Boşanıyorum galiba

MS SMILE

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
86
139
23
36
Arkadaşlar selam,
10 yıllık evliliğim 6 yasında bir kızım var. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Ne olduysa 3 yıl önce onun işten çıkarılması ile oldu. Yaklaşık 1,5 yıl iş bulamadı ve bu durum onu çok etkiledi. Ben de çalışan bir kadınım. iyi kazanıyorum. Bu sürecte evin maddi anlamda yönetimi tamamen bana geçti. Eşim iş buluncada baktımki herşeyi ben üstlendiğimde hiç borcumuz olmuyor hatta kenara bile atabiliyoruz. O ara ara idda vs oynardı ve yüksek meblalar yatırdı.bu nedenle kenara atamaz genelde de borçu olurduk. İş bulduktan sonra da benim tercihimle ev idaresini bana bıraktı o da ara ara bana para veriyordu. Bu zmana kadar böyle iadre ettik. Ama son 1,5 yıl içinde çok farklı birine dönüştü. Konuşmuyor hiçbirşey anlatmıyor sürekli düşünen biri halinr geldi. Gecen hafta patladı.benim yaptıklarımı kaldırmadığını ben ona köpek muamlesi yaptığımı,ondan daha çok kazanıyorum diye onu ezdiğimi ona değer vermediğimi bu sebeplede benden boşanmak istediğini söyledi ve annesinin evine gitti. Defalarca msj attım barışalım dedim seviyorum dedim. Ama dediği tek şey ben kendimi toparlamak istiyorum eskisi gibi olmak istiyorum ve bunu senle yapamıyorum.benim ona karşı birşey hissetmediğimi düşünüyor ve beni herkesten kıskanmaya başladı. Eşim dünya iyisi bir insan ve ben seviyorum onunda sevdiğine eminin. Ama bir inat tutturdu istenmediğim değer görmediğim yerde durmak istemiyorum diye. Önümüzdeki hafta mahkeme açacakmış ne yapacağım ben çok üzgünüm.

Güncelleme
Hanımlar bir buçuk ayı geçti. İlk hafta kendimi çok yalnız hissediyordum. Sürekli aradım onu mesaj attım, kendimi tutamadım. Hataların hepsinin bana yansıtılmasından çok rahatsızlık duydum belkide bundan aradım bilemiyorum.Birkaç kez sesim kötü gidiyor diye yanıma geldi. Oturduk sakince konuştuk ve gitti. Ama hala çok net. Benim onu sürekli aşağıladımdan ona değer vermediğimden bahsediyor hayatına bensiz devam edip toparlanacakmış. Bugun kızımın okul kaydı için tekrar konuşmak zorunda kaldık. Ee malum konuya bağlandı tabi görüşme. Bana bir video gönderdi. Videoda 2 yıl önce yaptığım bir iş seyahatinden. Yanımda yakın bir arkadaşımda var erkek.Evli ailece çok sık görüşürüz. Karısıda çok yakın arkadasım.
Kendisini çok severim ve hep keşke böyle bir kardeşim olsa derim. Neyse videoda yemekteyiz kalabalık ortam alkolde var masada. Biz de video çekmiştik hatta eşime de göndermiştim videoyu. 2 yıl önceki video için bak yanında oturuyor, kolınu sana dayıyor ama sen rahatsız olmuyorsun üstüne bana sürekli ben bu cocuğu çok seviyorum diyorsun dedi insan kocasına nasıl söyleyebilirmiş başka bir erkeği sevdiğini. Biz tartışmadan yakşalık 10 gün önce o arkadasımın doğum günü vardı bir hediye alıp evlerine gittik hep birlikte burdada sorun yoktu. Bir hafta sonra biz kayınvalide ile yazlığa gidecektik önceden uçak biletlerini almıştık. Yazlıkta olacağım tarih onun doğum gününe geliyordu. Şimdi bana sen arkadaşınının bile doğum günü için heyecanlanıyorsun ama benim doğum gunumde yanımda değildin hep mutlu anlarında o var bana değer vermiyorsun diyor. Takmış herşeyi bütün herşeyin sorumlusu benmişim gibi davranıyor.
Bana daha önle senle yapamıyorum ben de senin gibi hayatımı yaşayacağım demişti. Ama annesinden duyduğum kadarı ile oldukça kötü hissediyor ve konumdan bakıyorum evden işe işten eve.
Bu hafta protokol hazırlatıp bana getircekmiş boşanma için. Ama benim eskisi gibi içim acımıyor artık bu normal mi? Alıştım mı yoksa mantıklı düşünmeye mi başladım bilemiyorum

Son düzenleme:
Eşiniz kendini yetersiz,rolünden çıkmış hissediyor Siz bence sana ihtiyacım var gibi sözlerle kendini değerli hissetmesini sağlayın.Bence dava açmaz ama açarsa da kendini düştüğü durumdan çıkarıp psikolojik yönden ayağa kalkmak için açacaktır.Barisirsaniz siz biraz geride durun ki eşiniz bu evin direği benim diyebilsin.Belli ki hassas biri

Ben öyle "belki siz degersiz hissettirdiniz" islere hic girmeyecegim. Adam parayi idare edebilse siz niye üstlenesiniz. Adam kendi ezikliginin ve beceriksizliginin acisini sizden cikartamaz. Hic kusura bakmasin. Benim bir arkadasim var. Kendisi psikolog. Cok güclü bir karakter. Herseyi o kosturur. Psikolojik rahatsiz olan kayinvalidesini bile evine aldi bakti. Ama esi ne yapti? Kadini aldatti. Sonra ayni bu savunmalari geldi: Senin yaninda erkek gibi hissetmiyorum. Beni ezikliyorsun...blabla. ulan hödük kadin hasta annene bakarken kim sana dedi git is arkadasinla 3 ay yat diye..bence hic kendinizi de suclamayin. Adam kacmayi seciyor yine, kolay yoldan gitmeye alistigi icin. Aile terapiyi kabul etmiyorsa baskasindanda süphelenin derim.

Kendi iddia oynayıp kazandığı parayı da kumara yatıracağına sorumluluk sahibi, bir ailesi olan insan gibi davransaymış o zaman.
İş bilmezliğinin faturasını size kesmesin bir zahmet.
Sizin rahatsız olmanız lazımken birde üste çıkmış.
Ne diye geri dön diye ısrar ediyorsunuz anlamadım.
Dünya iyisi eşittir sorumsuz eşse haklısınız.

Son düzenleme:
Bu terslikte bi iş var Erkeğe de böyle tripler yakışmıyor ya derdi neyse en saf haliyle anlatsın uzaklaşmak mı istiyor kendini kötü mü hissediyor gitsin ama bana söyledikleri bana bahane gibi geldi açıkçası.

Arkadaşınız boşanmıştır umarım.

Sanki kendimi görüyorum bir başka verdiyonuyla yaşadıklarımı. Neymiş bu iş hayatı bizi de mahvetti oradaki sıkıntılar. Aynı sekilde sizi eşinizin sucladıgı konularla beni sucladı terketti gitti. Yalvarmak da nafile oldu. Ben de suan bekliyorum kafasını toplayacakmıs…

İddiaya para yatıran, eve borç takan , bir buçuk yıl işsiz gezmiş , üzerine karısını terk edip manipüle etmeye çalışan adam dunya iyisi bir koca öyle mi ? Burdaki kadınlardan öğrendiğim tek şey şu oluyor genelde ben kocama kurban olayım valla . Ne yaşıyorsunuz da ekonomik özgürlüğünuz varken büyük ihtimal aldatan türlü türlü bahanelere sığınan adama yalvaracak ruh haline bürünüyorsunuz yapmayın ya

Ortak arkadaşlarımızda aynı söylüyor. Hatta bu sorun gün yüzüne çıktığında onlarda benim ona karşı baskın bir karekter olduğumdan bahsettiler. Hani insan normal şartlarda yaptıklarını anlamaz ya biri söyleyince dank eder bendeki de o sanırım. Eşimin verdiği örnekleri düşündüğümde evet yaptım. Bağırdım sinirlendim herşeye ben karar verdim fikrini sormadım umursamadım. Ama bu kadar rahatsız olduğunu bilemedim o da hiç dile getirmedi. Biriktirmiş hepsini sonucu bu oldu.

Bu işin içinde başka iş olmasın "erkekliğini hissettiren biri" falan. Bir haltlar karıştırıyor olabilir. Bence bunu biri araştırın. Erkekler kolay kolay evdeki düzeni bozmazlar.
İşk bunu düşündüm aslında. Normalde de çok başı boş bırakan bir tip değilim. Eve saatinde gelen biri. Telefon da pek takılmaz. Ben olmadan dışarı çıkmaz. Kk ekstreleri mailleri whatsapp görüşmelrri vs vs hepsini bilirim. Ama belli olmaz tabi o da büyük bir ihtimal olabilir

Ona değersizlik duygusunu hissettirmiş olmalısınız.
Tam tersini yaparak toparlamayı denediniz mi?
Dediğine göre o öyle hissettirmişim. Çok fazla da örneği var elinde. Karşıma geçip sıraladığında anladım ne hisettiğini ama toparlamaya zamanım olmadı. Söyledi ve gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…