Boşandim yeniden evlenmelimiyim?

Almanyada genclere tesvik falan yok mu. Ben var saniyordum. Nasil yani diyelim 35e kadar evlenmediler ki cok da normal. Sizinle mi oturacaklar hep? Tamam ona da tamam ama siz de cok gencsiniz. Cocuklarimin duzeni diye kendinizden mi vazgececeksiniz yani. Sasirdim burada sistem oyle demenize de. Bunu biraz anlatir misiniz cok merak ettim. Ayri eve cikmalari daha kolay diye biliyorum. Burada turkiyede ekonomiden dolayi mumkun degil ama almanyada?? Bir de aday var mi anlamadim. Varsa hic dusunmeyin cocuk mocuk artik.

Iyi yanida var kotu yanida ..aslinda yalnizlik cok iyi ama bazen tek basina yoruluyorsun ..egerki ailem olsaydi anne baba kardes ..biri olsaydi bile asla evlenmeyi dusunmezdim bile..bundan cok eminim ..

Yani evlenmiş olmak için evlenmek kesinlikle mantıklı değil. Fakat yaşınız genç, çocuklar da büyümüşler. Ben sizin yerinizde olsam önce güzel bir iş bulurum, sonra da eğer karşıma kendine bakan, iyi kalpli, evlatlarımın da sevip saygı duyacağı biri çıkarsa evlenirim. Neden olmasın? Belki çocuk bile yaparım

Bir kadın olarak mutlu olmak, sevmek sevilmek, güzel bir cinsel yaşam sizin de hakkınız. Ama tabi tekrar edeyim, sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin.

Ben onlara ayri eve cikin dersem ihanet etmis olurum onlara cunku kimseleri yok benden baska ve kendi hayatlarini yasacak durumda degiller ..almanyada cogu böyle yetistirme tarzindan ,turkiyedeki gencler daha gözuacik oluyorlar

Bedavaya aliştirmişsiniz gozu aciklikla alakasi yok.

Evet iki kesim var burada ,benim ogullarim dinine cok duskun yasiyor Allahin kurallarina gore yasiyorlar ,evlenmeden önce ayri eve cikmazlar ,ayri eve cikinca gencler aziyorlar .Ben calisamiyorumki sagligim elvermiyor ve bunu devlet biliyor .Yeni insanlarla tanismak cok zor ,herkes herkesten kaciyor ,kimse kimseyi istemiyor ,eskisi gibi degil hicbirsey,o yuzden sile cok önemli ,keske benimde bi yakinim olsaydi hic evlenmeyi düsünmezdim bile ..

Ben onlara ayri eve cikin dersem ihanet etmis olurum onlara cunku kimseleri yok benden baska ve kendi hayatlarini yasacak durumda degiller ..almanyada cogu böyle yetistirme tarzindan ,turkiyedeki gencler daha gözuacik oluyorlar
Bi seyler cok yanlis sanki ama bilmedigim konuda konusmayayim :)) almanyada turkler mi boyle? Ben universitedeyken bi 10 yil once almanyadan erasmusa gelmis bir kiz bizi sinir etmisti. Aa siz niye ailenizlr yasiytlorsunuz diyip durmustu. E bize devlet yardim etmiyor cunku demistik. Bu soylediginiz akla mantiga da uymuyor. Almanyada gencler pasif karakterli mi yani?! Hic sanmiyorum. Asil turkiyede pasif yetisiyorlar hele erkek cocuklari bir bardak yikamaktan aciz oluyorlar anneleri yuzunden. Acaba siz bir yandan cocuklarin siz bagimli olmasini istiyor olabilir misiniz yalniz kalmamak adina. Cocuklariniz da evlenene kadar annemizle yasariz fikrinde hemfikir mi?

Benim bildiğim o ülkelerde özgür yaşama yaşı daha küçük, her işlerinin hakkından gelmeyi öğreniyorlar, işini düzene sokan evini ayırıyor, yaşamak da kolay. Siz türkiye zihniyetinden ayrılamayan ve çocuğunun bağımsızlaşmasına izin vermeyen gruptansınız bence. Yetişkin insanlar nasıl yalnız yaşayamaz ki. Ben 11 ve 15 yaşındaki çocuklarıma şimdiden iş hayatına girenin kendi düzeni olması gerektiğini öğretip buna hazırlıyorum.

Almanyada hersey var ..diyelim evlenmediler ister benimle otururlar isterlerse ayri ev acarlar ..bu imkan hep var..suan aday yok ..disari isim olmayinca cikmiyorum tamamen evde yasiyorum varligimi bilen yokki aday ciksin
Hem bende dindarim sevgili falan olmadan gorucu usulu ,tavsiye uzerine evlenebilirim biriyle..benim isim zor gibi bilmiyorumki

Böyle bir endişeniz varsa onlar allahın kurallarına göre yaşamıyorlar siz onları buna mecbur tutuyorsunuz. Yanınızdan ayrılmalarını da istemiyorsunuz. Bu durumda boşa evlensem mi diye kuruntu yapmayın. Siz evlenmeyeceğiniz gibi türkiyeden gelin getirip aynı evde yaşamaya devam edecek hayatı da herkese zehir edeceksiniz. Sizin benzerlerinize gelin giden çok kızın konusu var burada. Oğullarınızla yaşamaya devamke

Iyi yanida var kotu yanida ..aslinda yalnizlik cok iyi ama bazen tek basina yoruluyorsun ..egerki ailem olsaydi anne baba kardes ..biri olsaydi bile asla evlenmeyi dusunmezdim bile..bundan cok eminim ..

A evet anne baba kardeş faktörü tabiki etkiliyor. Ailem geniş olmasa o zaman zor gelir.
Yorulma konusu bakış açısı ve kişiliğe göre değişir mesela benim eşim olsada üstümde yük fazla çünkü o daha çekingen taraf ben daha dominant tarafım o yüzden belkide yorgunluğum fazla. Biraz hani ben herşeyi becerebilen insanım tam tersi olsam hiç bişey halledemeyen, beceremeyen işte belki o zaman onsuz yapamazdım

Ay aslında ben de böyle düşünüyorum, eşim hayatımdan çıksa bir daha evlenmem, koca da ayrı bir stres kaynağı. Kendi başıma olsam çok daha başka olur.

Bir erkek gibin kadın daha var o zaman Herşeyi kendi halledebilen insanın kimseye eyvallahıda olmuyor , ihtiyacıda işte

Evet öyle..sadece şu dogru degil almanyada genclerimiz mal gibiler turkiyede öyle degil..buna inanin..evetvala dogru tespit ettin cocuklarimi bagimsiz yasamaya alistirmadim istemedimde ..
Sanirim kimsem yok diye bende cocuklarima karsi aṣiri bagimlilik oldu ..ama napiyim benimde sucum yok..kimsemiz olmadigindan birbirimize kenetlendik

Bir erkek gibin kadın daha var o zaman Herşeyi kendi halledebilen insanın kimseye eyvallahıda olmuyor , ihtiyacıda işte
Vallahi hayat arkadaşlığından başka hiçbir şeyine ihtiyacım yok ama ben halledebileceklerimi de ona hallettiriyorum çoğu zaman. Her şeyi ben yapacaksam neden evliyim değil mi iş bölümü şart

Bu durumda boşa eş düşünmeyin siz, olamazsınız.

Bence siz evden biraz cikin ve kiz arkadas/arkadaslar edinin once. Zaman alacaktir ama koca bulmaktan daha kolay ve daha az riskli olur :) Sonra gorucu usulu madem istiyorsunuz oyle bi karar verirsiniz. Ama once bi cevre edinin. 42 yasindayim demeseniz 72 yasinda falan biri konusuyor derim. Gerci 70 yaslarindakiler bile kendilerini boyle kapatmiyorlar. Kendinize gelin 42siniz daha. Psikologa falan da gidebilirsiniz eminim almanyada bunun icin de bi destek saglaniyordur. Spor yapin, doktorunuzla konusun nasil daha dinc olabilirim diye. Cunku hastaliginiz olumcul degil sonucta.

Cocuklariniz evlendiginde ne olacak? Bence siz yine ayni evde yasamaya devam edersiniz. Almanyada yasayanlarda gozu acik siz cocuklarinizin gozunu kapatmissiniz. Ayri eve cikinca kotu yola dusecek muamelesi yapiyorsunuz. Size ihtiyaclari olsun diye de tek yasayacak sekilde yetistirmemissiniz belliki.

Ben eskiden cikardim gezerdim yillar sonra herkesden darbe yedim ve tamamen evcil oldum ,psikologa 9 yildir gidiyorum heray duzenli olarak ama doktorda ne yapsin cunku hasta neden hasta oldugunu biliyor ve careside yok..anlican benim sorunum ailemin olmamasi ve bu sekilde yassmak cok daha zorlu..hastaligim ölumcul degil sükür ama ellerimi artik eskisi kadar kullanamicam doktorum öyle dedi ..
Dinc olmak benim elimde ama olamiyorum cunku boşanmis olsamda arada cocuklarim oldugu icin eski esimi gormek zorunda kaliyorum ve onu her gordugumde sesini her duydugumda birkere daha öluyorum..adam beni yedi bitirdi ..cocuklar olmasaydi ama tabikide iyiki varlar ..o lanet adami hic gormek duymak istemezdim aslaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…