- 31 Ocak 2012
- 209
- 219
Kızlar 10 senelik evliliği bitirdim 35 yaşındayken. Öyle kariyermiş paraymış çok kriter değil benim için. Mutluluk belirleyicisi değil bunlar. Boşanıp daha iyisiyle evlendim diye ölçüt olarak doktormuş, yok daha iyi standartmış demeyin. Aile içinde yüksek standart huzur, değer görmek ve özgüveninin sarsılmaması bence. Benim ilk eşim doktordu, kıdemliydi falan ama bana 10 yıl resmen psikolojik şiddet uyguladı. Bütün yaşam sevincimi sömürdü. Para çoktu ama cimrilikten sürekli varlık içinde yokluk çekiyordum. Neyi sevdiğimi bile bilmezdi. “ ne bileyim, kadınlar bunu sever diye düşündüm” diyerek en sevmediğim şeyleri alırdı bana. “Sen ne biçim kadınsın” demeler.. çok rahattım, hiç kıskanmazdı ama hiç sallamıyordu da... güya moderndi. Ama evde geleneksel beklentileri vardı. Epey tükendim. Psikolojim bozuldu. 3yıl boşanma kararı ve uygulamaya geçmek için geçti. 4 sene sonra tekrar evlendim. Şimdiki eşimin kariyeri yok. Benden 6 yaş küçük ama o enerjisi, benim gözümün içine bakışı, şefkat ve beni yargılamadan hatalarımı dinleyip moral vermsi, kadın haklarını önemsemesi gerçek çağ atlamışlık bence. Her gün şükrederek uyanıyorum onun yanında. Maddi olarak ben zaten kendime yetiyordum. Başkasından böyle bi beklentim yok. Zaten dediğim gibi varlık içinde yokluk çekeceğime, azıcık aşım kaygısız başım derim. Huzur olunca bereket de oluyor.
Ondan bi bebişim olsun istiyorum şimdi ama önceki ruhsuza 10 yılımı verdiğim için artık biraz geç, uğraştırıyor, üzülüyorum. Geç olmadan kararınızı verin. Kurtarabiliyorsanız evliliğinizi yoksa kendinizi kurtarın. Hayatınıza bakın. Kendinize yatırım yapın. Her şey eşya dolu lüks bi ev değil. Kalabalıkta yalnız olmak en acısı, tükeniyorsunuz. Hepinize bol şans ve aşk!
Ondan bi bebişim olsun istiyorum şimdi ama önceki ruhsuza 10 yılımı verdiğim için artık biraz geç, uğraştırıyor, üzülüyorum. Geç olmadan kararınızı verin. Kurtarabiliyorsanız evliliğinizi yoksa kendinizi kurtarın. Hayatınıza bakın. Kendinize yatırım yapın. Her şey eşya dolu lüks bi ev değil. Kalabalıkta yalnız olmak en acısı, tükeniyorsunuz. Hepinize bol şans ve aşk!