Boşandim yeniden evlenmelimiyim?

Banada öyle geliyor ..siz benim yerimde olsaniz ,yani geliriniz olsaydi maddi sıkıntı olmasaydi evlenmeyi dusunurmuydunuz?Bi erkegin kahrini cekermiydiniz?
Kahır diye düsünüyorsan evlenme zaten. Kafa dengi birini bulursan beraber gezer vakit geçirir bir hayat yaşarsınız. Ama doğru kişi olursa tabi

Velev ki evlendiniz , adam niye sizin evinize geliyor ki, siz adamının evine gidersiniz çocuklarda sizin evinizdeki düzene devam eder.
Hiç çalışın yazmayacağım , siz çalışmazsınız çünkü, ama sizin ve çocuklarınızın etrafında bir Allah ‘ın kulunun olmaması da aşırı garip.

Sizden 70-80 yaş vibe aldım. İçim şişti resmen. Oğullarına aşık koloni gibi yaşamak isteyen toksik kaynana modelinin gelişim evresi gibisiniz.
Kazık kadar adam olmuşlar hala tek yapamazlar bilmem ne. Siz evlenip mis gibi hayat yaşar hatta aşıkta olabilirsiniz (görücü yazmışsınız ama gençsiniz aşk meşklede olur bu işler)

Karpal tunnel syndrom mu?
Yoksa 42 yaşinda ikibileğinde kemik erimesi nasil oluyor

Sinirlendim ya .
Bende almanyada yaşiyorum ve devletten sadece işsizlik maaşi aldim .
Elim ayağım tutarken iki tane kocaman erkek çocuğum varken devletten almak ne ?
Çocuklarada çok kötü örnek oluyorsunuz .
Sizin sağlik sorununuz var oğlunuz niye çalişmiyor ?
Dindar olan adama yakişiyor mu kul hakki yemek?
Tahmin ediyorum burdada sizin gibiler ,sabahtan cemaata giderler ,haram helaldan konuşurlar ama aynen devleti ve sikortalari kaziklamada vazda gecmezler .
Yarisi sizin gibi komple devletten geçinir, yarısında hastalik sigortasindan ,hasta raporu alir gider başka yerde çalişir .
Bu oğlanlarda yarin bir gün gider türkiyeden gözü acilmamiş kizla evlenir ve gerisi yarin....

Eskiden Almanya’ya iş göçü ile giden Türklerin kafa yapısı genellikle hep aynı oluyor. Türkiye’de yaşayan insanlardan daha çok dinlerine bağlı oluyorlar. Orada asimile olmamaya çalışmanın, tutunacak bir dal aramalarının doğal bir sonucu bu. Artık iş göçü değil, beyin göçü olmaya başladı ve orada yaşayan Türklerin de zihniyeti yavaş yavaş evriliyor.

Ailesi iş göçü ile oralara gitmiş, orada doğup büyümüş ve 18 yaşını geçmiş Türk çocuklar genellikle hanımefendinin çocukları gibi oluyor. Dinlerine, ailelerine bağlı oluyorlar. Yoksa orda genç yaşlarda şehir değiştirmek, aile yanından ayrılmak gibi şeyler çok fazla var ve buraya göre çok daha kolay. Çünkü destek var, imkan var.

Özetle konu sahibi, çocuklarına bağımlı olmayı bırakıp kendisi için bir şeyler yaparsa güzel olur.

Türk mahallesi kafasından çıkıp hayata karışmak gerekiyor. Biraz da yaşadığınız ülkeye uyum sağlarsanız mutlu olursunuz.

Bu çocuklar muhtemelen hauptschule adı verilen en kötü lisede falan okumuşlardır. O liseden de mezun olup üniversiteye falan pek gitmezler genellikle bu yaşam tarzı olanlar. Meslek edindilerse ne ala. Bu tarz aileler Almanların Türklerden nefret etmesinin sebebi oluyor. Çünkü Türkiye’deki yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar uyum sağlamak yerine. Güzel bir kahvecide böyle ailelerin oturup kahve içtiğini, sohbet ettiğini göremezsiniz ya da ne bileyim Türk marketi dışında oranın yerel marketlerine giden pek olmaz haram diye. Oranın her şeyinden faydalanırlar ama dinlerine bağlıdırlar (!)

Her neyse evlenip hayatınızı yaşayın dedim ama yıllarca evde oturmuş bir kadın olarak sizin işiniz biraz zor. Öncelikle biraz etrafınıza bakıp görmeniz gerekiyor. Yaşadığınız medeni hayatın kıymetini bilin. Yaz ayları gelince şöyle bir bakıyorum Almanya’dan Türkiye’ye gelenlere, üzülüyorum. Bu kadar imkanın içinde nasıl bu kadar geri kaldıklarına üzülüyorum. Onlar yüzünden yıllarca neden ırkımızdan, dinimizden nefret edildi diye düşünüp üzülüyorum.

Salın çocukları, okusunlar, çalışsınlar. Bu genç yaşta ölmeden mezara sokmuşsunuz kendinizi, sizin yaşınızda neler başaran kadınlar var. Bizler bize emanet edilen bedeni ve ruhu beslemekle yükümlüyüz. Boşa yaşamak da günah.

Şimdi şöyle çok erken evlenmişsiniz uzun zaman önce boşanmışsınız 2 tanede kocaman evladınız var allah bağışlasın,işte bu yüzden yaşınızı çok büyük sanıyorsunuz ama öyle değil,sizin yaşınızda yeni evlilik yapan insanlar var mesela kuzenim 41 yaşında evlendi şuanda çok mutlu,zaten 25 yaşına kadar üni okudu sonra 2. okulunu bitirdi yaş 30 oldu,sınavlar vs deyincede 3 sene kadar atanamadı,sonrasında yolunda gitmeyen bir ilişkisi oldu sonrasında eşiyle tanıştı,yani zaman bu şekil su gibi geçiyor ama eski 40 yaşlarla şimdiki aynı değilki gencecik çıtı pıtı bir tip,hala ortalıkta koşuşturan çocuklar gibi kaldı bu nesil vallahi bende hayret ediyorum ama öyle oldu o yüzden doğru bir insanla evlenirseniz ilk evliliğiniz gibi olacak zaten diğeri pek evlilik gibi değilmiş uzun sürmemiş fln,önünüzde çok uzun bir hayat var yalnız geçirmek istemiyorsanız yaşınızın tam vakti.

Şimdi siz yazınca hatırladım. Benim kuzenim de ilk evliliğini 41 yaşında yaptı ve hemen anne oldu. Eşi 2 yaş küçük kendisinden, çok da mutlular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…