Boşananlar ve Boşanmaya Çabalayanlar

Hoş buldum canım ❤️
Hikayemi sorunca şöyle bir düşündüm 😅
Fiziksel şiddet, küfür, aldatma yoktu evliliğimde ama hiçbir şeyden memnun olmayan yüzü gülmeyen, insanlardan uzak bir hayat isteyen kendi ailemle ve kendi ailesiyle bağımız olmasını istemeyen , yalnız uyumak isteyen asosyal birini hayat arkadaşı secmişim kendime...Yedi yıllık bir evliliğimiz oldu ama çoğunlukla o yurt dışında yaşadı beni de götürmüştü ama ben iki ay sonra döndüm onu tanıyınca. Bu yedi yıl içinde toplasan 365 gün görmüşümdür onu. Birkaç defa dava açtım her defasında karımı çok seviyorum vb dava kapandı. En son tayin istedim kaçtım bulunduğumuz şehirden mecbur kaldı resmen ayrıldık.
Sonra eşimle tanıştım 13 yıldır evliyim. Bahsettiğim olumsuzluklari basit gibi gelebilir ama yüzü hiç gülmeyen bir insanla evlilik o kadar zor ki...şimdiki eşim de birincinin tam tersi aşırı sosyal bir ortasını bulamadım diyorum bazen . :KK48:
Boşanma aşamasında veya yeni boşanmış bacilarimi çok iyi anlıyorum ama şu müjdeyi vereyim inanın yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz ve hepsi geçiyor unutuluyor. Ve o yaşadığınızın evlilik olmadığını fark ediyorsunuz. İkinci evlilik kararı almamin nasıl olduğunu merak ediyorsanız söyleyeyim eski eş kişisi sayesinde oldu. Boşandıktan sonra sürekli mesajlarla kafasına estiği gibi gelip gitmeleriyle bunalttı beni. İki çocuğum vardı onlar bahanesiyle engelleyemiyordum. Evlenirsem kurtulabilirim ancak diye düşündüm bir nevi mecbur kaldım naptiysam kurtulamamıştım çünkü... gözümü karartıp evlendim çok şükür kıymet bilen ince ruhlu bir insan çıktı. Uzun mu oldu hikayem :eek:
Muhteşem bayıldım tek kelime ile evlilik içerisinde şiddet sadece fiziksel olmuyor ne yazık ki :KK43: konuşmayarak da sessiz şiddet uygulayan çok var ben her türlü (fiziksel,küfür,hakaret,aldatma dahil) şiddete göğüs germiş bir bacı olarak veriyorum mücadelemi aslında çok da başındayım ama kurtulduğum günün umuduna sarılıyorum çocuğum yok onun zorluğunu yaşamıyorum ama eksik de hissediyorum bu konuda bazen bir yandan boşanmaya çalışıyorum bir yandan mesleğimin peşinde koşuyorum. Yol engebeli evet ama kimse kolay olacağını söylemedi değil mi? İlk evliliğin hüsranından sonra gelen güzel evlilik karmasına inanıyorum 😃 hepimiz için umut oldun teşekkür ederiz bacı 😍❤️

Muhteşem bayıldım tek kelime ile evlilik içerisinde şiddet sadece fiziksel olmuyor ne yazık ki :KK43: konuşmayarak da sessiz şiddet uygulayan çok var ben her türlü (fiziksel,küfür,hakaret,aldatma dahil) şiddete göğüs germiş bir bacı olarak veriyorum mücadelemi aslında çok da başındayım ama kurtulduğum günün umuduna sarılıyorum çocuğum yok onun zorluğunu yaşamıyorum ama eksik de hissediyorum bu konuda bazen bir yandan boşanmaya çalışıyorum bir yandan mesleğimin peşinde koşuyorum. Yol engebeli evet ama kimse kolay olacağını söylemedi değil mi? İlk evliliğin hüsranından sonra gelen güzel evlilik karmasına inanıyorum 😃 hepimiz için umut oldun teşekkür ederiz bacı 😍❤️
Kesinlikle hemfikirim seninle psikolojik şiddet de fiziksel kadar hasar bırakıyor insan ruhunda. Kendimiz için mücadele etmeye değer canım. :super:umudumuz daim olsun. Allah kolaylık versin tez zamanda aydınlığa çıkmanızı dilerim. :dua:

Hoş buldum canım ❤️
Hikayemi sorunca şöyle bir düşündüm 😅
Fiziksel şiddet, küfür, aldatma yoktu evliliğimde ama hiçbir şeyden memnun olmayan yüzü gülmeyen, insanlardan uzak bir hayat isteyen kendi ailemle ve kendi ailesiyle bağımız olmasını istemeyen , yalnız uyumak isteyen asosyal birini hayat arkadaşı secmişim kendime...Yedi yıllık bir evliliğimiz oldu ama çoğunlukla o yurt dışında yaşadı beni de götürmüştü ama ben iki ay sonra döndüm onu tanıyınca. Bu yedi yıl içinde toplasan 365 gün görmüşümdür onu. Birkaç defa dava açtım her defasında karımı çok seviyorum vb dava kapandı. En son tayin istedim kaçtım bulunduğumuz şehirden mecbur kaldı resmen ayrıldık.
Sonra eşimle tanıştım 13 yıldır evliyim. Bahsettiğim olumsuzluklari basit gibi gelebilir ama yüzü hiç gülmeyen bir insanla evlilik o kadar zor ki...şimdiki eşim de birincinin tam tersi aşırı sosyal bir ortasını bulamadım diyorum bazen . :KK48:
Boşanma aşamasında veya yeni boşanmış bacilarimi çok iyi anlıyorum ama şu müjdeyi vereyim inanın yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz ve hepsi geçiyor unutuluyor. Ve o yaşadığınızın evlilik olmadığını fark ediyorsunuz. İkinci evlilik kararı almamin nasıl olduğunu merak ediyorsanız söyleyeyim eski eş kişisi sayesinde oldu. Boşandıktan sonra sürekli mesajlarla kafasına estiği gibi gelip gitmeleriyle bunalttı beni. İki çocuğum vardı onlar bahanesiyle engelleyemiyordum. Evlenirsem kurtulabilirim ancak diye düşündüm bir nevi mecbur kaldım naptiysam kurtulamamıştım çünkü... gözümü karartıp evlendim çok şükür kıymet bilen ince ruhlu bir insan çıktı. Uzun mu oldu hikayem :eek:

Uzun olur mu hiç keyifle okudum. Ve adina cok mutlu oldum 😍

Elbette geçecek. Ama bazı zamanlar delip geçiyor 😂 yinede herşeye sabretmek lazım. Hatta sadece sabretmek yetmiyor, kendi nefesimizle mücadele edip hayata karşı durmak lazım. Mutluluğumuzu elimize almak için harekete geçmek lazım. O gücü bulmak lazım..

Uzun olur mu hiç keyifle okudum. Ve adina cok mutlu oldum 😍

Elbette geçecek. Ama bazı zamanlar delip geçiyor 😂 yinede herşeye sabretmek lazım. Hatta sadece sabretmek yetmiyor, kendi nefesimizle mücadele edip hayata karşı durmak lazım. Mutluluğumuzu elimize almak için harekete geçmek lazım. O gücü bulmak lazım..
İnşallah çok yakında ben de sizlerin güzel haberlerini alınca mutlu olacağım. Teşekkür ederim. Bize lazım olan zaman , sabır ve kararlılık . :KK36::KK36:

Bende biraz surecimden bahsedeyim. Ben 5 ay evli kaldim. Daha onceki hesabimda bununla ilgili konum vardi ama bi turlu giremiyorum ona. Su an ailemin yanindayim.Cok zor oldu kabullenmesi benim icin ayriligi hala bile zorlaniyorum.O su an pismanliklarda.Ama kadinligima temizlik yuzunden senden kari olmaz demesi kurallari vs derken resmen ben kendimi suclar olmustum.Hala daha aklim.bazen kendimi suclamaya gidiyor.Ilgi bulamadim sohbet istedim once benim isteklerim oldu.Bana bosanma konusmasi zamani les bi hayat yasiycaksin dedi.Saysam bi suru sey bulabilirim cunku unutamiyorum.

Yani o kadar cok sey icimde ukte kaldi ki.Su an degismedigine eminim mesela.Ama hala bana duzeltebiliriz diyo. Sirf beni geri dondurmek icin.Esyalarim koca kamyonla geldi memleketime 5 aydir burdayim bana son konusmamizda dedigi seyler benim bitirme noktam oldu

Bende biraz surecimden bahsedeyim. Ben 5 ay evli kaldim. Daha onceki hesabimda bununla ilgili konum vardi ama bi turlu giremiyorum ona. Su an ailemin yanindayim.Cok zor oldu kabullenmesi benim icin ayriligi hala bile zorlaniyorum.O su an pismanliklarda.Ama kadinligima temizlik yuzunden senden kari olmaz demesi kurallari vs derken resmen ben kendimi suclar olmustum.Hala daha aklim.bazen kendimi suclamaya gidiyor.Ilgi bulamadim sohbet istedim once benim isteklerim oldu.Bana bosanma konusmasi zamani les bi hayat yasiycaksin dedi.Saysam bi suru sey bulabilirim cunku unutamiyorum.

Anladığım kadarıyla psikolojik baskıya maruz kalmışsın.. tatminsizlik varmış surekli. Peki kararlı mısın ayrılıkta? Davanı açtın mi ?

Kızlar benim moralim bozuk yine eski eşimle olan sürtüşmelere şahit olduğu halde aynı yerde çalıştıkları için tanık olarak düşündüğüm kişi ve eşi araları bozulur diye tanık olmayı reddetti. İnsanlar ne kadar vicdansız ve bencil göz göre göre haksızlığa göz yumuyorlar. Ama Allah hakkımı alır herkesten inşallah 😔
Ahhh canım böyle durumlarda güvenme kimseye. Hiç kimse şahitlik yapmak istemiyor. Kardeşimin arkadaşı da aynı şeyi yaptı , elinde kardeşimin darp edilmiş fotoları varmış vermedi bize :KK43:
Allah a havale et.

Ben de bi yardım istesem elimde hiçbir kanitim yok ama eşim benim ricam dışında 8 senedir evime hasta annesini getirdi.Hasta derken yanlış anlaşılmasın kaynana istemeyen bakmayan gelin değilim ama eşimin annesi akıl hastası sağı solu belli değil sürekli bana ve kızıma saldırıyor ayrıca evde parçalanmamis koltuk perde kıyafet ayakkabı kalmadı parçalanan yorgan yastıkları saymıyorum.Evimiz 80 m sadece yatak odam ve oturma odam var diğer odayı eşim annesine tahsis etti banyoya kirli sepeti bile koyamıyorum o derece sabaha içindekileri alıp parçalıyor bu 5 sene içinde korku sinir stresle 3 tane bebeğimi kaybettim tabi eşimin psikolojik ve maddi şiddeti de var hakaret küfür evden kovma dayak yok çünkü ispat edilir diye kendini tutuyor ama günlerce konuşup söylenerek dövmekten beter ediyor.Ben bunlara katlandım ama şimdi yine hamileyim doktor stres üzüntü yok dediği halde eşim üstüme geliyor annesi çabası eşime dedim ki anneni bakım evine bırakmak istemiyorsun anladım en azından bebek doğana kadar yer bul yada altı üstü ev tut evi ayrı olsun yine bakalım dedim para hesabı yaptı taşınmak kac para haberin varmi filan ben tasinamam ben yaşayacaksan böyle yaşa yoksa afedersiniz s.g dedi bende ailemin yanına başka şehire gideceğim boşanma işlemini nasıl yapayım maddi imkanım hiç yok çünkü eşim ne kadar ziynet eşyam varsa sattı ve beni 20.000 kadar norca soktu 8 yıllık icralık ben ne talep edebilirim bu bebeğimi de kaybedersem eşimden nasıl şikayetçi olabilirim biraz uzun oldu okursanız cevap verirseniz çok sevinirim.
Çok üzüldüm sizin için.
Ne desem bilemedim. Adam beş para etmez keşke bebek falan yapmasaydınız.

Anladığım kadarıyla psikolojik baskıya maruz kalmışsın.. tatminsizlik varmış surekli. Peki kararlı mısın ayrılıkta? Davanı açtın mi ?
Kararliyim. Tabi icim hala daha uzgun.Hala daha boyle olmamaliydi desemde ozlesemde onun degismiycegine cok eminim. 2 ay sonra acabilcez anlasmali davayi 😔 Bu donemde ilac kullaniyorum sanirim kullanmasam nasil atlatirim hic bilmiyorum

Kararliyim. Tabi icim hala daha uzgun.Hala daha boyle olmamaliydi desemde ozlesemde onun degismiycegine cok eminim. 2 ay sonra acabilcez anlasmali davayi 😔 Bu donemde ilac kullaniyorum sanirim kullanmasam nasil atlatirim hic bilmiyorum

Süreç gerçekten çok yıpratıcı. Bende kendimi çoğu zaman iyi hissetmiyorum. Hislerimin ne olduğunu bile bilmiyorum üstelik. Bu çok ağır bir yük gibi. Gülmeyi unutuyorum çoğu zaman. Aklıma geldikçe karnımda bir sızı oluyor, bebeğime zarar vermekten korkuyorum 😔

Süreç gerçekten çok yıpratıcı. Bende kendimi çoğu zaman iyi hissetmiyorum. Hislerimin ne olduğunu bile bilmiyorum üstelik. Bu çok ağır bir yük gibi. Gülmeyi unutuyorum çoğu zaman. Aklıma geldikçe karnımda bir sızı oluyor, bebeğime zarar vermekten korkuyorum 😔
Bebegini dusun canim.Kesin kararli oldugunu okudum az onceki konusmalarinizda.Sen anne olucaksin.Bebegin olunca sen ailenle bile yasasan sen zaten bebeginle bi aile olucaksin.Cok zor.Yani bi yerlerden anilar cikiyo insan inanmak istemiyor gercekten.Bu arada bende cok linc yedim sana kural koyan senden kari olmaz diyen iste sana ilgisiz davranan bi ese nasil daha hala arada kalabiliyosun flan diye ben oraya baya ayrintili yazmistimda burdada yazip kimseyi bunaltmak istemiyorum 🙄

Bebegini dusun canim.Kesin kararli oldugunu okudum az onceki konusmalarinizda.Sen anne olucaksin.Bebegin olunca sen ailenle bile yasasan sen zaten bebeginle bi aile olucaksin.Cok zor.Yani bi yerlerden anilar cikiyo insan inanmak istemiyor gercekten.Bu arada bende cok linc yedim sana kural koyan senden kari olmaz diyen iste sana ilgisiz davranan bi ese nasil daha hala arada kalabiliyosun flan diye ben oraya baya ayrintili yazmistimda

Senin konunu okumuştum hatırlıyorum biraz. Insanlar çok acımasız ama söyledikleri eğer gözden kaçırdıysak tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne.

Anılar gelmiyor aklıma artık o kadar köreldi ki duygularım. Kendime yaptığım haksızlıklar geliyor sadece aklıma. Nasıl kendimi bu kadar unuttum, degersizlestirdim diye uzuluyorum. Ne sevgi, ne nefret. Hiçbirşey hissetmiyorum. Sanki onca yılı ben yaşamadım 😅 galiba sıkıntı süreçte kuzum, yeni bir hayat başlıyor bizim için. Biz hayattan korkuyoruz.

X