boşanıyorum...nasıl dayanılır ki...

bir daha şiddet gömicem diye sevin ailen yanında destek diye sevin işim var diye sevin sağlıklısın ona sevin üzülmenin anlamı yok olmamış bitmiş işte herkesin basına geliyor tek sen misin çoook var senin gibiler ..garantisi var mı dünyanın da evlilikleirn olsun..
ayrıca boşa gitsin sen dövülmek için mi doğdun aklını kullan biraz da yeni hayatına merhaba de ..belki de cok iyi bir insanlar evlenicek ve cok mutlu olacaksın bundan sonra güzel şeyler düşün..

kusura bakma ama dayak cok adice bir şey döven erkek insan değil yaratık..yaratıkla mı yasayacaktın yani..

Evet cnm tum soyledıklerıne katılıyorum dersımızı aldık, hayat yolumuza kaldıgımız yerden devam edıyoruz...durumlarımız benzesıyor, ben de pıslıgın 1ıne dusmustum okumussundur belkı 3 aydır ayrıyız hala teblıgatı gondermedı ben gonderecekmısım davada o one gecsın ve bosanmayı kadın ıstedıgınde surec daha hızlı işlesın dıye...Allahından bulsun inş. lanet olasıca haın, sınsı, duygusuz, zalım herif....

Bunların buyuk cogunlugu istısnalar harıcınde aynı b...un soyu..genetık kodları hatalı...kadınları ılıklerıne kdr somurup kanlarını ıcmeyı kendılerıne gorev bellemısler...cogu bencıl, sorumluluktan kacıyor, dısarıdan en duzgun gozukenı bıle bıraz yakından tanıyınca sapır sapır dokuluyor, hersey elde edınceye kdr, sonrasında gercek yuzlerı ort. cıkıverıyor, verdıklerı bırcok sozu tutmuyor, cogunun evlendıkten sonra dusuncelerı, bızlere, evlılıge bakıs acıları hatta hobileri&ılgı alanları 1den degıseverıyor, gozlerınde 1den gardımız alasagı oluverıyor, bızlerı begenmeyıp gozlerı dısarıya, baska evlılık&kadınlara kaymaya baslayıverıyor; yıne onlara gore hayat ve içindeki ona daır her sey son derece basıt, 1cok sey sey an meselesi ..dolayısıyla da en ufak zorda kacmayı kar sayıyorlar ve sonra da durum aynen türküdekı gıbı oluyor ; 'el oglu degıl mı sevdı de kacıverdı' yıne olan bız kadınlara oluyor; onlara karı&kız mı yok, bız ellerının kiıriyiz nasılsa..,dig. yandan 1 tek annelerı onlar ıcın vazgecılmez, bırıcık ve kutsaldır; karı onlara her zaman&koşulda bulunur, bızler her daim el kızlarıyızdır...cogu sevse bıle sevgısını gostermeyı acizlik sayıyor, karısını neredeyse edınılmıs mal gorup ılgı&sevgı gostermıyor, karı kısmı sımartılmamalı yoksa tepene cıkar, bunları ezıp sındırmelı, kısılıklerını donusturup kendı kafa yapımıza&cıkarlarımıza hızmet edecek sekılde yontmalı dıyor, cogu kendını&aıle yapısını, karsısındakını&aıle yapısını, evlılıkten,evlenecegı kadından, hayattan beklentılerını bılmeden, evliliğe gercekte hazır olmadan, oylesıne 1 heves, cevresınden ozenıp, yasım da geldı, en baştan yürümezse bosanıverırım nasılsa deyıp evlenmış olmak ıcın evlenıyor...cogu hıc 1 ortamda karısını, cocuklarını cok da fazla sahıplenmıyor, korumuyor, kollamıyor...cogunun karakter zaafıyetı var, dış dunyadan gelen mudahalelerden (aılesı, arkadasları) cok kolay etkılenıyorlar, ahlakı degerlerı gayet dusuk, akılları belden asagıya gıdıyor sdc, dugusuzluk, sevgısızlık, guvenılmezlık, sınsılık, entrıkacılık, yalancılık ne ararsan mevcut bunlarda, yani; gordugum kadayıyla bu devırde gercekten adam gıbı adama ve ıyı&saglam 1 evlılıge rastlamak cok zor galiba, hıc 1 sey&kımse dısarıdan gorundugu gıbı degıl... ne demeli işine karısılmaz tabii ama Allah bunları sankı bız kadınların nefsını terbıye etmek ıcın ozenerek ve kasdi olarak boyle yaratıyor, cok ılgınç...bundan sonra Rabbım ıyılerıne dusursun ınş. bız bunları haketmemıstık....

Yıne de begendıgım soyle 1 soz var sızlerle paylasmak ıstedım..

'Allah, der ki; Kimi benden çok seversen onu senden alırım... Ve ekler; O'nsuz yaşayamam deme, seni O'nsuz da yaşatırım... Ve mevsimler geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın Yar bile bir gün el olur.. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya işte.. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın. '[/QUOTE]

Son düzenleme:

Tam bir tramva. Mutlaka hayatına bir yön ciziyorsun ama tam anlamıyla bitmiyor. Cünkü kocaman bir sürec. Tüm düzenin değişiyor ama hayatındaki dinamikler aynı. Aile, eş dost arkadaşlar gibi.

Zor dance cok zor. Özellikle de ihanet, siddet gibi nedenlerle biten evliliklerin arkasından yas tutmak. Her zaman neden sorusu oluyor icinde.

hiççç üzülme diycem ama için içini yiycek biliyorum...kolay değil onca hayal bi anda çöpe gidiyor..ama her bitiş bir başlangıctır..benim ablam da boşandı ...neler yasadı neler...ama sonra ne oldu onu cok seven değer verin birisiyle karsılaştı ve tekrar evlendi...şimdi her gün şükrediyo ondan boşandığı için....

SEN DE ÇOK GÜÇLÜ BIR KADINSIN ÖNCE BUNUN FARKINA VAR OLUR MU? Şiddet varsa zaten o evliliğin sonu gelmiştir..yapman gerekeni yapıyorsun şu anda..Zira şiddete göz yumman kendine saygini da kaybettirirdi sana..umarım çok mutlu olursun canım..

nasreddin hoca misali bana damdan düşeni getir. Ben sizin düştüğünüz damdan iki kez düştüm. İki kez evlendim ve ayrıldım. Birinci evliliğim 8 ay sürdü. İkinci evliliğim 1,5 sene... nedenlerine değinmeyeceğim çünkü bu bla bla dert anlatmaktan öteye geçmez. Bundan sonra neler yapabilirsiniz? Bunun üzerine naçizane fikirlerimi söylemek isterim. Çünkü şöyle ya da böyle geçecek bu süreç. Bundan sonra sizin de düşünmeniz gereken tek şey bu zamanı atlatırken nasıl en az zararla kurtulabilirsiniz?

1 - yabancı müzik dinleyin. Asla sizi düşünmeye itecek ya da eşinizi anımsatmaya neden olacak programları izlemeyin, müzikleri dinlemeyin
2 - Kitap okuyun..Sürükleyici romanları tercih edin.
3 - Asla kendinizi evinize kapatmayın.
4 - Eğer yazmıyorsanız yazmaya başlayın. Günlük tutun mesela. Günlüğünüz, bunları bunları yaşadım şeklinde olmasın. Duygularınızı döktüğünüz bir yazı olsun sadece. ne hissediyorsunuz? Öfkelerinizi, kırgınlıklarınızı, umutlarınızı ve umutsuzluklarınızı paylaşın o defterle.
5 - Ağlayın. :) Ağlamaktan kaçınmayın.
6 - Psikoloğa gidin.Mutlaka ama mutlaka destek alın.

Hislerinizin ne kadar darmadağın olduğunu biliyorum. Biten şey sadece evliliğiniz değil geleceğe dair umutlarınız ve hayalleriniz. Yani siz böyle hissediyorsunuz. Bunun böyle olmadığını zamanla anlayacaksınız. Allah biz kullarına "unutma" gibi bir his vermiş. Bizim için büyük lütûf. Hiç bir acıyı isteseniz de sonsuz dek yaşamanız mümkün değildir. Unutmayın..Bu dünyada insanların size verdiği değer sizin kendinize verdiğiniz değer ile doğru orantılıdır.

Sevgilerimle,

arkadaşlar nedendir bilmiyorum ama 2 gündür kendimi çok iyi hissediyorum... bilenler söylesin neden?????

arkadaşlar nedendir bilmiyorum ama 2 gündür kendimi çok iyi hissediyorum... bilenler söylesin neden?????

Bunlar devinim bayram. Bugün iyi hissedersin, yarın kuaförden cıkmaz kendini afrodit zannedersin ertesi gün salya sümük ağlarsın. Hepsi gececek ve hersey rayına oturacak.

Bunlar devinim bayram. Bugün iyi hissedersin, yarın kuaförden cıkmaz kendini afrodit zannedersin ertesi gün salya sümük ağlarsın. Hepsi gececek ve hersey rayına oturacak.

kesinlikle katılıyorum. Bir süre böyle dengesizlikler hissetmeniz çok normal. eLmayRa'nın söylediği gibi hepsi geçecek ve rayına oturacak. Bir sabah uyanıp herşeyin yoluna girdiğini görmeyeceksiniz. Zaman tanıyın kendinize...Hislerinizi sorgulamayın. :)

evt biçok iyi biçok kötüyüm. allaha dua ediyorum. kolay atlatayım diye... bu arada eşim benim hukuki haklarımın çok fazla tuttuğunu söylemiş avukatıma. ben bu parayı bulamam demiş. bana swürekli boşanalım boşanalım derken bunları düşünemedi galiba...

hukuki hak ne demek, mal paylaşımı olmıcak mı ayrıca paramı gerekiyomuş

mal paylaşımından bahsediyorum canım. çok fazlaymış. ödeyemezmiş..

gerçekten çok üzüldüm.Bu evrede Rabbimin sabır vermesini yardımcı olmasını dilerim.okuduğum kadarıyla işiniz var çok şükür aileniz var yanınızda.çoğu kadın ailesi kabul etmeyecek diye,bir işi yok diye yıllarca zulüm çekiyorlar.bir çok kadına iş,mekan şansı verilse inanın birçok kadın boşanıcak bir nefes alabilmek için hemde.hala uyanıp kendi isteğimizle işe gidiyorsak birazda huzur duyup kahvaltımızı yapıyorsak sevdiğimiz bir dostumuzda yanımızdaysa inanın diğer kendi dünyasında hapis kalmış kadınlardan çok şanslıyız.sizinde o gücü içinizde bulucağınız gün elbetteki gelicek.tekrar sabır dilerim..

bu gibi durumdayken insanın gözü eşya para görmüyor ama karşısındaki insanlar çok duyarsız olduğu için ne varsa elinde almak istiyoruz onlara sinirlendiğimizden

boşanacak olsam gayette gözüm para görür, yeni bi hayata başlıcam sonuçta, üstelik bu konuda dayakta var keşke belgeli olsaydı bide tazminat alsaydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…