• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanır mıyım bilmiyorum ama dertleşmek istiyorum

Saftirikinsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
187
64
98
Merhaba arkadaşlar içimi rahatça dökebileceğim kimse yok etrafımda. Bu yüzden buraya yazmak istedim. 31 yaşındayım. Normalde çok net ve keskin düşünceleri olan biri değilim ama birisi çıksa dese ki hayatındaki en büyük pişmanlığın nedir diye; evliliğim derdim çok net bi şekilde. Ataerkil bi ailede tek erkek çocuk olarak büyütülen bi eşim var. Onu büyüten bir anne ve dört tane ablası var ama o kadınları hep aşağıda görmesi gerekiyor gibi yetiştirilmiş. Yoruldum... kadın olarak o benden çok şey bekliyor ama ben ondan erkek olarak beklediğim hiçbişeyi göremiyorum. Artık ev işini ya da çocuk bakımındaki yardımı geçtim de bi ilgi bi sevgi şefkat bile göremiyorum.
Onunla evlenmeden önce nişandan ayrılmıştım. Benimle evlenerek beni kurtarmış gibi davranıyor. Beni “hiç” ken “adam” etmiş öyle söylüyor. Belki de bana bu yüzden hep kötü davranıyor. Bu düşüncede olduğu için. Ya da benimle ailesine uygun olduğum için evlendi ve o yüzden öyle davranıyor bilmiyorum ama sevildiğimi hiç ama hiç hissetmiyorum.
Zaten gelecekle ilgili bütün planlarını ailesi üzerine kuruyor onların mutluluğu için. Ben ve çocukların mutluluğu pek de önemli değil.
4 buçuk yıllık evliyiz. İlk başlarda çok sorun yaşadık. Burda da birkaç konu açmıştım. Düzelir gibi olmuştuk. Son zamanlarda yeniden eskiye döndük. Her tartışmada kendime ve aileme ağır hakaretler duymaktan bıktım.
Boşanmayı çok düşündüm çok dillendirdim ama gerçekten öyle ha deyince olmuyor. Düzelir miyiz onu da bilmiyorum ama hiç ihtimal vermiyorum.
Ben de hatasız değilim. Defalarca sorguladım kendimi farkındayım. Dört dörtlük kusursuz bi evlilik de beklemiyorum ama bu kadarı da çok fazla yordu beni.
içimi buraya da olsa dökmek iyi gelicek bana. Fikirlerinizi paylaşırsanız da sevinirim.

Merhaba arkadaşlar içimi rahatça dökebileceğim kimse yok etrafımda. Bu yüzden buraya yazmak istedim. 31 yaşındayım. Normalde çok net ve keskin düşünceleri olan biri değilim ama birisi çıksa dese ki hayatındaki en büyük pişmanlığın nedir diye; evliliğim derdim çok net bi şekilde. Ataerkil bi ailede tek erkek çocuk olarak büyütülen bi eşim var. Onu büyüten bir anne ve dört tane ablası var ama o kadınları hep aşağıda görmesi gerekiyor gibi yetiştirilmiş. Yoruldum... kadın olarak o benden çok şey bekliyor ama ben ondan erkek olarak beklediğim hiçbişeyi göremiyorum. Artık ev işini ya da çocuk bakımındaki yardımı geçtim de bi ilgi bi sevgi şefkat bile göremiyorum.
Onunla evlenmeden önce nişandan ayrılmıştım. Benimle evlenerek beni kurtarmış gibi davranıyor. Beni “hiç” ken “adam” etmiş öyle söylüyor. Belki de bana bu yüzden hep kötü davranıyor. Bu düşüncede olduğu için. Ya da benimle ailesine uygun olduğum için evlendi ve o yüzden öyle davranıyor bilmiyorum ama sevildiğimi hiç ama hiç hissetmiyorum.
Zaten gelecekle ilgili bütün planlarını ailesi üzerine kuruyor onların mutluluğu için. Ben ve çocukların mutluluğu pek de önemli değil.
4 buçuk yıllık evliyiz. İlk başlarda çok sorun yaşadık. Burda da birkaç konu açmıştım. Düzelir gibi olmuştuk. Son zamanlarda yeniden eskiye döndük. Her tartışmada kendime ve aileme ağır hakaretler duymaktan bıktım.
Boşanmayı çok düşündüm çok dillendirdim ama gerçekten öyle ha deyince olmuyor. Düzelir miyiz onu da bilmiyorum ama hiç ihtimal vermiyorum.
Ben de hatasız değilim. Defalarca sorguladım kendimi farkındayım. Dört dörtlük kusursuz bi evlilik de beklemiyorum ama bu kadarı da çok fazla yordu beni.
içimi buraya da olsa dökmek iyi gelicek bana. Fikirlerinizi paylaşırsanız da sevinirim.
Fikir istemek için gelmemişsiniz konu başlığına bakılırsa pek de fikir istemiyorsunuz.

Ama bildiğim tek şey sizin düşüncenizdeki kadınlar 50 yaşına kadar bu çileyi çekip sonra başlarını duvara vuruyorlar. Bir 20 yıl bekleyin bakalım ne olacak....

Anekdot: Adım atmazsanız yolun ilerlemesini bekleyemezsiniz...

Seni ve aileni ezmesine neden izin veriyorsun ? Neden cevap veremiyosun ?
Eşinde olsa kimse seni yargılayamaz ezemez bunları neden üstüne basa basa demiyosun ?
En önemlisi bu işkenceye neden katlanıyosun ?
Bütün özgüvenini alır çöpe atar ilerde dışarı çıkamıcak hale gelirsin.
En korkulacak erkek tipidir özgüveninizi alan insanlardan ezen insanlardan yalvarırım uzak durun ağızlarının payını verin Allah size bir dil bir de çene vermiş sonuçta.

Sizle ayni yaslardayiz o kadar genc ve sevgiyi tam yasayacaginiz yastasiniz ki. Cocuklariniz da varmis allah bagislasin. Bu insanlar insanin omrunu yer kendinden suphe ettirir. Calisiyor musunuz aileniz ile baginiz nasil yalniz kalma korkusu mu yasiyorsunuz bilmiyorum ama bosanma konusunu kendi icinizde iyi analiz edin. Hatta yardim alin lutfen🙏 esinizle orta yol bulunabilir mi bilmiyorum cunku boyle insanlar zehirlenmis ve egitilemez olduklarini dusunuyorum.

Peki bu adam hep.boyleyken kendini saklamamış hiç neden çocuk diye sorasım geliyor ister istemez ya da çocuklar
Bir de size ailenize hakaret ederken siz napiyorsunuz ve bu derece saygısız bir hanzoyla evliliğe devam etme motivasyonunuz nedir cok merak ettim.

Fikir istemek için gelmemişsiniz konu başlığına bakılırsa pek de fikir istemiyorsunuz.

Ama bildiğim tek şey sizin düşüncenizdeki kadınlar 50 yaşına kadar bu çileyi çekip sonra başlarını duvara vuruyorlar. Bir 20 yıl bekleyin bakalım ne olacak....

Anekdot: Adım atmazsanız yolun ilerlemesini bekleyemezsiniz...
Burada verilecek fikrin boşanma olduğunu biliyorum çünkü daha önceki konularımda da öyle oldu. İnanın boşanmayı çok da istiyorum ama yapamıyorum. Güvenemiyorum kendime ve acaba pişman olur muyum diye korkuyorum.

Seni ve aileni ezmesine neden izin veriyorsun ? Neden cevap veremiyosun ?
Eşinde olsa kimse seni yargılayamaz ezemez bunları neden üstüne basa basa demiyosun ?
En önemlisi bu işkenceye neden katlanıyosun ?
Bütün özgüvenini alır çöpe atar ilerde dışarı çıkamıcak hale gelirsin.
En korkulacak erkek tipidir özgüveninizi alan insanlardan ezen insanlardan yalvarırım uzak durun ağızlarının payını verin Allah size bir dil bir de çene vermiş sonuçta.
Zaten çok özgüveni olan biri değildim. Onunla evlendikten sonra iyice yok oldu özgüvenim.
ona her zaman cevap da veriyorum ama başedemiyorum.

Sizle ayni yaslardayiz o kadar genc ve sevgiyi tam yasayacaginiz yastasiniz ki. Cocuklariniz da varmis allah bagislasin. Bu insanlar insanin omrunu yer kendinden suphe ettirir. Calisiyor musunuz aileniz ile baginiz nasil yalniz kalma korkusu mu yasiyorsunuz bilmiyorum ama bosanma konusunu kendi icinizde iyi analiz edin. Hatta yardim alin lutfen🙏 esinizle orta yol bulunabilir mi bilmiyorum cunku boyle insanlar zehirlenmis ve egitilemez olduklarini dusunuyorum.
Memurum. Ailem yaşadığım sıkıntıların bi kısmını biliyor ve ne olursa olsun benim yanımdalar. Yalnız kalma korkum yok. Sadece kendime güvenim yok.

Peki bu adam hep.boyleyken kendini saklamamış hiç neden çocuk diye sorasım geliyor ister istemez ya da çocuklar
Bir de size ailenize hakaret ederken siz napiyorsunuz ve bu derece saygısız bir hanzoyla evliliğe devam etme motivasyonunuz nedir cok merak ettim.
Çocuk işi evliliğimizin ilk aylarında biraz düzelmişken oldu ve ikiz oldu kısmetimize.
aileme hakaret ederken cevabını veriyorum bir daha yapma diyorum ama hep yapıyor. Evliliğe devam etmemin tek sebebi çocuklardan dolayı pişmanlık Yaşar mıyım acaba diye.

Memurum. Ailem yaşadığım sıkıntıların bi kısmını biliyor ve ne olursa olsun benim yanımdalar. Yalnız kalma korkum yok. Sadece kendime güvenim yok.

Devlette güzel bir işin var ve ailen arkanda buna rağmen bu adamla boşanmayıp yaşıyorsun,
Durumun olmaz ailen kabul etmez anlarım ama sen bile isteye bu adamın yanında kendi rızanla duruyorsun bizlik bir durum yok bence

Çocuk işi evliliğimizin ilk aylarında biraz düzelmişken oldu ve ikiz oldu kısmetimize.
aileme hakaret ederken cevabını veriyorum bir daha yapma diyorum ama hep yapıyor. Evliliğe devam etmemin tek sebebi çocuklardan dolayı pişmanlık Yaşar mıyım acaba diye.
Olmazsınız aksine saygılı birbirine sevgi dolu çocuklarınla yasadigin huzurlu bir evde değil pişmanlık daha önce neden yapmadım dersiniz emin olun.
O evde çocuklarınız gerginliği uzuldugunuzu görüyor bu sekilde büyümelerini istermisiniz bu olmamış hoduk herifi koyun kapiya anasıyla plan yapmaya devam etsin sizde hayatınıza bakin. tab8 bilmiyorum çalışıyor musunuz

Memurum. Ailem yaşadığım sıkıntıların bi kısmını biliyor ve ne olursa olsun benim yanımdalar. Yalnız kalma korkum yok. Sadece kendime güvenim yok
Memursunuz ve aileniz de destekciniz inanin cok sanslisiniz. Herkesten ayni cesareti gostermesi beklenemez herkes farkli cunku. Ben dr size niye bu adama agzinin payini vermiyorsunuz demek istiyorum tabi ki ama bunu yapabilseniz zaten yapardiniz. Cikismaniz durumunda nelerden cekiniyorsunuz bilmiyorum ustunuze gelemem. Kendi dusunce yapinizdaki eksikligin farkindasiniz da size en yardimci olacak kisi isini bilen bir uzman. Esinizin dostunuzun ya da bizim soyle yap boyle yap dememizle yuksek ihtimal harekete gecemeyeceksiniz. Kendiniz ve cocuklariniz icin sizin destek almaniz sart. Imkaniniz da varsa eger hic vakit kaybetmeyin.

Biktik bu ataerkil ailelerde yetisen, surekli annesi tarafindan pohpohlanmis , her istedigi ayagina getirilmis, sorumluluk verilmemis sadece erkek oldugu icin kendini degerli hisseden, kadinlardan ustun oldugunu dusunen erkeklerden. Keske bunlar evlenmese anneleriyle yasalar omur boyu. Keske bizler evlenmeden once onlarin gercek yuzunu gorebilsek..

Burada verilecek fikrin boşanma olduğunu biliyorum çünkü daha önceki konularımda da öyle oldu. İnanın boşanmayı çok da istiyorum ama yapamıyorum. Güvenemiyorum kendime ve acaba pişman olur muyum diye korkuyorum.
Birçok kadına göre çok şanslısınız çünkü iyi bir işiniz var. O adama muhtaç değilsiniz. Çocuğunuz için yapmalısınız bunu. Yaşı küçük diye hiçbir şeyin farkında değil sanmayın. Sizin mutsuz ilişkiniz çocuğunuzun ilerideki ilişkilerini bile etkileyecek. Onun için daha huzurlu bir yuva kurmayı düşünmelisiniz bence

31 yaşındasın 41'de olacaksın 51'de ...... Allah uzun, sağlıklı ömür nasip etsin.
Peki o yaşlara gelince hala o evde o kocayla, o ailenin içinde mi olmak istersin?
Cevabın ne ise ona göre hareket etmelisin.
Cesaret dediğin şey bir defa göz karartmaya bakar, sonrası kendiliğinden gelir.
Sen neyi yaşamak istersen evren ona göre kurgular hayatını, sana ona göre yollar açar.

Memursun iş ve para güvencen var. Yaşadıklarından edindiğin hayat tecrüben var. Seni korkutan ne?

Şu yorumu okuyup ne diyelim ki biz peki?

Oturup kendinize ve ailenize yapılan hakaretleri dinleyin o zaman.

Yalnız değilsiniz, maddi imkanınız var ondan sonra ki amalarin bir manası kalmıyor.

Boşan diyenlerin çoğu bekardır diye düşünüyorum. Sadece maddiyatla yada yalnız kalma korkusuyla devam etmiyor ki pek iyi gitmeyen evlilik. Evdeki adam çocukların babası. Ufak şeylerden dolayı çocukların anne ve babasını birarada görme ve ikisiyle büyüme imkanı ortadan kaldırılmamalı. Eşinizle gergin olmadığınız bir günde böyle davranmasının iyi sonuçlar doğurmayacağını tehditkar olmayan bir dille anlatmanızı, ailenizle ilgili tutumunun sizi ondan uzaklaştırdığını ve yine bunun sonuçlarının ikinizide üzeceğini konuşmanızı öneririm. İki tarafında gergin ve olumsuz yaklaşımı kimseyi mutlu etmez. Siz biraz yapıcı olun eşiniz değişmez ama kendini ifade şeklini pekala değiştirebilir

Annelerinin sürekli aşağılandığını görerek büyüyen çocuklar ileride hatırladıkça size saygı duyarlar mı sizce? Ne güzel kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğiniz koşullarınız var. Arkanızda duran aileniz var. Kendinize ve çocuklarınıza yazık etmeyin daha fazla

Back