bayanlar boşanınca ailenizin yanına mı dönersiniz yoksa aynı şehirde kalıp başka ev tutar ona inat yaşar mısınız?
ekonomik özgürlüğünüz olsa ama bide küçük oğlunuz olsa..!
Eğer boşanmışsam eski eşime inat olsun diye bir şeyler yapmak bana ters düşer. Yollarımı ayırdığım biriyle bir daha işim olmaz.
Durumum neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Ailemin yanına gitmem ama ailemle aynı şehirde olmayı yeğlerim. Ama işimin olduğu yerden başka bir yerde yaşıyorsa ailem işimin olduğu yerde kalırım.
Boşanmak öyle yada böyle ilşkinin bitmesiyle sonuçlanması değilmi zaten. Size kimse illa ailenizin yanında kalın diyemez ama bitmiş bir ilişkiye kin güderek hareket etmek ne kadar doğru olur sizce.
bende yenı boşanmış bırıyım şuan ailemın yanındayım benımde ekonomık özgurluğum vardı ama genede ailemın yanına dönmeyı düşümdüm hem 10 aylık kızım var şimdi hemde ınsan boyle zamanlarda aile desteğıne ıhtıyaç duyuyo kendını toparlaman daha kolay oluyoo.bence ailenle beraber yaşa bı sure sonra ıstersen ayrı eve çıkarsın en azından kafanı toparlayana kadar bıde oğlun varmış
bir kadın ayrıldığı zaman mutlaka kendi evini acabilmeli
ya kocanın evi ya babanın evi olmamalı
kadının mesleği olması bence bunun için gerekli
gerektiğinde tek başıma varım diyeilmek için
Boşandım ve ailemin yanına da dönmedim.
Ama ekonomik özgürlüğüm vardı çok şükür, olmasaydı nasıl dönerdim bilemiyorum.
İnsan nasıl sığar onca yıldan sonra...çok zor.
ailenin yaklaşımı önemlidir bence bu konuda. boşandığım için beni eleştirecek, ayıplayacak ya da hepsini bırakın sürekli o olayları bana hatırlatacak bir annem olsaydı 9 yıl önce boşandığımda çok zor olurdu her şey. maddi özgürlüğüm de yoktu daha öğrenciydim o zamanlar.
çok çok zor bir durumda olmadıkça ailemin evine dönmeyi düşünmem.
eski eşin olduğu ilde kalacağım diye de uğraşmam.
işime uygun bir yerde, hayatıma devam ederim...
ben 15 yıldır eşimden ayrıyım baba evine dönmeyi hiç düşünmedim taş yerinde ağardır yerinden oynayınca hiç bir zaman yerini oturmaz tabi ekonomik özgürlükte şart baba evine dönmektense hiç ayrılmayın daha iyi .
böyle bi durumda benim pskolojim cok bozuk olacagi icin ve cocuguma yansitmamak icin bi sure ailemin yaninda kalirdim, kendimi toplayana kadar, daha sonra baska bi sehirde kendi hayatimi yasamaya devam ederdim
bayanlar boşanınca ailenizin yanına mı dönersiniz yoksa aynı şehirde kalıp başka ev tutar ona inat yaşar mısınız?
ekonomik özgürlüğünüz olsa ama bide küçük oğlunuz olsa..!
allah korusun öyle bi durumda degilim ama bosansam kesinlikle ayni bir sehirde yada ayri bi sehirde kendime ev tutardim ,calisirken oglum da o saatte kreste olurdu ,ayni zamanda eski esiminde cocugu rahatlikla gelip görebilcegi bi yerde oturmayi düsünürdüm
eger bu kisi bana ve alieme zarar veriyorsa tabiiki eski esimden uzak bi yerde kalmayi tercih ederdim
kızım küçüktü eşimden ayrıldıgımda...hiç ailemin yanına gitmeyi düşünmedim...boşanmaya kesin karar verdigimde evimi tuttum her şeyi ayarladım ve kızımla beraber yeni evimize geçtik...
bende burda ki düzenimi işimi bozmak istemiyorum ama gurbetteyim kimsem yok..
yinede güçlü olup sizler gibi bende kendime ait güzel bir hayat yaşayacağım...
bende eşimden ayrılıyorum.seninle aynı konumdayız .benimde çocuğum yok ve çok bocaladım ailemin yanına dönüp dönmemekte .ama bi gün hafta sonu hiçbir allahın kulu kapımı çalmadı .o çok samimi dediğimiz arkadaşlarım bile aramadı yani demek istediğim herkes kendi derdinde .eğer yabancı bi yerde kalırsan çok acı çekeceksin.sen bekar olduğun için evli arkadaşlarınla hafta sonları görüşemeyeceksin.inan ben 1 günde verdim kararımı .dön ailenin yanına inan daha mutlu olacaksın.
Allah korusun öyle birşey olsa ben babamın evine dönmesem babam beni vurur.. öyle ekonomik özgürlükmüş falan filanda dinlemez.. Allah kimsenin başına vermesin zor.
Kızlar öncellikle bu durum, çok zor ama... tabi aile yanında kalmak yada ortamlardan kopmamak herzaman iyi... ama ben şuanda boşanma aşamasındayım mahkeme bitnice ayrı ewe taşınıp orda yaşamaya karar verdim ailem de buna saygı duycaktır eminim. allahıma şükürler olsun kimseye muhtaç değilim. kendi paramı kendim kazanıorum... ve eşimle ayrıldımızda dik burunluluk yapıpta ailenin yanına bile dönmedin dedi bana.... ohhh ne güsel çalışorum kazanıorum çok ta güçlüyüm allahıma bi şükür olsunn=)
Eger boyle birsey basima gelse (allah korusun)
çocugum olsa, ayri bir ev tutardim, ama aileme yakin ayni semtte tutardim,
çocugum olmasa, ailemle bi sure kalirdim. zor olsada.