- 18 Temmuz 2022
- 31
- 27
- 27
-
- Konu Sahibi sessizordu
Benim kuzenim var 5 sene mahkemelerle uğraştı gram bişey alamadı benimde korkum o. Yani o kadar uğraştıktan sonra psikolojik zarar gördükten sonra bişey alamazsam verdiğim emekle kalırımAmacı bence boşanıp çocuk için yeniden evlenmek. Sizin aceleniz yok elinizde deliller de var, tazminat isteyin çekişmeli açın davayı. Onlar gelip anlaşmalı olması için yalvarsın.
Eğer ortak mal mülk yoksa bir şey alamazsınız zaten, tazminat alabilirsiniz o da az olur. Amaç onlar anlaşmalı için gelsinler, o zaman evi devretmişsin diyip bir miktar alabilirsiniz. Sonuçta evde hakkınız olmasa da evlilik süresince bu adamın kahrını çekmişsiniz.Benim kuzenim var 5 sene mahkemelerle uğraştı gram bişey alamadı benimde korkum o. Yani o kadar uğraştıktan sonra psikolojik zarar gördükten sonra bişey alamazsam verdiğim emekle kalırım
Anlıyorum demek istediğinizi bende öyle isterim ama onun anlaşmalı için geleceğini düşünmüyorum yada bilmiyorum emin değilimEğer ortak mal mülk yoksa bir şey alamazsınız zaten, tazminat alabilirsiniz o da az olur. Amaç onlar anlaşmalı için gelsinler, o zaman evi devretmişsin diyip bir miktar alabilirsiniz. Sonuçta evde hakkınız olmasa da evlilik süresince bu adamın kahrını çekmişsiniz.
Bi avukat buldum görüşme ayarlayıp gitcem artık nasıl bi yol izlemem gerektiğini avukatımla görüşeceğim. Çocuğumun olmaması en büyük şansım olabilirGerçekten her şerde bir hayır var. Çocuğunuzun olmaması sizin için daha hayırlı olmuş. Hemen bir avukat bulup elinizdeki delilleri sunun. Ve birlikte hakkınızı gözetecek bir yol izleyin.
Hangi sene kurduğu önemli değil. Kurduğu an bitmiştir evlilik zaten. Baba olamayacağını düşünmek ne sanki kaç sene olmus.. benim annem beni evlendikten 10 sene sonra doğurmuş binbir türlü tedaviyle. İlk söylediği anda bitmesi lazımdı ama geç olsun güç olmasın.Böyle bi kelimeyi tabiki ilk senelerde kurmadı artık baba olamayacağını düşündükten sonra böyle sözler sarfetti bana ama tabiki bende yediremedim zaten artık bu yüzden boşanıyorum ve vicdanımda rahat bi şekilde. Bugun bi avukatla yüz yüze görüşeceğim umarım anlaşmalıyla en kıza zamanda kurtulurum
Haklısınız ama işte o psikoloji altında kendinizde hata arıyorsunuz acaba benim suçum mu diyorsunuz belki olsaydı böyle bi cümle söylemezdi diyorsunuz elinizde olmadan..Hangi sene kurduğu önemli değil. Kurduğu an bitmiştir evlilik zaten. Baba olamayacağını düşünmek ne sanki kaç sene olmus.. benim annem beni evlendikten 10 sene sonra doğurmuş binbir türlü tedaviyle. İlk söylediği anda bitmesi lazımdı ama geç olsun güç olmasın.
Çekişmeli boşanma sizi çok yıpratır. İntikam alacağım derken ya da hakkımı alacağım derken yıllarınız heba olur. Anlaşmalı boşanın. Mis gibi hayatınıza devam edin. Siz güçlü ve akıllı bir kadınsınız. Her türlü ayakta kalır, başarılı olursunuz.Selam arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar yazacaklarım uzun olabilir okursanız çok sevinirim.
Ben yaklaşık 5 senelik evliyim. 2 hafta önce eşim tarafından ona para vermek istemediğim için eve gelmememi söyledi ve bende eve gitmedim. Aslında konuyu baştan anlatsam çok uzun ama kısa kesmekte mantıksız geliyo. arada takıldıklarınız olursa cevaplarım. Eşimden yıllardır en çok psikolojik şiddet sonrasında ise bi kaç kere fiziksel şiddete uğradım. Nerdeyse 5 senelik süreçte 2 kere evi terkettim. İlki çok oldu ama ikincisi 2-3 ay önce falandı. Tuzluk almıştım eve neden evde olan bişeyi almışım diye bana saldırdı birbirimize girdik. Bende kaynanaya geldim orda biraz kaldım büyükler araya girdi zorla bizi barıştırdılar aslında barışma denemez pek ama son bi şans verin falan dendi. Bu arada çocuğumuz yok. Bu son olayda ise olay söyle gerçekleşti. Haftalığımı almıştım işten ama bu benim yüzüme dahi bakmıyo falan evde küsüz. Gece geldi yatağa girdi cümlesi şu oldu. Parayı da getirip elime saymadın?
Pardon neden sayacakmışım. Kaç gündür yüzüme bakmıyorsun bugun gelmiş para için benimle muhatap oluyosun dedim. Gece gece tartışmayalım insanlar sesimizi duyacak diyip konuyu kapatıp uyudum. Sabah uyanıp ilk işi mesaj atmak oldu. Sıralama söyle hem normalden hemde wptan.
Aksam parayı Çek gel
Aksam parayı getir
Çek getir parayı
Bu sefer aradım ne parası ya dedim yıllardır evliyiz sen mi getirdin bi kere parayı elime saydın dedim (evlendiğimizden beri para işine karıştırmaz beni karıya para vermek zoruma gider benim diyen tiplerden)
Dedim yok para veremem sende bana vermedin. Normalde veriyordum ama coine yatırıyo bide kaybetti orda paramızı ayrıca paranın nereye gittiğinden haberim olmuyo vermek istemedim zaten bide 4-5 aydır çalışmıyordu. Sonra telefonu işteydim kapattım sonra bu bana mesaj attı aksam gelirken parayı Çek getir getirmiyorsan eve gelme dedi.
Dedim sen böyle istediğin için zaten böyle yapıyosun. Sen istiyosun bende yapıyorum dedi. Parada vermiyorsan beraber yasamamızın anlamı yok dedi?
Beraber yasamamızın anlamı paramı vermek mi dedim.
Evet dedi. Çocuk veremedin para ver o zaman dedi…. (3 tane de çocuk kaybım var)
Ondan sonrada evime gelme zaten falan dedi bende gitmedim. Bide bu süreçte ne duyayım 1.5 ay önce evi annesinin üstüne yapmış. Yani aslında bunu planlıyomus. Bu arada ev ben nişanlanmadan 2 ay önce alınmıstı
Şimdi ben anlaşmalı mı çekişmeli mi olması konusunda çok kararsızım. Onlarla savaşacak gücü de kendim de bulamıyorum. Bu süreç uzun sürüyo biliyorum bu kadar yıpranmaya değer mi sizce? Yani karşılığını alabilir miyim? 2 haftadır annemdeyim onlardan çıt yok. Zaten barışmayı düşünmüyorum böyle bişey düşünülmesin ama nasıl ilerlemem gerektiğini de bilmiyorum direk avukata ben mi versem yoksa onları mı beklesem. Şimdi bilenlerden yardım istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz…
Çocuk sahibi olmak bizim elimizde olsaydı bu kadar ugrasmazdik. Keşke baştan suclamasaydiniz kendinizi de son cümleyi duymayı beklemeden o yataktan kalkıp bitirseydiniz. Ama olan olmuş bir kere, bosaninca çok rahatlayacaginiza eminim.Haklısınız ama işte o psikoloji altında kendinizde hata arıyorsunuz acaba benim suçum mu diyorsunuz belki olsaydı böyle bi cümle söylemezdi diyorsunuz elinizde olmadan..
Zaten bende öyle düşünüyorum ondan gelecek hayır Allah’tan gelsin. Ama tabi bana yaşattıklarının bedelini de ödesin isterim. Ona bi günümü daha fazladan vermek istemiyorumÇekişmeli boşanma sizi çok yıpratır. İntikam alacağım derken ya da hakkımı alacağım derken yıllarınız heba olur. Anlaşmalı boşanın. Mis gibi hayatınıza devam edin. Siz güçlü ve akıllı bir kadınsınız. Her türlü ayakta kalır, başarılı olursunuz.
Bedel ödetme isteğinizde çok haklısınız. Ama ödenen bedel hiçbir zaman tek taraflı olmuyor. Bedel ödetirken siz de bedel ödüyorsunuz maalesef. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Güzel günleriniz olsunZaten bende öyle düşünüyorum ondan gelecek hayır Allah’tan gelsin. Ama tabi bana yaşattıklarının bedelini de ödesin isterim. Ona bi günümü daha fazladan vermek istemiyorum
benim korkum bukadar paragöz adam kadından tazminat ister... yaparmı yapar şerefsiz.Anlaşmalı boşanacaksanız avukata ihtiyacınız yok. Dilekçe yazıp açacaksınız mahkemeyi.
Adliyede ki görevliler yazıyor dilekçeyi, hazır taslaklar vardır onlarda.
İki tanıdığımda bu şekilde 15 gün içinde boşandı.
Anlaşmalı olursa zaten bir ay içinde mahkeme günü veriliyor, çekişmeli olursa günü uzuyor.
Baktınız çekişmeliye dönecek o zaman tutarsınız avukatı.
Anlaşmalı bile olsa 5-10 binden az istemez avukatlar. Zaten iki tarafta kararlıysa gerek yok bence.
Haber yollamış anlaşmalı dilekçe vereyim diye bide acıklamamıda yollamış sağolsun ben akledemiyorum yaMaddi bir beklentiniz var mı bu adamdan?
Olması pek ihtimal dahilinde değil, karısının kazandığı paraya bu denli gözünü dikmiş birisi.
Hiç bir talebim yok boşanmak istiyorum eğer çekişmeliye çevirirsen yüklü bir tazminat isteyeceğinizi vs söylerseniz böyle paragözler korkak olurlar.
Çok teşekkür ederim güzel günler görürüm insallahBedel ödetme isteğinizde çok haklısınız. Ama ödenen bedel hiçbir zaman tek taraflı olmuyor. Bedel ödetirken siz de bedel ödüyorsunuz maalesef. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Güzel günleriniz olsun
Bende aynısını düşündüm avukatta anlaşmalı bitirmemi önerdi öyle yapacağım. Karşı tarafta anlaşmalı istiyo zatenBen senin yerinde olsam biran önce anlaşmalı boşanma yoluna giderdim.çocuk yok mal yok uğraşmaya değmez.biran önce kurtulman daha iyi olur senin için.