boşanıp nikahsız yaşamak

nikahsız birlikteliklere hayır
zinakarları asalım keselim
herkes evlensin
mutluluğun anahtarı budur
evlenen hiç bir kadın mağdur olmaz,
:) :) :)

Benim hic bir kelimem senin yazdiklarinla bağdaşmıyor.
Burada acilan hic bir evlilik disi iliski konusunada zinakarlar ,gunahtir,kakalar diye yaklaşmadım
Oyle bir dusuncem yoktur cunku
Verdigim ornekteki kisiler senin "imza atmayanlar omur boyu birlikteler ,evlenen bosaniyor " olan asilsiz ,dayagı olmayan cumleni kurutmak icindi ve bu sadece bi tanesi
Senin kafan baya saglammiş, kendin kurup kendin oynama
Sayet bende senin kelimelerinle kafama gore oynarsam cok baska seyler cikaririm.

amaaaan saygiyi elden birakmamis kimse, 36 sayfa olunca kavga var sandim geldim :p
Bu arada bu fikri lisede cok atesli sekilde savunan arkadasim iki ay once evlendi

imagemaker imagemaker konunun özü olan boşanıp beraber yaşayan insanlar da tanıdım. O şekilde de mutsuzlardı. Bunun nikahlı olup olmamayla alakası yok, tamamen karakter meselesi. Bunalmış olabilirsin seni anlıyorum ama sıkıntılarını göz ardı etmene sebep olacak nedenler üretmemeni tavsiye ediyorum.
Aslında bu da bir nevi kaçış yolu bilmem farkında mısın? Tıpkı her türlü şiddeti, hakareti, eziyeti görüp ama boşanamam toplumda dul damgası yerim savunmasına benziyor bir yönden.
Sorunun köküne inmelisin.

ne bileyim hayatlarında tek amaç nikah olan adam kapmak olan kadınlar vs.
Hmm deminki yazini anlamamisim ben sanirim pardon :KK66:
Bdvnin su anki haline bakilirsa evli kadinlarin hali ortada yani demek ki nikahta keramet yokmus :KK66:
Kocasinin cebinden para asiran kadin mi ararsin?
Esi ahlaksiz teklifte bulunani mi ararsin?
Hamileyken bosanmaktan baska caresi olmadigina kanaat etmis kadin mi arasin?
Var oglu var yani

tabi çok kolay
lay lay lom bir hayatım var benim .
allah aşkına tuhaf tahminler yapmayın
Hayatiniz laylaylom mu değil mi bilemem, ama bu konuyu iyice düşünüp acmissaniz zihin yapınız laylaylom, marketi genişletmek için kolanlari kiran adamla ayni umursuzlukta....ask bitmesin diye nikahı yikalim, diyorsunuz daha ne olsun
...

'Bayan' eşimle anlaşamıyorum, nikahsız birlikteliği denemek nasıl olur dememiş ki.
Devlet resmi nikahı yasaklamalı demiş.

Hı diğer türlü deseydi konu yine aynı noktaya gelirdi, ama konu sahibi gereksiz yere polemik çıkaran konumunda olmazdı.

Her ne olursa olsun insanları tahrik edecek veya rencide edecek şekilde konuşmak ya da cevap yazmak yanlış. ..

KatılmadığımızI belirtmek için agresif şekilde saldırganca cevap yazmaktan daha iyi bir yol mutlaka vardır.

Üslupta anlasirsak gerisi tâli mesele :KK66:

imagemaker imagemaker konunun özü olan boşanıp beraber yaşayan insanlar da tanıdım. O şekilde de mutsuzlardı. Bunun nikahlı olup olmamayla alakası yok, tamamen karakter meselesi. Bunalmış olabilirsin seni anlıyorum ama sıkıntılarını göz ardı etmene sebep olacak nedenler üretmemeni tavsiye ediyorum.
Aslında bu da bir nevi kaçış yolu bilmem farkında mısın? Tıpkı her türlü şiddeti, hakareti, eziyeti görüp ama boşanamam toplumda dul damgası yerim savunmasına benziyor bir yönden.

hiç mi haklılık payı yok söylediklerimde .
Nikah dediğiniz bir imza .
Sözleşme .

Misal sanatçılara bakın .
Evlenenler 5 yıla kalmadan boşanıyorlar
Nikahsız yaşayanlar ise uzun yıllar hatta ölene kadar birlikteler .
Bir yığın örneği var .

Evlenmeyenler mi uzun süre birlikte yaşıyor o_Oo_O Mesela??

Yani hani 5 örnek ver şöyle sevgili olup yıllarını deviren yetecek... :KK14:

demin sizlemi konustm braz elestiri yasadk sanrm sizseniz eger k.bakmayn genede

Abi cidden evliliklerin nikah ve imza yüzünden bittiğine ciddi ciddi inanıyor musunuz?

Sevgili olup, sözlü olup, nişanlı olup kavgalar eden ayrılan, aşkları biten insanlar nereye imza atıyorlar bilmediğimiz.

Ne alakası var evlilikle ayrılığın anlamadım.

Erkeğin olduğu her yerde bunlar olur bebişlerim kandırmayın kendinizi nikah evlilik aşkı bitiriyor diye...

hiç mi haklılık payı yok söylediklerimde .
Nikah dediğiniz bir imza .
Sözleşme .
evet ama olması gereken bir sözleşme. Evlilik kurumu sadece eşleri bir arada tutmuyor. En basitinden evlilik ile birlikte çocuğun soy bağı belirleniyor. Evlilik birliği içerisinde doğan çocuklar çiftlerin çocukları olarak sayılıyor, aksini idda eden dava açıyor. Basite indirgenmiş sözleşmenin olmadığını var sayalım, ülke çiftliğe döner resmen, kimin çocuğu kimden, kim kimden yapmamışta birlikte olduğu insanı adamı kandırmış.
Diğer yönden sesi çıkmayan, haklarını bilmeyen insanlar var. Bir evi kendi parasıyla alırken bile aman ağzımızın tadı bozulmasın diye tapuda ismi yazılı olmayan insanlar.. Evlilik içerisinde alınmamış olsa bu mal paylaşımı ve bunun ispatı ne kadar zorlaşır? Herkesi aynı bilinç seviyesine ve aynı tepki vermeye programlayamazsın. Her okumuş, işi olan kadın da aynı değil zira burada görüyoruz.
Belki sen her şeyi usulüne göre yapacaksın ama senin eğittiğin kızın yapamayacak? Burada da yine karakter giriyor devreye.

sizin gibi beni anlayabilecek kültüre sahip insanların olması çok güzel .
Ne yanı biz sana katilmiyoruz diye kültürsüz mü olduk şimdi
Bu konuyu buraya ne amaçla actin anlayamadım zaten esinde senle aynı kafadaysa kabul eder boşanır nikahsız yaşarsınız
Belki kaybettiğiniz heyecan sahiplenilme aşk geri gelir olabilir yani

demin sizlemi konustm braz elestiri yasadk sanrm sizseniz eger k.bakmayn genede
Önemli değil, şaka yapmıştım avukatıyım derken yoksa tanımıyorum image'i ama genel olarak gözlemlediğim kadarıyla iyi yürekli bir bayan. siz de onu yanlış anladınız. Saldırgan tavırlara tepkiydi onun verdiği cevap.

X