Yoo, hiçbir zaman sorun olmadı. 2 aydır falan görüşüyorduk, ben ona boşandığımı, ama benim bu konuyu aştığımı söyledim, kısaca sebeplerini anlattım, boşanma kağıdını uzattım, bakabilirsin, dedim. O kağıda bakmadan geri çevirdi, 'Ben sana inanıyorum, ne olmuş yani, boşandın diye sana olan sevgim değişecek mi sanıyorsun, hem ben bakınca anlıyorum, sen o konuyu bitirmiş ve güçlü şekilde ayağa kalmışsın, haftaya ailenle tanışmak istiyorum.' dedi. Öyle de yaptı. Ailesine evlenmeden önce, konuşacak olan varsa şimdi konuşsun, evlendikten sonra bu konu ile ilgili tek bir kişinin lafını duymak istemiyorum, demiş. Konusu bir kez bile açılmadı. Sık sık,' Ben ne gibi bir iyilik yaptım ki, Allah seni karşıma çıkardı, acaba sana layık miyim?' der.
He şunu da söyleyeyim, eşim muhafazakar biri. Ben ondan bu tepkiyi beklemiyordum. Eşimden önce birisi ile daha görüşmüştüm, evlilik yolundaydık önce,sonra kaldıramadı. inancı olan birisi değildi pek, rahat bir insandı, o mesela saçma bir şekilde şöyle demişti:'Birisiyle beraber yaşamış olsan sorun değil ama gelinlik giymişsin bir kez, evlenmeyi istedim ama yapamıycam.'dedi.
Ummadığınız insanlardan ummadığınız tepkiler gelebilir. Ama size öncelikli tavsiyem, eski evliliğinizi kafanızda bitirin bir an önce tamamen ve küllerinizden doğmaya bakın.