Evdeki eşyayı bile para karşılığı veririm dedi. Ama yarısının bana ait olması gerektiğini biliyorum. Ben 9 aylık hamileykn de, 2 haftalık lohusayken de çalışıyordum. O dere3ce bıktım ki çevremden baskı görmekten, ben çalışırım, yeter ki kimse laf etmesin derdim hep. Şimdi ise 27 yaşındayım ve çok yıprandım. Kızımı da vermek istemiyorum. Evin yarısını alıp, kızımla yeni bir hayat kurmak ve yarım kalan okulumu bitirmek istiyorum. Ailemin yanına dönmeyi ise asla istemiyorum. Eve aile konutu şerhi koydurmayı düşündüm annesine falan devretmesin diye, ama mahkeme kararıyla koydurabileceğimi söylediler. Ne yapmalıyım? Yerimde olsanız ne yapardınız?

O cok bılmıs kocan cocugun belırlı durumla dısında sadece anneye verılecegını kendınıde yırtsa evlılıkten sonra edınılen malın yarısının senın oldugunu bılmıyomu bence baroya gıt avukata para verme hemen serh koydur evın uzerıne
esınlede 6 ay ayrı kaldıgınızı 2 sahıtle ıspatlarsan tek celsede bosanırsın
korkma canım bence hakaret ıceren maılı sılme ıspatlıyabılıyosan ıhanetlerıde belgelendırmeye calıs (ınternet konusmaları vs) guzel bı tazmınat ve nafakada alırsın

güçlü durup okulunu bitirmelisin, çocuğun olduğu için nafaka da alırsın, bütün herşey boşandığınızda ortak paylaşılacak zaten, bunların allahtan korkusu kalmamış yazık :(

Allah kocan olacak adama akıl fikir vicdan versin diyecem de..
Babana ne demeli?...
Bu nasıl kindir arkadaş.
Eşinde sahipsiz buldu seni istediğigibi at oynatıyor.
Arkadaşın dediği gibi baroya git canım, işlemlere başla.
Burada da avukat arkadaşlar var yardımcı olurlar.
Bu saatten sonra sana o babada, o kocada gerekmez.
Sen kendi başına ayakta duracak bir kadınsın canım.
Kendinede, bebeğinede yetersin evelallah.

Merhaba arkadaşlar,
Eşimi çok severek evlenmedim açıkçası. Daha çok, ailemden bir kaçıştı onunla evlenmek. Baba evinde yaşadığım sıkıntılara dayanamadım ve üniversite henüz bitmeden eşimle evlendim. Alttan derslerim de vardı. Ümitliydim yine de. Çok çalıştım. Ev içinde de, dışarda da çalıştım. Sonra hamile kaldım ve okulu dondurdum. Bebeğim dünyaya geldi. O benim hayatta en büyük desteğim, en büyük yaşama sebebim. Eşimle bir sürü şey yaşadık bu dönemde. İnternet üzerinden ihanetler, zaman zaman şiddet vs... Ama baba evine dönmeyi asla düşünmedim. Çünkü orda çok daha beterlerini gördüm. Kendi soyismini taşıdığım sürece onun lafından dışarı çıkmamam gerektiğini iddia ederdi babam. Eşimi sevmesine rağmen, evden telli duvaklı çıkmama rağmen, babam evlendikten sonra bi gün bile gelmedi evime. Annemi de göndermedi. Hep bayramda seyranda ben gittim. O atalık görevini yapmasa da ben evlat olarak görevimi yapmalıyım diye düşündüm hep. Kalabalık aile, geçim derdi, iş stresi psikolojisini bozmuş olabilirdi. Öyle düşünüyordum ve her fırsatta gidip elini öptüm. Bazwn verdi, bazen vermedi elini.Onun istediğinden başka biriyle evlenmemi hazmedemedi. Ev aldım gelmedi, doğumumda bile ailemden kimse yoktu. Uzak diye bahane etti eşim arayınca da. Hiç dert etmedim bebeğim birkaç aylık olunca onu alıp ben götürdüm.

Sonra eşim Amerika ya gitti bi süre için. O dönemde ondan çok soğudum. 6 ay sonra geldi ve yaklaşmak istedi elbette. Bense sanki bir yabancı imiş gibi kaçıyordum ondan. Zaten ordayken iki kere bana hakaret içeren mailler atmıştı. Çok ağır konuşur sinirlendiğinde. Boşanmak itediğini bile söylemişti. Ben ise o yokken hem çalıştım hem eve hem bebeğe baktım evde tek başıma kalarak. Bebeğe bakıcı tuttum o dönem. eve bi ev arkadaşı buldum o kısa süre için çünkü masraflar bana ağır geliyordu. Hiç yardım edenim yoktu. Bebek emzir, gece avut, bakıcı ve ev masraflarını karşıla, ev arkadaşınla iyi geçin, (dostum gibi oldu) .. bir de üstüne hakaret işit. Geldiğinde bana ayrılacağını, evden pay da vermek istemediğini, bunun için elinden gelen her şeyi yapacağını, bebeği de benden alacağını söyledi. Ben bi sürü şahit bulurum, seninse ailenden kimsenin ayağı basmadı buraya, dedi. Ne asil bir aileden geliyormuşum, ne de malım mülküm varmış. Zaten ben iyi bir insan olsaymışım babam evime gelirmiş. Mont aldım kendime kış için. Kırmızı, çok dikkat çeker diye açtı ağzını yumdu gözünü. 1 hafta sonra izni bitecek ve tekrar Amerika ya gidecek 6 ay için. O dönemde biriktirebildiğim kadar biriktirip bi avukat tutmayı düşünüyorum. Bu evin kredisi hala devam ediyor. Ama ben sadece hakkım olanı istiyorum. Evdeki eşyayı bile para karşılığı veririm dedi. Ama yarısının bana ait olması gerektiğini biliyorum. Ben 9 aylık hamileykn de, 2 haftalık lohusayken de çalışıyordum. O dere3ce bıktım ki çevremden baskı görmekten, ben çalışırım, yeter ki kimse laf etmesin derdim hep. Şimdi ise 27 yaşındayım ve çok yıprandım. Kızımı da vermek istemiyorum. Evin yarısını alıp, kızımla yeni bir hayat kurmak ve yarım kalan okulumu bitirmek istiyorum. Ailemin yanına dönmeyi ise asla istemiyorum. Eve aile konutu şerhi koydurmayı düşündüm annesine falan devretmesin diye, ama mahkeme kararıyla koydurabileceğimi söylediler. Ne yapmalıyım? Yerimde olsanız ne yapardınız?

Allah çocuğunuzu size bağışlasın öncelikle.
Çok zor bir süreçten geçmişsiniz ve eşiniz sizi ve yavrusunu
bırakıp yurt dışına gittiği yetmiyormuş gibi bir de üstüne boşanacağım diyor.
Belli ki orada başkasını bulmuş bile.
Şu saatten sonra sizin yapacağınız eve şerh koydurmak,
Kaldı ki evli iken sahip olunan bütün mallar boşanırken yarı yarıya paylaştırılır.
Çocuk ise kesinlikle sizde kalır , yurt dışında olan bir babaya, üstelik de çocuğuna
babalık yapmamış bir babaya velayetin verileceğini sanmıyorum.

Sizi mücadelenizden dolayı kutluyorum.
Anne baba evine de dönmek zorunda değilsiniz.
Nasıl ki bu zamana kadar anne baba, eş olmadan o çocuğu büyüttüyseniz
bundan sonra da aynısını yapabilirsiniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

arkadaşım sabrın ve cesaretin için kutlarım seni...
ama yazıda kopukluklar var... o nedenle net yorum yapamadım..
öncelikle eşin sana internet üzerinden ihanet etmişken seni 6 ay yalnız bırakmışken hemde çocğunla ayrıca sen o evi tek geçindirirken !!!!
ne oluyorda sana hakaret dolu mailler atıyor ?????????????????????
yani aranızda ne geçti sana neden boşanmak istediğini söylüyor amaç ne sebep ne anlayamadım bnu?
ayrıca o amerakadayken sana hiç maddi destekte bulunumadımı ??

Arkadaşlar hepinize ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Eşim anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyor beni. Bebeğe nafaka ve 10 000 TL verip evliliği sonlandırma niyetinde. Bense ayrılmak istediğimi, ancak bu şartları kabul etmediğimi, hakkım olan neyse onu istediğimi söyledim. Onun maddi durumu çok iyi. Ailesinin de öyle. Ayrıca kendi kuşağındaki tek evlat ve her şey sonunda onun olacak. Maaşı da çok iyi. Aslında bu evin yarısına onun ihtiyacı bile yok. Oysa ben okuluma devam ederken maddi sıkıntı çekmemek için bile bu paraya ihtiyaç duyuyorum. O nedenle hakkımdan feragat etmeyeceğimi söyledim. O ise bu durumda işi yokşa süreceğini, ancak kendi şartları kabul edilirse boşanacağını söyledi. Elimde bir mail var içeriğinde bana ettiği hakaretler bulunan. Aslında bilgisayarımda ne olur ne olmaz diyerek kayıtlı tuttuğum bir şeyler daha vardı ama ben yokken format atmış hepsi gitti.

Arkadaşlar hepinize ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Eşim anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyor beni. Bebeğe nafaka ve 10 000 TL verip evliliği sonlandırma niyetinde. Bense ayrılmak istediğimi, ancak bu şartları kabul etmediğimi, hakkım olan neyse onu istediğimi söyledim. Onun maddi durumu çok iyi. Ailesinin de öyle. Ayrıca kendi kuşağındaki tek evlat ve her şey sonunda onun olacak. Maaşı da çok iyi. Aslında bu evin yarısına onun ihtiyacı bile yok. Oysa ben okuluma devam ederken maddi sıkıntı çekmemek için bile bu paraya ihtiyaç duyuyorum. O nedenle hakkımdan feragat etmeyeceğimi söyledim. O ise bu durumda işi yokşa süreceğini, ancak kendi şartları kabul edilirse boşanacağını söyledi. Elimde bir mail var içeriğinde bana ettiği hakaretler bulunan. Aslında bilgisayarımda ne olur ne olmaz diyerek kayıtlı tuttuğum bir şeyler daha vardı ama ben yokken format atmış hepsi gitti.

Kesinlikle anlaşmalı boşanmaya yanaşmayın derim ben.
Eşit haklar ne ise o şekilde paylaşılsın.
Hem çocuğu ,eşi bırak yurt dışına git , hem de oraya gidince hakaret et üstüne de boşanmak istiyorum de.
Yok öyle . Elinizden geleni ardınıza koymayın .

Ayrıca Format atılan pcdeki bütün belgeler usta bir data recovery'nin sayesinde kurtarılabilir.
Hatta bunun için programlar bile var. Nette araştırırsanız görürsünüz.
Easy Drive Data Recovery programı bunlardan bir tanesi.

Son düzenleme:
arkadaşım sabrın ve cesaretin için kutlarım seni...
ama yazıda kopukluklar var... o nedenle net yorum yapamadım..
öncelikle eşin sana internet üzerinden ihanet etmişken seni 6 ay yalnız bırakmışken hemde çocğunla ayrıca sen o evi tek geçindirirken !!!!
ne oluyorda sana hakaret dolu mailler atıyor ?????????????????????
yani aranızda ne geçti sana neden boşanmak istediğini söylüyor amaç ne sebep ne anlayamadım bnu?
ayrıca o amerakadayken sana hiç maddi destekte bulunumadımı ?

İnternet üzerinden görüşmeler uzun zamandır var. Her seferinde söz verir ve tekrarlamayacağını söylerdi. Sadece arkadaşız derdi bazen ama ben hamileyken bunlardan biri bana ulaştı ve aralarındaki yazışmaları gönderdi. Arkadaşça olmadığını o zaman gördüm. İnsan inanmak istediğine ve ihtiyacı olana inanıyor. Benim evliliğimin kurtarılabileceğine ve devam edebileceğine inanmaya ihtiyacım vardı.

Maillere gelince.. Eşim çabuk sinirlenir ve sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymaz. Bunun yanında, son zamanlarda çok daha uç tepkiler vermeye başlamıştı. Her konuda sözü ayrılığa getiriyordu. Mailler de incir çekirdeğini doldurmaan sebeplerden olan şeyler.

Aramızda ne geçti ? Hiç bir şey. Somut hiç bir şey yok. O gitti ben eve baktım. Şu an düşündüm ve bana ayrılmak istediğini ifade eden maili hatırlamadım bile. O kadar önemsiz demek ki. Taraflar en küçük şeyden ayrılmaktan bahsediyosa o evlilik bitmiş demek oluyormuş zaten.

Yokluğunda para göndermedi. Ev kredisine yatırdı. Ben de destek olmak adına para istemedim ondan. Zaten maaşının da kalanı orda ona zor etiyordu çünkü krediyi yüksek tutmuştuk çabuk bitsin diye. O nedenle gönderecek durumu da yoktu.

İstanbul'da mı oturuyorsun?.. eşin seni sahipsiz bulunca istediği gibi davranma hakkını bulmuş kendinde. Ne demek sen iyi bir insan olsaydın ailen evine gelirdi. ne ilgisi var bunla. iyi veya kötü sen onun eşisin. bence de eve hemen şerh koydur. eğer tek başına yapabiliyorsan..

Ben avukatım evlilik-boşanma davalarına da bakıyorum,fakat şuan çalışmıyorum evlenip başka şehire gideceğim için..

Bebeğinizin velayeti kesinlikle sizde kalacaktır ve eşiniz nafaka verme mecburiyetindedir.

Sizi tebrik ediyorum,en doğru kararı vermişsiniz. Elinizdeki kayıtları lütfen kaybetmeyin.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm yaşadıklarına..

Benim annemle babamda boşanıyor. Bizim de evimizin kredi borcu var hala ama annem tapu şerhi koydurdu. Biz avukat tuttuk o halletti şerh koydurma işini.

Bu arada çalışıyorsan, sigortan varsa veya üzerinde herhangi bir mal bulunuyorsa barodan ücretsiz avukat vermiyorlar haberin olsun. Git iyi bir avukat bul, biraz yardımcı olmasını söyle. Biz peşin ödemiştik ve yarı yarıya indirim yaptı avukat.

Hayırlısı olsun hakkında.
Allah o kocanı nasıl biliyorsa öyle yapsın.

of kimsede hiçbi manevi değer mi kalmamış yoksa hayatmı bu kadar bozulmuş anlamadımki ben bişey bu dünyadan herşey boş yalan dolan evlilikler sevgiler ne kadar kötü bi durumda kadınlar ne olacak halimiz hep erkeklermi haklı bu hayatta bizim hiçbirşeye hakkımız yokmu ellerini şıklatıyolar gel diyolar gidiyoruz git diyolar gidiyoruz hayat onlar için tozpembe sorumluluk sahibi olmayanları evlendirmesin aileleri belki bu durum biraz düzelir böylece allah ıslah etsin tüm hepimizi akıl fikir versin zor durumda olanlardan rahmetini merhametini esirgemesin inşallah

Allah yardımcın olsun. ne kadar sürerse sürsün anlaşmalı boşanma, onun işini kolaylaştırma. evi tamamen sana versin. sen kendi başına tek bir nafakayla nasıl bakacaksın çocuğa. o onunda çocuğu ve kalacağı yerden sorumlu.
bence hemen avukata git ve ne gerekiyorsa yaptır. hemen para isteyecek değil. dava sırasında ya sonuçlanınca ödersin.

Allah yardımcın olsun. ne kadar sürerse sürsün anlaşmalı boşanma, onun işini kolaylaştırma. evi tamamen sana versin. sen kendi başına tek bir nafakayla nasıl bakacaksın çocuğa. o onunda çocuğu ve kalacağı yerden sorumlu.
bence hemen avukata git ve ne gerekiyorsa yaptır. hemen para isteyecek değil. dava sırasında ya sonuçlanınca ödersin.

Canım haklısın. Ben de birkaç seçenek sundum kendisine. İhtiyacım olmasa senden gelecek kuruşa bile tenezzül etmem ama maalesef durum bu ve ben ömür boyu senin de çocuğuna bakacaksam onun hakkını almak adına da olsa yanına bırakmam hiç bir şeyi dedim. Evi tamamen verirse bebeğe de kendime de nafaka istemeyeceğim. Bu ilk teklifim. Çünkü diğer türlü kendisi bebeğe mahkemenin bağlayacağı muhtemelen az miktarda bir nafakayı ödeyecek ve ben kira vermek zorunda kalacağım için hem onnu cebinden o para çkmış olacak hem ben sonunda -elde var sıfır- olacağım. Evi verirsen kiradan kurtulursam, gerisini Allah sağlık verdiği sürece ben hallederim dedim. Sen de aylık ödeme yapmazsın dedim, razı olmadı. O halde evin yarısını verirsin, bebeğe alabileceğim kadar nafaka alırım, okul bitene dek işi bırakırım, o paranın tükenmesini göze alarak okulu tamamlar sonra işime başlayınca (bölümüm ingilizce öğretmenliği) her şeye sıfırdan başlarım diye düşündüm. Ona da yanaşmadı. Şu anda en büyük hedefim okulumun bitmesi. O dönem çalışmak istemiyorum. Bu nedenle maddi sorunum olmamalı ama kendisi iki seçeneği de kabul etmedi. 10 000 tl veririş sadece bir ev tutayım diye, bir de bebeğe ayda 250 tl kadar gönderirim başkasını yapmam diyor. Bu kadın ruhumla erkek bedeninde olsaydım, ben bile senden daha erkekçe davranırdım dedim

Evin kredısını sız oduyorsunuz anladıgım kadarıyla ,
Elınızde dekont vesaıre evrak yok mu ?

Canım haklısın. Ben de birkaç seçenek sundum kendisine. İhtiyacım olmasa senden gelecek kuruşa bile tenezzül etmem ama maalesef durum bu ve ben ömür boyu senin de çocuğuna bakacaksam onun hakkını almak adına da olsa yanına bırakmam hiç bir şeyi dedim. Evi tamamen verirse bebeğe de kendime de nafaka istemeyeceğim. Bu ilk teklifim. Çünkü diğer türlü kendisi bebeğe mahkemenin bağlayacağı muhtemelen az miktarda bir nafakayı ödeyecek ve ben kira vermek zorunda kalacağım için hem onnu cebinden o para çkmış olacak hem ben sonunda -elde var sıfır- olacağım. Evi verirsen kiradan kurtulursam, gerisini Allah sağlık verdiği sürece ben hallederim dedim. Sen de aylık ödeme yapmazsın dedim, razı olmadı. O halde evin yarısını verirsin, bebeğe alabileceğim kadar nafaka alırım, okul bitene dek işi bırakırım, o paranın tükenmesini göze alarak okulu tamamlar sonra işime başlayınca (bölümüm ingilizce öğretmenliği) her şeye sıfırdan başlarım diye düşündüm. Ona da yanaşmadı. Şu anda en büyük hedefim okulumun bitmesi. O dönem çalışmak istemiyorum. Bu nedenle maddi sorunum olmamalı ama kendisi iki seçeneği de kabul etmedi. 10 000 tl veririş sadece bir ev tutayım diye, bir de bebeğe ayda 250 tl kadar gönderirim başkasını yapmam diyor. Bu kadın ruhumla erkek bedeninde olsaydım, ben bile senden daha erkekçe davranırdım dedim

Mert bı kadınsınız Allah yolunuzu acık etsın ,

En büyük suçu babanızda buldum. Bu nasıl bir baba, sizi sahipsiz bırakmış resmen. Allah yolunuzu açık etsin. Dik duruşunuzu bozmayın ve mutlu olun.

Back