• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanirken evden neler alinir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ticaret ile ugrastigi icin, bana bi miktar para yatirirdi bankama, onunla ev giderlerine bakardim.
Araba var, ama araba tutkunu oldugu icin her sene baska araba alirdi. Evlenmeden oncede durumu iyi ve arabasi vardi.
Benim bir tanıdığım çift henüz çocuk yokken boşandılar...adam arabayı satmadı ama yarı parasını belgeli bir şekilde (aldim-verdim imzali) kıza verdi. Evlenirken size alınan altinlariniz varmiydi bilmiyorum ama onlar da sizin hakkınız.

Canım uzun lafın kısası, avukatın sana bunları söyleyecek zaten ama..
Söyliyim; evlendikten sonra alınan ev ya da araba varsa yarısı hakkın.
Düğünde takılan altınlar katii suretle senin hakkın..
Eve götürdüğün çeyizin( pike, havlu,çarşaf, herneyse ) senin..
Aldığın yatak odası senin..
Onun haricinde mutfak için aldıkların varsa( küçük ev aleti, tabak çanak) senin..

Aldatılma vs yoksa bunların hepsi hakkın.. Aldatılma varsa dediğim gibi, donuna kadar alabilirsin :)

Biz zaten olaylar oldu, aile birbirine girdi 1/ 1.5 hafta icinde evi toparladik...
Ben pek dusunme zaman alamadim, ve 2 ay oldu bu olay, ev konusu icim icimi yiyor.
20-06-2019 gibi olaylar oldu, ve 06-07-2019 ev bosattildi. Ailemle sampuana kadar biz evi bosalttik. Icimden bir ses bukadar ailemi dusunup hareket etmemeliydim diyorum. 15-07-2019 whatsapp ve telnr engelledim. Bosanma kararini ben verdim ama dava acmadik daha. Ailem onlar acsin diyor. Kafam cok karisik...

Benim bir tanıdığım çift henüz çocuk yokken boşandılar...adam arabayı satmadı ama yarı parasını belgeli bir şekilde (aldim-verdim imzali) kıza verdi. Evlenirken size alınan altinlariniz varmiydi bilmiyorum ama onlar da sizin hakkınız.

Bi miktar var, ve benim kendi sahsi hesabimda. Kesinlikle alamaz bensiz.

Merhaba kizlar bir sorum var cok karisik kafam, ailem, arkadaslarim herkes birsey diyor.

30 yasindayim, 5.5 senelik evliligim bitti, ve sormak istedigim birsey var.
Cocugum yok, 5.5 senedir ev hanimiydim, maddi bir gelirim olmadi bu evlilikte.
Boyle bi durumda, evden ne alip goturulur ? Evlendigimde sadece yatak odasini aldim.
Benim hakkim ne sizce ? eski kocam, 2ci anaktarlar sende, sizce hakkiniz ne ise onu alip anaktarlari masaya birakip gidin diyor.
Vallahi bende aldatılmıştım boşanırken bu sebeble donuyla kapıya koydum herşeyi de aldım :halay:

Biz zaten olaylar oldu, aile birbirine girdi 1/ 1.5 hafta icinde evi toparladik...
Ben pek dusunme zaman alamadim, ve 2 ay oldu bu olay, ev konusu icim icimi yiyor.
20-06-2019 gibi olaylar oldu, ve 06-07-2019 ev bosattildi. Ailemle sampuana kadar biz evi bosalttik. Icimden bir ses bukadar ailemi dusunup hareket etmemeliydim diyorum. 15-07-2019 whatsapp ve telnr engelledim. Bosanma kararini ben verdim ama dava acmadik daha. Ailem onlar acsin diyor. Kafam cok karisik...
Valla evi boşaltmanız sizin için biraz sıkıntı yaratabilir, tabi avukat daha iyi bilir bu konuyu ama..
Bir arkadaşım boşanırken henüz avukat tutmadan dava açılmadan evi toparladı çıktı gitti diye.. kızı suçlu buldular. evdeki eşyaları kaçırdı gerekçesi ile.. keşke kendi başınıza iş yapmasaymışsınız.

Sanki bir pismanlik var sizde, bosanma sebebniz nedir peki, neden bu kadar dahil oldu aileler

cok gereksiz bir ayrilik olmus gibi. tam.olarak ne sebepden bosaniyorsunuz? bana nedense ailenizin ego tatmini olacak bu bosanma gibi geldi.... yazik...

Dava açılmadan keşke kendi başınıza iş yapmasaymışsınız. Yaptığınız eşya kaçırmak çünkü. Eşiniz sizi rahatlıkla bu yüzden suçlayabilir. En kısa zamanda açın davanızı hatta şu daha doğru olur kaldırın engeli yazın avukata gidelim diye anlaşmalı boşanmanız hayrınıza olur. Hakkınızı alır boşanırsınız tek celsede

Valla evi boşaltmanız sizin için biraz sıkıntı yaratabilir, tabi avukat daha iyi bilir bu konuyu ama..
Bir arkadaşım boşanırken henüz avukat tutmadan dava açılmadan evi toparladı çıktı gitti diye.. kızı suçlu buldular. evdeki eşyaları kaçırdı gerekçesi ile.. keşke kendi başınıza iş yapmasaymışsınız.

Canim kirada oturuyorduk, hatta yeni evlere bakiyorduk satin almak icin kredi ile. Ev sahibi ile 1 sene daha uzatalim dedik, o arada ev bakariz felan planini yapiyorduk. Iste ev sahibide 7e sonuna dogru evi bozaltin yada 1 sene daha oturun dedi, esimde ayrilacaksan evi geri veriyorum, bende o an ver dedim,,,, oda vermis.... bir gun sonra esyalarini ozaman toparla dedi...

cok gereksiz bir ayrilik olmus gibi. tam.olarak ne sebepden bosaniyorsunuz? bana nedense ailenizin ego tatmini olacak bu bosanma gibi geldi.... yazik...

Gecen sene bir dusuk yaptim... maalesef ve o gunden bu gunune sanki esim beni hic anlamadi. Hic gormedi acimi,, 1/2 ay gectikten sonra yine deniyelim gibi laflar edince ben tamamen pys olarak coktum. ailemde memlekette oldugu icin etrafimdada kimsem yok... Bi an telefonda agladim anneme,,, ondan sonra zaten olan oldu...

Evden çıkarken sadece kişisel eşyalarımı aldım çıktım
Davam hala devam ediyor
Hakim onun şahitlerine soruyor o eve ne oldu eşyalar nerde diye
Bilginiz olsun

Canım ya. Bence ailen sebeplı olduysa ki, anlattıgın olayda hıc bısey yok. Aılelerın ego savasına sızın yuvanız dagılmasın derım.kac yasındasınjz
Gecen sene bir dusuk yaptim... maalesef ve o gunden bu gunune sanki esim beni hic anlamadi. Hic gormedi acimi,, 1/2 ay gectikten sonra yine deniyelim gibi laflar edince ben tamamen pys olarak coktum. ailemde memlekette oldugu icin etrafimdada kimsem yok... Bi an telefonda agladim anneme,,, ondan sonra zaten olan oldu...

Bak arkadasın yorumunu gormeden ben de aynı seyı dusunmus ve yazmısım. Anneınze derdınızı anlattınız dıye kı oyle cok buyuk bır dert degıl. Annenız nıye ortalıgı ayaga kaldırdı . Senaılenın bıraz daha dusun. Ama annenın ve cevrenın dedıklerıyle dsgıl. Esınle de kohusabılır. Gerekırse yuvamızı hemen bozmayalım dıyebılırsın. Hayırlısı olsun

Bizim bir akrabanın gelini de ailesi yüzünden boşandı ailesi eşya toplamaya geldiğinde kızın çay kaşığımı ne yokmuş kayın baba aşağıdaymış ona sormuşlar kayınbaba ben çay kaşığı felan bilmem ev orda ne istiyorsanız alın demiş..demem o ki ben bu boşanma aşamalarında aldatma şiddet yoksa kızmayın kadınlar kim kaşığın iğnenin peşindeyse o tarafın hep yuvayı yıkan taraf olduğunu gördüm yuva yıkılırken kaşık koltuk kanepe peşine düşen aile kimse o dur müsebisi derim susarım..tekrar şunu belirti yorum aldatılmak şidet hariç bu her iki cins içinde söylüyorum madur taraf intikam iç güdüsüyle her şeyi almak istiyor o durumu anlıyorum diğer durumlar için yazdım.

bosanma sebebinize sasirdim.
yani düsük yaptiniz ve esiniz sizi "anlamadi".
2 hafta sonra tekrar deneyelim dedi ve suanda bosaniyorsunuz?
yurtdisinda hizmet veren bir avukat olarak size tavsiyem:
Psikolojik acidan lütfen destek alin.
sundugunuz bosanma sebebini duyduktan sonra esinizin neden hicbir tavir sergilemedigini anladim...
gercekden sasirdim sebebinize.
konu hakli/haksiz degil ama yuvanizi yikmissin

Canım anlaşmalı boşanma iki tarafın oturup tüm konularda anlaşmasıyla olur bu dava tek taraflı açılmaz.
Annenin bırak o açson davayı deyişinden sanki onlarda bir ders verelim derken başlayan olayın ciddiyetine vardığı gibi bir izlenim içindeyim.

Erkeklere yapılacak en kötü blöf boşanmadır. Genelde ters teper tutarsada eskisi gibi olmaz. Ben seninde ayrılmak istemediğine inanıyorum. Sadece şu an bir akıntıya kapılmış gidiyorsunuz. Senden bir ricam var ikinizide tanıyan ortak güvenebileceğin bir dostunuz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back