boşanirsam pisman olurmuyum.

pembe26_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2018
2.610
4.645
30
merhaba
daha yeni konu açıp anlatmıştım uzun uzun tüm sorunlarımi.
evlenirken eşimin ailesinin 5 kuruş bisey almaması. takıları dahi esim alıp onların takması. herseyi kabullendigim. fakat hem eşim evlilik kredimizi öderken babası ekstra 5. evinin kredisi için her ay para alıp bizi 1000 tl ile 1 ay geçinmeye zorlaması. ve ayrıca evimizi gelip görüp siz iyi geçniyorsunuz deyip 8 10 bin tl kadar gene para istemesi. bunlar maddiyat.

eşimin babasının eşimi benden ve kayınvalidemden kıskanıp abuk subuk davraması sinir bozucu. bir çayı bile bana laf sokarak istiyor benden.
balayımıza, eşimin evimize dusa kabin,portmanto, yükluk dolabı yaptırmasına benim nisan elbiseme herseye herseye karışıp beni bunaltması. ve her aileme gittiğimde eşimi arayıp sürekli beni şikayet etmesi sürekli ben odadan cıktığım da fısır fısır benim dedikodumu yapması. beni bunalttı.
ailem için konuştukları. eşimle vakit geçirmemizi kıskanıp sürekli eşime iş bulması aileme gitcegimiz zamn esime sürekli ne aceleniz var vs konusması son derece cahil insan. ve daha üstüne bizden para alırken esime para için hesap sorması hersey diğer konumda var.

şuna geleyim eşimle ailesi gelip gittikten sonra ciddi anlamda konusmayı planladım. 4 aylık evliyim henüz. eşimin babası gene bilmem ne köyünde şenlik bulmuş gidelim diye ısrar etmiş evimizde 1 hafta sonunu rahat gecirmeyelim diye. eşim her dediğine olur diyor. bana kalırsa boyle eşime kalsa etkilenmiyormuş olur demiyormuş.
gelmediler o şenlik şenlik diye tuttrduğu şeye. ama belli olmazmış diye bütün hafta sonu eve tıkılıp kaldık ayrı şehirlerdeyiz aramız 1 saat 1.30 saat kadar.

eşimle oturdum konustum benimle dalga geçtiğinde beni savunmuyosun aileme dil uzattığında ses cıkarmıyosun. (ailem a dan z ye herseyimi alıp borca girdi 1 iğnem bile eksik olmadan evlendirdiler beni. düğünde taktıkları takıları saymıyorum bile ve hiç birsekilde karısmazlar bize) beni sana şikayet ettiğinde etkilenip bağırıyorsun diyorum. her para istediğinde vermeye uğraşiyosun bu kadar paramız kalırken anneme buzdolabı alayım her ay boya alayım konusuyosun. kendi aileni kurdun sen diye konuştum. annesi hic temizlik yapmadıgı için havluları 1 ay kullandıgı yemeklerden saç cıktığı ve çoraplarımin altının ayakkkabı gibi olmasından onların evinde. son derece rahatsız olduğumu söyledim. babasının kıskandığını cimrilikten bizi mahvettiğini ve sürekli bu evdeymiş gibi hissettiğimi söyledim. en çok ta bu beni çok kırdı. benim evime gelip burası benim evim ben misafir değilim deyip beni misafir yerine koyduğu için benim çok üzüldügümü söyledim. daha bir sürü şey anlattım.

bana sürekli güldü. eşime gore dinlemiyor babasını. tek çocuk olduğu için tüm borçlu evler ona kalcak o da borcunu ödemek zorunda. o tek çocuk ve babası onu çop topladı özele götürüp iyi etti karşı gelemez miş benim karıma laf söyleme dalga geçme diyemezmiş. hep olumsuz konuştu. sonra dedim ben bu sekilde yürütemicem bitsin siz bütün evleri ödeyin annen baban sen yaşayın ben misafirim dedim. annesi babası üzülmesin diye de hiç birsey anlatmıyor. benim annem babamda kahroluyor.
sonra kalktı ben seni çok seviyorum bosamam dedi. sarılmak istedi elletmedim kendimi. odadan ciktığı an sinir krizi gecirdim düğün albümleri vs herseyi firlattım yırttım attım. geldi tuttu ilgilendi sakinlestrdi butün gün tepemde atesimi kontrol etti.
daha sonra hep soğuk durdum. gidicem burdan dedim. hic karşilık vermiyor 6 yıl sevgili olduk seninle 4 ayda bitmicek deyip duruyor. bende babamı biliyorum cimri biri herseye karısıyor herkesle dalga gecip salak saçma şeylere gülüyo ama huyu o sen beni seviyorsan katlancan diyor.
ben seviyorum ilgisini hissediyorum. ama bana aldığı 1 bluzun hesabını babasına verdiği gün indirimdeydi ondan aldık dediği gün gözümde değerini yitirdi eşim.
annem babam arkamda kızım sen kendini bile bile yaktın. ilk senin başına gelmicek biz arkandayız evimiz sana açık diyorlar.
eşim 2 gündür geçirdiğim aglama nöbetlerinde kucaklayıp taşıyıp sakinlesene kadar uğraşıyor. ne zamn uyansam tüm gece esime sarılmış olarak uyanıyorum oda bana sarılmış vaziyette. ben tüm resimleri topladım kaldirdım o hepsini yeniden koydu bunlar benim elleme diye.

bugün ise gitti hala iç cekiyosun ben yokken ağlama krize giriyosun rica ediyorum dedi. dakikalarca bana sarıldı. ben yokken cık gez alışveriş yap dedi kredi kartını biraktı.

beynim birakıp gitmemi ömrüm boyunca o babasına katlanamıcamı söylüyor. sevse beni savunurdu evimize karıştrmazdı diyor.
kalbimde onun burda kimsesiz kalması yalnız başina kalmasına ve seni seviyorum hep sevicem bosamicam gibi sözlerine inanıyor.

gitsem burdan 1 ay 2 ay toparlanıcam inanıyorum. Eşime çok üzüldüm 4 yıl burda ailesi 3 kez geldi yanına ne bi temizlik yaptılar ne bi yemek. şimdi 4 aylık evliyken 3 kez geliyorlar. eşim gene yalnız kalcak. ama benim kıymetimi de bilmiyor.

çok ikilemdeyim bitirmek istiyorum. ama 6 yıl sevmisim. babasının hep aramizda olmasından dolayı bitirmek doğrumu bilmiyorum. yardım edin nolur.

eşin iyi biri gibi. davranışları seni kaybebetmemek için yapılan davranışlar
ama kp de amma manyakmış .
Allah korusun . kıskanç insannın şerrinden

tavsiyem .
eşine her zaman yakın olman .
mutlaka sıkıntını paylaşman . saklamaman .
kp ne de mesafeyi koyabilmek için bi adım atman .
ama kp bundan anlamayacak birine benziyor .
o zaman onun dilinden konuşman gerekecek .
sen saf . iyi niyetli.
sen odadan çıkınca konuşuyor .
gülüyor vs .
aynı davranışları ona yapacaksın bence.
çivi çiviyi sökermiş . deli deliyi görünce sopasını saklarmış . bunlar bilip de söylenmiş şeyler .
tavsiyem sakin , kibar , anlayışlı , masum olmayı bi kenara koy .
kp ne karşı boynunu eğdikçe üstüne gelecektir .
sen de kahkahayı patlat. yerli yersiz konuş kendisiyle.
arkasından gül .
bi şey derse tv ye güldüm. sana gülmedim de bi kahkaha daha patlat bence. üstüne alındı diye mesela.
bunlar bu dilden anlıyor şekerim.

Ben yuva yıkılacaksa eğer sağlam doneler olmalı diye düşünenlerdenim.
Tamam kızgın olmanı anlıyorum, Kırgınlık da vardır ama senin evliliğinde yuva yıkacak birşey göremedim ben
Evlilik bu kadar basite indirgenmemeli,
Aldatma olur anlarım,
Şiddet olur anlarım,
Namus olur anlarım ama bunlar çözülemeyecek şeyler değil.

eşin iyi biri gibi. davranışları seni kaybebetmemek için yapılan davranışlar
ama kp de amma manyakmış .
Allah korusun . kıskanç insannın şerrinden

tavsiyem .
eşine her zaman yakın olman .
mutlaka sıkıntını paylaşman . saklamaman .
kp ne de mesafeyi koyabilmek için bi adım atman .
ama kp bundan anlamayacak birine benziyor .
o zaman onun dilinden konuşman gerekecek .
sen saf . iyi niyetli.
sen odadan çıkınca konuşuyor .
gülüyor vs .
aynı davranışları ona yapacaksın bence.
çivi çiviyi sökermiş . deli deliyi görünce sopasını saklarmış . bunlar bilip de söylenmiş şeyler .
tavsiyem sakin , kibar , anlayışlı , masum olmayı bi kenara koy .
kp ne karşı boynunu eğdikçe üstüne gelecektir .
sen de kahkahayı patlat. yerli yersiz konuş kendisiyle.
arkasından gül .
bi şey derse tv ye güldüm. sana gülmedim de bi kahkaha daha patlat bence. üstüne alındı diye mesela.
bunlar bu dilden anlıyor şekerim.
kesinlikle çok cahil edepsiz ve herkesin kazandıği paraya herkesin isine evine dil uzatan bi insan. eşim takma diyor konuşsun onun huyu bu. ama ben böyle yetiştirilmedim ki. alısamiyorum cahil konuşmalarına. karşılık veremiyorum eşim babamı kimse üzemez karşısinda beni bulur kafasında

Ben yuva yıkılacaksa eğer sağlam doneler olmalı diye düşünenlerdenim.
Tamam kızgın olmanı anlıyorum, Kırgınlık da vardır ama senin evliliğinde yuva yıkacak birşey göremedim ben
Evlilik bu kadar basite indirgenmemeli,
Aldatma olur anlarım,
Şiddet olur anlarım,
Namus olur anlarım ama bunlar çözülemeyecek şeyler değil.
annemde diyor. kızım çok seviyosan katlanirsın alışırsın. ben babanın nelerine göz yumdum babannenin nelerine sustum sen biliyosun hep babanı sevdiğim için diyor. bu yüzden arada kaldım zaten

en azından dinlenmek için gidin.
kısa ayrılıklar.iyi gelir.

o kadar çok agladim ki. annemde ilk zamanlar hemen bosanma gel bize 15 20 gün ayrı kalın dedi. sonra karar verin dedi. şimdi kizim hiç babasına laf ettirmiyor. ne demek burası benim evim. sen gelirsen yollamam geri diyor.babamda ben seni o na üzsün diye vermedim arkandayım diyor

o kadar çok agladim ki. annemde ilk zamanlar hemen bosanma gel bize 15 20 gün ayrı kalın dedi. sonra karar verin dedi. şimdi kizim hiç babasına laf ettirmiyor. ne demek burası benim evim. sen gelirsen yollamam geri diyor.babamda ben seni o na üzsün diye vermedim arkandayım
daha uzaga taşının gelip gidemeyecekleri kadar uzaga.
eşinizle aileniz konuşsun bir de bakalım ne diyecek

Ay hep aynı muhabbetler , eşin iyiyse iyi davran,yakın ol,bilmem ne yap.Hayir,git sustur de susturmuyorsan da ben ayriliyorum de.bitti. Allaaaa allaaa eşe yakın ol,eşe şöyle ol.Sorunları yaşayan kadın,pohpohlanan erkek

eşim iyi babası aramazken.
eşim iyi babası yanimızda değilken.
eşim iyi babası beni şikayet etmezken.
esim iyi istediği ni yaptığımda.

ama o şeytan adam haddine olmayan konulara bile burnunu soktugunda ben çıldirınca eşimde kötü

eşim iyi babası aramazken.
eşim iyi babası yanimızda değilken.
eşim iyi babası beni şikayet etmezken.
esim iyi istediği ni yaptığımda.

ama o şeytan adam haddine olmayan konulara bile burnunu soktugunda ben çıldirınca eşimde kötü
Ben de sen gibi sorunlar yaşıyorum ama ailesinin yaptıklarını eşime anlatıp onunla yapamayacağımı bile söylediğim zamanlar oluyor. Üzülüyor ama sustursun.kadın hep ezilen taraf ve bi tane ömrümüz var

Ben de sen gibi sorunlar yaşıyorum ama ailesinin yaptıklarını eşime anlatıp onunla yapamayacağımı bile söylediğim zamanlar oluyor. Üzülüyor ama sustursun.kadın hep ezilen taraf ve bi tane ömrümüz var
susturmayı geçtim baba niye dalga geciyosun üzüyosun demesi kibarca.
yada baba niye bi çayı bile laf sokarak istiyorsun demesi. bu kadar savunsa bana yeticek. adam benim üzüldüğümü kızdığımı anladığında daha da çok konusup üzerime geliyor. Allah biliyor ya cezasını bulsun bu dünyada bu dünyada olmasa gideceği yer zaten belli. herkes ondan şikayetci herkes le takıştığı yer konu var

susturmayı geçtim baba niye dalga geciyosun üzüyosun demesi kibarca.
yada baba niye bi çayı bile laf sokarak istiyorsun demesi. bu kadar savunsa bana yeticek. adam benim üzüldüğümü kızdığımı anladığında daha da çok konusup üzerime geliyor. Allah biliyor ya cezasını bulsun bu dünyada bu dünyada olmasa gideceği yer zaten belli. herkes ondan şikayetci herkes le takıştığı yer konu var
Biz yeni evliler fazla acı çekiyoruz bana kalırsa. Bu yaşta evliliğin cicim aylarında bunları yaşıyorsak ilerde kim bilir ne olur... Daha umutsuz kadınlar olarak çıkarız galiba. Ben de sabredengillerdenim ama benim sabrım ailenden bir laf daha duyana kadar diye söyledim. Tahammülüm yok çünkü. Bir insanın laflarıyla ezileyim diye büyütmedi ailem. Onu da geçtim, keşke bunları o nişanlılık zamanlarında yapsaydım.hayat toz pembe geliyor tabi o zamanlar.

Eşinizin sizi korumasını neden bekliyorsunuz ki. Aniden cevabını yapıştırın. Benim bir akrabagimin esini ayni sizin gibi taciz ediyorlardi kv ve kp. Kadin cok sessiz bir tipti. Simdi bir görseniz laf söyleyene ayni anda cevabi yapıştırır. Altdan almaz. Esinede "Sen beni koruyamiyorsan ben kendimi. Korumasini bilirim, istemiyorsan kapi orda" demis. Hem eşek gibi calistiruyorlardi kadını hem. Küçümsüyorlardi. Simdi bir laf edemiyorlar. Hepsine iyice bir ayar verdi. Sizinde bosanmaya niyetiniz yoksa yapacaginiz bu.

Kızgın ve kırgın olmanızı anlıyorum ama eşinizle çözmeye çalışın ne yapabilirsiniz onu konuşun
Eşiniz babasını biliyor ozaman ona göre adım atın
Evlilik güle oynaya sürdürülen bir yapı değil hep büyük olaylar kavgalar oluyor
Eşinizle iyiyseniz boşanma olayını kafanızdan atın derim

Eşinizin sizi korumasını neden bekliyorsunuz ki. Aniden cevabını yapıştırın. Benim bir akrabagimin esini ayni sizin gibi taciz ediyorlardi kv ve kp. Kadin cok sessiz bir tipti. Simdi bir görseniz laf söyleyene ayni anda cevabi yapıştırır. Altdan almaz. Esinede "Sen beni koruyamiyorsan ben kendimi. Korumasini bilirim, istemiyorsan kapi orda" demis. Hem eşek gibi calistiruyorlardi kadını hem. Küçümsüyorlardi. Simdi bir laf edemiyorlar. Hepsine iyice bir ayar verdi. Sizinde bosanmaya niyetiniz yoksa yapacaginiz bu.

birakın laf etmeyi ses bile cıkarmadığim da esimi dolduruyor. gecende burda demistim bir arkadaşa. baklava yaptim o gün normalde masada yaparım mutfaklari hep daginik olduğundan yer sofrası yaptı kaynanam. ses cikarmadım baklava yaptim tek başıma dizlerim tutuldu. ter icinde kaldım ve 1 saat ayaklarım dizlerim uylastı ağrıdı. ardindan girdim 3 gunluk bulasik yıkadım. aksam oldu tatlı yedik 3 4 tane tatlı tabağı yıkıyo kaynanam nasil olduysa 3 gün toplamadan yikamaz çünkü. kayinpederim günduz yaptiklarımı görmeyip bana laf attı ben bi gidip bulaşıkları yıkıyım dedi sırf eşimle o an muhabbet ediyorduk araya girmek için. ben oralı olmadım. odadan çiktım sonra gene fısır biseyler dedi. ertesi sabah pijama degistrcem eşim git anneme yardım et bırak şimdi pijamayı dedi azarladı. ve o güne kadar hiç yardim et vs vs demez di kendim yaparım çünku hep. yardim ettim giyincem bitti mi işin de giyinmeye geliyorsun dedi tekrar. akşam söylendi çünkü babası

birakın laf etmeyi ses bile cıkarmadığim da esimi dolduruyor. gecende burda demistim bir arkadaşa. baklava yaptim o gün normalde masada yaparım mutfaklari hep daginik olduğundan yer sofrası yaptı kaynanam. ses cikarmadım baklava yaptim tek başıma dizlerim tutuldu. ter icinde kaldım ve 1 saat ayaklarım dizlerim uylastı ağrıdı. ardindan girdim 3 gunluk bulasik yıkadım. aksam oldu tatlı yedik 3 4 tane tatlı tabağı yıkıyo kaynanam nasil olduysa 3 gün toplamadan yikamaz çünkü. kayinpederim günduz yaptiklarımı görmeyip bana laf attı ben bi gidip bulaşıkları yıkıyım dedi sırf eşimle o an muhabbet ediyorduk araya girmek için. ben oralı olmadım. odadan çiktım sonra gene fısır biseyler dedi. ertesi sabah pijama degistrcem eşim git anneme yardım et bırak şimdi pijamayı dedi azarladı. ve o güne kadar hiç yardim et vs vs demez di kendim yaparım çünku hep. yardim ettim giyincem bitti mi işin de giyinmeye geliyorsun dedi tekrar. akşam söylendi çünkü babası
Kaç yaşındasınız eşiniz kaç yaşında

X