bosanirsam sahip cikanim olurmu

Evladim, o zaman madem nikah yok kiydirma.

Bosanma durumun yok, zaten evli degilsin.

Lakin cocugun babasi belli degil mi, yani evli olmasaniz bile cocugu ustune alabilir adam pekala. Evlenmeden cocugu nufusuna gecirse olmuyor mu?

Eşim zaten 3 ay ceza gördü ben devlet hastanesinde doğum yaptım mahkeme vs tüm hukuksal işlemler tamamlandi ve mahkemeden evlenmem için izin çıktı. Ailem şikayetini çekti çünkü
Ailene soyle eğer olmaz derlerse devletten yardım iste emin ol yardım ederler

Saka gibi. Disari cikmana izin vermiyorlar diye sevdigin ailenden kacdin cocuk sahibi oldun ev isi yemek yapmakdan sikildin simdi de dini nikahla evlendigin kocandan kacmak istiyorsun. Cocuguna yazik. Cocuk oldukdan sonra artik senin hayatin, neler istedigin onemli degil, cocugunun gelecegi, ne istedigi onemli olmali. Anladigm kadariyla sen simarik, ne istedigini bilmeyen( ki beklemiyorum 16 yasinda bir cocugun olgun olamsini) baskalarini kendi keyfine kullanan bir cocuksun. Zeki oldugunu da sanmiyorum olsaydin kendini bu duruma sokmazdin.

Biliyorum kirici mesajlar yazmayin demissin ama burdaki insanlar senin keyfine gore yorum yapmiyorlar. Ne diyelim yani, aferin cok iyi yapmissin, kacmisssin, ustune cocuk da peydahlamissin. Aferin simdi ara babani, anneni seni kurtarsinlar. Yazik hemde cok yazik bebegine senin gibi dengesiz bir annesi var!

Istesen de bosanamazsin zaten evli degilsin
Ailenle konus
Baktin olmuyor kadin siginma evleri var cocugunu da alip gideceksin baska care yok

Derdin neydi? Okul birincisi öğrencinin aklı belden altına vurmaz canım. Otur evinde kocana çocuğuna bak. Bu saatten sonra ODTÜ ye mi gideceksin? Okuyacak olsan kocaya kaçmazdın.

Ben 23 Yaşında evlenmeye karar verdim bin kere düşündüm daha beklesem mi diye... Eşin 20 Yaşında daha oda çocuk.. Ben 15 16 yaşındaki halimi Hatırlıyorumda daha erkek arkadaşım olmamıştı Ufacık yaşınla kalkıştığın hayata bak. Kocandada iş yok anacım az kocan akıllı olsaydı okulun bitsin öyle olur falan derdi.. Ya sen 16 yaşındasın elindeki bebek senin kardeşin yaşında. Madem okumaya niyetin yoktu ne diye bir fabrikaya girip çalışmadın, orada çalışsaydın da görseydin Dünya'nın kaç bucak olduğunu. Hayat senin sandığın kadar toz pembe değil güzelim.

Sana gram üzülmüyorum elindeki bebeğe üzülüyorum. Bazı insanlar bebeğim olsun diye kendini parçalıyor ama Rabbim senin gibilere veriyor, Nesin ki nasıl çocuk yetiştireceksin.

Bazilari nikah kiyma demis ama nikahsiz kocanin yanindan ayrilinca hicbir hukuki hakki olmuyor ki kizin?

Tazminat, cocuga nafaka falan haklari nolacak?

Cocugun babasi var ama annesi bekar?

Nasi olcak anlamadim?

Bence ailenize mutsuz oldugunuzu soyleyin ve esinize bosanalim demeden hukuki bor danismanlik alin. Aileniz de yaninzda olsun.

Nikahi yapip sonra bosanma islemleri ile ugrasmak daha zor olabilir ama uzun vadede daha garanti yol.gibi?

Avukat arkadas varsa bi yorum yapabilir mi?

hayat toz pembe degil bunun farkindayim ama siz insanlarr bir cocugunn -deyim ne kadar anne olsamda- derdini anlayamadiniz.. ailem beni ben ailemi cok seviyordum okulumda derslerim cok iyidi ama siz benim ailemle olan sorunlarimi bilemezsinizki ben sadece disari birakmadiklarini yazdim aileden siddet gordum okuldan alindim geri dondum okula bile giderken takip edildim hicbir arkadasimla gorusemedim pencere balkon vs cikamazdim yaaa fazlasini anlatmak istemiyorum cunku ailemi cok seviyorum bunlari yapan babam annemse hep savundu beni ve ben bi kurtulus yolu olarak kacmayi gordum sevismek icin degil belki huzurlu olurum diye asla simarik olmadim suanki devirde arkadaslarindan farkli bi hayatin olmasi hicbir sosyal paylasimin olmamasi vs neyse beni bunalimlara soktu hergun agliyordum hergun kavga vardi evimde ama hersyee ragmen ailem beni ben ailemi severdik... neyse evet kactim evlendim ve bunun bir cozum olmadigini ogrendim simdide ev isinden yemekten skldim demiyorum sadece yapamiyorum dedim vee evimde kocamlaaa hergun kavga halindeyiz hergun kavgaa yetiskin insanlar bile boyle kavgalara dayanamazken benim bunu soyledigimde simariklik olarak gormenize hayranim.. neyse bebegimee gelince sukurler olsun rabbim onu bana ne kadar cocuktaa olsam sizin tabirinizle simarikta olsamm onaa o kadar iyi o kadar masumca ve o kadarr sakinarakk bakiyorum ki belki siz bile yapamazsiniz cunku bebegimi cok seviyorum ona asla zarar gelmesinee izin vermem dengesiz degil onu seven bir annesi var o benim dunyam cunku... neyse sizlerden istedigim sadece akil almakti ama siz beni anlayamadiniz ben size beni pohpohlayinda demedim sadece ne yapabilirim dedim neyse hepinize gonulden tesekkur ederim allaha emanet olun birdaha cevap vermeyecegimmmm....
Ben 23 Yaşında evlenmeye karar verdim bin kere düşündüm daha beklesem mi diye... Eşin 20 Yaşında daha oda çocuk.. Ben 15 16 yaşındaki halimi Hatırlıyorumda daha erkek arkadaşım olmamıştı Ufacık yaşınla kalkıştığın hayata bak. Kocandada iş yok anacım az kocan akıllı olsaydı okulun bitsin öyle olur falan derdi.. Ya sen 16 yaşındasın elindeki bebek senin kardeşin yaşında. Madem okumaya niyetin yoktu ne diye bir fabrikaya girip çalışmadın, orada çalışsaydın da görseydin Dünya'nın kaç bucak olduğunu. Hayat senin sandığın kadar toz pembe değil güzelim.

Sana gram üzülmüyorum elindeki bebeğe üzülüyorum. Bazı insanlar bebeğim olsun diye kendini parçalıyor ama Rabbim senin gibilere veriyor, Nesin ki nasıl çocuk yetiştireceksin.
Tek yorum yapacağım.
Allah evladın da hayırlısını versin..
Sinir oluyorum azgın kızlara. Herkesin başına bela oluyorsunuz. Ananın babanın derdi yok seninle uğraşacaklar şimdi. Ne oldu? Adamla seviştin de başın göğe mi erdi?
Derdin neydi? Okul birincisi öğrencinin aklı belden altına vurmaz canım. Otur evinde kocana çocuğuna bak. Bu saatten sonra ODTÜ ye mi gideceksin? Okuyacak olsan kocaya kaçmazdın.
Saka gibi. Disari cikmana izin vermiyorlar diye sevdigin ailenden kacdin cocuk sahibi oldun ev isi yemek yapmakdan sikildin simdi de dini nikahla evlendigin kocandan kacmak istiyorsun. Cocuguna yazik. Cocuk oldukdan sonra artik senin hayatin, neler istedigin onemli degil, cocugunun gelecegi, ne istedigi onemli olmali. Anladigm kadariyla sen simarik, ne istedigini bilmeyen( ki beklemiyorum 16 yasinda bir cocugun olgun olamsini) baskalarini kendi keyfine kullanan bir cocuksun. Zeki oldugunu da sanmiyorum olsaydin kendini bu duruma sokmazdin.

Biliyorum kirici mesajlar yazmayin demissin ama burdaki insanlar senin keyfine gore yorum yapmiyorlar. Ne diyelim yani, aferin cok iyi yapmissin, kacmisssin, ustune cocuk da peydahlamissin. Aferin simdi ara babani, anneni seni kurtarsinlar. Yazik hemde cok yazik bebegine senin gibi dengesiz bir annesi var!

çok küçüksün, sana akıl dersi vermeyeceğim. keşke olmasaydı dicem ama oda çare değil.

İnsanız hepimiz hata yaparız. Madem mutlu değilsin, hiç resmi nikah kıydırma. Ailenle konuş, onlar sana destek olacaktır. Okulunu dışardan bitir, üniversiteye git. Kendi ayaklarının üzerinde durup çalışmaya başla. hayata sil baştan başla. Yılların daha fazla harcanmadan.

Yaşadıklarının çözümü kaçmak mıydı sence? Bilemiyorum, ailesini bırakıp bir erkeğe kaçmaya cesaret edebilen insan öncesinde farklı seçenekleri deneme liydi. Bizde genç olduk. Kocaya kaçmayı çocuk yapmayı biliyorsan sonucunada katlanacaksın.

:))) burda kırıcı yorum yapılmasa şaşardım .
öyle kırıcısınız ki.
kız hayatının pişmanlıklarını dökmüş sevişmek için mi evlendin diycek kadar ....
yazık. ablacım buraya böyle şeyler yazılmaaaaz .
herşey normal olmalı tüm sorun eşinde olmalı hatta derdin olmamalı ki topa tutulmayasın.

Rabbim yolunu açık etsin.
eşinden önce ailenle konuş annenin ağzını ara olmazsa o babanla konuşur . once ailenin nabzını ölç ondan sonra eşinle konuş bence

X