- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi Saftirikinsan
-
+1Size verilecek tek fikir bosanmak ama siz cocuk yapip kendinizde hata aramayi tercih etmissiniz. Ne diyelim ki?
Eğer ilgili ve çocukların bakımını üstlenebilen bir baba olsaydı sizi bir nebze olsun anlardım ama öyle bir durum yokEvdeki adam çocukların babası. Ufak şeylerden dolayı çocukların anne ve babasını birarada görme ve ikisiyle büyüme imkanı ortadan kaldırılmamalı.
O zaman böyle yaşamaya devam edeceksiniz ama şikayet etmek mantıklı değil. Hem boşanmayayım ama böyle de yaşayamıyorum dediğiniz zaman size verilecek bir tavsiye yok maalesefBurada verilecek fikrin boşanma olduğunu biliyorum çünkü daha önceki konularımda da öyle oldu. İnanın boşanmayı çok da istiyorum ama yapamıyorum. Güvenemiyorum kendime ve acaba pişman olur muyum diye korkuyorum.
Eğer ilgili ve çocukların bakımını üstlenebilen bir baba olsaydı sizi bir nebze olsun anlardım ama öyle bir durum yok
Annemle babamın tartışmalarını hiç unutmuyorum mesela. Etrafımda birileri tartıştığında hala çok huzursuz olurum. İkili ilişkilerimde de etkilerini görebiliyorum bazen. Ayrı evlerde yaşansa da hem anneyle hem babayla sık vakit geçirseler bir sorun yaşanacağını düşünmüyorumO konuda yorum yapmayınca ben sadece karı koca iletişimsizliği diye düşündüm. Çocuklarla ilgilenmiyorsa durum farklı olur tabiki.
Ailem de yanımda ama sanırım beni korkutan şey acaba ayrılırsam çocukları babasız olarak güvenli bi şekilde yetiştirebilir miyim koruyabilir miyim bilmiyorum.31 yaşındasın 41'de olacaksın 51'de ...... Allah uzun, sağlıklı ömür nasip etsin.
Peki o yaşlara gelince hala o evde o kocayla, o ailenin içinde mi olmak istersin?
Cevabın ne ise ona göre hareket etmelisin.
Cesaret dediğin şey bir defa göz karartmaya bakar, sonrası kendiliğinden gelir.
Sen neyi yaşamak istersen evren ona göre kurgular hayatını, sana ona göre yollar açar.
Memursun iş ve para güvencen var. Yaşadıklarından edindiğin hayat tecrüben var. Seni korkutan ne?
Haklisiniz her cocuk anne ve babasini bir arada gormek ve oyle buyumek ister hakkidir da. Ancak ortada saglikli bir baba profili yok maalesef ve bu durum mecburen annenin de imajini zedeliyor. 4 kusur yildir evlilermis eminim esi konusup anlasilabilecek biri olsa konu sahibi de bunu yapardi. Her onune geleni kucumseyip bosan demek tabi ki dogru degil ama boyle muameleye maruz kalan hem de kimseye Allah'a sukur ihtiyaci olmayan bir hemcinsimizi debelendigi batakliga daha da itecek kadar konusmak ne kadar dogru bilmiyorum.Boşan diyenlerin çoğu bekardır diye düşünüyorum. Sadece maddiyatla yada yalnız kalma korkusuyla devam etmiyor ki pek iyi gitmeyen evlilik. Evdeki adam çocukların babası. Ufak şeylerden dolayı çocukların anne ve babasını birarada görme ve ikisiyle büyüme imkanı ortadan kaldırılmamalı. Eşinizle gergin olmadığınız bir günde böyle davranmasının iyi sonuçlar doğurmayacağını tehditkar olmayan bir dille anlatmanızı, ailenizle ilgili tutumunun sizi ondan uzaklaştırdığını ve yine bunun sonuçlarının ikinizide üzeceğini konuşmanızı öneririm. İki tarafında gergin ve olumsuz yaklaşımı kimseyi mutlu etmez. Siz biraz yapıcı olun eşiniz değişmez ama kendini ifade şeklini pekala değiştirebilir
Bende çok kavgalı gürültülü bir evde büyüdüm çok haklısınız ama evliliğimde bir sorun olduğunda mesela eşim sinirliyse ve ses yükselecekse hemen ortamdan uzaklaşıyorum yada alttan alıyorum siniri geçene kadar kavgaya müsade etmiyorum ki çocuğum duyup rahatsız olmasın, üzülmesin. Sonra sakin bir anda söyleyeceğimi söylüyorum, o da söylüyor tatlıya bağlıyoruz. Yani ne demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum. Benim annem asla bunu yapmazdı sürekli konuşurdu, babam sinirli sinirsiz farketmez ki çok sakin bir adam olmasına rağmen kavga eksik olmazdı. Eğer yapılabiliyorsa kadının evdeki sükuneti ve huzuru sağlamasından yanayım. Yok adam aşırı dengesiz ve hiçbir şekilde olmuyorsa huzursuz ortamda çocuk yetiştirmeyin fikrinizin arkasındayımAnnemle babamın tartışmalarını hiç unutmuyorum mesela. Etrafımda birileri tartıştığında hala çok huzursuz olurum. İkili ilişkilerimde de etkilerini görebiliyorum bazen. Ayrı evlerde yaşansa da hem anneyle hem babayla sık vakit geçirseler bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum
Tabiki de koruyabilirsiniz. İlk başta ailenizin yakınında oturursunuz size fazlasıyla yardımcı olurlarAilem de yanımda ama sanırım beni korkutan şey acaba ayrılırsam çocukları babasız olarak güvenli bi şekilde yetiştirebilir miyim koruyabilir miyim bilmiyorum.
Memurum. Ailem yaşadığım sıkıntıların bi kısmını biliyor ve ne olursa olsun benim yanımdalar. Yalnız kalma korkum yok. Sadece kendime güvenim yok.
Allah'a sukur ihtiyaci olmayan bir hemcinsimizi debelendigi batakliga daha da itecek kadar konusmak ne kadar dogru bilmiyorum.
Devlette güzel bir işin var ve ailen arkanda buna rağmen bu adamla boşanmayıp yaşıyorsun,
Durumun olmaz ailen kabul etmez anlarım ama sen bile isteye bu adamın yanında kendi rızanla duruyorsun bizlik bir durum yok bence
Klasik Türk ailelerinde babalar çocukların maddiyatları dışında hangi ihtiyaçlarını karşılıyorlar ki. Yemesi, içmesi, eğitimi, ergenliği, duyguları hepsiyle ilgilenen, programlayan, destek olan hep anne oluyor.Ailem de yanımda ama sanırım beni korkutan şey acaba ayrılırsam çocukları babasız olarak güvenli bi şekilde yetiştirebilir miyim koruyabilir miyim bilmiyorum.
Çocuğunuza mi cok ii davranıyor meselaHayattaki en büyük pişmanlığım evliligimdir.
Eşim elime boşanmak için çok ciddi sebepler de verdi hep. Ailesine de uyuz oluyorum.
Memursun.
Düzenli gelirin var çok şükür.
Ben de öyleyim.
Maddi olarak bagimliligim yok.
Kendime de evladıma da paşalar gibi bakacak gücü kendimde buluyorum.
Çok düşündüm ben bu konuyu.
Bu şartlara rağmen bırakmadıysam, bırakmıyorsak, pişman olur muyuz acabası yasıyorsak bırakamadığımız iyi şeyler de var demektir.
Emin mısınız hiç bir iyi yönü yok mu eşinizin ?
Ben yok diyemem.
Siz rahatlıkla yok diyorsanız.
Hiç düşünmeden gidin.
Pişman olacak sebebiniz de yoktur emin olun.
Boşan diyenlerin çoğu bekardır diye düşünüyorum. Sadece maddiyatla yada yalnız kalma korkusuyla devam etmiyor ki pek iyi gitmeyen evlilik. Evdeki adam çocukların babası. Ufak şeylerden dolayı çocukların anne ve babasını birarada görme ve ikisiyle büyüme imkanı ortadan kaldırılmamalı. Eşinizle gergin olmadığınız bir günde böyle davranmasının iyi sonuçlar doğurmayacağını tehditkar olmayan bir dille anlatmanızı, ailenizle ilgili tutumunun sizi ondan uzaklaştırdığını ve yine bunun sonuçlarının ikinizide üzeceğini konuşmanızı öneririm. İki tarafında gergin ve olumsuz yaklaşımı kimseyi mutlu etmez. Siz biraz yapıcı olun eşiniz değişmez ama kendini ifade şeklini pekala değiştirebilir
Neden koruyabilirmiyim diye düşünüyorsunuz ki,kadın isterse her sorunun altından kalkabilir.Ailem de yanımda ama sanırım beni korkutan şey acaba ayrılırsam çocukları babasız olarak güvenli bi şekilde yetiştirebilir miyim koruyabilir miyim bilmiyorum.
Cocuklarinizin deger verilmeyen surekli asagilanan bagirilan bir anne gormektense,kendi ayaklari uzerinde duran basi dik gururlu bir anne gormelerini isteyeceklerinden adim gibi eminim. Ayrica bu ortamda mutlu cocuklar yetistiremezsiniz malesef.Çocuk işi evliliğimizin ilk aylarında biraz düzelmişken oldu ve ikiz oldu kısmetimize.
aileme hakaret ederken cevabını veriyorum bir daha yapma diyorum ama hep yapıyor. Evliliğe devam etmemin tek sebebi çocuklardan dolayı pişmanlık Yaşar mıyım acaba diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?