bosanirsam sahip cikanim olurmu

dertbendederya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
3
0
25
merhaba ablalarimm simdi uye oldum ve sizinle benim icin hayatimi degistirecek bir konuyu paylasmak istiyorum... 16 yasindayim 1 sene once kacarak evlendim cunku ailemin cok iyi olmasina ragmenn bakkala bile tek basima gondermeyen babamdan kurtulmakti amacim sozde.. kactim ailem beni gerii almak istedii gitmedim 1 ay icinde hamile kaldim ve 3 aylik bir cocugum var 15imde hamileydim yani.. esim 24 yasinda ve suanda mahkeme izni ile ailem devlet nikahi kiyilmasi icin ugrasiyor okuyordum bundan 1 sene once lise 1i bitirdim ve okul tatil olduktan 1 gun sonra kactim derslerim mukemmeldi sinifi 1.likle bitirdim. ee evden kacincaa bu sene gidemdedim tabi okula cocugum oldu.. saglik okuyordum. acil tip teknisyeni olacaktim sozde. neyse bu hikayemdi ve ben mutlu degilim pismanim evlendigim icin cocugum oldugu icin mutluyum onu cok seviyorum o beni tamamladi ama esimle surekli bir kavga halindeyiz ve ben biktim 16 yasinda ev isiydi kocaydii yemekti cok zor gelmeye basladi... suanda sadece dini nikahimiz var ve ailem benim mutsuz olmadigimi bilmiyor. mutluymus gibi yapiyorum.. ailem beni cok sever. neyse cocugumun gelecegi icin ve benim icin ailem esimle devlet nikahi kiyabilmem icin mahkemeye basvurdu mahkemeden izin cikti ve suanda belediyeye basvurmak uzereler ama daha basvuru olmadi belediyeye ablalarim ben bosanmak istiyorum devlet nikahi kiymak istemiyorum ve bu sene acik ogretimden okuluma devam etmek istiyorum. esim izin vermez okula gitmeme asla.korkuyorum eger aileme bosanmak istiyorum dersem mutlusun derler belki izin vermezler belkide sahip cikarlar ne yapar ne derler bi fikrim yokk ama kactigimda annem nerdeyse 2 ay surekli agladi annemi aglattigim icin cok beddua ediyorum kendi kendime ama oldu bi kere gerii donusu yok ve ablalarim sizee sorum su ki eger bosanmak istersem hadi ailem sahip cikti ya sahip cikmazsa ve bende bosanmak istedigimi soyledikten sonra esim asla beni geri kabul etmez yaaa ortada kalirsam korkuyorum sizce ne yapmaliyimm bosanmak istedigimi soylemeli miyim.. ve buyuk ihtimalle elalem ne der evlendin cocugun oldu mutlusun diyecek ailem.. cunku onlara asla belli etmedim mutsuzlugumu... fikirlerinizi bekliyorum... lutfen kirici yorum yapmayin zaten yasadiklarmdan dolayi buyuk pismanlik cekiyorum....

senn 16 yaşında doğum yaptın devlet seyirci mi kaldı
eşinin şu an hapiste olması lazım senin kadın sığınma evinde
çocugunda yetiştirme yurdunda anlamadığın bişey varmı
dalga falan mı geçiyon bakkala gidemiyon diye elin herifine kaç millette izlesin

Evlilik hiç bir zaman kurtuluş değil canım. Mutlu değilsen bunu ailene yansıt ki sorunu sende bulmasınlar eşinin kötü huylarından bahset ailene böyle böyle zemin hazırlar ve boşanmak istediğini söylersin. Ailen mutlaka sahip çıkar sana.

Ben anlamadım hem aile çok seviyor, hem de baskı yüzünden aileden kaçtın. Hangi akla hizmet seni çok seven ailenden çocuk yaşta kaçıyorsun? Herkes hak ettiği gibi yaşar. O evladına yazık. Sana hiiiiiiiiiiç üzülemeyeceğim.

sadece ailene ve evladına üzüldüm... Eğer ayrılmak istediğinde ailen sahip çıkmazsa sığınma evine falan başvur...

Eşinle mutlu değilsen, ailenle de konuş, senin yanındalarsa, nikah kıyma.. Ama sana şunu söyleyeyim, çok zorlu bir hayat seni bekliyor..
Kızlar bu tür olaylar o kadar çok oluyor ki. Benim de ilkokul arkadaşım lise 1 de iken, yani 15 yaşındayken bir çocukla kaçtı. Çocuk da 16 yaşındaydı ve aileler onları evlendirdi.. Kız 4 sene zor dayandı ve boşandı. Boşandı derken, eşini terk etti. Çünkü Eşi resmi nikah kıymadı. Tabi çocukları da oldu. Kız çocuğunu da bıraktı. O kadar zor zamanlar geçirdi ki.. Ama ailesi, özellikle annesi ve kardeşi çok destek oldular.. Şuan 25 yaşında ve 9 yaşında çocuğu var.. Kendi hayatını kurdu, çalışıyor..

Hikayenin gercek oldugunu dusunerek yaziyorum. Zira bu ve buna benzer; ve hatta bundan daha beter hikayeler de vardir canim ulkemde,eminim.

Bir hata yapmissin,cocukmussun ve hala da cocuksun kesinlikle... Yaptigin hata icin seni asla yargilamayacagim. Ailen,sen 15 yasinda kactiginda, sana nasil "gel" der. Buna anlam veremiyorum. Hayir olay 30 sene once yasanmiyor ki, o zamanin sartlari bahanesinin altinda degerlendireyim. 1 sene onceden bahsediyoruz. Ailen seni polis,mahkeme savcilik her ne ise,yasal yollardan yanina alacakti. O adami da kucuk yasta cocugun istismari sucundan hapise tiktiracakti...

Eger ailen bunu yapmis olsaydi,suan ne sen uzuluyor olurdun, ne de ortada gunahsiz bir yavru magdur olurdu...

Ben seni kabahatli bulmuyorum. Kabahatin %100 u ailede... Cunku sen hala cocuksun. Cocuksun ki bu evcilik oyunundan sıkılmissin ve yazdiklarindan da anlasilacagi uzere cocukca.

Eger ailene anlatinca,onlar kabul etmezse,esin duyup seni ortada birakacaksa; ailene gizlice soyleyeceksin bunu. Diyeceksin ki, ben boyle boyle dusunuyorum,,bboyle boyle hissediyorum. Eger bana sahip cikmayacaksaniz,evladim icin dayanirim. Sahip çıkacaksaniz ben yaniniza gelmek istiyorum,diyeceksin.

Baktin sahip cikacaklar,esine de uygun bir dille,bir buyuk durumu aciklar ve evlenmezsiniz. Eger yaninda olmayacaklarsa, kusura bakma ama is yok,egitim yok,meslek yok.... Asgari ucret aldigini varsayalim,ki yasin 16(!). O parayla calisir misin,ev kirasi mi odrrsin,cocugu bakiciya mi birakirsin,ihtiyaclarini mi karsilarsin... Hiçbirini yapamazsin... İste burada,cocugun icin bagrina tas basip katlanacaksin.

Bu fedakarligi cocuk yasinda da olsa yapmak zorundasin.

Şimdi şunlara cevap verirsen konuyla daha ilgili olabilirim. 15 yaşında evden kaçtıysan ailen anormal değilse polise gitmiştir. Bu durumda sizin kayıp olmanız yaşınız itibariyle kamu davasına girer. Haliyle kaçtığınız kişi şu an hapiste olmalı. Yada siz hala kayıp olarak aranmalısınız.
Ikincisi nerde doğum yaptınız. Doğum yaparken kimlik kullanmadınız mı. Kimlikte ve tip olarak yaşınızı gören hastane sizi nasıl serbest bıraktı.

Mune lütfen bakarmısınız bu olay iç açıcı değil çocuk gelin var

ya zaten zor uruma olan birine kötü bir şey yazmak istemiyorum ama
16 yaşında ev işi çocuk koca dırdırı zor gelir tabii
ben 26 yaşındayım bu sebeplerden evlilikten korkuyorum
allah yardımcın olsun en azından annene durumu çıtlat

Allah ailene sabir versin, varsa çocuğunun yüzüne baksın. Sana diyecek lafım yok, sakin konuşamayacağımı biliyorum, o yüzden susuyorum.

Zaten kötü bir ruh hali içinde olan insanları küçük düşürmeye, onların ruh halini iyice bozmaya ne kadar meraklı insanlarız.

Bence kesinlikle ailenle konuş istemediğini söyle. Ağla zırla. Bilmiyorum işte yap bi şeyler. Çocuksun daha ve yaptıklarının hepsini çocuk aklınla yapmışsın. Bence kimsenin seni hor görmesine izin verme. Evet tepki alabilirsin ama kimsenin seni başkalarının karşısında küçük düşürmelerine seyirci kalma. Allah yardımcın olsun güzelim.

Eşim zaten 3 ay ceza gördü ben devlet hastanesinde doğum yaptım mahkeme vs tüm hukuksal işlemler tamamlandi ve mahkemeden evlenmem için izin çıktı. Ailem şikayetini çekti çünkü

çok üzüldüm okuduğum zaman, ama ailen sen 16 yaşında olduğun için sana bile sormadan seni o evden ala bilirdi ve kocanda şuan hapisanede olurdu. ve şuan seni suçlamak istemiyorum çoçuk evet hata yapmış ola bilirsin büyükler bile ne hatalar yapıyor bence ileride daha büyük hatalar yapmamak için ilk önce anneni karşına al ve açık açık herşeyi konuş. Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…