bosandim dertlerimi bitmedi...

justjared

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
208
29
123
İstanbul
Merhaba kızlar uzun bi aradan sonra kızlar bosandim ailemle yaşıyorum fakat hiç mutlu degilim çünkü ailem herseyi burnumdan getiriyor. .eski esim geçen pazar babamin evi bizim eski oturdugumuz eve girmis babam daha kiraya veremedi ev boş komşular söyledi peder annem ve kardeşler hepsi eve gittiler eşim arka cami kirip girmiş pedere beni evimden karimdan ettiniz diye bagirmis ve atlayıp gitmiş bu arada kolunu atarken kesmis bacagini incitmis pederde polis çağırdı şikayetçi oldu. .bizimkiler eve geldi peder bi yandan kardeşler bi yandan bi hakaret neler neler o küçük kizkardes bile ağza alinmicak sözler tekme tokat lar eve gelmisim evin huzurunu kacirmisim şeytan iblis bende sinir krizi gecirmisim okadar üstüme geldilerki suan Zona ile uğraşıyorum ne annemin yaptığı yemeği yiyorum bide pederle çalışıyorum inanin akşam yürüyerek eve gidiyorum kızlar aile bu ama çok sogudum annemin senin oturdugun yerin kirasini baban bana versin deyişi off kızlar çok yoruldum ve sogudum ayrı bi eve de çıkamıyorum çünkü Kızkardeşim diyorki ne o eve rahat erkek almak icinmi diyor..kızlar evi Otel gibi kullanıyorum kimseyle muhatap olmuyorum bugün ablam gelmiş diyorki senin seçimin senin hatan annemler ne yaparsa yapsın saygı duymak zorundasın falan kızlar bazen diyorum keşke ölsem başka bi işe girip ailemden uzaklassammi çünkü ozgurlugumde yok rahat arkadaşlarımla buluşup cikamiyorum yaşımda 33 kızlar akıl verin bulanimdayim ne olur ah mi aldım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz babanızdan peder diye mi söz ediyorsunuz bence hoş ve saygılı bir tabir değil. Babanız anneniz nedem böyle davranıyor bekarken tutumları nasıldı size karşı iletişiminiz kötü müydi annenizin kirasını istediği ev senin mi onu anlamadım bir anne boşandı diye nasıl böyle sözler söyler söylettirir eski eşinizden şikayetçi olmadılar mı kardeşinizin söylediklerine karşı neden kendinizi savunmuyorsunuz yaşadıklarınızı aileniz biliyordur hele böyle bir olayda isabetli karar olduğumu anlamış olmaları lazım ne olursa olsun kendinizi koruyun ve ailenize yakın olun olmadı ayrı eve çıkarsınız

Merhaba kızlar uzun bi aradan sonra kızlar bosandim ailemle yaşıyorum fakat hiç mutlu degilim çünkü ailem herseyi burnumdan getiriyor. .eski esim geçen pazar babamin evi bizim eski oturdugumuz eve girmis babam daha kiraya veremedi ev boş komşular söyledi peder annem ve kardeşler hepsi eve gittiler eşim arka cami kirip girmiş pedere beni evimden karimdan ettiniz diye bagirmis ve atlayıp gitmiş bu arada kolunu atarken kesmis bacagini incitmis pederde polis çağırdı şikayetçi oldu. .bizimkiler eve geldi peder bi yandan kardeşler bi yandan bi hakaret neler neler o küçük kizkardes bile ağza alinmicak sözler tekme tokat lar eve gelmisim evin huzurunu kacirmisim şeytan iblis bende sinir krizi gecirmisim okadar üstüme geldilerki suan Zona ile uğraşıyorum ne annemin yaptığı yemeği yiyorum bide pederle çalışıyorum inanin akşam yürüyerek eve gidiyorum kızlar aile bu ama çok sogudum annemin senin oturdugun yerin kirasini baban bana versin deyişi off kızlar çok yoruldum ve sogudum ayrı bi eve de çıkamıyorum çünkü Kızkardeşim diyorki ne o eve rahat erkek almak icinmi diyor..kızlar evi Otel gibi kullanıyorum kimseyle muhatap olmuyorum bugün ablam gelmiş diyorki senin seçimin senin hatan annemler ne yaparsa yapsın saygı duymak zorundasın falan kızlar bazen diyorum keşke ölsem başka bi işe girip ailemden uzaklassammi çünkü ozgurlugumde yok rahat arkadaşlarımla buluşup cikamiyorum yaşımda 33 kızlar akıl verin bulanimdayim ne olur ah mi aldım acaba?

genelde ergenlerden çok duyuyorum ''peder'' i
peder aşağı peder yukarı, valla peder kısmından başka bır yere odaklanamadım :)

Kizlarin da dedigi gibi peder lafi cok itici ve garip geldi bana...
Yani bir de okudugumdan hicbir sey anlamadim. Ilk bir iki cümleye gore yorum yaparsam bosanmis kadinlarin genelde kaderi bu oluyor. Evliysen kocanla degilsen babanla #pardon pederle iyi gecinmen eziyetlerine katlanman gerekiyor. .

Siz babanızdan peder diye mi söz ediyorsunuz bence hoş ve saygılı bir tabir değil. Babanız anneniz nedem böyle davranıyor bekarken tutumları nasıldı size karşı iletişiminiz kötü müydi annenizin kirasını istediği ev senin mi onu anlamadım bir anne boşandı diye nasıl böyle sözler söyler söylettirir eski eşinizden şikayetçi olmadılar mı kardeşinizin söylediklerine karşı neden kendinizi savunmuyorsunuz yaşadıklarınızı aileniz biliyordur hele böyle bir olayda isabetli karar olduğumu anlamış olmaları lazım ne olursa olsun kendinizi koruyun ve ailenize yakın olun olmadı ayrı eve çıkarsınız
babama peder diye bahsetmem beni okadar çok kirdiki öncedende sevmezdi babam beni bunlarda tuzu biberi oldu kardeşime karşı kendimi savunamama nedenim kardeşimin arkasında babamın olması adam hergün Allah belanı versin derse bende peder derim ev babamın ben evliyken oturmustum ne yaparsa yapsın karışmam onların arasında şikayetçi oldu ama bana mal ettiler

Son düzenleme:
just ailen ne yapsa yaranamayor sana, kusura bakma
sahi karı koca ne istiyorsunuz bu insanlardan? burada kocanla ilgili ne konular açtın gördük üzüldük neyse
sonra ailem yüzünden boşandım dedin,
eminim eşin de senden cesaret almasa kapıları camları indiremezdi, bence yeniden barışın ailen de rahat etsin,
bir kız çocugunun da babasına peder demesi, çok ıtıcı bu arada

Son düzenleme:
bi kadının babasına peder demesi beni çok şaşırttı :30::30:
ilk defa bi bayanın babasına peder dediğine şahit oldum hiç hoş değil :20::20:

Amma takilmissiniz pedere yahu, kadin bir dolu sey anlatmis...
Bana kalirsa aynen dedigin gibi bir ise girip, kendi hayatini kurmalisin, tamam ailenle kopma ama 33 yasindasin ve su an soylenen her sey sana kat kati agir gelir...
Sadece senin acindan dinliyoruz olaylari, ailen ne der nasil anlatir bilemem ama durum ne olursa olsun, ailenden bagimsiz bir hayatin olmali, bosandin diye aile yanina donmene gerek yok, kocaman kadinsin, kendi ayaklarin uzerinde durma zamanin artik...
Ya kocaya ya da babaya ihtiyacin yok...
Bu arada o hadsiz kardesinin de haddini bildir, kimseye de bu hakki verme, ezilip bukulmede...
Umarim her sey en kisa surede yoluna girer...

Amma takilmissiniz pedere yahu, kadin bir dolu sey anlatmis...
Bana kalirsa aynen dedigin gibi bir ise girip, kendi hayatini kurmalisin, tamam ailenle kopma ama 33 yasindasin ve su an soylenen her sey sana kat kati agir gelir...
Sadece senin acindan dinliyoruz olaylari, ailen ne der nasil anlatir bilemem ama durum ne olursa olsun, ailenden bagimsiz bir hayatin olmali, bosandin diye aile yanina donmene gerek yok, kocaman kadinsin, kendi ayaklarin uzerinde durma zamanin artik...
Ya kocaya ya da babaya ihtiyacin yok...
Bu arada o hadsiz kardesinin de haddini bildir, kimseye de bu hakki verme, ezilip bukulmede...
Umarim her sey en kisa surede yoluna girer...
oh be Allah razı olsun beni anlayan biri çıktı peder sözünü kızgınlık la söyledim çünkü çok ağır hakaretler duydum ofkemden peder dedim

okadar çok kirginimki ondan peder dedim zaten babamla aramızda baba kızdan çok baba oğul ilişkisi var..cocugum yok bide olsaydı düşünmek bile istemem

ıyı kı olmamıs o zaman.. hangı sehırdesın, elınde bı meslegın var mı bılmıyorum ama aılenın yanında durma bence kendı hayatını kur bır an once

Valla eski konularınıza baktım gerçekten anlam veremedim size.

Eşiniz sizi parasal olarak sömürmüş, dövmüş çeşitli kavgalarınız olmuş. Ama siz bir konunuz da ben eşimi seviyorum eşim de beni seviyor ailem yüzünden ayrılıyoruz, aracı olmadılar da, barıştırmadılar da, yok kapı kilidi değiştirdiler, yok eşyalarımı topladılar demişsiniz. Eşinizin uyguladığı o kadar şeye rağmen hala ailem ayırdı bizi deyip sana sahip çıkan arkanda duran bunlara göz yummayan aileni suçlamışsın eşini melaike yapmışsın. Ne yapsalardı otur oturduğun yerde bize ne mi deselerdi.

Ama eşimi seviyorum aramızda çok problem yok ailem ayırıyor diyen siz sonraki konunuzda boşanma aşamasından eöz ederken de kötüleye kötüleye bir hal olmuşsunuz eşinizi her kötülüğünü anlatmıştınız eee hani sz çok iyiydiniz de aileniz ayırmıştı sizi. Babanız boşanmanızı ve eve geri gelmenizi istemese ve bunu başa kakacak biri olsa, istemezdi boşanman için herşeyi yapmazdı, arkanda durmazdı dağ gibi ne çekersen çek babane benim evimden çıktın artık derdi ki bunu yapan birçok aile var ve insanla sırf bu yüzden eşlerini çekiyorlar.

Ve peder dediğiniz, zulüm diyor dediğiniz babanız evlenirken evlerinden birini size vermiş sırf rahat edin diye, dükkanında çalışıyorsunuz el işinde çalıştırmamış sizi, olan olaylardan dolayı çekmiş almış bu baba mı şimdi evinde kalıyorsunuz diye size zulüm ediyor bunu yapacak insan sizi o adamın elindne kurtarmazdı değil mi.

Kardeşlerinizle ilgili de açtığınız konu var ilk boşanmaya karar verip ailenize gittiğinizde onlardan hiç hazmetmediğinizi, zaten tüm gün dükkanda görüp bir de evde görmenin sizi sıktığını, birinin derdini hep flört olduğunu, diğerinin sizi hep eleştirdiğini filan yazmışsınız ablanızla da incir çekirdğini doldurmayacak nedenlerden tartışmışsınız hepsiyle kötüsünüz. Bir insan hem de kız olan kardeşleri hakkında nasıl böyle sözler söyler yani.

Siz ailenizi de kardeşlerinizi de sevmiyorsunuz tamamen özgür olmak istiyorsunuz evli olmıyım ama özgürde olayım tamamen diyorsunuz . İnsanlar sizin için daha ne yapsınlar. Haa madem daha önce yazdığınız gibi eşinizle aileniz yüzünden ayrıldınız özgürlüğünüz kısıtlandı o zaman dönün o adamın evine evlenin tekrar maddi olarak sömürülmeyi dayak yemeyi kabullenin.

Burada tepki alınca"peder" sözünü silmeniz babanıza karşı düşündüğünüz şeyleri ve saygısızlığını yok etmiyor maalesef..

Son düzenleme:
Ben babanıza peder demenizden çok, babanızın evini eşinle sana vermesine takıldım. aslında bu bile başlı başına babanın yaptığı çok büyük bir iyilik.
kaç tane baba evli kızına böyle bir şey yapar ki, çünkü bizim adetlerimizde genelde iç güveysimi aldım damadımı der ve hoş karşılamaz.
ne yaşadınız tam olarak bilmiyorum ama biraz haksızlık ediyormuşsunuz gibi geldi bana okuduklarıma dayanarak söylüyorum.
ama sonuçta kim haklı olursa olsun, bu saatten sonra o evde kalmanız çok zor, ayrı bir yerde iş bulup, ayrı bir ev açmanız daha doğru olacak.
emin ol, sen kendi ayakların üzerinde durursan, ailenle de aran düzelecek. şuan iki tarafta mutsuz ve kaygılı, ben inanmıyorum ailenin yaşadıklarına üzülmediğini, evlatlarının mutsuz olmasını asla istemezler. biraz bence onları da anlamaya çalış. ve artık 33 yaşına gelmiş bir birey olarak, kendi ayaklarının üzerinde durup asıl sen onlara destek ol derim ben.

Boşanan birçok kadın aynı sıkıntıyı yaşıyor olmalı, eş baskısından çıkıyor baba evi baskısına giriyor. Namusu kadın koruyamıyor ya, baba evi koruyacak, ondan oluyor aslında bunlar.

Back