- 24 Mayıs 2017
- 7.494
- 14.694
- 248
- 34
- Konu Sahibi Su_perisiiii
-
Evliligini yurutemeyen kismina katilmiyorum. Evlilik araba degil tek direksiyonu yok. Birlikte yurutulebilen bisey. Bi taraf durursa ilerletmesi mumkun degil. Kendinize yuklenmeyinAltı yıllık evliliğimde hiç mutlu olamadım. Başta her şey çok güzeldi bana değer veren seven bir eşim vardı (ben öyle zannetmişim). Birden her şey tepetaklak oldu, annesi birden bire beni kıskanmaya başladı. Oğlunu doldurup üstüme salmalar hiç bitmeyen aile yüzünden kavgalar derken kendimizi evleri ayırırken bulduk. Yeni bir iş buldum ve hem maaşı hemde pozisyon olarak çok iyi. Evim arabam her şey tamam oğlumla düzenimide kurdum ailem destekçi aynı zamanda. Gel gelelim dışardan bakınca sanki yıkılmamış hatta çok daha güçlü bir şekilde ayakta duran bir kadın olarak gözüküyorum. Tek başıma kaldığım anlarda düşünüyorumda bu saydıklarımın hiç bir önemi yok benim gözümde. Evliliğini yürütebilen herkese öyle özeniyorum ki ve bu durum beceriksiz olduğumu düşündürüyor. Hayatıma bakıyorum koca bir enkaz gelecekten hiç bir umudu kalmamış ve böyle çocuğuna hiç bir hayrı olamayacak bir kadın görüyorum. Bu süreci nasıl atlatırım onuda bilmiyorum. Sadece güçlü olmaya çalışıyorum.
İşte fedakarlık yapması gereken hep kadınlar oluyor ezilen yine hep kadınlar.Sizin yerinde olup bosanamayan o kdr cok insan varki belki sizde onlara keşke yerinde olsam bosansam duzenimi kursam diyecek .cok kadin var disarida mutluluk pozu veren 2 kuzenim ikiside bosanamiyor kac kere denediler .biri cesaretim yok demisti cekiyorim diyor hala cocuklar icin
Öyle düşünmeyin kimse kimsenin içini bilemez, size bakıp imrenende vardır.Altı yıllık evliliğimde hiç mutlu olamadım. Başta her şey çok güzeldi bana değer veren seven bir eşim vardı (ben öyle zannetmişim). Birden her şey tepetaklak oldu, annesi birden bire beni kıskanmaya başladı. Oğlunu doldurup üstüme salmalar hiç bitmeyen aile yüzünden kavgalar derken kendimizi evleri ayırırken bulduk. Yeni bir iş buldum ve hem maaşı hemde pozisyon olarak çok iyi. Evim arabam her şey tamam oğlumla düzenimide kurdum ailem destekçi aynı zamanda. Gel gelelim dışardan bakınca sanki yıkılmamış hatta çok daha güçlü bir şekilde ayakta duran bir kadın olarak gözüküyorum. Tek başıma kaldığım anlarda düşünüyorumda bu saydıklarımın hiç bir önemi yok benim gözümde. Evliliğini yürütebilen herkese öyle özeniyorum ki ve bu durum beceriksiz olduğumu düşündürüyor. Hayatıma bakıyorum koca bir enkaz gelecekten hiç bir umudu kalmamış ve böyle çocuğuna hiç bir hayrı olamayacak bir kadın görüyorum. Bu süreci nasıl atlatırım onuda bilmiyorum. Sadece güçlü olmaya çalışıyorum.
Biz babanla çok tartışıyorduk ve sonunda barışamıyorduk o yüzden ayrı yaşamaya karar verdik diyebilirsiniz. Üzmeyin kendinizi, sabretmek hiçbir şeyi çözmeyecekti. Hala senin dik kafalılığın yüzünden bitti diyen ve laf dinlersen olur kafasında bir adama ne kadar dayanacaktınız, bu işin sonu ya boşanma ya da sizin sizlikten çıkmanızdı. Siz birinciyi seçmişsiniz. Bence iyi de yapmışsınız. Evladınız da alışacaktır. Boşa yaşıyormuşum gibi geliyor demeyin, kavgasız baskısız boyunduruksuz yaşama şansınız olmuş. Daha ne olsun ki. Emin olun bu acı geçecek sadece zamanAslında bunu bende çok iyi biliyorum ama oğlum “neden babamla yaşamıyoruz” diyince kahroluyorum kendimi suçluyorum yine.
Aynı lafları bende duydum.Kendisi şart kabul edecek bir insan değil. Hayatımda gördüğüm en sığ düşünceli kalın kafalı insan. Bu yüzden barışma söz konusu değil. Hatta şart koşmayı bırakın ben ailesinin otoritesini kabullenip susup oturacakmışım.
Deyiverelim, ne olacak ki? Burada sadece insanları eleştirip gömmek için yokuz… Evet çok güçlü, çok şükür her şeyi tastamam. Tek yapması gereken başarısız evliliğinin sorumluluğunu tek başına almaması. Evliliğin yürümemesi konu sahibinin suçu değil ki.Eviniz,arabaniz her şeyiniz tamam..
Oglunuzla düzeniniz de tamam.
İşiniz de varmış..
Derdi olan,sığınacak kapısı olmayan bir dünya kadın var burda.
Baba evine alınmayan,kocası sokağa atan bir dunya kadın.
Ben biraz nispet yapar gibi buldum yazdıklarınızi
"çok basarilisiniz,her şeyiniz tastamam"demimizi bekliyorsunuz gibi geldi bana.
Bu durumu abartmayin derim,elinizdekilere de şükredin diyerek ayrılırım.
Eviniz,arabaniz her şeyiniz tamam..
İşiniz de varmış..
Deyiverelim, ne olacak ki? Burada sadece insanları eleştirip gömmek için yokuz… Evet çok güçlü, çok şükür her şeyi tastamam. Tek yapması gereken başarısız evliliğinin sorumluluğunu tek başına almaması. Evliliğin yürümemesi konu sahibinin suçu değil ki.
Bunu bir iş gibi bir basarizlik gibi görüyor ama..Bence yanlış bakmışsınız olaya.
Dediğiniz gibi sığınacak yeri olmayan kadınlar vs var, onlar için çok üzülüyorum bende. Ancak bir kadının maddi olarak güçlü olması, duygusal boşluğunu örtmez, yaralarını sarmaz. Boşanmak zor bir olay, ne olursa olsun bir etki bırakır insanda. Şuan konu sahibi de o etkiyi yaşıyor.
Ben de onu anlatıyorum iste..Deyiverelim, ne olacak ki? Burada sadece insanları eleştirip gömmek için yokuz… Evet çok güçlü, çok şükür her şeyi tastamam. Tek yapması gereken başarısız evliliğinin sorumluluğunu tek başına almaması. Evliliğin yürümemesi konu sahibinin suçu değil ki.
Etrafımda herkes maddi gücümün yeterli olduğu için boşanmama üzülmemem gerektiğini söylüyor. Evet maddi gücü olmayan kadınların benden çok daha fazla derdi vardır ama hayatım boyunca güzel bir aile kurmak için çabaladım inanın çok çabaladım. Sonunda bu kadar çabama rağmen yine ben mutsuz oldum tek üzüldüğüm bu aslında yoksa boşandığım için zerre mutsuz değilim.Bunu bir iş gibi bir basarizlik gibi görüyor ama..
Duygusal bir zarardan öte basarasizlik olarak niteliyor.
Yani evlilik onun için sanki profilinde ,cv'sinde olması gereken bir ayrıntı gibi.
Üzüntüsü boşanmak değil,başarısız olmak.
Ben bu şekilde hisettim.
Zaten annesi tarafından doldurulma olayi da sadece yeterli bir etmen değil.
Eğer adam karısını sevmiş olsa idi : "Benim yuvam,benim karım,benim ailem" diyerek annesi ile eşinin arasını dengelerdi.
Onun da gidesi varmış..
Suyum var,buyum var deyince,fazlaca ayrıntı verince açıkçası biraz da itici geldi bana.
tam üstüne basmışsınız maddi gücümden dolayı sanki üzülmem çevrem tarafından yadırganıyor veya eski eşim için üzüldüğümü düşünüyorlar. Aslında tek üzüldüğüm giden yıllarım ve verdiğim emeğin karşılık bulmaması.Bence yanlış bakmışsınız olaya.
Dediğiniz gibi sığınacak yeri olmayan kadınlar vs var, onlar için çok üzülüyorum bende. Ancak bir kadının maddi olarak güçlü olması, duygusal boşluğunu örtmez, yaralarını sarmaz. Boşanmak zor bir olay, ne olursa olsun bir etki bırakır insanda. Şuan konu sahibi de o etkiyi yaşıyor.
Başarısızlık sadece işte olmaz. Bir insan hayatın her alanında başarısız hissedebilir. Bu evliliği iş gibi gördüğü anlamına gelmiyor.Bunu bir iş gibi bir basarizlik gibi görüyor ama..
Duygusal bir zarardan öte basarasizlik olarak niteliyor.
Yani evlilik onun için sanki profilinde ,cv'sinde olması gereken bir ayrıntı gibi.
Üzüntüsü boşanmak değil,başarısız olmak.
Ben bu şekilde hisettim.
Zaten annesi tarafından doldurulma olayi da sadece yeterli bir etmen değil.
Eğer adam karısını sevmiş olsa idi : "Benim yuvam,benim karım,benim ailem" diyerek annesi ile eşinin arasını dengelerdi.
Onun da gidesi varmış..
Suyum var,buyum var deyince,fazlaca ayrıntı verince açıkçası biraz da itici geldi bana.
Kimse sorun var demedi ki..Evliliği CV detayı olarak gördüğünü düşündürecek bir durum da yok ortada.
Bu defa olmamış, ben kadında bir sorun göremedim.
Boşanıyor olman seni yenilmiş ya da başarısız yapmaz. Güzel günler diliyorum çocuğunla.Altı yıllık evliliğimde hiç mutlu olamadım. Başta her şey çok güzeldi bana değer veren seven bir eşim vardı (ben öyle zannetmişim). Birden her şey tepetaklak oldu, annesi birden bire beni kıskanmaya başladı. Oğlunu doldurup üstüme salmalar hiç bitmeyen aile yüzünden kavgalar derken kendimizi evleri ayırırken bulduk. Yeni bir iş buldum ve hem maaşı hemde pozisyon olarak çok iyi. Evim arabam her şey tamam oğlumla düzenimide kurdum ailem destekçi aynı zamanda. Gel gelelim dışardan bakınca sanki yıkılmamış hatta çok daha güçlü bir şekilde ayakta duran bir kadın olarak gözüküyorum. Tek başıma kaldığım anlarda düşünüyorumda bu saydıklarımın hiç bir önemi yok benim gözümde. Evliliğini yürütebilen herkese öyle özeniyorum ki ve bu durum beceriksiz olduğumu düşündürüyor. Hayatıma bakıyorum koca bir enkaz gelecekten hiç bir umudu kalmamış ve böyle çocuğuna hiç bir hayrı olamayacak bir kadın görüyorum. Bu süreci nasıl atlatırım onuda bilmiyorum. Sadece güçlü olmaya çalışıyorum.
üzülen bir insana daha kötülerinin örneklerini vermek biraz gereksiz olmuyor mu?Eviniz,arabaniz her şeyiniz tamam..
İşiniz de varmış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?