boşandığım kocam nafaka indirim davası açtı

deniz3544

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2017
2
0
1
41
selam arkadaşlar.. öncelikle sorum forumdaki avukat arkadaşlara.. 4 yıl önce anlaşmalı olarak eşimle boşandık. nafaka miktarını hakime hanıma bıraktık ben sadece 2 çocuğum için 600 er TL den 1200 tl olan nafaka aldım. ancak eşim eline geçen paranın yarısını gönderiyordu. (yani bazen 1700-1800 tl bile oluyordu bu rakam). dönmem için çok yalvardı ben kabul etmeyince şimdi ise nafaka indirim davası açtı.boşanma kesinleştikten altı ay sonra kendi hesabımı açtım ve nafaka ücretini adıma açtığım hesabıma gönderdi öncesinde beraber yaşadığm annemin hesabına gönderiyordu. sorum şu acaba mahkeme nafaka indirimine gider mi? eğer giderse ben de annemin hesabına yatan o altı aylık ücreti talep edebilir miyim? teşekkürler

Nafaka indirimi davanızın olduğu mahkemedeki hakimin takdirindedir. Hakim, eski eşiniz yeniden evlenmişse,yeni evliliğinden çocuğu olmuşsa veya eski eşinizin işleri bozulup da fakirleşmişse nafaka indirimine hükmedebilir.
Eski eşinizin nafaka bedelini anneniz adına açılan hesaba gönderdiğini belirtmişsiniz sonuçta nafaka ödemesini yapmış ancak ödeme yaparken nafaka ödemesi olarak belirtmemişse pek tabi bu 6 aylık ödemeyi de talep edebilirsiniz,alıp almamanıza mahkeme karar verecektir.

Canim benimde suan bosanma davam var cekismeli.bu ayin otuzunda 3. Durusmam var sana sorum sen nafakayi durusmadan hemen sonra mi almaya basladin

Canim benimde suan bosanma davam var cekismeli.bu ayin otuzunda 3. Durusmam var sana sorum sen nafakayi durusmadan hemen sonra mi almaya basladin
Saadet Hanım, boşanma davanız devam ederken tedbir nafakası adlı bir nafaka alabilirsiniz. Şimdiye kadar tedbir nafakası almanıza Mahkeme karar vermemişse 3.duruşmanızda mutlaka talep edin.

Saadet Hanım, boşanma davanız devam ederken tedbir nafakası adlı bir nafaka alabilirsiniz. Şimdiye kadar tedbir nafakası almanıza Mahkeme karar vermemişse 3.duruşmanızda mutlaka talep edin.

Tedbir nafakasi istedim ama simdilik redolunsun. Dedi hakim bu mahkemede baglarsa hemen alabilirmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…